Lufthansa Punk Graffiti - 1 iunie

Un week-end pentru două persoane, la Berlin, cinci abonamente la B`Estfest 2012, o demonstrație publică spectaculoasă de punk graffiti, tatuaje și multe alte premii și surprize pentru cei ce vor participa vineri, 1 iunie, începând cu ora 19.00, la evenimentul Lufthansa ce va avea loc în Centrul Vechi.

Compania aeriană lansează noua rută București- Berlin, dumnică, 3 iunie, cu prețuri ce încep de la 49 euro (un bilet one-way cu toate taxele incluse). ”Pasagerii noștri din România sunt atrași de acest oraș vibrant și în continuă dezvoltare. Suntem nerăbdători să putem zbura direct către Berlin și vom oferi pasagerilor noștri din București servicii deosebite către capitala Germaniei”, spune domnul Patrick Artiel, General Manager Lufthansa România și Moldova.

Sweet Damage Crew este o echipă de patru grafferi cu experiență ce pentru câteva ore își vor demonstra originalitatea și creativitatea, oferind publicului un adevărat spectacol din executarea graffiti-urilor pe un panou special amenajat pentru eveniment. Locația din Centrul Vechi unde va avea loc demonstrația de artă urbană neconvențională va fi ținută secret și se așteaptă să fie descoperită de către public.

știgători ai premiilor oferite de compania aeriană, pentru lansarea noului zbor, vor fi primii participanți care vor ajunge vineri, la panoul Lufthansa din Centrul Vechi, începând cu ora 19.00, cu un tatuaj aplicat, ce va fi distribuit de promoterii companiei și un Permis de Îmbarcare ce poate fi descărcat de pe pagina de facebook a evenimentului.

Vezi tot ce vrei să vezi! Lufthansa zboară direct la Berlin!

Concursul online ce are ca premiu un week-end la Berlin pentru două persoane, este disponibil pe:  www.concurslufthansa.ro.

Control Day Out 2 program si acces - 1 iunie


Doar o zi ne mai desparte de Control Day Out 2, powered by TuborgSound  - primul eveniment muzical important al verii! Wild Beasts, Woodkid, The Shoes si O.Children vor concerta vineri, 1 iunie, in premiera in Romania, la Arenele Romane din Bucuresti. Accesul se va face incepand cu ora 19.30, iar ordinea intrarii in scena este urmatoarea:

20.30 –  O.Children
21.50 –  Wild Beasts
23.00 –  Woodkid
00.00 –  The Shoes

Biletele pentru Control Day Out 2 powered by TuborgSound pot fi achizitionate in avans, la pretul de 75 de lei, online pe Eventim.ro sau din reteaua nationala Eventim: magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, precum si din Control Club (Academiei, 19) si Shift Pub (General Eremia Grigorescu, nr 17). Biletele se pot achizitiona, la acelasi pret, si in seara evenimentului, la casa de bilete de la Arenele Romane (str. Cutitul de Argint, nr. 26), incepand cu ora 19.

Accesul catre Arenele Romane poate fi facut prin parcul Carol, (intrarea principala din rondul Carol) sau din strada Cutitul de Argint, nr 26. Mijloace de transport in comun:
Metrou: Eroii Revolutiei, Tineretului - M2
RATB: Tramvai 7 - Dr. Istrati

Accesul in zona de concert va fi permis in baza biletului valid, unei singure persoane, o singura data. In cazul in care posesorii de bilet aleg sa paraseasca zona de concert, acestia nu vor mai putea utiliza biletele cu care au intrat pentru a reintra. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata concertului. Accesul la eveniment se va face incepand cu ora 19.30, iar concertele vor incepe la 20.30.

Nu este permis accesul in zona de concert cu: sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere sustinute de tije metalice sau de lemn, spray-uri, scaune, arme, bauturi sau mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio-video. In caz de ploaie, recomandam folosirea pelerinelor, accesul cu umbrele nefiind permis. Rugam publicul sa nu vina cu bagaje voluminoase sau lucruri de valoare, deoarece nu exista un spatiu de depozitare securizat.

Prezenta copiilor sub 14 ani nu este recomandata din cauza zgomotului de amploare si a efectelor de lumina ce pot dauna celor mici. In situatia in care parintele alege sa vina insotit de copil, accesul acestuia se va putea face doar in baza unui bilet valid, fara gratuitate sau reducere la achizitionarea acestuia.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, urmariti pagina de Facebook Control Day Out si www.control-club.ro.


Control Day Out este un eveniment organizat de Control Club, cu sprijinul Tuborg.
Sponsori: Wizzair, Hotel Caro, Red Bull, J&B, Smirnoff. Parteneri: A&A Records, Carturesti.  

Gala de premiere a Trofeului Club A

Marți, 29 mai, am pus covorul roșu și am așteptat cu sufletul la gură să aflăm cine va fi câștigătorul Trofeului.

Dintre cele 7 Finaliste intrate în Competiție directă, cu punctajul cel mai mare și desemnată câștigătoarea Marelui Premiu: Trofeul Club A - Avanpost Rock a fost trupa Manfellow.

În Concursul de Creație, juriul și publicul au ales ca fiind cea mai populară piesă dintre cele 104, piesa Warehouse Full of Rock n Roll, a trupei Central Warehouse. 

Harap-Alb si Luke Skywalker impart aceeasi poveste de 1 iunie

Vineri, 1 iunie, de la ora 18:30, în librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni, editura Vellant şi scriitoarea Victoria Pătraşcu îi aşteaptă pe micii şi marii cititori la o poveste care îi aduce împreună pe Harap-Alb, eroul poveştii lui Ion Creangă, şi pe Luke Skywalker, protagonistul seriei Războiul stelelor. Puse în paralel, aventurile celor doi nu sunt atât de diferite pe cât ne-am aştepta, ba chiar spun o poveste comună, despre curaj, iniţiere şi consecinţele acţiunilor unor băieţi pe cale să devină oameni mari.
Prin exemple şi jocuri de rol, povestea lui Creangă este adusă mai aproape de cititorii ei contemporani cu jocurile video şi supereroii din filmele de acţiune. Flămânzilă, Păsări-Laţi-Lungilă, Gerilă, Setilă sau Ochilă sunt aduşi în epoca noastră şi puşi în situaţii de zi cu zi: oare unde lucrează fiecare dintre ei? Şi ce fac în timpul lor liber? Răspunsurile pot veni şi sub formă de desene, în cadrul atelierului deschis toată seara celor ce vor să-şi încerce talentul în mânuirea creioanelor colorate.

