ARTmania Festival 2012

Cea de-a saptea editie a Festivalului ARTmania va avea loc in perioada 6-12 august 2012 si propune un program cultural variat, care se va desfasura in Sibiu in spatiile dedicate evenimentului: Piata Mica si Piata Mare, Harley Davidson Stage, Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra.

Incepand de pe 6 august, participantii la festival pot lua parte la diverse activitati precum expozitii de fotografie si pictura, concerte, lansari de carte, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase, organizate alaturi de Librariile Humanitas, platforma Anim`est, Institutul Cultural Polonez, Centrul Ceh, Institutul Camoes,Casa de Cultura si Consulatul German din Sibiu, si alte marci reprezentative pentru promovarea culturii in Romania.

Timp de o saptamana, centrul orasului Sibiu va fi scena acestor manifestari artistice direct conectate sau derivate din cultura rock, cu un focus mai mare pe muzica rock in weekend-ul 10-12 august.

De-a lungul a mai mult de sase ani de existenta, festivalul anual de la Sibiu s-a facut cunoscut prin promovarea scenei muzicale de metal si a artistilor care acopera o zona variata, de la gothic metal la heavy metal, extinzandu-se chiar pana la punk si alternative rock.
Datorita conceptului festivalului si a localizarii sale in Transilvania, intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est, platforma culturala ARTmania a devenit un brand international de mare valoare, dobandind recunoasterea si sprijinul unor parteneri de prestigiu, al autoritatilor locale si al institutiilor culturale din Sibiu.

Trupele internationale care vor concerta in Piata Mare, la ARTmania 2012, sunt:
Vineri 10.08.
Die Toten Hosen
www.dietotenhosen.de/
Die Toten Hosen, una dintre cele mai reprezentative trupe germane, vor fi headlinerii serii de 11 August la ARTmania Festival 2012. Die Toten Hosen vin la Sibiu cu un palmares impresionant  dobandit in peste 30 de ani de experienta, 14 albume de studio, peste 1000 de concerte si mai mult de 15 milioane de discuri vandute. Die Toten Hosen sunt un „icon„ al scenei muzicale din Germania, remarcandu-se atat prin valoarea lor artistica, prin capacitatea de a–si reinventa stilul de-a lungul timpului, dar si prin atitudinea activista si participarea la diverse campanii umanitare, alaturi de Greenpeace, Bund, PETA, Pro Asylum).

Deathstarswww.deathstars.net/
O aparitie spectaculoasa la editia din 2012 a Festivalului ARTmania este trupa suedeza Deathstars. Cu o activitate de peste 11 ani si un nume deja sonor in zona de industrial & gothic metal, Deathstars promite publicului romanesc un show plin de teatralitate, cu care s-au facut remarcati in zona deathglam-ului. Din punct de vedere muzical, Deathstars ajung la acelasi public ca nume sonore precum Rammstein sau Maryln Manson, fiind invitati sa insoteasca, in turneele lor europene, trupe precum Cradle Of Filth (2006), Korn (2008) si Rammstein (2011). 

Epicawww.epica.nl/
Epica, o trupa olandeza reprezentativa a scenei de simfonic metal, revine in Transilvania, cu un show de promovarea al celui mai recent album al sau: “Requiem for the Indifferent”. Epica inlatura orice bariere, reinventandu-si stilul de la un album la altul si nimic nu pare sa le opreasca ascensiunea. Cel de-al cincelea album de studio abunda in rifuri puternice de chitara, versuri pline de semnificatii, care alterneaza cu vocea angelica a fascinantei Simone Simons si un aranjament orchestral unic.

Trail of Tearswww.trailoftears.no
Trupa norvegiana Trail of Tears se pregateste  pentru o prima intalnire cu publicul ARTmania, desi declarau inca din 2007 ca abia asteapta sa isi intalneasca multimea de fani romani. La doi ani dupa  „Bloodstained Endurance”, Trail of Tears anunta ca inregistrarile pentru noul material s-au incheiat la sfarsitul lunii septembrie 2011 si abia asteapta sa ne imparatseasca aceasta experienta pe scena din Piata Mare a orasului Sibiu.

Sambata 11.08.
My Dying Bridewww.mydyingbride.net
My Dying Bride va canta la Sibiu si in 2012 devenind dupa aceasta editie prima trupa care a participat de trei ori la ARTmania Festival. Renumita formatie britanica a lansat pana in prezent 11 albume de studio si a implinit 20 de ani de existenta anul trecut. A cantat in Romania de doua ori in istorie, in 2007 si 2009, exclusiv la ARTmania Festival unde vor canta din nou si in 2012.

Edguywww.edguy.de
Grupul german Edguy, o noua premiera pentru publicul din Romania, va participa la ARTmania Festival 2012. Mostenitor legitim al tronului heavy metal, avand peste doua milioane de albume vandute, 9 albume de studio si concerte sold-out în mai mult de 37 de tari, Edguy au fost nedespartiti pe scena de Aerosmith si Scorpions. Nemtii vin pe scena ARTmania, cu un concert dedicat celui mai recent material discografic, “Age of The Joker”.

Povestea formatiei Edguy incepea in 1992 la initiativa lui Tobias Sammet (atunci voce si bas) si a chitaristilor Jens Ludwig si Dirk Sauer. Dupa 20 de ani de cariera Edguy se mandreste cu o singura schimbare in componenta trupei, aproape un record in industrie, trupa fiind completa in 1997 de basistul Tobias “Eggi” Exxel si bateristul Bohnke.

