Visul unei realitati de dor

Deschizi ochii si te uiti in jur. Esti pierdut(a) si incerci sa-ti dai seama unde te afli si unde ai fost pana acum...oare totul a fost un vis si abia acum te-ai trezit la realitate sau invers? Te agiti nevrotic aberant singur(a) fara nimeni in jur sa te ajute, sa-ti arunce o privire sau o mana de ajutor.
Iesi pe strada si realizezi ca ceva/cineva iti lipseste din peisajul ochilor si trairilor tale. Te indrepti spre locuri candva stiute dar pe care le vezi altfel acum...mai clar si mai limpede ca si cum pacla din jurul ochilor a disparut dar totusi mai este ceva...Nu gasesti nimic din ceea ce cauti si ti-se pare ca acel ceva cautat este la mii de clipe departare de tine si nu-l vei putea gasi vreodata. Mintea ti-o ia razna si auzi o voce tanguita ce-ti spune cuvinte pe care initial le intelegi cu greu dar care ulterior devin mai clare pentru ca pe urma sa-se piarda din nou in ceva ce nu poti deslusi. Vocea dispare si o angoasa de fete, momente iti acapareaza puternic firea si devii haotic(a). Incepi sa alergi spre nicaieri cautand o scapare de frica propriilor monstrii. Un vant rece incepe sa bata iar a sa putere iti pare ca te-ar putea strapunge si rupe in 1000 de bucati. In tot haosul o imagine incepe incet dar lin sa iti fie din ce in ce mai clara iar tu te lupti pentru a putea compune cat mai clar piesele ce formeaza acel haos descompus ce pare sa nu inceteze. Dar deodata totul se opreste la fel de brusc. Vantul dispare, mintea ti se elibereaza, totul devine calm in jurul tau si o imensa caldura incepe sa te inconjoare. Realizezi ca de fapt era mai simplu de atat si trebuia doar sa deschizi ochii mai devreme. Te abandonezi unui simtamant pe care nu l-ai mai gasit de mult in tine...linistea si iti dai seama ca de fapt nimeni nu este niciodata singur ci doar ca nu ti-ai tinut mereu ochii deschisi. Un zambet iti umple fata...dar sa fie unul vesel sau trist? Si oare asta a fost un vis, o realitate sau o imaginatie dementa?
Ei bine...asa este si mixul pe care-l poti auzi mai jos si iti va explica auditiv ceea ce este scris.
Enjoy!


Get Your Own Player!






Tracklist:

Alex van Gar - Your Eyes (Der Mistik Remix)
Everything but the Girl - Missing You (Tenishia Remix)
Terry Ferminal - A Thousand Miles (Re-Work)
Markus Schulz feat. Carrie Skipper - Lost Cause (Original Mix)
Jan de Jong - New Year's Revolution
Jonas Steur feat. Julie Thompson - Cold Winds (First State Remix)
Jochen Miller - Face Value (Jonas Stenberg Remix)
Sander van Dien - Aurora (Original Mix)
Luciano de Nardo - Anymore (Chris Reece Remix)
Sunlounger feat. Zara - Lost (Andrelli and Blue Thousand Lighters Remix)

Primavara zilei

Vroiam sa va spun aici despre tot felul de lucruri...despre Cristi Minculescu, despre "placeri" in general si lipsa lor din viata noastra, despre campania anti-mitocanie sau despre "Miss Metrou" insa cumva astazi nu este ziua pentru a scrie despre asta.
Astazi, sambata, a fost prima zi reala de primavara! O zi frumoasa, calduroasa ce a scos si a populat Bucurestiul incat a fost o deosebita placere ca la orele amiezii "sa te dai prin Bucuresti"....pentru ca asta am facut m-am dat pur si simplu prin Bucuresti.
De fapt am avut si scopul de a ajunge la Kilipirim (targul de kilipirurui de la sala Dalles) unde am fost total dezamagit pentru ca practic n-am gasit nimic din ceea ce doream eu si il consider practic un esec absolut. Iar pentru ca acolo n-am gasit nimic am plecat perpedes spre "acasa" Carturesti.
Bucurestiul astazi prea plin de voie buna si cumva busculat de tot felul de englezi, italieni sau francezi ce vedeau o capitala interesanta si vie. Dementza maxima a ochelarilor de soare (asa ca fuga la shopping si vezi ce-ti iei) dar si a pantofiorilor multicolorati ale domnisoarelor (si daca vrei un point in legatura cu asta intra aici).
Carturestiul la fel de frumos si simpatic ca si vremea de afara iar sus in mansarda in timp ce ma uitam si ma gandeam daca sa-mi mai imbogatesc colectia de cutiute pentru ceai cu inca una de undeva de nicaieri a sosit melodia de mai jos ce mi-a adus aminte de tot felul de momente frumoase si interesante si care cred eu se potriveste unei amieze calde de primavara.

Iar cutiutza de ceai...ei bine a ajuns in posesia mea dupa cum puteti si vedea.

Iar dupa ce mi-am achizionat bucuriile, cumva jegul metroului bucurestean m-a facut sa-l abandonez si sa ma mai bucur de frumusetea unei amiezi de primavara...asa ca am ales sa ma delectez cu Bucurestiul cel viu...si pe care pentru prima oara in ultimul timp l-am vazut frumos.
Asa ca poate uneori trebuie sa ne uitam mai mult in jur, sa trecem peste tot felul de chestii ce ne intuneca bucuriile si nu ne lasa sa traim.
Primavara zilei de astazi cam asa a fost pentru mine...iar daca n-ai fost inca afara fugi si "da te prin Bucuresti" si aminteste-ti sa te bucuri.
Iar pentru a nu-ti uita visele:

Traieste, bucura-te si nu te abandona!

B'ESTFEST 2009 - 06

Iata si ultimele noutati de la B'Estfest:

A ramas mai putin de o saptamana pana la prima majorare a pretului biletelor de-o zi pentru B’ESTFEST 2009. Cei interesati isi mai pot achizitiona biletul de o zi cu 110 lei pana pe 1 aprilie inclusiv, urmand ca din 2 aprilie acestea se fie disponibile in pre-sale doar la pretul de 130 lei.


Noi confirmari :
Ziua Zero - 1 Iulie - Snails (Moldova) - rock


Ziua 2 - 3 Iulie - Alternosfera (Moldova) - rock


Ziua 3 - 4 Iulie - Gravity Co (Bulgaria) - electro-indie - au cantat alaturi de Stereo Mc's, Fun Lovin' Criminals sau Ladytron.