Seara se va încheia cu premii în cărţi din partea editurii Vellant.
Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă, a apărut în colecţia Pasărea măiastră a editurii Vellant în ilustraţiile Cristianei Radu

Parteneri: Librăriile Cărtureşti, Revista Baby

Colecţia „Pasărea măiastră” şi seria de felicitări şi cărţi poştale „Vellant iubeşte ilustraţia românească” fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Concert Coffee Break - 1 iunie

Vineri 01 iunie 2012
Concert Coffee Break

Vineri 1 iunie, incepand cu orele 21.30, La Historia de Cuba v-a pregatit o seara speciala cu Coffee Break.
te vorba despre un proiect acustic cu o formula inedita: Diana Burciu – Voce si Clape si Robert Finariu – Voce si Chitara.
Intrarea este libera si buna dispozitie este obligatorie.
Va asteptam!
La Historia de Cuba
Str. Sf. Stefan  nr. 13
Info&rezervari - 0785 273 875

www.lahistoria.ro

Trupa Asha live in Music Club - 1 iunie

ASHA  - Live at Music Club
Baratiei 31
Rezervari: 0720 887 115
Intrarea este 15 ron (un shot inclus)
www.trupaasha.ro

Control Club: Camera Sambo - Chloe - 31 mai

Joi 31 mai, ora 23.00 @Control

Camera Sambo – Bogman & Boru

Special guest presented by Red Bull Music Academy: Chloé (Kill The DJ, Paris)

Joi 31 mai, Camera Sambo gazduieste o invitata speciala. Alaturi de Bogman si Boru urca la pupitru frantuzoaica Chloé Thevenin aka Chloé (Kill the DJ / BPitch ), dj si producator.
Artista si-a creat o reputatie impecabila si intrasigenta, iar lucrarile si set-urile sale nu tin cont de delimitarile si incadrarile in diverse genuri muzicale, de scandalurile din presa sau de presiunea concurentei.Chloé este dj rezident si membru fondator al legendarului club Le Pulp, din Paris, si continua sa mixeze in  localuri si cluburi europene de prestigiu ca Robert Johnson, Mondo si Rex Club.
Odata cu "The Waiting Room" (2007), Chloé aducea pe piata muzicala un album de debut incredibil de coerent si bine construit, care desfiinta si armoniza idea de tipar sau gen muzical.
Minimal? Electro? Lo-Fi? Pop? Ce conteaza?  Discul a captat atentia si admiratia publicului si presei de specialitate la nivel international, fara ca acesta sa fie neaparat incadrat intr-un subgen.

Chloé  s-a facut remarcata in zona contemporana a muzicii electronice printr-un stil eclectic ce penduleaza usor intre dark si senzual, in 2008 fiind si lecturer in cadrul prestigioasei Red Bull Music Academy, de la Barcelona.
Dupa un periplu de live set-uri prin mai multe cluburi, Chloé impreuna cu Sextoy si Jennifer Cardini infiinteaza un adevarat laborator contemporan: legendarul club parizian Le Pulp - ; ”not only lesbian, not only electro, and without doubt, the most real rock'n'roll club”. Fany Corral, alaturi de primele rezidente ale clubului, devine directorul artistic al clubului si pune bazele label-ului Kill the DJ, la care Chloé produce o parte din release-urile sale.

In 2002, Chloé  lanseaza "Erosoft", la Karat label, un EP lo-fi surprinzator, contrar curentului  "electroclash" si a hit-urilor vremii. Compilatia  'I hate dancing'! (2004) si EP-urile ce au urmat - "Take Care" , "Sometimes" - au devenit repere muzicale, iar  Chloé este invitata sa mixeze la cele mai importante cluburi si festivaluri (Mutek, Montreux Jazz festival, Benicassim, La Route du Rock, Marsatac, Sonar...).

Pentru a explora noi modalitati de a face muzica, Chloé a studiat electroacustica la Academia de studii muzicale din Paris. Activitatea de dj ramane in centrul atentiei sale, chiar daca se concentreaza si asupra noilor colaborari si proiecte intr-un domeniu mai artistic (performance-uri, film, dans).

Red Bull MusicAcademy este un workshop international care a fost fondat in 1998 si de atunci aterizeaza in fiecare an intr-un oras diferit. In timpul fiecarei sesiuni, unii dintre cei mai mari furnizori de ritm si sunet din toata lumea se strang la Red Bull Music Academy. Doua grupuri de cate 30 de aplicanti acceptati, reprezentand o paleta diversa de stiluri si metodologii muzicale, participa la prelegerile pionierilor muzicali si lucreaza la propriile piese in studio-uri create special pentru asta. Noaptea, au sansa sa faca spectacol in cele mai cunoscute cluburi si sali de concerte din orasul gazda.

Anul acesta, New York-ul va fi gazda celor doua sesiuni RedBull Music Academy, care vor incepe pe 30 septembrie, respectiv 2 noiembrie.
  Closermix by CHLOE / Rex Club by Chloe (Dj - Producer) 

Expirat Double Weekend 1 - 2 iunie

WEEKEND – 1-2 IUNIE – DOUBLE @ EXPIRAT

Avand in vedere ca Expirat are doar 10 ani, putem sa profitam de Ziua Copilului si sa-l sarbatorim un pic, macar neoficial.

De asta, in paralel cu terasa din Vama Veche, Expirat & OtherSide ramane deschis ca de obicei in Brezoianu colt cu Lipscani unde ne vedem pentru dubla clasica de weekend, cu aceleasi 2 baruri, pe 2 camere si cu cate 2 DJ-i la aparat. Vineri si Sambata, 1 si 2 Iunie. Cam dupa ora 22:00.

Muzicile, raman ca de obicei de la Alternative, Indie sau Rock pana la hituri Electro, Funk, Breaks sau Dubstep, mai tinere sau mai din tinerete iar de traseul audio mash-up-uit se ocupa Andrei, Stefan si Eko.

In rest, facem ce stim mai bine. Dans, shot-uri, cocktail-uri, pana dam in mintea copiilor.
Va asteptam...fara parinti.

Ora 22:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks
Intrare: 10 lei – un shot inclus

Expirat Vama Veche 1 - 4 iunie

Expirat pleaca la mare!
De vineri, 1 iunie pana luni, 4 iunie – Expirat Vama-Veche deschis non-stop!

Regulile nescrise spun ca atunci cand ploua, nu se pleaca la mare. Cum in ultimele saptamani ne-am tot ascuns printre betoane asteptand sa treaca inundatiile urbane si codurile de avertizare multicolore...fara prea multe rezultate, ne-am decis sa inversam abordarea.

Asadar, weekendul acesta plecam la mare hotarati sa importam vara, soare si 30 de grade. Stim sigur-sigur ca vom avea ceva rezultate asa ca dam jos prelata de pe Expirat Vama Veche, vineri pe 1 iunie si ramanem deschisi non-stop pana luni pe 4 iunie!

Ne vedem pe plaja cu ritualul clasic Expirat: muzica, atmosfera, oameni, buckets, shot-uri, rasarituri vizibile.

Curaj! Meteorologii sunt cu noi!

Adresa: pe plaja, colt cu Marea Neagra, mai spre sud, spre bulgari.

Photoshooting: Get into Magic - Cocoon Heroes 2012

Incepand cu 11 iunie, un nou sezon de Cocoon Heroes loveste Insula Alba Ibiza.
In line-up-ul noului sezon de Cocoon Heroes se regasesc nume ca: Sven Vath, Ricardo Villalobos, Loco Dice, Cassy, Tini, Raresh, Sascha Dive, Adam Beyer, Mathias Kaden, Andre Galluzzi, Seth Troxler, Richie Hawtin s.a.

SubSol: Rotopercutor - 2 iunie

This Saturday we're having a blast with fresh sounds from Rotopercutor!
Stilul RotoPerCutoR isi are originea in sfera muzicii hip-hop. Urmarind atent miscarea din spatele acestor artisti, usor usor, cei doi membrii RotoPerCutoR s-au integrat in miscarea hip-hop.

Odata cu implicarea in diferite proiecte dar si prin participarea la numeroase evenimente si festivaluri precum, 1MaiMare, Summerjam, B’estival, orizonturile muzicale ale acestora s-au extins, cuprinzand curente precum jazz, funk, afrobeat si nu numai. Setea de informatie i-a purtat pe cei doi intr-o calatorie muzicala vasta, variind de la funk la downtempo, de la afrobeat la breakbeat, la deep si soulful house, dar respectand mereu aceleasi principii clare cu care au pornit.