Delainwww.delain.nl

Povestea lor a inceput in 2002, cand la initiativa lui Martijn Westerholt, ex-clapar în Within Temptation, si a carismaticei Charlotte Wessels. Delain vin la Sibiu, in premiera in Romania, cu un nou material discografic, în spatele productiei caruia il gasim pe Jacob Hellner, binecunoscut pentru colaborarea cu  Rammstein si Apocalyptica.
‘We Are The Others’, cel de-al treilea si cel mai recent album al trupei olandeze are o perspectiva putin mai dark decat cele anterioare si un sound epic potentat de vocea fascinanta a lui Charlotte, aducand o nota lirica de melodicitate pe scena de symphonic rock/ metal.

Poets Of The Fallwww.poetsofthefall.com

Poets of The Fall au un portofoliu impresionant de premii in Finlanda. Cele 4 albume lansate din 2005 pana in 2010 au avut un succes remarcabil, ultimele doua inregistrand vanzari de peste 10.000 unitati, fiecare in primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenta puternica pe scena europeana, fiind activi in toate ariile culturale, de la muzica la film si chiar in jocurile video. Poets Of The Fall – in premiera in Romania pe scena din Piata Mare, sambata, 11 august.

Pentru mai multe infortmatii accesati: www.artmaniafestival.ro
ARTmania Festival community: www.facebook.com/ARTmania.Festival
Facebook Event

Din luna iulie pana in ultima zi a festivalului, biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achizitionate fie online prin eventim.ro, fie direct din retelele magazinelor Eventim, la pretul de 150 de lei un abonament si 100 de lei un bilet de o zi.

Ne prezentam sau nu la vot pe 29 iulie?

Pe 29 iulie 2012 istoria Romaniei va consemna faptul ca, cetatenii au fost chemati in fata urnelor pentru a vota sau nu suspendarea presedintelui in functie.
Pe 29 iulie se poate decide un nou episod a ceea ce inseamna, nu doar, istoria patriei dar si felul in care existenta noastra va decurge dupa aceasta zi.
Campania pre 29 iulie a fost atat scurta cat si plina de tipete, lovituri sub centura si laturi aruncate intr-o parte sau in cealalta.
Parerile sunt atat de impartite incat cu greu iti mai poti formula, daca nu ai deja, o parere despre ceea ce se va intampla.
In tot acest "razboi" jegos am decis sa aflam parerea unor oameni ce, din punctul nostru de vedere, ar trebui invitati si ascultati mai des in ceea ce se numeste dezbatere publica. Am ales pentru voi oameni ce sunt adevarate valori in domeniile pe care le reprezinta si carora la multumesc pentru faptul ca au acceptat sa ne raspunda la intrebarea lansata.

Ne prezentam sau nu la vot pe 29 iulie?
ADA SOLOMON (Producator de film / Director al NexT Film Festival): "Nu mai sunt deloc sigura ca trebuie si vreau sa merg la vot. Pentru ca ma simt din ce in ce mai confuzata de declaratii si opinii. Pentru ca ma agreseaza la toate colturile de strada lozicile agramate cu "hai la vot!" si in general nu cumpar produse publicitate. ma feresc de ele. produsele nepublicitate sunt de obicei mult mai curate. Pentru ca nu doresc sa legitimez cu votul meu un demers pe care altfel il blamez. Pentru ca ma enerveaza ideea ca s-au cheltuit atitia bani pentru o actiune inutila. Pentru ca de cind s-a schimbat guvernul am redeschis televizorul dupa aproape 2 ani in care a fost obiect de decor in casa mea. Si mai ales pentru ca mi-e aproape limpede ca orice as face cu votul meu (in a carui valoare cred intr-o societate cit de cit normala si pe care l-am dat in aproape toate situatiile in care mi s-a cerut) rezultatul va fi tot cel pe care-l vor cei care sunt acum pe cai mari.
nu urasc pe nimeni, nu iubesc pe nimeni dintre politicienii actuali - imi e doar multa greata de marea majoritate a clasei politice careia nu-i pasa de mine si de copiii mei nici cit imi pasa mie de pisicile vagaboande din cartier. Si mie e extrem de greu sa accept ca sunt unii care desi declama ca vor sa salveze de fapt nu fac decit sa darime ce s-a construit nu cu efortul unui politician sau al altuia ci mai ales cu efortul meu si al Dumneavoastra.

neam saturat de injuraturi
neam saturat de urlete
neam saturat de vendete
neam saturat de huo!
probabil ca eu sunt un neam dornic de bravo! "

RAZVAN ION (teoretician, curator, manager cultural și activist politic/ Profesor la Universitatea din Bucuresti) : "Personal, eu nu ma voi prezenta la vot. Este actiunea mea politica. Si este prima data cand fac asta. La alegerile generale sau parlamentare am votat alb. Pentru ca nici un partid nu ma mai reprezinta ideologic. Stanga romaneasca e praf si pulbere, iar platformele de stanga sunt mai degraba anti-ceva decat sa propage un dicurs ideologic. Cei de dreapta nu m-au atras niciodata. La acest referendum este esential pentru mine sa actionez. Si actionez asa cum cred ca este mai eficient pentru rezultatul pe care il doresc."

EUGEN RADESCU (Politolog specializat în relativism moral si etica politica, manager cultural, curator si teoretician / Profesor invitat la Universitatea Bucuresti si Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca) : "Din punct de vedere politic prezenta la votul din 29 iulie este inutila, din punct de vedere moral si cetatenesc participarea devine obligatorie. cred ca fiecare cetatean trebuie sa decida maniera in care prezenta sa la vot poate sau nu sa duca la o schimbare a modului in care se face politica in Romania. nu mai visez cu ochii pe televizor de multa vreme. suntem o masa de manevra pentru o oligarhie nefericita care isi doreste sa aiba sub papuci un popor tampit care, preocupat de grija zilei de maine, sa nu mai poata fi atent si la jaful generalizat produs de aceasta. Clasa politica romaneasca s-a descalificat moral, economic, social, politic. Daca votul meu din 29 iulie ar duce la o suspendare irevocabila a tuturor politicienilor m-as prezenta. Altfel, nu."