Otaku Play la Ota



Pe 28 martie are loc la Ota lansarea Otaku Play.
Ota , Str. Dr. Staicovici nr. 26.
Invitat special: minus.
Reserve now OTAKU PLAY. Including extra bonus DVD interactive and A2 poster. Only 350copies are available. All pre-orders ship first.
140mm x 210mm | 128pg. | DVD | A2 Poster | 10 euros + shipping

Alexandrina - Om de Lut din 9 aprilie



Joi 9 aprilie de la orele 21:00 are loc la Silver Church lansarea oficiala a albumului de debut Alexandrina Hristov - "Om de Lut".
Finally a ajuns aici...dupa multi ani in care am tot auzit-o pe Alexandrina cantand (personal o ascult de vreo 3 ani) a sosit si momentul lansarii oficiale.
Pictorita, cantareata si o voce absolut geniala artista din Moldova ne asteapta si te asteapta la lansare cu muzici cat se poate de bune, calde si frumoase.
Stii...genul ala de muzica care te va face sa te pierzi pe cararile undelor frumoase ale existenteti.
Asculta mai jos si spune-mi chiar nu te-a vrajit? Iar in live e si mai tare...deci mergem?




Rokolectiv 2009 - 10 - 12 aprilie


A 4-a editie a festivalului de muzica electronica si arta urbana, Rokolectiv, v-a avea loc in acest an in perioada 10 - 12 Aprilie la The Ark si MNAC.
Peste 20 de artisti vor participa la concerte, instalatii si evenimente speciale.

Line-up este urmatorul :
Vineri 10 aprilie @ The Ark de la 22:00:
2562 [NL], LARYTTA [CH], SHACKLETON [UK], DEADBEAT [CA], TRG [RO], SKVJS [RO], VIDEOCOTE [RO]

Sambata 11 aprilie @ The Ark de la 22:00:
LEGOLOOP [CH], BOGDAN [RO], LINDSTROM [NO], FRIVOLOUS [CA], PROSUMER [DE], SKVJS [RO]VIDEOCOTE [RO]

Duminica 12 aprilie @ MNAC de la 19:30:
OPTICAL MACHINES [NL], FENNESZ pres. “BLACK SEA” [AT], ETIENNE JAUMET [FR], MINUS si ION [RO], MOHA [NO].

Biletele : pentru 1 zi : 45 de ron; pentru intregul festival : 95 de ron pe bilet.ro.

Ca event special: sambata, 11 aprilie, la MNAC se intampla Le Placard Festival.
Dupa succesul avut de acest festival anul trecut la editia de la Ruse (BG) al festivalului, Erik Minkinnen a fost invitat sa organizeze al sau festival sub umbrela Rokolectiv la MNAC.
Le Placard Headphone festival aduce un concept nou si a inceput in 2005 in Canada sub umbrela Mutek (Montreal).
De atunci au urmat eventuri in Slovacia, Suedia, Franta (Le Placard @ Versailles - 2005), Belgia, Japonia, Marea Britanie sau Italia (Milano - 2006).
Pentru editia de la MNAC din acest an pana acum au fost confirmati:

18:00 - Vincent Vinyl (Ro)
19:00 - Amandin (Ro)
19:30 - Batz (Ro)
20:00 - Minus (Ro)
20:30 - Rufi (Ro)
21:30 - Nicolas Carras (Fra)

So ne ce ziceti ne vedem acolo?

Filme de poveste

Tocmai cand credeam ca Hollywood-ul a ajuns sa se niseze pe creerea de filme proaste, puternic marketate insa aducatoare de public am descoperit urmatoarele productii:

"The Tale of Despereaux" (2008, UK-USA)
O noua animatie ce incearca sa ni-i faca simpatici pe sobolani si soricei si cumva si reuseste intr-o anumita masura.
Povestea de 93 de minute a filmului graviteaza in jurul unui soricel, Despereaux, ce spre deosebire de confratii sai nu cunoaste frica si mai mult de atat citind la randul sau o poveste dintr-o carte pe care ar fi trebuit s-o manance devine chiar un gentelmen.
Filmul abunda de faze amuzante si reuseste sa incante prin povestea bine construita fiind una dintre cele mai reusite animatii facute si prezentate pe ecran din ultimele luni.
Vocile personajelor sunt asigurate de Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson, Kevin Kline, Christopher Lloyd si Stanley Tucci.
So...daca iti place animatia, vrei sa vezi cum un sobolan si un soricel salveaza in regat sau pur si simplu vrei sa te relaxezi si incanti atunci asta este filmul pe care trebuie sa-l vezi.


"Bedtime Stories" (2008,USA)
Aceasta este cea mai noua productie ce il are pe Adam Sandler in rolul principal...iar asta este sau era pana la unele din productiile sale recente si mai nereusite o garantie a umorului de calitate.
Ei bine...Sandler is back si o face chiar foarte bine in aceast film in care joaca rolul unui om bun la toate ce lucreaza intr-un hotel insa a carui viata i-a o turnura complet noua atunci cand povestile pe care le spune seara nepotilor sai incep sa prinda viata a doua zi.
Filmul te va face sa te simti din nou copil si sa redescoperi acea magie,poate,de mult uitata.


"Inkheart" (2008, coproductie Germania-UK-USA)
"Inkheart" merge pe aceeasi directie ca si "Bedtime Stories" insa fata de acesta din urma este un pic mai lipsit de umor si mai plin de aventura.
De fapt..este clasicul film de aventura ce graviteaza in jurul Mo(Brendan Fraser) ce avea puterea de a aduce la viata personajele din cartile pe care le citea cu voce tare. Problema apare in momentul in care descopera fara sa vrea ca are acest talent aducand la in lumea reala o ceata intreaga de raufacatori si trimitand-o captiva fara voia lui pe sotia sa.
Bazat pe romanul scriitoarei Cornelia Funke, cartea o puteti gasi in librarii fiind editata in 2007 si in romana de catre editura Trei, filmul reuseste sa te poarte intr-o aventura pe care cu greu o vei putea uita.
De urmarit o noua performanta de exceptie din partea lui Hellen Mirren.

Marea ProFMizare - Rezultatul meu



Ei bine a fost si "Marea ProFMizare" realizata de ProFM. Am intrat in campanie si am incercat sa demonstrez ca merit sa fac gashka la ProFM.
Ieri s-au anuntat cei 4 finalisti ai concursului si dintre ei 1 va ramane (din cate am inteles eu) la ProFM.
Nu ma numar printre acestia asa ca voi continua sa "exist" doar ocazional pe Urban Radio.
Tin doar sa comentez negativ reactiile unora dupa anuntarea finalistilor...reactii ce mi s-au parut total deplasate, inoportune si apartind doar unor frustrati iar asta pentru ca juriul a decis iar a sa decizie este finala.
In acelasi timp doresc sa multumesc si sa promit sa ma revansez fata de urmatoarele persoane ce m-au "votat", m-au sprijinit si au incercat sa ma ajute sa ajung acolo unde poate voi ajunge candva sau poate nu voi ajunge niciodata dar voi continua sa incerc.
Insa mai intai iti arat commenturile primite ("+" = ok; "-" = rau):
+ simson 2009-03-18 16:15:04
biggest fan ;)
- cineva 2009-03-18 05:14:48
hai du-te! (la infopro langa Goldic) :))))
+ Lori 2009-03-17 22:52:07
hai la ProFm mai repede!!!;;)
+ Anda 2009-03-17 22:49:24
Super voce, super tip :)
+ A 2009-03-17 13:12:54
MIE-MI PLACE F MULT
+ Corina 2009-03-17 12:01:58
Super voce,esti cel mai tare asa ca PROFM-ule te rog nu ma dezamagi si alege-L
+ Nicoleta R 2009-03-17 11:56:37
Ar merita acest job
+ Ursoaica 2009-03-17 11:54:26
Votul meu il vei avea intotdeauna. :) Keep it up!!!
+ akina 2009-03-16 21:54:16
timbru placut, voce lucrata, bravo! ai cu ce! te sustin! :)
+ elena 2009-03-16 21:07:25
Esti super DJ!THE BEST!
+ ALBERTO F 2009-03-16 20:08:21
FOARTE TARE FRATEEE !!!
+ MihaelaC 2009-03-16 19:46:44
Am incredere in recomandarea prietenilor asa ca , chiar necunoscandu-te, iti doresc multa bafta !!! La cat mai multe voturi si succes in viitoarea cariera !
+ dezu 2009-03-16 18:46:41
Succes!
+ Gabriela 2009-03-16 18:07:29
Keep it up, o sa reusesti :)
- DD 2009-03-16 14:46:29
Lasa-te!