Conceptul RotoPerCutoR se axeaza foarte mult pe mash-up-uri,scratch uri, improvizatii live, astfel conturand propriul stil de mixat. RotoPerCutoR a impartit scena cu nume precum: Stereo MC, Diesler, Rayko, DJ Cam, Claas Brieler, Herbaliser, Boy 8 Bit, Terrence Parker, John Talabot, Aeroplane, Bonobo, Modeselektor etc.

Sambata 02.06.2012. 10:30 Free entry.

Control Day Out 2 - Official After-Party - 1 iunie

Vineri 1 iunie, ora 23.00@Control:
CONTROL DAY OUT - Official After-Party
with Cliza & Nek
Special guest: New Disorder

Vineri, 1 iunie, dupa Control Day Out 2 (Wild Beasts, Woodkid, The Shoes si O.Children), petrecerea continua in club Control. Cliza si Nek intampina weekend-ul prelungit cu un dj set energizant!

Invitatii speciali, Raul si Tudor, aka NEW DISORDER, vin sa completeze seara cu un concept clujean de party indie rock, post-punk, new wave, brit-pop, electro-indie.

Rock the dancefloor!

Intrare:
5 lei,  22.00-00.00h
10 lei + shot de tequila inclus, dupa ora 00:00
!!! Acces gratuit pentru posesorii bratarilor de acces la Control Day Out 2 (Wild Beasts, Woodkid, The Shoes si O.Children)-1 iunie, Arenele Romane

BAR OFFER: 4 shots + 1 free, all night long!

Al Andalus - seara de flamenco - 7 iunie

Al Andalus - seară de flamenco
La Scena, Bucureşti, Calea Călăraşi 55
Joi, 07 iunie 2012, orele 20.00
 
Joi, 07 iunie 2012, orele 20.00, în clubul La Scena e seară de flamenco! Cantaora Pilar Diaz Romero şi chitaristul Tiberiu Gogoanţă vă invită să cunoaşteţi universul special al muzicii flamenco, într-un concert al pasiunii transformate în muzică. Flamenco înseamnă suferinţă şi bucurie profundă, ritmuri de chitară şi o voce de foc, patimă şi contraste care-ţi vorbesc în final despre plăcerea de a trăi. E tradiţia unor oameni simpli şi frumoşi, turnată în ritmuri pline de vitalitate, de la rumba şi tangos până la alegrias şi bulerias.
 
Concertul este organizat de clubul La Scena în colaborare cu Asociaţia Culturală Kitarodia.
Informaţii şi rezervări: 0727 795 380,
www.lascena.ro

Warm up & after party MANOWAR pe 15 si 16 iunie in Légère Live


Fanii care aşteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu regii metalului sunt invitaţi la petrecerea ce precede show-ul MANOWAR de pe scena OST Fest şi celebrează lansarea noului album, The Lord Of Steel.

Warm up party-ul va avea loc în Légère Live Club şi va însemna headbanging, concursuri şi mult heavy metal.  Cei care iau parte la distracţie vor putea câştiga produse oficiale, puse la dispoziţie de Magic Circle Music şi invitaţii la OST oferite de Project Events.

După concert, noaptea va continua în stil MANOWAR tot în Légère Live, la after party.

Intrarea pentru ambele party-uri va fi liberă.

MANOWAR revine în România, pe 16 iunie, în calitate de headliner al celei de a doua zile din cadrul Ost Fest. Concertul pe care MANOWAR îl va susţine pe scena OST Fest se va individualiza prin faptul ca va celebra premiera mondială a noului album MANOWAR, The Lord Of Steel. Potrivit membrilor trupei The Lord Of Steel, debordează, de putere în stare pură, energie nestăvilită şi un sound la fel de brutal şi sălbatic precum forţele naturii.” Titluri precum Annihilation sau Hail, Kill and Die!  dau tonul unui album plin de surprize.

Set-list-ul de la Bucureşti va cuprinde de la  imnuri bine cunoscute, unele chiar de pe albumul “Warriors Of The World”, de la a cărui lansare se implinesc 10 ani, la melodii de pe noul material discografic.

Doar astăzi, 30 mai, între orele 00.00 şi 23.59 se mai pot achiziţiona bilete şi abonamente pentru OST Fest cu 25% reducere, de pe Biletoo.ro. Promoţia este valabilă şi în Libraria Eminescu (Bulevardul Regina Elisabeta nr 16, langa Universitate) în intervalul orar 09:30-20:00, în Magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s) în intervalul orar 10.00-22.00 şi la sediul Project Events din Strada Comana nr 11, în intervalul orar 10:00-22:00.

El Dictador 1 - 2 iunie

Vineri - 01 iunie 2012

Ziua Copilului
“Am cravata mea, sunt pionier,/ Si ma mindresc cu ea, sunt pionier!”
Vino in El Dictador vineri seara, de 1 iunie, sa sarbatorim impreuna copilul din noi si sa dam startul unei petreceri incendiare. Si cum El Dictador se mandreste cu cei mai buni comandanti de unitate, primii 23 de pionieri vor fi decorati atat la intrare cat si la bar iar pentru sefii de detasament care vor ajunge in club pana in orele 23:30, intrarea este gratuita.

Club El Dictador
Adresa: Sf. Dumitru 3- Centru Istoric
Info&rezervari 0729 041 043
www.eldictador.ro

Sambata - 02 iunie 2012
Summer madness 

Incepand cu luna mai, El Dictador incepe pregatirile de vara! Daca pana acum puteam doar sa visam cu ochii deschisi la noptile fierbinti si party-urile memorabile, acum a venit momentul sa dam startul nebuniei de vara. Cele mai tari oferte la bautura, intrarea gratuita pana in orele 23:30 si show-urile incendiare reprezinta un singur lucru: Summer Madness!

Club El Dictador
Adresa: Sf. Dumitru 3- Centru Istoric
Info&rezervari 0729 041 043
www.eldictador.ro

El Comandante Grande - 1 iunie

Vineri - 01 iunie 2012
High heels party
Pentru ca va sta atat de bine la inaltime, vineri, dupa ora noua seara, va sfatuim sa nu iesiti din casa fara pantofi cu toc. Inalt. Pe langa faptul ca vei arata fabulos daca vei purta pantofi cu toc inalt, nu platesti intrarea, iar la bar te asteapta un long drink. Asadar fetelor, ne vedem vineri, dupa noua seara, cu pantofi cu toc inalt.
El Comandante Grande- un loc pentru oameni liberi!
Club El Comandante Grande
Adresa: Str. Viitorului 26
Info& rezervari: 0728 556 043
www.elcomandante.ro
;

El Comandante Primer: Cotton Blue - 31 mai

Joi 31 mai 2012
Jam Session - Cotton Blue
and special guests!

Joi, 31 mai, trupa Cotton Blue va concerta incepand cu orele 22:00 in locatia El Comandante Primer.