VASILE ERNU (scriitor / editorialist / este unul din fondatorii şi coordonatorii proiectului www.criticatac.ro) : "Zilele acestea a trebuit să scriem un text care să preyinte poziţia colectivă a grupului din care fac parte. E vorba de redacţia CriticAtac, platforma pe care o coordonez cu mult drag şi pasiune. E o poziţie care mă reprezintă şi pe care mi-o asum. O primă varianta ar suna aşa..
De mai bine de un deceniu procentul celor care nu voteaza este semnificativ mai mare decât al celora care participă la procesul electoral. Descurajarea deliberată a cetățenilor de a lua parte activă la jocul politic și electoral – mergând de la condiții absurde pentru înregistrarea în cursa electorală la cultivarea dezgustului generalizat care spune că toți sunt la fel - este exact ceea ce definește sistemul politic actual și îi asigură reproducerea. De-mobilizarea și dez-angajarea sunt mecanismele principale prin care populația a fost despărțită de dinamica politică, care astfel a devenit o afacere transpartinică și procedurală. Decizia PDL, dar și a lui Traian Băsescu, de a boicota Referendumul de suspendare a președintelui din 29 iulie, reprezintă apogeul acestei logici de excludere a cetățenilor de la participarea politică. 

Așadar, mai ales în acest caz, neparticiparea la vot este ea însăși o opțiune electorală partizană. Prin urmare,  susțin participarea la Referendum, indiferent de opțiunile de vot ale fiecăruia, tocmai ca o formă de participare activă la deciziile politice și astfel de suspendare a logicii sistemice care vizează în general fuga de cetățeni și de opțiunile acestora.

Fireşte, asta nu presupune că e un vot pro-USL. Spun doar că fiecare e liber să aleagă după cum îl duce mintea şi conştiinţa, însă e bine să aibă o poziţie politică pe care să şi-o asume şi să şi-o exprime."

Alegerea va apartine!

The Light Cinema: Fatboy Slim live in Brighton

THE LIGHT CINEMA Te invita la cel mai mare Cinema Dance Party din intreaga lume Chiar aici. Chiar acum.
FATBOY SLIM


Filmat LIVE in Brighton (iunie 2012)

Premiera mondiala: vineri 31 august 2012 la The Light Cinema
O SINGURA DIFUZARE, O SINGURA NOAPTE!

100 minute

CASTIGATOR A 10 PREMII MTV MUSIC VIDEO AWARDS

PESTE 10 MILIOANE DE ALBUME VANDUTE IN INTREAGA LUME

CEL MAI EMBLEMATIC PIONIER DIN ISTORIA MUZICII DANCE DIN INTREAGA LUME


Fatboy Slim
a devenit cunoscut in urma lansarii carierelor a numerosi artisti prin remixurile sale printre care "I See you Baby" - Groove Armada, "Brimful of Asha" - Cornershop si "Renegade Master" - Wildchild si altele, dar se mai adauga si lansarea albumului sau legendar "You've Come A Long Way Baby", care s-a vandut in 3 milioane de albume in intreaga lume si care l-a propulsat la statutul de star mondial avand inmuri internationale precum "Rockafella Skank", "Praise You" si "Right Here, Right Now" lucru care a facut ca numele de Fatboy Slim sa fie sinonim cu sunetul unei generatii noi de muzica dance la nivel global.

Fatboy Slim
a fost primul DJ care a stat pe o scena principala la un festival cu o singura cutie cu discuri si a extaziat multimi uriase pentru ore intregi. In momentul de fata este unul dintre cei mai venerati si cautati DJ de pe planeta, mixand pentru sute de mii de fani in fiecare saptamana, de la Ibiza la Rio, de la Tokyo la Perth.
     Fatboy Slim a avut intotdeauna legaturi puternice cu cinematograful. Muzica sa a fost folosita in nenumarate filme si coloane sonore.  Videoclipul lui seminal pentru “Weapon of Choice” a valorificat din plin cunostintele in materie de dans ale castigatorului premiului Oscar, Christopher Walken si a castigat 6 premii MTV Music Video Awards intr-o singura noapte. “Praise You”, regizat de Spike Jonze, nominalizat la Oscar si castigator al premiului Breakthrough Video la premiile MTV Movie Awards din 1999, ramane unul dintre cele mai iubite videoclipuri ale tuturor timpurilor.

Acum, il putem vedea pe
Fatboy Slim la The Light Cinema, intr-un incredibil sistem surround 5.1, cu efecte vizuale puternice, toxice, creand o atmosfera fantastica de petrecere.

Nu ratati acest eveniment unic: difuzarea concertului Fatboy Slim Live in Brighton (iunie 2012) in data de 31 august, ora 22.00 la The Light Cinema.


Tarif: 30 lei/pers


Biletele la acest eveniment s-au pus in vanzare la casele de bilete The Light Cinema si online pe
www.lightcinemas.ro.

The Light Cinema, etaj 2, Liberty Center, Soseaua Progresului 151-171

LA 10 MINUTE DE PIATA UNIRII
(Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220) PARCARE GRATUITA
PENTRU REZERVARI SI INFO: 0213699740/ 0213699797/ 0737026226/ 0737 026 227
EMAIL: info@lightcinemas.ro
Cumpara si rezerva bilete online pe: www.lightcinemas.ro
www.facebook.com/TheLightCinema
 

Primele doua locuri de la Posada merg la GBOB Romania

Trupele care isi adjudeca primele doua pozitii la Festivalul POSADA ROCK 2012, respectiv marele premiu si locul 1, castiga dreptul de a participa direct la finala nationala GBOB 2012. Facilitatea este oferita prin amabilitatea domnului Cristin Tomeci, Vice-Presedinte la Global Battle of Bands si Presedinte al Music Europe Association.