Iar ca multumiri eterne si sincere transmit urmatoarele in ordinea sosirii commenturilor:
- Gabriela : CE FACI????? sarut mana mult de tot....atat pentru vot cat si pentru mica campanie organizata si apreciez mult gestul tau.
- dezu : multumesc frumos de sustinere si comment!
- MihaelaC : multumesc frumos de comment si transmite multumirile mele si celor ce m-au recomandat plus multe succese si tie in absolut tot ceea ce faci!
- ALBERTO F : multumesc frumos ca deobicei pentru sustinere si cumva trebuie sa ma revansez!
- elena : multumesc de comment, super DJ nu sunt dar apreciez commentul tau.
- akina : sarut mana mult de vot, apreciez opinia ta mai ales ca fost om de radio si mai ales timpul acordat pentru comment...raman dator!
- Ursoaica : multumesc frumos de vot, de sustinere, de ascultare de absolut totul!
- Nicoleta R : din nou multumesc atat tie cat si celei ce te-a indrumat spre acest comment!
- Corina : doamna general mult prea plecat cu multumiri!
- A. : mersi frumos si apreciez enorm "votul" tau!
- Anda : multumesc frumos!
- Lori : da...multam frumos si sa stii ca voi incerca :)
- cineva : si la InfoPro este bine sa stii asa ca te astept cu mai multe info.
- simson : multumesc frumos si chiar trebuie sa ma revansez mai ales daca imi amintesc ca aveam o datorie cu niste creioane colorate.
- D. : sarut mult pentru intentie si timp insa data viitoare apreciez ca ma pot baza pe votul tau.

Cam asta a fost...multumesc din nou tuturora si apreciez enorm gestul vostru.

Party Night de Bucuresti - Clubbing 29



Vineri 20 martie, Kristal Glam Club ti-l aduce la platane pe Danny Howells (UK).
O legenda a muzicii house, Danny are o experienta de 15 ani...timp in care a mixat in cele mai importante cluburi din lume, a mixat zeci de compilatii si a facut inconjorul lumii cu prestatiile sale live.
In 2002 a intrat in legenda mixand timp de 10 ore in clubul Arc din New York.
Howells revine in Romania in seara asta si promite un show la fel de interesant ca deobicei.
In warm-up va fi Proof (OneFM) iar despre Danny Howells poti afla mai multe de aici sau diseara poti auzi unul din mixurile sale de la ora 22:00 pe Urban Radio.



Weekendul legendelor muzicii house continua sambata la Sala Polivalenta.
ProFMDance si The Mission ti-l aduc din nou in Romania pe omul ce a dominat 3 ani la rand topul 100 DJMag...Tiesto. Un dj ce imbina cu succes muzica si culorile, progressive-ul si trance-ul pentru a crea de fiecare data o atmosfera magica.
Sambata de la 22:00 la Sala Polivalenta vei avea parte de un nou show marca The Mission si ProFM Dance cu Dj Greeg (ProFM) in warm-up si Tiesto (main act).
Bilete:
- in avans pe www.bilete.ro si in reteaua magazinelor Diverta – 57 ron
- la locatie, in seara evenimentului – 86 ron

Weekend placut si spor la party!

B'ESTFEST 2009 - 05


Baietii de la The Faint si-au anulat turneul din motive personale si implicit au anulat si concertul ce trebuiau sa-l sustina in cadrul B'Estfest 2009.
Acestia regreta faptul ca au fost nevoiti sa anuleze turneul si promit sa revina curand pe scena.
Cine ii va inlocui vom afla in saptamanile imediat urmatoare.

Party Night de Bucuresti - Clubbing 28



Vineri 10 aprilie 2009, club Studio Martin ti-o aduce pe una dintre cele mai bune dj-itze de minimal-techno existenta pe scena...Ellen Allien[Bpitch Control / www.myspace.com/ellenalien].
O dj-ita ce si-a inceput cariera la Londra in 1988 cand a avut o prima intalnire cu acid house-ul in Wag Club, ce in 1991 ajungea sa mixeze in Fishlabor Club din Berlin (cel mai important club techno al momentului), in 1993 avea prima emisiune radio pe KissFM Berlin, in 1995 era Dj rezident in club Tresor din Berlin (unul din cele mai importante cluburi din lume) si in acelasi an fonda label-ul "Braincandy" rebranduit ulterior in Bpitch Control, in 2001 lanseaza primul sau disc de artist...iar restul este istorie urmand alte albume, mixuri inclusiv pentru compilatia Fabric si practic un succes absolut incredibil de obtinut din partea unei femei DJ.
Alaturi de ea vor mixa Thomas Muller [Bpitch Control / www.myspace.com/off1] dar si o noua aparitie pe scena de clubbing din Romania, si o aparitie pe care o recomand cu maxima placere dupa un party din februarie, Monici.
Mai multe detalii in curand!

*poza realizata de Michael Mann via Ellen Allien

Cel mai tanar curator al unei bienale din istoria artei



BUCURESTI, 19 martie 2009:
FELIX VOGEL, curatorul Bucharest Biennale 4 va sustine o conferinta de presa la Bucuresti. Cu aceasta ocazie va dezvalui conceptul BB4 "Handlung. Despre productia posibilitatilor" cu detalii suplimentare. Lista artistilor va fi finalizata in vara 2008. Mai mult despre concept. Conferinta de presa se va desfasura la centru pentru arta si cultura contemporana Pavilion UniCredit la ora 11.00.

Felix Vogel (n. 1987 in Germania) este curator si teoretician. Studiile sale si activitatea sa de curator sint centrate pe raporturile dintre estetica si sfera sociala. Prin urmare, el este interesat de domenii ce au legatura cu activismul civic, studiile de gen, avangardele istorice, precum si arhitectura participativa. Printre cele mai recente proiecte curatoriale ale sale se numara "100 Dutch Minutes („O suta de minute olandeze” – Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara), 1234567 (Karlsruhe) si Holy Damn It! („Sfinte al naibii!” – Karlsruhe). Felix Vogel a coordonat recent aparitia a doua volume la editura OneStarPress din Paris: cel al lui Renaud Auguste-Dormeuil - Fin de représentation, si cel al Liei Perjovschi - Sense. In plus, scrie si lucreaza la diverse reviste, cum ar fi PAVILION, AFI si Displayer.