George Gershwin, Bill Withers, Paul Anka, Herbie Hancok sau Miles Davis. Daca aceste nume iti spun ceva, inseamna ca ne vom vedea cu siguranta la petrecerea de sambata seara din La Historia de Cuba. Asta pentru ca trupa Cotton Blue pregateste de ceva timp concertul de joi seara.
Pentru cei care nu stiu cine sunt Cotton Blue, va spunem noi: Mircea Mutulescu(voce), Daniel Dumitrana (contrabas), Albert Tajti (pian).
Si pentru ca muzica buna merge mana in mana cu un vin bun si o mancare aleasa, in La Historia de Cuba gasesti cele mai bune vinuri argentiniene, dar si mancaruri gatite in spirit latin. Asadar, joi seara este rezervata cunoscatorilor. Va asteptam pe str. Sf. Stefan nr.13, dupa ora noua si jumatate seara in La Historia de Cuba.

El Comandante Primer.
Adresa: Str. Sfantul Stefan 13 - zona Izvorul Rece
Info& rezervari: 0729 733 042
www.elcomandante.ro

Lucian Croitoru vine "In apararea pietelor" la Bookfest 2012

Curtea Veche Publishing vă invită sâmbătă, 2 iunie, la evenimentul de lansare a volumului „În apărarea piețelor” de Lucian Croitoru din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. În cadrul lansării ce va avea loc la standul editurii începând cu ora 16.30,  vor lua cuvântul, alături de autor, Adrian Vasilescu (consilierul guvernatorului BNR), Virgil Stoenescu (membru în Consiliul de Administraţie BNR și prof. univ. dr. la Academia de Studii Economice), Stelian Tănase (analist politic) și Grigore Arsene (Manager General Curtea Veche Publishing).

„În apărarea pieţelor” este o pledoarie a autorului pentru întoarcerea la esenţa capitalismului, prin care Lucian Croitoru oferă  soluţii reale de redresare a economiei pe baze liberale autentice. Cartea cuprinde articole şi interviuri pe această temă apărute în presă în perioada 2007-2012.

Cei mai mulţi cred că actuala criză economică este produsul capitalismului bazat pe pieţe libere. Faptul că aceasta se întâmplă la foarte scurt timp de la căderea socialismului pare să fie o dovadă pentru mulţi români. Doar puţini mai cred şi chiar şi mai puţini înţeleg că, dimpotrivă, criza mondială a apărut de la lipsa capitalismului chiar în ţările care l-au consacrat. În lume, în general, soluţia la problemele economice şi sociale este re-facerea capitalismului. În România, provocarea profundă este chiar instaurarea capitalismului şi transformarea lui în noua normalitate.

Capitalismul înseamnă o succesiune de alegeri libere responsabile pe care le fac entităţile private dat fiind un set de reguli bune. Alegerile libere responsabile şi regulile bune conlucrează pentru a face din capitalism cel mai productiv mod de organizare economică cunoscut. Germania capitalistă a întrecut Germania socialistă, Coreea de Sud a întrecut Coreea de Nord, iar Finlanda a întrecut Estonia, pe vremea când aceasta din urmă era parte a Uniunii Sovietice.

În România, clicile - acea simbioză apărută după revoluţie între creatorii de reguli şi noile elite de afaceri - au capturat economia încă din decembrie 1989. Criza actuală din România este, în primul rând, expresia eşecului guvernelor de a instaura capitalismul. Economia de piaţă se bazează pe principiul că oamenii sunt liberi să exploateze oportunităţi şi să evalueze riscuri în limite stabilite prin legi. Cei care reuşesc sunt liberi să ia profiturile, iar cei care au pierderi trebuie să plătească.

Când asculţi discursurile anticapitaliste din România sau de oriunde, îţi dai seama că virulenţa apare mai ales în legătură cu favorurile pe care politicienii la putere le acordă unor afaceri private sau proprietarilor lor în schimbul voturilor. Furia populară este implicit generată de clicile economice, dar se îndreaptă explicit împotriva capitalismului. Virulenţa anticapitalistă apare mai ales la cei care confundă capitalismul cu corupţia.

LUCIAN CROITORU s-a născut în 1957, la Otopeni. A absolvit în 1982 cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, iar în 1995 a devenit doctor în economie. A urmat o serie de cursuri în străinătate, la: Economics Institute at Boulder — Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) şi Joint Vienna Institute — FMI (2001). În 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science — Centre for Economic Performance. Începând din 1998, a activat ca profesor asociat de macroeconomie internaţională, în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE. De-a lungul anilor, a fost cercetător, partener în diverse programe şi consultant pentru numeroase instituţii româneşti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group, Institutul European din România) şi internaţionale (ACE Phare, USAID, IRIS). În perioada 2003–2007, a lucrat la FMI (Washington), în calitate de consilier principal al directorului executiv pentru Armenia, Bosnia, Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Macedonia, Moldova, România şi Ucraina. Lucian Croitoru a lucrat între 1991 şi 1995 ca expert în Departamentul pentru Reformă Economică al Guvernului României. În 1998 a fost consilier principal al ministrului de finanţe. În 2000 a fost consilier personal al prim-ministrului Mugur Isărescu. În perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, funcţie pe care a reluat-o în 2007, după întoarcerea de la Washington. A scris (atât în română, cât şi în engleză) numeroase articole pentru presa tipărită şi online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, susţine discursuri la conferinţele naţionale şi internaţionale şi a publicat mai multe cărţi pe teme economice. În 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Române pentru cea mai bună carte de economie. Este Mare Ofiţer al Ordinului Steaua României, al cărui membru este încă din anul 2000.

Maus, de Art Spiegelman, un nou roman grafic aparut la Editura ART

La Spiegelman, naziştii sunt pisici, evreii şoareci, polonezii porci şi americani câini. Toţi sunt înspăimântător de umani.”
The Times

Maus. Povestea unui supravieţuitor de Art Spiegelman este, pe bună dreptate şi din capul locului, o carte fără precedent. Un roman grafic complex, apărut în două volume, la care autorul a lucrat în total treisprezece ani.
Volumul este structurat pe două planuri: pe de o parte, unul real, care prezintă relaţia dintre tată (Vladek) şi fiu (Art); iar, pe de altă parte, planul poveştii relatate de Vladek. Curios este că Spiegelman îşi scrie şi-şi desenează romanul în faţa cititorului, dându-i astfel un aspect metabiografic.
Este povestea vieţii lui Vladek, tatăl autorului, evreu polonez care trăieşte ororile Holocaustului şi ajunge, împreună cu soţia sa Anja, în cel mai cumplit loc: Auschwitz. Detaliile povestirii, dublate de cele ale desenelor, sunt de-a dreptul impresionante.
Maus este prima bandă desenată care a primit un Premiu Pulitzer (în 1992).
 