Cristin Tomeci detaliaza: “din postura de fost laureat al Festivalului POSADA ROCK, mi se pare firesc sa ofer aceasta oportunitate artistilor in curs de afirmare.” Cristin Tomeci a castigat alaturi de formatia Rogvaiv prima editie a evenimentului, desfasurata in 1986.

Miza pentru trupele participante in concurs nu se opreste aici: formatiile clasate pe primele patru pozitii vor fi premiate cu vouchere, in valoare totala de 2000 de euro, oferite de M&C Musical Instruments Distributor. Acestea vor putea fi utilizate pentru achizitia de instrumente sau accesorii muzicale.

Premiile acordate cu sprijinul M&C Musical Instruments Distributor vor fi urmatoarele:

Marele premiu – voucher in valoare de 1000 euro
Locul 1 – voucher in valoare de 600 euro
Locul 2 – voucher in valoare de 300 euro
Locul 3 – voucher in valoare de 100 euro

Reprezentantii M&C Musical Instruments Distributor, domnul Calin Ilie si doamna Manon Viel, vechi prieteni si sustinatori ai festivalului, declara: „suntem onorati sa sustinem un eveniment de traditie precum Festivalul Posada si sa venim in sprijinul tinerilor muzicieni..

In 2012, Festivalul de la Posada Rock 2012 se va bucura, in premiera si de participare internationala dar, isi va pastra si statutul de festival concurs, regulamentul fiind disponibil aiciInscrierile continua pana pe 10 august. Materialele specificate in regulament sunt asteptate pe adresa de mail: posadarock2012@gmail.com


Editia din acest an va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel. Un spatiu destinat camparii va fi amenajat in imediata vecinatate a zonei ce gazduieste festivalul. Camparea va fi gratuita, pentru detinatorii de bilet sau abonament.

Biletele se gasesc in magazinele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti sau online pe: Eventimsi My Ticket. Pretul unui bilet de o zi va fi de 20 lei, iar un abonament valabil pentru toate cele 3 zile de festival va costa 40 lei. Achizitia se poate face si online, in format electronic pe www.rezervariclub.ro. Platesti online, cu cardul, unul sau mai multe bilete si primesti un cod unic cu care te prezinti la intrare in ziua concertului, alaturi de prietenii tai. 

Festivalul Posada Rock este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.

Festivalul Posada a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania“ (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).

Ellen Allien mix pentru Mixmag

Artista germana Ellen Allien semneaza cel mai nou mix pentru revista Mixmag si pentru ca ne-a fost dor sa mai auzim ceva din parte ei, si sper ca si voua, va invitam sa-l ascultati, downloadati si sa il propuneri prietenilor vostrii.
Si tot din partea lui Ellen va propunem si vizionarea celui mai nou video al sau, realizat pentru melodia "Take me out" (inclusa pe LP-ul "Galactic Horse"[BPC248]).
 

 

Control Club: Disco not Disco

Vineri, 27 iulie, ora 23.00@Control

DISCO NOT DISCO
 by Cliza
Vineri 27 iulie, sunteti asteptati la o ultima editie a party-ului DISCO not DISCO.
The Friday night extravaganza!
Vino pe ringul de dans sa iti reincarci bateriile inainte de vacanta, inainte de concediu, inainte de un nou inceput!

Intrarea este libera.

Festivalul Posada: Premii in valoare de 2000 de euro

Trupele clasate pe primele patru pozitii la concursul din cadrul Festivalului POSADA vor fi premiate cu vouchere, in valoare totala de 2000 de euro, oferite de M&C Musical Instruments Distributor. Acestea vor putea fi utilizate pentru achizitia de instrumente sau accesorii muzicale.

Premiile acordate vor fi urmatoarele:

Marele premiu – voucher in valoare de 1000 euro
Locul 1 – voucher in valoare de 600 euro
Locul 2 – voucher in valoare de 300 euro
Locul 3 – voucher in valoare de 100 euro

Reprezentantul M&C Musical Instruments Distributor, domnul Calin Ilie, vechi prieten si sustinator al festivalului, declara: „suntem onorati sa sustinem un eveniment de traditie precum Festivalul Posada si sa venim in sprijinul tinerilor muzicieni.

In 2012, Festivalul de la Posada se va bucura, in premiera si de participare internationala dar, isi va pastra si statutul de festival concurs, regulamentul fiind disponibil aiciInscrierile continua pana pe 10 august. Materialele specificate in regulament sunt asteptate pe adresa de mail: posadarock2012@gmail.com

Ava Inferi este primul invitat de peste hotare al Festivalului Posada 2012. Trupa portugheza va reveni in Romania, in formula: Rune Eriksen (chitara), Carmen Susana Simoes (voce), Joana Messias (bas), Andre Sobral (chitara) Sasha Horn (tobe) si va sustine un recital, in seara de 8 septembrie.

Editia din acest an va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel. Un spatiu destinat camparii va fi amenajat in imediata vecinatate a zonei ce gazduieste festivalul. Camparea va fi gratuita, pentru detinatorii de bilet sau abonament.

Biletele se gasesc in magazinele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti sau online pe: Eventimsi My Ticket. Pretul unui bilet de o zi va fi de 20 lei, iar un abonament valabil pentru toate cele 3 zile de festival va costa 40 lei.