In prezent Felix Vogel locuieste si lucreaza in Spania, la Madrid.
Odata cu numirea sa in pozitia de curator al BB4, probabil ca Felix Vogel va fi cel mai tinar curator al unei bienale, din istoria artei.



sursa Bucharest Biennale 4
PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects founded by Razvan Ion and Eugen Radescu.

Romanul citeste, frate!



Observ noua dementza a pietei romane de media. Insertul! Si in special insertul de carti pe care il au anumite publicatii.
Iar de astazi lupta pe segmentul acesta s-a intetit. Jurnalul National introduce colectia de literatura romana pentru a concura ceea ce Cotidianul a inceput in 2005 cu a sa colectie "Literatura" si de asemenea colectia de fata este o posibila contra la ceea ce un alt ziar quality propune pentru ziua de joi.
Calitativ vorbind, cel putin din punctul de vedere al look-ului cartilor, oferta de joi este cea mai interesanta si bine realizata pana acum.
Din punct de vedere al cartilor prezentate personal prefer colectia classica de miercuri unde am avut sansa de a intalni o serie de autori prezentati in premiera in Romania si care cred ca altfel ar fi ramas undeva nedescoperiti.
Problema apare pe colectiile de joi respectiv cea noua de miercuri ce au ajuns sa fie cumparate doar pentru ca unii sa-si umple bibliotecile.
De fapt aici apare problema...cand unii cumpara carti doar pentru a-le avea tiplate in biblioteca, cand unii doar incearca sa mimeze faptul ca ar citi, cand apare din nou intelectualitatea de carton sau de fapt impostura.
Dementa cumpararii cartilor de joi sau miercuri este cronica si unele din personajele care cumpara aceste carti n-au in niciun moment ideea de a si citi cartile respective.
Ikea ar trebui sa aduca, daca n-au facut-o, acele carti de carton pe care le poti pune in biblioteca pentru a o "popula" si pentru a lasa astfel impresia ca nu citesti doar tabloide ci stii sa apreciezi si literarura fina a clasicilor.
De fapt....impostura pura. Iar impostura este mult mai rea decat ignoranta.
Piata de carte nu are de castigat absolut nimic din dementa asta a cumpararii de carte cu punga, plasa, cutia si alte artizanale ale cititorului de tabloid ce deodata si-a adus aminte sa fie intelectual.
Romanul citeste, frate! Sau de fapt...doar cumpara! Sa fie bine oare?

Autopromo

ProFM este in campanie de ProFMizare si asta inseamna ca unul dintre cei inscrisi poate ajunge in echipa de radio ProFM.
Ei bine....m-am inscris si eu si ma poti auzi dand un click pe :http://concurs.profm.ro/marea-profmizare/index.php?uid=39761&pageID=2
Acolo daca vrei apasa "adauga comentariu" si scrie ceva si nu uita sa apesi pe "degetul verde" (adik Ok) sau "cel rosu" (adik lasa-te dupa cum deja mi s-a spus).
E simplu, e usor si nu-ti va lua mult timp dar ideea este ca pana maine, 17 martie, la finalul zilei ar trebui sa am destule comentarii pentru a atrage atentia asa ca daca vrei poti da link-ul mai departe prietenilor tai.
So...daca poti si vrei click-uieste si poate ma vei putea auzi ca voce pe ProFM!
Iti multumesc anticipat!

Bordelul revine in Romania

Cu extrema bucurie va anunt ca gypsi-punkerii americano-balcanici revin in Romania pe 17 iunie intr-un concert ce va avea loc la Arenele Romane.
Biletele pentru concertul Gogol Bordello vor fi puse in vanzare in cursul saptamanii viitoare.
Acestea vor putea fi achizitionate la preturile de 75 de lei - pana pe de 12 aprilie, 100 de lei - in perioada 13 aprilie - 16 iunie si 125 de lei in ziua evenimentului.
Concertul Gogol Bordello de la Bucuresti face parte din turneul international prin care trupa isi promoveaza albumul "Super Taranta!".

via Mediafax

Ne vedem acolo si daca inca nu ii stii ai mai jos doua din "muzichiile" lor iar mai multe poti auzi in weekend pe Urban Radio.



Cu Gheorghe si Mihaiu la Guerrilla

Luni, 16 martie 2009, Radio Guerrilla va difuza prima editie a noii emisiuni “cu Gheorghe si Mihaiu”, realizata de…Andrei Gheorghe si Liviu Mihaiu, in fiecare zi, de luni pana joi, de la 13.00, culmea, la 14.00.

Intr-una din zilele ce au urmat momentului in care Liviu Mihaiu si-a luat in primire bereta de comandant Radio Guerrilla, un membru al comandoului a aruncat, din senin, in aerul camerei unde fumeaza viciosii Radio Guerrilla, urmatoarea intrebare, nefireasca de altfel: cum ar suna “Asta la revista presei, nene!” cu Andrei Gheorghe la microfon? Da’ de ce cu Andrei Gheorghe? Uite asa. Pai….Bine, da’ cum ar suna un “13-14 cu Andrei” cu… Liviu Mihaiu? Da’ de ce cu Liviu Mihaiu? Uite asa. Exercitiul de imaginatie, deloc productiv, a durat foarte putin, Liviu Mihaiu, prezent fiind la dezbatere, rezolvand dilema, prin lansarea alteia: Auziti, da’ cum ar fi sa facem o emisiune impreuna? Cele doua secunde de liniste mormantala, au fost urmate de o serie de pareri care mai de care mai pro, care mai de care mai contra. Apelat imediat, Gheorghe a raspuns cu un “mda” hotarat la propunerea lui Mihaiu. N-avea cum sa nu fie putzin flegmatzic…;) Cum orice lucru creativ se naste dintr-o controversa sau dintr-un dezechilibru, noua emisiune nascuta in fumoarul Radio Guerrilla a pornit cu dreptul in viata. Cei doi au renuntat repede la a-i cauta un nume, deoarece acesta ar pali in comparatie cu…numele realizatorilor, asa cum lipsit de modestie, a afirmat unul dintre cei doi realizatori. Asadar, cand nimeni nu se astepta, Radio Guerrilla arunca o noua emisiune in lupta, “cu Gheorghe si Mihaiu”, in care vor fi spuse lucrurile la care te astepti mai putin, pe rand sau deodata, de catre cele doua cunoscute personaje ale FM-ului si nu numai. Salutare natiune? Mai vedem…;)

Si pentru ca prima diferenta de opinie intre cei doi realizatori a aparut deja, Gheorghe si Mihaiu iti propun sa iei parte la disputa lor in jurul a doua piese muzicale, pe www.radioguerrilla.ro/razboiulstelelor. Voteaza si, asa cum Liviu Mihaiu te-a obisnuit deja, poti adauga un KIL DE CARTE bibliotecii tale!