Maus rememorează experienţa din timpul Holocaustului a tatălui lui Spiegelman – îi urmăreşte povestea de la perioada de tinereţe petrecută în Polonia antebelică până la prizonieratul de la Auschwitz. «Povestea supravieţuitorului» care rezultă este una clară, fără înflorituri...” - Independent
„Cea mai emoţionantă şi plină de succes povestire despre Holocaust care s-a scris până acum.” - Wall Street Journal
„Supravieţuirea unei familii, evadarea miraculoasă şi încarcerarea sunt experienţe pe care mulţi ar dori să le uite cu orice preţ. Când o familie ajunge la limita subzistenţei, încrederea şi trădarea capătă dimensiuni fără precedent. În tradiţia lui Esop şi Orwell, cartea reuşeşte să şocheze şi să transmită un puternic ecou al unui subiect foarte bine documentat. O carte puternică şi emoţionantă, fără să recurgă la sentimentalisme...”
Time Out
„O izbândă tăcută, emoţionantă şi simplă – imposibil de descris cu precizie şi imposibil de realizat altfel decât într-o bandă desenată.” - Washington Post
„O povestire epică spusă în imagini mici.” - New York Times
„O operă de artă brutal de emoţionantă.” - Boston Globe

Traducere din limba engleză de Cristian Neagoe - Colecţia Romanul grafic - paperback, 296 p., 165x240
Preţ: 49,9 lei

Art Spiegelman (n. 1948) este un mit al benzii desenate moderne. În anii ’60, a este desenator în presa alternativă americană, pentru ca în anii ’80 să editeze, împreună cu soţia sa Françoise Mouly, faimoasa revistă de grafică şi de benzi desenate de avangardă RAW.
Desenele şi lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii din Statele Unite şi din străinătate. Pentru volumul Maus, primeşte numeroase distincţii, printre care Premiul Pulitzer (1992), o bursă Guggenheim şi nominalizări la National Book Critics Circle Award.
Colaborează foarte mulţi ani la prestigiosul săptămânal The New Yorker.
În ianuarie 2011, Art Spiegelman primeşte Marele Premiu al oraşului Angoulême pentru întreaga sa operă.
© Nadja Spiegelman

Bookfest 2012: Editura Vellant


Pentru editia din 2012 a Bookfest, Vellant vine cu reduceri de preturi intre 15% si 50%, cu felicitari, magneti si carti postale ilustrate de artisti romani in cadrul proiectului „Vellant iubeste ilustratia romaneasca” si cu trei romane noi ale unor scriitori straini premiati pentru debut.

Primul dintre acestea, O educatie libertina, scris de Jean-Baptiste del Amo si distins in 2009 cu premiul Goncourt pentru roman de debut, este o revelatie literara si olfactiva in acelasi timp: un roman pesimist, noir, excesiv, care va bantui narile cititorilor mult timp dupa ce vor fi inchis cartea. Un titlu cu rezonante flaubertiene, cu trimiteri subtile la Sade si la Proust, volumul lui Del Amo spune povestea lui Gaspard, fiul unui porcar ajuns in Orasul Luminilor pentru a scapa de mizeria si deznadejdea de acasa.
Cartea va fi lansata sambata, 2 iunie, de la ora 16:00, la standul Frantei, in spatiul de conferinte, in prezenta traducatorului, Alexandru Matei, a directorului editorial Vellant, Simona Rauta, si a actorului Silvian Valcu, care va citi un fragment din carte.
Ce s-a pierdut, al doilea roman care apare in premiera la Bookfest, este tradus de Ciprian Siulea si spune povestea unui centru comercial, dar si a schimbarilor produse in ultimele decenii intr-un oras englez tipic. Aceleasi realitati sint privite din unghiurile diferite ale personajelor principale, ceea ce creeaza un interesant efect de perspectiva, dind profunzime tabloului. Printre aceste personaje se afla Kate Meaney, o fetita de zece ani care incepe sa exploreze lumea inconjuratoare si a carei disparitie constituie trama principala a romanului. Catherine O’Flynn a debutat relativ tirziu, la 37 de ani, dar primul ei roman, Ce s-a pierdut, a inregistrat un succes notabil in Anglia, fiind distins cu doua premii pentru debut: Jelf Group si prestigiosul Costa Book.

O familie imprastiata in patru orase, o scrisoare misterioasa, o moarte neasteptata: Self Help are toate ingredientele unui thriller, dar este mai mult decat atat. In cautarea adevarului ascuns cu mult timp in urma, pornim in rescrierea cronicii familiei Glover din perspectiva fiecarui membru: Maria si sotul ei, Nicholas, gemenii Gabriel si Isabella, Arcadi, fiul abandonat. Rezultatul este un roman ca o papusa ruseasca: fiecare poveste ascunde o alta si fiecare descoperire conduce la un nou mister. Distins cu Premiul Geoffrey Faber si nominalizat la Man Booker, Self Help este o poveste de o frumusete stranie despre dragoste si loialitate, pierderi si dezvaluiri, si despre mostenirea distrugatoare a minciunii. Cartea a fost tradusa din limba engleza de Mihaela Ghita.

David Mozny expune la Bucuresti - 30 mai

David Mozny, autorul lucrarii RAHOVA, va expune la Bucuresti
Lucrarea care a facut cartierul Rahova faimos in lumea artistica va fi prezentata pentru prima oara, in aceasta miercuri, la Bucuresti


David Mozny, un cunoscut artist ceh contemporan isi va prezenta lucrarea Rahova miercuri, 30 mai, la ora 18h00, la MNAC Foto Anexa (Calea Mosilor 62-68).

Proiectul se bazeaza pe cercetarea si inregistrarile luate in Bucuresti, in cartierul Rahova - simbol al utopiei urbane si al esecului in legatura cu trecutul socialist al tarilor din Europa Centrala si de Est.

Avand ca referinta definitia simulacrului data de Baudrillard, Mozny arata greselile productiei de masa, ale simularii si imitarii componentelor arhitectonice clasice, precum si folosirea lor bizara in arhitectura prefabricata a anilor ’70.

Instalatia, care a fost special proiectata pentru spatiul din MNAC Foto Anexa, ofera privitorului o onirica si aproape apocaliptica viziune a viitorului apropiat, prin mijloace ca: video, sunet, lumina, obiecte si fotografii.

„Am avut nevoie de doi ani ca sa gasim locul potrivit pentru aceasta instalatie puternica si in Anexa am gasit-o. Bine ati venit in regatul de beton” spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh Bucuresti.

David Mozny este un artist vizual care traieste si lucreaza in Brno,este profesor la universitatea Masaryk, facultatea de studii sociale,sectia new media si uneori vj in cluburile locale. In 2004, a facut parte din Frisbee, expozitie de arta video contemporana ceha, prezentata la MNAC Bucuresti.

Din 2000, de cand a inceput sa lucreze cu imagini generate pe computer, Mozny a vizitat in repetate randuri Bucurestiul, munca de cercetare ducand la realizarea unuia din cele mai cunoscute proiecte ale sale – Rahova.exe_test (2008), acum prezentata pentru prima oara in Bucuresti.

RAHOVA pe youtube:




David Mozny va lua parte si intr-o dezbatere despre urbanism si blocuri organizata impreuna cu Asociatia Zeppelin, la Centrul Ceh (Ion Ghica 11), in ziua urmatoare deschiderii – joi, 31 mai, de la 18H00.

Expozitia este organizata de catre Centrul Ceh, in parteneriat cu Staropramen, Zeppelin, MNAC si 24FUN si poate fi vazuta pana pe 1 iulie, 2012.

Concurs Curtea Veche - Bookfest 2012

Cu ocazia editiei din acest an a Bookfest, Curtea Veche Publishing  si Urban Things te invita la concurs.
Poti castiga unul dintre volumele Viscolul de Vladimir Sorokin sau Prieten drag, tovaras al raposatului de Andrei Kurkov (Colectia Byblos).
Pentru a intra in posesia unuia dintre cele doua volume trebuie sa trimiti pe e-mail (chestiiurbane@gmail.com), subject: Concurs Curtea Veche, raspunsul la urmatoarea intrebare: Numeste 3 volume ce vor fi lansate la standul editurii Curtea Veche de la Bookfest?
Pe data de 11 iunie anuntam fericitii castigatori.
Detalii despre lansarile Curtea Veche la Bookfest poti gasi aici. 