Biletele se vand si online, in format electronic pe www.rezervariclub.ro. Platesti online, cu cardul, unul sau mai multe bilete si primesti un cod unic cu care te prezinti la intrare in ziua concertului, alaturi de prietenii tai. 

Festivalul Posada este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.

Festivalul Posada a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania“ (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).

Gala Premiilor Stand Up Comedy: Radu Isac

Radu Isac din trupa de stand up Aristocratii are suficienta experienta pe scena de profil, pentru a defini succesul in acest domeniu. Cu o viziunea clara si la obiect, Radu sintetizeaza: “succesul in stand up comedy insemna o sala plina, rasete, aplauze si... cat mai multi bani la final.

Iar despre o reteta a succesului Radu spune:  “tine de fiecare comediant in parte si de ce i se pare lui ca e amuzant. De-a lungul timpului au fost impamantenite si retete clare pentru a face oamenii sa rada, dar, in opinia mea, cu cat te apropii mai mult de ele cu atat esti mai aproape si de esec.

A doua editie a Galei Premiilor Stand up Comedy va fi ocazia perfecta pentru a afla cum isi cucereste publicul fiecare comediant. Spumosul eveniment va avea loc pe 9 noiembrie la  Palatul Copiilor si va reuni nu mai putin de 15 comedianti de succes, pentru 4 ore de show.

Pe parcursul celui mai cumprinzator spectacol de stand up al anului vor urca pe scena: Teo, Vio, Costel, Badea, Bordea, Micutzu, Radu, Sorin, Raul, Cristi, Natanticu, Sergiu,Tibi Neuronu, Bobo si Andy.

Biletele se gasesc in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Diverta, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului si Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.biletoo.ro, www.bilet.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro

Silver Church Club: Concert Brujeria - 20 decembrie

Pe 21 decembrie, conform profetiei maiasilor, va avea loc sfarsitul lumii. Joi, 20 decembrie, Mighty Owl Productions si METALHEAD ii aduc, in premiera in Romania, pe urmasii acestei profetii apocaliptice. Tocmai din Mexic: BRUJERIA!

Sub semnul Mighty Owl Apocalypse 2012, Brujeria vor concerta pe 20 decembrie in clubul Silver Church din Bucuresti, show-ul urmand a se incheia in primele momente ale zilei de 21 decembrie, data fatala pentru omenire.

Ce poti spune despre Brujeria? Sau mai bine zis, ce stim despre acesti muzicieni mascati din sudul Mexicului? Numele Brujeria provine din magia neagra folosita de traficantii de droguri mexiani pentru a inspira frica in randul comunitatiilor religioase.

Se spune ca acesti traficanti satanici, criminali au decis sa formeze Brujerismo, propriul brand 'machete metal', original si brutal.

In septembrie 1990 a fost lansat un 7 nch bizar sub egida unei case de discuri independente si total necunoscute ce a ajuns pe rafturile din S.U.A. Toate piesele erau cantate in limba spaniola iar muzica era catalogata drept cea mai extrema de pana atunci. Nu a durat mult pana cand distribuitorii au inceput sa primeasca comenzi din partea unor indivizi care transporatu albumele direct in Mexic sau in alte tari din America Latina.

Roadrunner Records a decis sa lanseze albumele Matando Gueros in 1993 si Raa Odiata in 1995, iar de atunci Brujeria a devenit reprezentantul scenei underground latine. Nu a durat mult pana cand numele Brujeria s-a raspandit international. Traficanti de droguri, lideri de gherila erau deseori vazuti purtand tricouri cu Brujeria. Fomratia a devenit atat de cunoscuta incat a ajuns pe primul loc in topul Radioactiva, cel mai popular si comercial post de radio in Mexic.

Bujeria se bucura de notorietate internationala desi au refuzat deseori sa concerteze live, sa foloseasca nume reala, sa ofere interviuri sau sa pozeze fara masti.

In Brujeria au activat de-a lungul anilor membri din Fear Factory, Napalm Death, Cradle Of Filth, Dimmu Borgir si chiar Faith No More.

La Bucuresti formatia va ajunge in formula clasica alaturi de legendarul Jeff Walker (Carcass) si Shane Embury (Napalm Death). Identitatea celorlalti membri din trupa ramane un mister.

Biletele au fost deja puse in vanzare si se gasesc la urmatoarele preturi:

- 40 lei (pana pe 1 noiembrie)
- 50 lei (pana pe 1 decembrie)
- 65 lei (dupa 1 decembrie si la intrarea in club)

Punctele de distributie sunt:

Bucuresti - Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald's, Magazinele Flancol, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Victoria, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor sau Statia de Metrou Unirii 1.

In toata tara: Biletele se gasesc in reteaua nationala de magazine Flanco si librariile Mihai Eminescu.

Cei ce doresc sa comande online o pot face in continuare pe rezervariclub.ro. Platesti online cu cardul unul sau mai multe bilete, primesti un cod unic cu care te prezinti la intrare in ziua concertului alaturi de prietenii tai.

Alte formatii vor fi confirmate in curand.

Pe 20 decembrie, inainte de sfarsitul lumii, Brujeria salveaza Romania!
Mighty Owl Productions este agentia de booking care a adus in premiera in Romania nume precum Parkway Drive, Suicide Silence, Malevolent Creation, Decapitated, Origin sau Psycroptic.

S-au pus in vanzare biletele pentru Posada Festival

De astazi se pot achiziţiona bilete pentru Festivalul concurs POSADA 2012, care va avea loc in perioada 7 – 9 septembrie la Campulung Muscel.