Viva la Revolution si urechile pe radio!

Vineri 13 martie are loc Eclipsa!

Vineri 13 martie lumea pe care o cunosti se va schimba total datorita...Eclipsei!
Ora 19:00 inseamna inceputul unei noi lumi...o lume in care o adolescenta se va putea indragosti de un vampir....pentru a treia oara!?

Mai pasional, mai tulburător, mai captivant: noul volum din seria Amurg de Stephenie Meyer, în librării din 13 martie !

După succesul extraordinar al primelor două cărţi din seria scrisă de Stephenie Meyer, Amurg şi Lună nouă, Editura RAO vă aduce în luna martie un nou titlu:
ECLIPSA
UN FENOMEN DE PIAŢĂ CARE A MOBILIZAT TOŢI ADOLESCENŢII !

Primele două volume din serie s-au vândut până acum în peste 50.000 de exemplare!
În weekendul de lansare, filmul a înregistrat nu mai puţin de 11.400 de spectatori.
Este, în acest moment, cel mai răspândit fenomen în rândul tinerilor. Dana Musceleanu, redactor-şef al revistei Popcorn România, confirmă : « A început nebunia! Parte din cititorii mei vor să fie ori vampiri, ori să aibă un iubit din această categorie ! »
Romanul ECLIPSA va fi lansat în toate librăriile din ţară pe 13 martie, la ora 19.00. Vă aşteptăm să fiţi primii care află continuarea poveştii de dragoste dintre o adolescentă şi un vampir!

ECLIPSA, de Stephenie Meyer
Între dragoste şi prietenie, tu ce ai alege?
Aventurile muritoarei Bella şi ale vampirului Edward continuă în romanul ECLIPSA. Prietenia fetei cu Jack, care se întâmplă să fie vârcolac, nu este deloc pe placul lui Edward, însă Bella e în primejdie, iar asta îi va apropia pe Edward şi pe Jack şi va duce chiar la o alianţă între vampiri şi vârcolaci. Bella suferă neputând răspunde iubirii lui Jack, dar trebuie să-şi urmeze pasiunea – să fie împreună cu Edward oricât de mare ar fi preţul pe care trebuie să-l plătească. Pentru asta însă trebuie să rupă legăturile cu lumea oamenilor, pas pentru care nu este încă pregătită. Zbuciumul din inima Bellei, iubirea nemărginită a lui Edward şi umanitatea vârcolacului învolburează de pasiune acest roman în care nu întâmplător personajele se regăsesc în trăirile eroilor din La răscruce de vânturi.

SERIA AMURG, de Stephenie Meyer
- cele mai recente date de vânzări (februarie 2009) arată că seria s-a vândut în peste 42 de milioane de exemplare în toata lumea ;
- în Statele Unite, volumul Amurg s-a vândut în peste 13 milioane de exemplare
potrivit USA Today, de la sfârşitul lui noiembrie 2008 una din cinci cărţi cumpărate în Statele Unite a fost scrisă de Stephenie Meyer;
- fanii seriei au creat peste 100 de site-uri ;
- cărţile au fost traduse în 37 de limbi (printre care vietnameză şi chineză);
- romanele lui Stephenie Meyer au obţinut atât recunoaşterea publicului, cât şi pe cea a criticii: 30 de săptămâni pe locul 1 în topul New York Times Bestselling Series, 75 de săptămâni pe lista USA Today, 5 săptămâni pe primul loc în lista NYT, recomandarea New York Times Editor’s Choice, „Cea mai bună carte a anului” – Publishers Weekly, „Cea mai bună carte a deceniului” – Amazon, prezentă în Top 10 al cărţilor pentru tineri realizat de Booklist

Motive pentru a nu fi prezenti la ECLIPSA editurii Rao? Niciunul asa ca te astept sa ne vedem la lansare.

ECLIPSA – ÎN TOATE LIBRĂRIILE DIN 13 MARTIE, ORA 19.00!
TRADUCĂTORI: Laura Frunză şi Mihaela Frunză
FORMAT: Biblioteca RAO
NR. PAGINI: 630
PREŢ: 49,99 RON

Parteneri media: MTV, ProFM's Cool si ProFM Campus.

Biblioteca pentru toti ataca piata

Am aflat astazi cu deosebita surpriza ca prietenii de la Griffon & Swans sunt cei ce se ocupa de campania Jurnalul National, "Biblioteca pentru toti". Acest lucru adauga un nou plus campaniei Jurnalul ce deja se anunta a fi un pericol atat pentru "Colectia Literatura" de la Cotidianul precum si fata de cealalta oferta de insert cu carte aflata deja pe piata (din varii motive nu mentionez numele).
Felicitari celor de la Griffon & Swans si le doresc cat mai multe campanii reusite pe viitor.
Mai jos detaliile:

Din 18 martie 2009, Jurnalul Naţional va oferi în fiecare miercuri opere de literatură română, la un preţ de 10,9 lei. Relansarea Biblioteca pentru toţi a fost integrata perfect în proiectul Jurnalului, Recurs la România, care face apel la tot ce e autentic şi valoros romanesc, la tot ce ne îmbogăţeşte spiritual şi ne face să mergem înainte, la tot ce ne face să descoperim cine suntem.

Campania de publicitate are ca scop, pe de o parte, promovarea colecţiei, iar pe de altă parte comunicarea poziţiei pe care Jurnalul Naţional a adoptat-o faţă de tot ceea ce înseamna autentic şi valoros românesc - românii au cu ce se mândri. Avem cărţi bune care ne-au format înca din copilărie şi pe care, la rândul nostru, trebuie să le transmitem mai departe copiilor noştri.

Campania beneficiază de aportul unor personalităţi precum Marius Tucă, Nadia Comăneci, Andreea Raicu, Grigore Leşe, Ion Cristoiu, Oana Pellea, Mihaela Rădulescu şi Horaţiu Mălăele care invită cititorii să redescopere şi să citească literatură română. Comunicarea s-a facut la nivel naţional, folosindu-se mediile outdoor, print, radio, web, TV şi cinema.

Având experienţa relansării imaginii editurii Curtea Veche, Griffon s-a ocupat şi de designul copertelor şi de structura interioară a cărţilor, împreună cu Litera Internaţional, editura cu care Jurnalul Naţional colaborează pe acest proiect.

Barna Nemethi, creative director Griffon and Swans, şi regizorul spotului TV declară: “Sunt de părere că românii au început să lase deoparte scepticismul cu care îşi privesc propriile valori şi cultura în general. Nu suntem o ţară de manelişti; avem muzicieni, pictori, scriitori, evenimente culturale despre care trebuie să vorbim pentru că oamenii vor să asculte. A fost un pariu câştigat anul trecut cu venirea lui Pamuk în România, şi sunt sigur că şi colecţia Jurnalul se va bucura de un răspuns pozitiv din partea românilor.“

La campanie au lucrat Barna Nemethi, Andreea Ioniţa, Giuli Florea, împreună cu divizia de film a Griffon and Swans care a realizat producţia (TVC, şedinţă foto) – Barna Nemethi şi Vlad Feneşan (regie), Pătru Păunescu şi Claudiu Ciprian Popa (imagine), Vlad Voinescu (sunet) şi Sorin Mandache (montaj).