Linkin Park: 9 zile pana la concertul de la Bucuresti

Numaratoarea inversa a inceput: mai sunt noua zile pana la primul concert Linkin Park din Romania! Concertul este organizat de Events si prezentat de Ciuc Premium, berea muzicii live in Romania.

Pregatirile au intrat in linie dreapta pentru primul concert al americanilor de la Linkin Park in Romania. Lucrarile de amenajare din parcarea A de la Romexpo incep pe 1 iunie. 16 camioane vor transporta scena, back-line-ul si sistemul de sonorizare. Foarte exigenti in materie de sunet, cei de la Linkin Park au cerut un sistem de ultima generatie, ultra-performant, care nu se gaseste in Romania, si este adus special pentru ei din Republica Ceha. Scena pe care vor urca Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Dave "Phoenix" Farrell, Joe Hahn si Rob Bourdon masoara peste 400 m2, cu o inaltime de 14 m. Peste 500 de oameni (staff local si strain) vor participa la amenajarea ei, a tribunelor, a platformei pentru persoanele cu dizabilitati si la configurarea backstage-ului. Showul dispune de o productie impresionanta si efecte de lumini spectaculoase. Accesul in Parcarea A a Romexpo va fi permis incepand cu ora 17.30, iar concertul va incepe de la ora 19.00, cu Zdob si Zdub in deschidere.

Pentru facilitarea accesului, rugam publicul sa vina din timp si recomandam de asemenea utilizarea transportului in comun. Variantele pentru a ajunge la Romexpo sunt: metrou – Statia Aviatorilor, sau liniile RATB 31, 331 sau 335. Dupa ora 23.00, lor li se adauga linia N113, pe ruta Piata Unirii - Piata Presei Libere. Pentru cei care aleg varianta autoturism personal, Romxepo asigura parcare contra-plata (10 lei pentru toata durata desfasurarii concertului, in parcarile B si C). Accesul in parcarea A a Romexpo se va face prin Bulevardul Marasti, prin doua puncte (primul pentru spectatorii cu bilete la Gazon A si Gazon B, si al doilea pentru cei cu locuri in Golden Ring si Tribune). Harta atasata.

In ziua concertului, peste 200 de oameni de ordine vor asigura securitatea si buna desfasurare a evenimentului. Participantii la concert sunt obligati sa se supuna controlului corporal facut la intrarea in locatie de catre organele de securitate abilitate. In caz de ploaie, recomandam folosirea pelerinelor de ploaie - accesul cu umbrele este strict interzis in incinta Romexpo. Toate bauturile si produsele alimentare se vor achizitiona pe baza de fise. Este interzis accesul cu brichete, bauturi, obiecte contondente, curele si lanturi metalice, aparate foto si camere video.

Ciuc Premium este berea oficiala a concertului Linkin Park in Romania. 

Biletele sunt disponibile la preturile de 130 lei – Gazon B; 200 lei - Gazon A; 270 lei – Golden Ring si 360 lei – Tribune VIP. Tichetele se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Bookfest 2012: Editura Art - lansare Cuba Continua

Miercuri, 30 mai, ora 18.00, vă aşteptăm la standul Editurii ART de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, în incinta Romexpo, pavilion C, pentru a participa la lansarea volumului Cuba continuă, semnat de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu.
Vor participa:
Alexandru Tomescu, violonist
Laura Albulescu, redactor-şef  Editura ART


Cuba continuă e un jurnal atipic de călătorie: fotografiile lui Cosmin Bumbuţ şi textele Elenei Stancu spun povestea subiectivă a unui popor izolat şi suspendat în timp.

Într-un fel de lume paralelă, într-o ţară izolată şi suspendată în timp de un regim politic autoritar şi controversat, oamenii au reuşit cumva să-şi păstreze inocenţa şi fericirea, „nestricaţi“ de o economie bazată pe consum. În lipsa maşinilor, a tehnologiei şi a vitezei, localnicii dansează pe străzi, cântă şi râd cu poftă. Cuba continuă este o poveste despre cubanezi, despre oamenii care ştiu să se bucure de soare, de apă, de muzică şi de toate mărunţişurile din jurul lor. Aici, viaţa îşi urmează cursul firesc şi se derulează lent, cu seninătate, lipsită de orice fel de frici, tensiuni şi iritări. Râzi, cânţi, dansezi şi iubeşti atunci când îţi vine să faci asta.

„Cuba continuă e un întreg alcătuit cu grijă de doi oameni care au fost în Cuba şi au «văzut la fel», numai că unul se exprimă în imagini, celălalt în cuvinte. Există nişte corespondenţe stilistice şi emoţionale între atmosfera din textele Elenei Stancu şi cea din fotografiile lui Cosmin Bumbuţ. Cuba continuă e o carte lucrată atent şi este mai mult decât o suită de fotoreportaje: autorii au un fel de «privire monografică» asupra cubanezilor, ambalată într-un parcurs pseudoturistic (căci, în structura de adâncime, avem de-a face cu povestirea unei călătorii)”.
Mircea Vasilescu

Conţine 264 de fotografii realizate de Cosmin Bumbuţ - hardcover, 344 p., 240x270
Preţ: 79,9 lei
Proiectul a fost susţinut de Vodafone România, Epson, Olympus şi Mons Medius.

Elena Stancu (n. 1982), este redactor-şef adjunct la revista Marie Claire, pentru care a scris numeroase reportaje despre problemele sociale din România de astăzi. A publicat o serie de texte literare în romanul colectiv Rubik (2008), un experiment din cadrul Cenaclului literar 314, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Este editor asociat la revista de fotografie Punctum şi colaborează la mai multe publicaţii, printre care Dilema Veche, Men's Health şi Hotnews.ro. A absolvit, în 2005, Facultatea de Litere din Bucureşti, secţia română-engleză, iar în perioada 2005-2006 a urmat, în cadrul aceleiaşi facultăţi, Masterul Teoria şi Practica Editării.

Cosmin Bumbuţ (n. 1968) a absolvit Academia de Teatru şi Film, secţia Imagine de film şi TV, în 1997. Lucrează de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicând fotoreportaje şi pictoriale în reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema şi Viva!. În 1999, a înfiinţat, alături de Silviu Gheţie, grupul fotografic 7 Zile, iar, în 2009, a lansat revista de artă şi cultură vizuală Punctum. A obţinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineaştilor din România (în 2011, pentru filmul Încearcă să nu clipeşti), iar, la nivel internaţional, a fost premiat în cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) şi International Competition for Print Advertising and Design (2002). Este autorul albumului Transit (2002) şi coautor al proiectului 7 Zile – 7 Ani în Maramureş (2007). Fotografiile sale au mai fost publicate în Itinéraires d’une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) şi Lenswork (2003).

Control Club: Mixtapes 13 - 29 mai

Marti, 29 mai, ora 22.00 @ Control:

Mixtapes #13 - Iris Opris + 1

Mixtapes, in fiecare marti seara in partea din fata a clubului Control.

Printre dj rezidenti, dj invitati, concerte cu trupe romanesti si straine, uneori uitam cat de mult conteaza muzica de la orele acelea cand n-ai chef decat de-o bere cu cativa prieteni. Vino marti in Club Control, pentru un program cu muzica de conversatie, iar invitatii nostri sigur va vor face macar o data sa mergeti pana la pupitru sa intrebati cine canta.

Mixtapes, in fiecare marti seara de la 8 la 10, in Front Control. Selectii de muzica alese de pasionati de muzica. Unii cu experienta in spatele pupitrului, altii fara, dar toti cu multa experienta de ascultat.