Acestea se gasesc in magazinele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti sau online pe: Eventim si My Ticket. Pretul unui bilet de o zi va fi de 20 lei, iar un abonament valabil pentru toate cele 3 zile de festival va costa 40 lei.

Biletele se vand si online, in format electronic pe www.rezervariclub.ro. Platesti online, cu cardul, unul sau mai multe bilete si primesti un cod unic cu care te prezinţi la intrare in ziua concertului, alaturi de prietenii tai. 

In 2012, Festivalul de la Posada se va bucura, in premiera si de participare internaţionala. Dar, isi va pastra si statutul de festival concurs, regulamentul fiind disponibil aici

Ava Inferi este primul invitat de peste hotare al Festivalului Posada 2012. Trupa portugheza va reveni in Romania, in formula: Rune Eriksen (chitara), Carmen Susana Simoes (voce), Joana Messias (bas), Andre Sobral (chitara) Sasha Horn (tobe) si va susţine un recital, in seara de 8 septembrie.

Ava Inferi  activeaza din 2004, in zona doom-goth, iar chitaristul Rune Eriksen descrie stilul abordat drept: “o casatorie intre intunecat si angelic.” Rune Eriksen, aka Blasphemer, este bine cunoscut publicului din postura de chitarist al trupei norvegiene Mayhem, din care a facut parte timp de 13 ani. Un alt proiect, de factura black thrash, in care Rune se manifesta este Aura Noir.

Solista Carmen Simoes este o voce bine cotata a scenei metal europene, iar in palmaresul ei artistic se regaseste o onoranta colaborare cu muzicienii de la Moonspell.  
 
Ediţia din acest an va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel. Un spaţiu destinat camparii va fi amenajat in imediata vecinatate a zonei ce gazduieste festivalul. Camparea va fi gratuita, pentru deţinatorii de bilet sau abonament.

Festivalul Posada este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.

Festivalul Posada a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania“ (Dicţionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).

Concert Apostate, Armies on Enlil si Walk the Abyss

Mighty Owl Productions - agentia care v-a adus in premiera in Romania nume precum Parkway Drive, Suicide Silence, Malevolent Creation, Decapitated, Origin sau Psycroptic - va invita pe 8 august la Club Fabrica pentru un alt eveniment de profil unde cap de afis sunt rusii de la Apostate.

Apostate a luat de fapt nastere in Praga, Cehia la initiativa a cinci tineri rusi cu varste cuprinse intre 18 si 21 de ani. Formatia a castigat rapid admiratia scenei locale astfel ca debutul, un EP intitulat Traits, a devenit subiect de discutie nu doar in Praga ci in intreaga tara.

In mai putin de doi ani formatia a reusit sa imparta scena cu nume precum A Plea for Purging, Texas In July, War From a Harlots Mouth, Arsonists Get All the Girls, Yashin, Billy the Kid, Salt the Wound, Here Comes the Kraken sau Show Your Teeth.

Grupul va ajunge la Bucuresti pentru a-si prezenta noul CD intitulat Seaborne, inregistrat in studioul Mangled din Manchester, Anglia.

Alaturi de Apostate vor concerta:

Armies Of Enlil (deathcore, Romania) - formatia ce are in componenta un fost chitarist Avatar, nume ce deja a facut o impresie mai mult decat placute la diverse evenimente din Romania - printre care si OST FEST - grupul ajunge la Club Fabrica pentru a prezenta viitorul material de debut, inregistrat alaturi de Marius Costache, a carui lansare va fi anuntata cat de curand.

Walk The Abyss (hardcore/deathcore, Romania) - Walk The Abyss a fost fondata in vara anului 2011 in Bucuresti, avandu-i ca fondatori pe Dan, Luchian si Dragos. Tinta comuna era de a evolua din proiectul anterior, in ceva cu totul nou si modern. In curand, Codrin s-a alaturat ca si al doilea chitarist si Doc ( First Division / DBD) a devenit vocea brutala a trupei. Stilul abordat este un mix intre deathcore , groove metal si djent.

Pretul unui bilet este de 20 de lei. Biletele se vor gasi doar in seara evenimentului, la intrarea in club.

Apostate. | 'Hermeneutic Circle' from Λ P O S T Λ T E. on Vimeo.

El Comandante Grande: High Heels Party

In fiecare vineri seara El Comandante Grande va asteapata cu High Heels Party : Vino pe tocuri ca sa primesti un long drink din partea casei si intrarea libera!
Rezervari 0728.556.043
Str.Viitorului nr.26
www.elcomandante.ro

El Comandante Grande: Doctor's Night

In fiecare joi seara deschidem cabinetul doctorului El Comandante Grande. Va asteptam in halate si bonete de doctori, cu perfuzii de 1 litru cu vodka apple, vodka orange si Bloody mary, eprubete cujagermeister, toate pentru “tratamentul” distractiei tale. Eliberam“retete compensate” la perfuzii si luam “pulsul” petrecerii cu stetoscopul. Medicul de garda, Dj Markizu’ va aplica terapia prin muzica buna, astfel incat sa putem petrece pana dimineata in zori.

Va asteptam pentru un tratament pe cinste!

Bucharest Biennale 2012 - brief final report

Scurt raport final
BUCHAREST BIENNALE 5
25 mai – 22 iulie 2012
Tactics for the Here and Now


Duminica, 22 iulie 2012, BUCHAREST BIENNALE 5 - Bienala Internationala de  Arta Contemporana Bucuresti - curatoriata de Anne Barlow, cu titlul "Tactics for the Here and Now", s-a inchis dupa mai mult de 8 saptamani, timp in care s-a bucurat de un succes fara precedent pentru un eveniment romanesc de arta contemporana.