Înfiinţat în 2007, Griffon and Swans se poziţionează pe piaţă ca un shop de idei care se ocupă de proiecte culturale. Portofoliul conţine clienţi precum editurile Curtea Veche şi Litera Internaţional; Jurnalul Naţional, fundaţiile Noi Citim, Cinemaiubit, Scheherazade; Asociatia pentru Dialogul dintre Stiinta şi Teologie din Romania, etc.
www.griffon.ro

Party Night de Bucuresti 28

O noua saptamana de evenimente anuntate de cluburile din oras. O noua saptamana in care sa te destrabalezi prin cele mai diverse locuri si pe cele mai diverse muzici.
Iar pentru saptamana asta iti recomand urmatoarele:


Miercuri Expirat iti propune pentru saptamana asta un Selectro cu rezidentul Marika si invitatul sau Gojira iar in "Other Side" ii ai in the mix pe Vika Jigulina si pe Greeg (ProFMDance).


Sambata club Cocoloco iti propune un nou event pure trance de aceasta data invitata la platane fiind Claudia Cazacu, o dj-ita romanca stabilita de multi ani pe la Londra cunoscuta mult mai mult afara decat in Romania.
Muzicile ei au ajuns in ultimul timp in case-ul unor dj ca Above & Beyond, Paul van Dyk si chiar Armin van Buuren asa ca asta nu poate fi decat un motiv in plus pentru a fi prezent sambata in Cocoloco.


Party-ul saptamanii are loc in Kristal Glam Club si il va avea ca invitat pe dj-ul britanic Nick Warren.
Un dj cu o uriasa experienta in domeniu, a inceput sa mixeze indie si house in 1988, ce in ultimii ani a reusit sa surprinda de fiecare data publicul prin ale sale mixuri.
Un Dj ce nu plictiseste si care continua ca de la set la set sa inoveze si sa te surprinda cu sunete cat se poate de noi si cat se poate de melodice.
Mai multe despre el pe : http://www.djnickwarren.com/


Iar pentru un back2back weekend in Other Side of Expirat te poti astepta saptamana asta la intalniri cu: vineri, 13 martie, la platane vor fi Logan si Jo.E iar sambata, 14 martie, Grand si Nemo (BV).
Eveniment ProFM Dance.

Urban Radio : Prima seara


Pe 10 martie a inceput calatoria Urban(a). Fix la 10 am dat drumul la o expeditie ce sper ca va tine cat mai mult timp.
Multam fain celor ce s-au conectat spre ascultare (promit sa va mentionez curand) si pe care (dupa cum spun ei si le multumesc prea plecat) i-am incantat si cantat.
Am cantat tot felul de muzici printre care un U2 ce merita ascultat cat mai des, Keane, The Killers, Sheryfa Luna si Gregoire (premiere in Romania), Armin van Buuren si Maroon 5 dar si pe Robbie Williams. Am combinat classic (Belinda Carlisle, Smoke City, Enya) cu nou (Junkyard, Iglu & Hartly sau Superbus).
Seara a fost umbrita de o mica problema de server ce este in curs de rezolvare recte in seara asta nu intram on air insa maine seara, 12 martie, va asteptam cu boxele si muzicile pregatite de la 22:00 pentru incantarea voastra.
Mai multe detalii pe http://radiourban.blogspot.com.
Si daca nu ai ascultat mai ai timp s-o faci, iar daca ai facut-o multamim mult si speram s-o faci in continuare. Ne auzim maine seara!
Uite asa a inceput calatoria, cu melodia asta:

B'ESTFEST 2009 - 04

Nou motiv de bucurie anuntat astazi de catre organizatorii B'Estfest si anume : prezenta pe data 4 iulie pentru prima oara in Romania a lui Carlos Santana.



Astfel ziua cu numarul 3 a festivalului - 4 iulie - arata in felul urmator : Carlos Santana, The Charlatans si The Ting Tings.

Biletele pentru B’ESTFEST 2009 sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si pe www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de preturi:
- Biletele pentru “Ziua Zero” (valabile pentru1 iulie) – costa 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.
- Biletele pentru o zi de festival (valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt achizitionate: 2, 3 sau 4 iulie) - costa 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.
- Abonamentele pentru trei zile de festival (valabile pentru 2, 3 si 4 iulie) - costa 270 lei si pot fi cumparate doar in presale.
- Biletele pentru B’ESTFEST AFTERSHOCK (valabile pentru 5 iulie) - sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 de lei si 150 de lei (in Zona A, din fata scenei), in Zona A accesul copiilor sub 12 ani fiind strict interzis.

Iepurele fara urechi...dar de vazut

De foarte mult timp cinematografia germana se zbate pentru a crea si altceva decat filme dramatice sau ce aduc referire la istoria recenta.
Dupa succese ca "Das Leben Der Anderen" (castigator la Oscar in 2008), "Requiem" (castigatorul de la Berlin din 2007), "Gegen Die Wand" (castigator la Berlin in 2005 si al Academiei Europene in 2004) si "Auf Der Anderen Seite" (The Edge of Heaven) (castigator la Cannes in 2007 pentru scenariu) regizorii germani au ajuns sa fie catalogati ca cei mai buni creatori de drame europene.
Insa...o cinematografie puternica nu poate exista fara comedii asa ca au existat astfel de incercari din pacate deloc stralucite din punctul de vedere al publicului.
Iar poate cel mai notabil esec pe latura comediei germane se numeste "Barfuss" (film ce a sosit si in Romania) si care a fost desfiintat de catre critica dar si de spectatori.
La doar 2 ani dupa "Barfuss", in 2007, regizorul-actor al acestuia, Til Schweiger, revine in atentia publicului cu o noua incercare.
Doar ca acum...chiar reusita. "Keinohrhasen" ("Iepurele fara urechi") este una dintre cele mai bune comedii produse in spatiul germanic (si as spune european) din ultimii ani.
Filmul imbina foarte bine umorul de limbaj cat si cel al gesturilor (cred ca "the finger" apare de cel putin 20-30 de ori in film) cu un pic de romantism bine dozat.
Practic este vorba despre un fustangiu ce lucreaza la un ziar de scandal si ajunge sa faca munca in folosul comunitatii intr-o gradinita. Gradinita unde in director este o fosta cunostiinta din copilarie pe care al nostru brav erou o tot umilea.
Anii au trecut...insa evident amintirile umilintelor nu, asa ca omul are in fata o reala problema si de aici tot felul de situatii dintre cele mai amuzante ce uneori aduc aminte de comediile cu Stan si Bran (exemplu clar atunci cand directoare gradinitei se loveste cu capul de o scandura pe care calca din greseala).
Povestea romantica ce se tese pe fundalul amuzant a filmului este bine construita, usor intuitiva pe alocuri insa prezentata in asa fel incat reuseste sa nu plictiseasca publicul.
Per total "Iepurele fara urechi" este o comedie romantica simpatica, ce iti va aduce zambetul pe buze si nu te va face sa regreti timpul acordat vizionarii sale.