Mixtapes este un concept Electric Paradox pentru Club Control.

Next on Mixtapes: 5 iunie - Razvan Lazareanu

Review: Pink Martini, world-music pentru 4000 de fani

Sambata seara, la Sala Palatului, Pink Martini au invins ploaia cu stralucirea concertului lor, la care au asistat peste 4000 de oameni. Spectacolul lor, desfasurat cu casa inchisa, a fost presarat cu hituri cantate in nu mai putin de zece limbi (engleza, spaniola, franceza, ebraica, japoneza, rusa, italiana, turca, croata si... romana). Concertul a fost organizat de Events si prezentat de Ciuc Premium, berea oficiala a muzicii live.

Thomas Lauderdale (pian), solista Storm Large, basistul Philip Baker, Gavin Bondy (trompeta), Jeffrey Budin (trombon), Nicholas Crosa (vioara), Brian Davis (percutie), Daniel Faehnle (chitara), Anthony Jones (tobe), Timothy Nishimoto (percutie & backup vocal) si Derek Rieth (percutie) au demonstrat inca o data ca frumusetea nu are granite. Au inceput spectacolul in forta direct in registru cinematografic, cu "Amado mio", un clasic ce deschide albumul de debut al trupei, „Sympathique” (1997), piesa primita cu aplauze entuziaste de fanii ce au umplut sala pana la refuz. Hiturile Pink Martini au urmat in crescendo, fredonate de spectatori. „Quizás, Quizás, Quizás”, „Sympathique”, „Donde Estas Yolanda?”, „Una Notte a Napoli”, „Let’s Never Stop Falling In Love”, „Hang On Little Tomato”...  Storm Large, gratioasa, dezinvolta, intr-o rochie albastru inchis, fluida pe silueta-i perfecta n-a incercat s-o inlocuiasca pe China Forbes, vocea initiala Pink Martini, acum intr-o perioada de pauza din motive medicale, ci din contra, si-a lasat amprenta proprie pe fiecare melodie, si a umplut literalmente scena cu prezenta sa debordanta.

Unul din momentele culminante ale showului a fost coverul piesei „Pana cand nu te iubeam” a Mariei Tanase, culeasa de Anton Pann, o premiera absoluta (este pentru prima data cand Pink Martini canta o piesa in limba romana in tara noastra). Liderul trupei, Thomas Lauderdale, cauta de multa vreme o bucata muzicala pe care s-o cante in romana - si-a anuntat aceasta intentie la concertul sustinut anul trecut in Capitala. Lauderdale detine in impresionanta sa colectie de discuri albume cu Gheorghe Zamfir, Maria Tanase sau George Enescu. Storm a marturisit publicului:  “Cant in 14 limbi, dar romana este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o, si-mi place foarte mult cum suna numele meu tradus - furtuna mare (Storm Large)”. Dupa aproape doua ore de muzica senzationala, Pink Martini au revenit pe scena pentru un bis, prilej cu care au invitat publicul la dans, si samba si parfumul Braziliei au invadat Sala Palatului. Intreaga trupa a acordat autografe fanilor in foaier dupa terminarea concertului.

Setlist complet: Amado Mio/ Quizás Quizás Quizás/ Anna/ Sympathique / Donde Estas Yolanda?/ Du Soleil Plein Les Yeux / Mayonaka No Bossa Nova / Flying Squirrel / Pana Cand Nu Te Iubeam / Una Note A Napoli / Ohayoo Ohio / U plavu zoru / Let’s Never Stop Falling in Love / Tuca Tuca / Hang On Little Tomato / Uskudar / когда проходит молодость / Malaguena / Brazil.

Multumim Ciuc Premium, berea oficiala a concertului Pink Martini. Ultimul album al trupei, „A Retrospective” este distribuit exclusiv in Romania de A&A Records, in librariile Carturesti din intreaga tara. 
Poze: Cristi Mitrea (Events)

Cannes Film Festival 2012 - Castigatorii

Editia cu numarul 65 a Festivalului International de film de la Cannes s-a incheiat iar castigatorii sunt:

Palme D'Or: Amour (regia Michael Haneke)


Grand Prix: Reality (regia Matteo Garrone)


Cel mai bun regizor: Carlos Reygadas pentru "Post Tenebras Lux"


Cel mai bun scenariu: Cristian Mungiu pentru "Dupa Dealuri"


Cea mai buna actrita: Cristina Flutur si Cosmina Stratan - "Dupa Dealuri" (regia Cristian Mungiu)

Cel mai bun actor: Mads Mikkelsen - Jagten (regia  Thomas Vinterberg)


Premiul Juriului: The Angels' Share - regia Ken Loach


Palme D'Or pentru Scurtmetraj : Sessig-Be Deng (Silent) - regia: L.Rezan Yesilbas

Distinctie speciala Un Certain Regard: Djeca (Children of Sarajevo) - regia: Aida Begic


Premiul Un Certain Regard pentru cea mai buna actrita: Emilie Dequenne - A Perdre la Raison

Premiul Un Certain Regard pentru cea mai buna actrita: ex aequo: Suzanne Clement - Laurence Anyways



Premiul Special al Juriului Un Certain Regard: Le Grand Soir - regia: Gustave Kerven & Benoit Delepine


Premiul Un Certain Regard: Despues de Lucia - regia: Michel Franco

El Comandante Grande - I want you to rebel

Marti - 29 mai 2012
I want you to be rebel
! - nivelul 1
“I want you to be rebel!” deschide seria
noptilor albe de marti seara din El Comandante Grande. Saptamana aceasta vrem sa fii tu, fara compromisuri, fara prejudecati, fara inhibitii. TU, cel care vrei si stii sa te distrezi cel mai bine impreuna cu gasca ta. Vino in El Comandante Grande pentru ca impreuna cu noi vei avea parte de serile memorabile pe care ti le doresti.

Karaoke - Concurs cu premii! - nivelul 2 Vino, canta, arata-ne tot ce poti pe scena El Comandante Grande si poti castiga vochere de consumatie in valoare de 150 pentru castigatorul locului 3, vouchere in valoare de 300 de lei, pentru locul 2 si sa nu uitam de marele premiu, o excursie cu yacht-ul El Comandante pe Marea Neagra, un Bavaria 50 Cruiser. O excursie in care iti poti lua gasca, asta pentru ca te-au sustinut atat de bine atunci cand ai cantat la karaoke. La cantat cu voi!

Club El Comandante Grande
Adresa: Str. Viitorului 26
Info& rezervari: 0728 556 043
www.elcomandante.ro
; www.facebook.com/el-comandante-grande

El Comandante Junior - Seara actorilor

Marti- 29 mai 2012
Seara actorilor

Asa cum v-am obisnuit, noptile de marti din El Comandante Junior sunt rezervate artistilor. Mai exact, actorilor. Iar pentru ca de mai bine de doi ani Seara Actorilor este locul de intalnire a actorilor, regizorilor, si alti oameni ai acestei lumi fascinante, Dj Matey vine seara de seara cu noutati in materie de muzica. Se intempla in fiecare marti, dupa orele noua seara.
Va asteptam!