Bucharest Biennale a capatat in decursul ultimilor ani o reputatie internationala, iar ultima editie a exprimat potentialul de crestere a acestei forme de intalnire artistica.


BB5 s-a compus din expozitia principala, evenimente paralele si simultane, o expozitie-finisaj la Institutul Cultural Roman de la Stockholm, dezbateri si conferinte.


Au participat 20 de artisti din 18 tari, 9 lucrari fiind produse special pentru bienala.


BB5 s-a desfasurat in 7 locatii si a intervenit in 3 publicatii.


Cercetarea, selectia artistilor si pregatirea textelor teoretice s-au desfasurat pe parcursul a 2 ani.


Varsta medie a echipei BB5 este de 23,5 ani, aceasta cuprinzand 5 angajati si 21 de voluntari si interni.


La conferinta de presa dedicata deschiderii  bienalei au participat peste 400 de reprezentanti media si profesionisti din tara si din strainatate. Bienala a fost reflectata de peste 100 publicatii, agentii de stiri, posturi de radio si televiziune, bloguri, precum ProTv, Frieze, FlashArt, Artforum, Art Monthly, International Herald Tribune, e-flux, Art Agenda, Euronews, The Art Newspaper, The Guardian, Kunstbeeld, Die Tageszeitung,  Whitehot, Site, The Economist, Vogue, Elle, Kunstzeitung, Artnet, Afterall, Springerin, Radical Philosophy, Cabinet, TVR Cultural, Romania TV, Digi 24, Adevarul, Gandul, Dilema Veche, Tabu, Vice, Zeppelin si multe altele.


BB5 a beneficiat de un numar de aproximativ 42.000 vizitatori, din care peste 5.000 doar in zilele deschiderii.


Pentru aceasta editie a fost editat un numar special din PAVILION - journal for politics and culture - cu 208 pagini continand texte scrise de teoreticieni de marca precum Suzana Milevska, Sotirios  Bahtsetzis, Tom Holert, Olive McKeon, Simon Sheikh.


Website-ul bienalei, newsletter-ul si paginile de Facebook au adunat peste 80.000 de vizitatori provenind din 81 de tari, inaintea si in perioada desfasurarii evenimentului.


Bugetul BB5 a fost de 124.000 Euro, devenind bienala cu cel mai mic buget din Europa, comparativ cu editia precedenta cand bugetul s-a ridicat la 840.000 Euro.


BB5 a avut ca partener strategic UniCredit Tiriac Bank. Partenerul institutional principal a fost Institutul Cultural Roman.


Printre institutiile care au contribuit la finantarea BB5 s-au numarat Ambasada SUA, Ambasada Olandei, IASPIS, BAM - Flemish institute for visual, audiovisual and media art, Ministerul Culturii din Belgia etc.


Urmand traditia, Ministerul Culturii din Romania si Primaria Bucuresti nu au finantat BB5.


Curatorul celei de-a 6-a editie a fost numit si va fi anuntat in curand.


Pentru imagini puteti accesa pagina de FB la www.fb.com/bucharestbiennial sau blogul BB la: pavilion.pavilionmagazine.org

---

Image: Rinus van de Velde, untitled (The Lost Bishop), 2012. Charcoal on wall, 240 cm x 360 cm. Courtesy: the artist.

Green Fair ed. 48 - 28 si 29 iulie

Artizanii si artistii GreenFair va asteapta cu noutati in racoroasa gradina Green Hours
sambata 28 si duminica 29 iulie intre orele 10-18.
Bijuterii serii mici sau unicate, genti din piele lucrate manual, haine de sezon, ceramica pictata si obiecte decorative din lemn sau sticla si multe alte lucruri va vor incanta privirea. 
Jazz-ul si berea, conversatiile cu prietenii vor face atmosfera placuta.
Totul pentru un sfarsit de saptamana minunat!

Club A: BattleKon - 28 si 29 iulie

BattleKon – a 3-a ediție a convenției anuale dedicată fanilor de „fighting games"

Pe 28 și 29 iulie, între orele 12:00 – 19:30, comunitatea gamerilor din România organizează un weekend de campionat cu premii dedicat jocurilor pe console.Jucătorii vor putea să-și etaleze schemele pe standuri și console PS3 în jocuri precum : Super Street Fighter 4: Arcade Edition (1v1), Tekken 6 (2v2), King of Fighters XIII (1v1), Mortal Kombat 9 (1v1) Soul Calibur 5 (1v1), Ultimate Marvel vs Capcom 3 (1v1) și Street Fighter x Tekken (2v2).

BattleKon se alătură multor evenimente specifice Club A, în care spiritul competitiv și îndemânarea participanților sunt importante pentru câștigarea premiilor.

Vă provocăm să vă înscrieți în cursa de gaming unde sunt puse în joc peste 20 de jocuri PS3 și PC, plus multe alte surprize!

Dacă vrei să vii să-ți susții prietenii la concurs, intrarea este liberă.

Taxa de participare la „End of the World Edition" este 5 RON / persoană (SSF4AE, SC5, UMvsC3, MK9 și KoFXIII), 10 RON / echipă (Tekken6 și SFxT).

Mai multe informații se găsesc AICI. - http://www.battlekon.com/

Trooper - Tari ca muntii pe 2 noiembrie in Jukebox

Concertul TROOPER – Tari ca muntii, ce marcheza un deceniu de la lansarea albumului simbol TROOPER I, va avea loc pe 2 noiembrie in Jukebox Venue. Din ratiuni ce tin de programul incarcat al trupei, evenimentul, initial anuntat pentru 27 octombrie, a fost reprogramat la aceasta noua data. 