Resident Advisor 144 - Surgeon



Site-ul de muzica Resident Advisor iti propune in podcast-ul acestei saptamani un mix semnat de o legenda a muzici techno, Surgeon.
Primul sau release, aparut in 1995, "Surgeon" EP s-a bucurat de un mare succes atat in Regatul Unit cat si pe scena muzicala din Detroit si asta a fost doar inceputul.
Au urmat release-uri la label-uri ca Downwards, Soma, Tresor si la propriul label Dynamic Tension.
Printre rezidentele sale se numara si deja legendarul club Tresor din Berlin.
Mixul de fata a fost inregistrat in clubul Wire, un mic club aflat intr-un subsol din Leeds, pe data de 13.02.2009. Iar Surgeon povesteste ca aceasta i-se pare locatia ideala datorita sonorizarii.

Save as si enjoy : http://ra1.residentadvisor.net/audio/RA144_20090302_Surgeon-residentadvisor.net.mp3

Party Night de Bucuresti - Clubbing 27

Haide ca se apropie weekendul si daca tot ti-ai propus sa stai in casa m-am gandit sa-ti ofer niste motive pentru a nu o face.



Vineri iti poti incepe incalzirea pentru James Holden in Other Side of Expirat cu un party ce-i va avea la platane pe Lucas si Giuser.



Iar daca nu esti genul Other Side of Expirat atunci poti alege ca locatie Mash-Up unde platanele vor fi incinse de Whatever si Miss I (Flama Booking - www.myspace.com/missiio).Intrarea este clasicul 15 ron iar locatia Eminescu la nr. 89, adica foarte aproape de Studio Martin.



Main event-ul serii de vineri il constituie prezenta lui James Holden (Border Comunity / Cocoon - www.jamesholden.org)
in Studio Martin intr-un eveniment marca ProFM Dance.
Deschiderea o va face Negru iar after hours-ul va fi al lui Rosario Internullo.
Intrarea anuntata este de 20 lei inainte de 00:00 si 30 lei dupa.



Pentru duminica 8 martie, B52 iti propune sa serbezi intr-un live alaturi de cei de la AB4 de la orele 22:00.

Catch U there...somewhere!

Incepem calatoria Urban(a)



Incepem calatoria Urban(a)! Cand? Pai chiar de luni seara de la 20:00.
Europa cunoaste de ani de zile o explozie a posturilor de radio exlusiv pe web. Romania a intrat de curand pe fasia asta si deocamdata este (din cate stiu eu) la nivelul unui proiect ce inca are de suferit dupa varii boli ale copilariei.
Asa ca...de luni, de la 20:00 incepem sa ne jucam pe Urban Radio.
Doar muzica, cat mai variata, putine voci si sunete cu care celelalte radiouri nu au cum sa te plictiseasca pentru ca vom incerca sa inovam, sa aducem cei mai vibby de pe afara si sa ascultam ceea ce ne place si va place.
Pentru inceput vom fi LIVE de luni pana vineri de la 22:00, iar in weekend cam toata ziua...iar daca crestem si noi mai marisori vom fi si 24 din 24.
Tu ce ai vrea sa auzi? Hai spune-ne o parere si poate reusim sa facem un proiect comun.
Revenim cu detalii curand!
Calatorim Urban ascultandu-ne Urbanitatea la Urban Radio!

Dedesubt este infernul si daca nu poti iubi nu-i judeca pe cei care pot sa o faca

Dacă nu poţi iubi, nu-i judeca şi nu-i plânge pe cei care pot să o facă

"Blestemul o loveşte încă o dată. Mai intâi a fost atinsă bătrîna, apoi mama şi apoi sora. Este rândul meu să mă supun acestei fatalităţi, e logic. Da, e rândul meu, acum, să fiu umilită de spiritul barbatului, chiar dacă este amabil, chiar dacă nu mă înţelege, numai eu sunt cea care trebuie să mă adaptez la conversaţia lui sau să aştept ca ea să se oprească refugiindu-mă in mintea mea. Treizeci de ani, sunt o femeie din familie, asta înseamna .”

Aşa îşi începe Claire Castillon povestea despre iadul vietii de cuplu, cartografiat nemilos în romanul “Dedesubt este infernul”, cea mai noua apariţie din Colecţia Cotidianul Literatura.

După ce a debutat în cadrul colecţiei cu romanul “ Insecta”, frumoasa scriitoare franceză care i-a trimis unuia dintre criticii sai o cutie în care era o pereche de testicule însângerate, recidivează cu “Dedesubt e infernul”, un mărţişor absolut neconvenţional oferit cititorilor Cotidianul la început de martie.

Plasîndu-se pe poziţia unui observator în căutare de material didactic, Claire Castillon scapă doar aparent din vedere faptul că viaţa de cuplu nu este un material didactic pe care-l poţi studia de la distanţă, delicat, cu ochi înţelepţi. “Micuţa” din roman îşi numeşte partenerul “măgar”. În “Infernul este dedesubt”, măgarul este învestit la rangul de personaj.

“Castillon îşi plânge mama şi mama mamei, scuzându-le şi acuzându-le de sacrificiu eroic. Pare să uite că, dacă bunicii, taţii şi bărbaţii sunt porci sau măgari, atunci bunicile, mamele şi femeile nu pot fi libelule sau lebede. În lumea pe care o ştim, copulaţia între un porc sau măgar şi o libelulă sau lebădă, este practic imposibilă.

Unde este adevărul şi cine poate da un verdict în acest proces perpetuu în care suntem implicaţi cu toţii? “ Dedesubt este infernul “ va oferi răspunsuri neconvenţionale unor întrebări mai vechi decât timpul.

Romanul poate fi gasit incepand de miercuri,4 februarie in punctele de distributie la pretul de 6,9 ron, numai impreuna cu ziarul Cotidianul sau ulterior pe shop-ul virtual.

via Cotidianul newsletter.

Carturesti-ul te cheama la evenimente

Oaza de relaxare din centrul orasului, Carturesti, iti propune pentru aceasta saptamana urmatoarele evenimente:



Toata ziua buna ziua, sambata 7 martie, la sub_carturesti (Carturesti), de la 11 la 20 poti alege din multitudinea de magazine ale artistilor locali: gentute, jucarioare, plushuri, cutiute muzicale, brose, flori, portofele tricotate si multe altele. Te asteptam!
Mai multe chiar la ei pe blog : http://targcutalc.breslo.ro/
Eveniment recomandat de Radio Guerrilla!
via Feeder.

Iar pentru duminica ai parte de "Ziua Preafrumoaselor" in sub_carturesti cu un concert Maxim Belciug.

Chitaristul Maxim Belciug şi Librăriile Cărtureşti vă invită la Ziua Preafrumoaselor, duminică 08 martie, cu începere de la orele 19.00. Evenimentul va avea loc la 'sub_cărtureşti (spaţiul pentru evenimente plăcute de la subsolul librăriei din str. Arthur Verona 13). Se va servi un concert de chitară, de suflet, dragoste şi primavară.