El Comandante Junior
Adresa: Str. Stavropoleos 8 - Centru Istoric
Info & rezervari: 0728 555 043
www.elcomandante.ro

Exclusiv: Linkin Park live Rock In Rio - 26.05.2012

Inainte de concertul de la Bucuresti de pe 6 iunie, trupa Linkin Park a concertat aseara, 26 mai, la festivalul portughez Rock In Rio desfasurat la Lisabona.
Mai jos poti urmari concertul, ca warm-up pentru ceea ce se va petrece la Bucuresti.
Concertul Linkin Park de la Bucuresti este organizat de Events.
Linkin Park aterizeaza la Bucuresti pe 6  iunie, la Romexpo, in cadrul turneului lor mondial! Locurile din fata scenei sunt pe cale de epuizare – in acest moment, mai sunt disponibile 500 de bilete la Golden Ring. Concertul este organizat de Events si prezentat de Ciuc Premium, berea muzicii live in Romania.  
Ciuc Premium este berea oficiala a concertului Linkin Park in Romania. Parteneri media: Rock FM si Sapte Seri. 

Biletele sunt diponibile la preturile de 130 lei – Gazon B; 200 lei - Gazon A; 270 lei – Golden Ring si 360 lei – Tribune VIP. Tichetele se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Bookfest 2012: Franta - tara invitata

Standul Franței, țară invitată de onoare a celei de-a șaptea ediții a Salonului Internațional de carte Bookfest, se va deschide miercuri, 30 mai, la ora 19, în pavilionul C3 de la Romexpo. La deschidere vor participa, alături de Excelența Sa Philippe GUSTIN, Ambasadorul Franței, Mircea DIACONU, Ministrul Culturii și al Patrimoniului Național, Laurence AUER, secretar general al Institutului Francez (Paris), Dominique FERNANDEZ, membru al Academiei Franceze, ṣi Bernard PIVOT, jurnalist și reputat om de televiziune.
Pe durata Salonului de Carte de la Bookfest, Pavilionul C3 consacrat Franței va fi scena a numeroase desfășurări care marchează diversitatea editorială franceză : întâlniri ale autorilor cu publicul, dar și discuții profesionale între editorii francezi și români, lecturi, lansări de carte, proiecții de film, ateliere de cartografie și proiecții de adaptări cinematografice după carte. Printre invitații francezi la Bookfest 2012 se numără : scriitorii : Dominique Fernandez (Academia Franceză), Sylvie Germain, Nedim Gürsel, Yasmina Khadra, Yann Apperry, Jean Mattern, Nina Yargekov și Michel Houellebecq, editorii Teresa Cremisi (PDG Flammarion),  Marielle Kalamboussis (Stock), Jean Paul Hirsch (POL), Catherine Farin (Mercure de France/ Les Arènes) și sociologii Laurent Weil (președinte EHESS) și Pierre Clément .

Standul francez se bucură de prezența librăriei și cafenelei Cărturești, de mediateca franceză, de un spațiu dedicat cursurilor de limba franceză și de unul dedicat studenţilor (CampusFrance) delocalizate pentru o săptămână la Bookfest. Expoziţia de fotografii - Les mains d’écrivains a fotografei Hannah Assouline va putea fi văzută pe toată durata salonului de carte și cuprinde o serie de 33 de fotografii ale unor scriitorii francofoni precum Claude Lévy Strauss, Jacques Derrida, Françoise Sagan, Edgar Morin și alții.  Conceptul standului francez a fost realizat de Șerban Sturdza şi Pierre Bortnowski de la biroul de arhitectură PRODID.

Momentele de vârf ale standului francez la Bookfest
Michel Houellebecq

Michel Houellebecq este poate cel mai controversat scriitor francez al momentului. Pentru prima oară la București, câștigătorul premiului Goncourt în 2010 va avea o întâlnire cu publicul vineri, 1 iunie, de la ora 15, împreună cu Mihaela Dedeoglu (RFI) și Matei Martin (Dilema Veche). Sâmbătă, de la ora 13.00 va avea loc proiecția filmului Particulele elementare, adaptat după romanul scriitorului, urmată de o sesiune de Q&A și autografe cu Michel Houellebecq, și de prezentarea romanului grafic al lui Cezar Petry adaptat după romanul Rester Vivants. Michel Houellebecq va fi însoțit de editoarea lui franceză, Teresa Cremisi, PDG al grupului editorial Flammarion.

Bernard Pivot
Prezența lui Bernard Pivot la București este una de neratat, jurnalistul fiind producătorul și prezentatorul unor emisiuni care au marcat spațiul cultural francofon – Double Je, Apostrophes, Bouillon de culture. Bernard Pivot a acceptat să susțină o dictare publică pentru toți francofonii care vor să-și testeze iscusința, unul dintre exercițiile care l-au consacrat de-a lungul timpului, joi, 31 mai de la ora 15. Specialist în vinuri și autor al unui Dicționar îndrăgostit al vinurilor, Bernard Pivot va participa la o degustare de vinuri româneşti vs. franțuzești, împreună cu Mircea Dinescu (joi, 31 mai, de la 16.30) și la o discuție publică cu Horia Roman Patapievici, moderată de Luiza Vasiliu (Dilema Veche), sâmbătă, 2 iunie, de la ora 11.

Dezbateri profesionale
În parteneriat cu Centrul Naţional al Cărţii (Institutul Cultural Român), dezbaterea invită editorii francezi Teresa Cremisi (Flammarion), Catherine Farin (Stock), Marielle Kalamboussis (Albin Michel) la o discuție profesională despre Cooperarea editorială franco-română, împreună cu Dana Bleocă (ICR), Matei Vişniec, Lidia Bodea (Humanitas), Simona Kessler (Simona Kessler Agency), Ana Nicolau (Nemira) şi alţi numeroşi editori români. Dezbaterea, moderată de Jean Mattern (Gallimard), va avea loc vineri, 1 iunie, de la 10.30. De la ora 17, este rândul scriitorilor invitați să participe la dezbaterea “Cotiturile scrierii” : Nedim Gürsel, Yasmina Khadra, Nina Yargekov, Yann Apperry, Matei Vişniec, Gabriela-Adameşteanu, Simona Popescu, Răzvan Rădulescu, Jean Mattern, Jean-Paul Hirsch, moderați de Laura Marin (ICR) şi Iulia Badea- Gueritée (PressEurop).

Serile Științelor Umane
Deschis oficial de către François Weil, Preşedintele EHESS (Şcoala de Înalte Studii în Ştiinţe Sociale), ciclul de Științe Umane va fi dedicat moştenirii gândirii lui Pierre Bourdieu în Franţa şi în România, în momentul  celebrării a zece ani de la moartea acestuia. Ciclul se va axa în jurul a două dezbateri : pe tema politicilor de traducere în domeniul ştiinţelor umane (moderator: Bogdan Ghiu, scriitor şi traducător) şi pe tema perioadei de „După Bourdieu”, aceasta fiind tratată de Laura Albulescu, editoarea lui Bourdieu în România (Editura Art).

Noaptea Literaturii Europene la București
Pe 30 mai, zece institute culturale au făcut o selecţie de fragmente din opere literare traduse în română din nouă limbi şi au invitat autori, actori, personalităţi publice care să ne introducă în fascinantul univers al literaturii contemporane prin lecturi publice. Cu această ocazie Institutul francez i-a invitat pe Dominique Fernandez, Sylvie Germain şi Nédim Gürsel pentru a citi pasaje din cărțile lor. Evenimentul se va desfășura la Fundația Lowendal.

Standul Franței la Bookfest va funcționa în parteneriat cu Cărturești, Brioche Dorée și Michelin, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, Apa Nova Bucuresti, Air France și Carrefour.