De la Sonatele lui Domenico Scarlatti şi Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski, până la ritmul săltat din Guajiras Cubanas sau inflexiunile pasionale ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va oferi publicului un spectacol „cu chip de curcubeu. Un curcubeu multicolor, armonizat pe placul tuturor”, întocmai ca şi recentul său CD - „Preafrumoase 2”. Cu (ne)obişnuita-i măiestrie, artistul va reînsufleţi prin muzică iubiri uitate din poveştile pentru oameni mari şi senini, într-un concert-reverenţă în faţa frumuseţii. Pentru că „frumuseţea va salva lumea”. Iar „a iubi e primavară”.

Intrarea este liberă pentru toţi cei care, în aceste timpuri de elegie financiară, doresc să găsească resurse pentru a înfrunta şi criza, mai profundă şi mai gravă, a frumosului.

Evenimentul este organizat de Librăriile Cărtureşti şi Asociaţia Culturală Kitarodia.
Parteneri media: Academia Caţavencu, 24 Fun şi Cotidianul.

Ne vedem pe acolo!

Premiile Gopo 2009 - Castigatorii



Aseara a avut loc editia cu numarul 3 a premiilor industriei cinematografice din Romania, "Premiile Gopo".
Castigatorii sunt urmatorii :

Cel mai bun film - Restul e tacere (Nae Caranfil)

Cel mai bun regizor - Radu Muntean (Boogie)

Cel mai bun scenariu - Nae Caranfil (Restul e tacere)

Cel mai bun actor principal - Dragos Bucur (Boogie)

Cea mai buna actrita principala - Anamaria Marinca (Boogie)

Cel mai bun actor secundar - Mimi Branescu (Boogie)

Cea mai buna actrita secundara - Ioana Bulca (Restul e tacere)

Cea mai buna muzica originala - Laurent Couson (Restul e tacere)

Cea mai buna imagine - Marius Panduru (Restul e tacere)

Cel mai bun montaj - Dan Nanoveanu (Restul e tacere)

Cel mai bun sunet - Florin Tabacaru, Stefan Crisan, Brian Riordan, Florin Tabacaru (Restul e tacere)

Cea mai buna scenografie - Calin Papura, Ruxandra Ionica (Restul e tacere)

Cele mai bune costume - Doina Levintza (Restul e tacere)

Cel mai bun machiaj, cea mai buna coafura - Iana Ionita, Dana Roseanu (Nunta muta)

Cel mai bun documentar - Podul de flori (Thomas Ciulei)

Cel mai bun scurtmetraj - Alexandra (Radu Jude)

Premiul "Tanara speranta" - George Dorobantu (Elevator)

Premiul publicului - Supravietuitorul (Sergiu Nicolaescu)

Cel mai bun film european - In slujba regelui Angliei (Jiri Menzel)

Premiul pentru intreaga activitate - Elisabeta Bostan

Premiul pentru intreaga cariera - Marin Moraru

"Restul e tacere" este aproape castigatorul acestei editii deoarece in pofida numarului mare de premii castigate, inclusiv "Cel mai bun film", celelalte categorii importante - "Cel mai bun actor principal", "Cea mai buna actrita in rol principal" si "Cel mai bun regizor" au plecat in palmaresul lui "Boogie".
N-am vazut "Boogie" asa ca nu pot spune mare lucru despre acesta insa il banuiesc ca fiind un film mult mai "comestibil" decat uneori interminabilul "Restul e tacere".
"Cel mai bun european" este un film ce din pacate nu a prea prins in Romania, productie 2006 si castigator in 2007 al premiului "FIPRESCI" la Berlin, insa care merita vazut fiind o foarte buna tragicomedie.

"Premiul publicului" este insa cel ce trage in jos intreaga seara si asta datorita prezentei acestui dinozaur ce nu accepta faptul ca ale sale filme sunt depasite de vreme pe nume Sergiu Nicolaescu. De asemenea alegerea acestui film din partea publicului arata cumva ca inca oamenii nu au invatat sa aprecieze deplina valoare a unui film in fata eternului marketing cu iz comunist.

Urmeaza in perioada 13 - 24 Mai al doilea classic European : Festival de Cannes.

Chestionabil curgea Mierea



Este luni...si clar nu prea exista motive de bucurie. Sau poate ca exista motive muzicale de bucurie asa cum suna si aceasta "Miere" re-edited de Eusebio pentru party-ul Chestionabil ce s-a intamplat vineri in Martin.
Asa ca da-i cu click aici si lasa-ti urechea sa fie invadata de sunetul mierii chestionabile.

Oare a contat?

Asta m-am intrebat aseara cand am plecat din B52 dupa concertul Roua si Rain District.
Din cate s-a anuntat de catre vocalul de la Rain District, din intrari s-a strans suma de 3260 de lei, bani ce vor ajunge la Deea...adik aproape 1.000 de euro.
Nu stiu care erau asteptarile din partea organizatorilor si nici daca aceasta suma inseamna ceva sau nu insa stiu ca poate ajunge sa conteze si mai ales conteaza faptul ca niste unii au ales ca ieri seara sa fie in B52 pentru a incerca sa salveze pe cineva.
Umanitatea de care dai dovada arata de cat caracter dispui iar cei ce aseara au fost prezenti acolo au demonstrat chestia asta.
Despre concert pot sa-ti spun doar ca Roua a debutat cu o cantare buna si sper sa-i mai prind pe la cantari iar Rain District, despre care nu stiam mare lucru inainte, a reusit sa ma surprinda placut cu ale lor sunete.

Sper ca intreg concertul a contat,iar banii o vor ajuta pe Deea si poate ca ar trebui sa ne aratam mai des solidaritatea...desi stiu ca pentru unii dintre voi este foarte greu sa isi schimbe felul de a fi.

Cesar 2009 - Castigatorii

Vineri seara academia franceza de film si-a desemnat castigatorii.
Premiile "Cesar" din acest an, la principalele categorii, au mers dupa cum urmeaza:

Cel mai bun actor : Vincent Cassel - "Mesrine"

Cel mai bun actor intr-un rol secundar : Jean-Paul Roussillon - "Un Conte de Noel"

Cea mai buna actrita : Yolande Moreau - "Seraphine"

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar : Elsa Zylberstein - "Il Y A Longtemps Que Je T'Aime"

Tanara speranta feminina : Deborah Francois - "Le premier jour du reste de ta vie"

Tanara speranta masculina : Marc-Andre Grodin - "Le premier jour du reste de ta vie"

Cel mai bun film strain : "Waltz with Bashir" - Ari Folman (Israel)

Cel mai bun film francez : "Seraphine" - Martin Provost


Cel mai bun debut : Philippe Claudel si Yves Marmion - "Il Y A Longtemps Qhe Je T'Aime"

Cel mai bun regizor : Jean-Francois Richet - "Mesrine"

Castigatorul total a fost filmul "Seraphine" ce a plecat cu un total de 7 premii asa ca sa speram ca va sosi in Romania cat mai curand.

Diseara urmeaza premiile Gopo 2009.