 “Strigat”, “Tari ca muntii”, “Pentru tot ce-a fost”, “Dorinta”, “Cum vreau eu”, “Totul e fals”, sau “Inca o lupta,” piese cu care TROOPER a facut istorie in heavy metalul romanesc si si-a castigat locul in inima celor care le sunt alaturi de 10 ani, vor face parte din setlistul spectacolului aniversar.

Asa cum TROOPER si-a obisnuit deja prietenii, cei prezenti la evenimentul din 2 noiembrie va avea parte de mai mult decat un simplu concert. Coiotu’ detaliaza: “va fi un show, cu un concept unitar, construit in jurul sintagmei simbol «Tari ca muntii»”.

Pentru concertul din Bucuresti se pun in vanzare bilete, la pretul de 20 lei. Acestea sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.rowww.blt.rowww.bilet.ro, www.myticket.ro

Tari ca muntii - turneu national interactiv
Showul din Bucuresti va fi urmat de turneul national “Tari ca muntii”, iar publicul va decide, cele 7 orase in care TROOPER va concerta. Votarea a inceput deja pe pagina de Facebook a formatiei: https://www.facebook.com/TrooperRocks.

Cei care vor fi prezenti la concertele din turneul aniversar “Tari ca muntii” vor avea parte de multe surprize de proportii.

Pentru mai multe informatii vizitati: www.kompasevents.ro si www.trooper.ro

Expirat: Concert Robin and the Backstabbers - 2 august

CONCERT: ROBIN AND THE BACKSTABBERS
JOI – 2 AUGUST @ EXPIRAT VAMA VECHE

Expirat Vama Veche pune in scena un episod de backstabbing. Nu, nu ne referim la „Iulius Caesar”-ul lui Shakespeare, nici la „Tinker Tailor Soldier Spy” si nici nu ne gasiti cu cutite de comando in dinti, la plimbare pe plaja din Vama Veche.

In schimb, Joi pe 2 August cam dupa 21:00 pregatim un live pe terasa cu mesaje ascutite si dam drumul la „Vanatoarea Regala” in stil ROBIN AND THE BACKSTABBERS.

Adica ii gazduim pe baieti si ii lasam sa-si faca de cap cu voi asa cum stiu mai bine, cu sunete ceva mai altfel si piese ceva mai fresh. Ascultam ce are de spus soarele cu dinti despre masina 682 in 3 minute sau luam la rand sat dupa sat si ascultam pe drum repertoriul live al baietilor.

Dupa concert evident continuam in stilul clasic Expirat cu muzici de dans pana la rasarit.
Intrare: prin stanga, dreapta, fata sau spatele terasei.
__

ROBIN AND THE BACKSTABBERS nu pleaca neaparat prea des la mare dar atunci cand o fac se lasa cu tradari ale neconventionalului muzical. Adica cu pop melodramatic ce oscileaza alternativ intre Partizan si Smashing Pumpkins – dupa spusele unui ziarist mai luminat ca noi. Prin randul iguanelor facatoare de minuni umbla vorba ca ar fi si ceva influente si atitudine punk pe acolo insa, zvonurile au fost infirmate.

In orice caz, pentru cei care au dat orasul, radio-ul si internetul la schimb pentru plaja in ultimii 2 ani si ceva, poate ar fi bine sa spunem ca grupul exista de prin 2010 – an in care si-au castigat o parte din faima, cativa dintre fani si 100% din statutul de legenda la Stufstock Newcomers – concurs pe care l-au castigat in stil Nadia Comaneci.

Povestea lor a continuat cu diverse prezente pe scena alaturi de trupe de soi dinafara spatiului mioritic – d’alde Whitest Boy Alive, British Sea Power sau Obits; pe la intamplari ca B’ESTFEST 2011 sau Street Delivery sau cu piese care s-au inteles la fix cu top-urile Guerrilla unde s-au si instalat lejer pe primele locuri.

Despre baieti, una alta? Robin e Robin...sau Andrei Proca iar job-ul sau e sa tina riff-urile de chitara si mesajul in ton cu ritmurile Backstabber-ilor – Florin Vasile (chitara si backing), Vlad Fenesan (bass) si Vladimir Proca (tobe).

Pana ne vedem cu ei pe plaja, baietii isi fac de cap in online pe www.facebook.com/robinandthebackstabbers, se aud pe www.soundcloud.com/robinandthebackstabbers si se vad pe www.youtube.com/user/ratbackstabbers.

Cu Expirat Vama Veche se tine legatura la www.expirat.org si la 073EXPIRAT.

Printre Bogdani - expo foto Andrei Pungovschi

Chiar dacă vara toropeşte oraşul, aiurart nu trage obloanele şi duce mai departe programul estival de relaxare în compania artei contemporane.

Miercuri, 25 iulie, de la ora 19:00, la aiurart se preconizează cea mai mare concentraţie de Bogdani pe metru pătrat de până acum: are loc vernisajul expoziţiei foto “Printre Bogdani”, de Andrei Pungovschi.

O coincidenţă onomastică devine punctul de pornire al unui jurnal vizual care documentează prietenia dintre Andrei şi Bogdanii din viaţa sa: 

Trăiesc înconjurat de Bogdani. Prietena mea e Bogdana, majoritatea prietenilor apropiaţi sunt Bogdani. Îi fotografiez de multă vreme, dar abia recent mi-am dat seama că ar trebui să explorez conştient această frumoasă coincidenţa onomastică. Această serie de fotografii este o selecţie dintr-un jurnal vizual pe care de ceva vreme am început să-l ţin, care documentează viaţa mea alături de ei. (Andrei Pungovschi)

Andrei Pungovschi este fotojurnalist independent. A studiat jurnalism şi fotojurnalism la Universitatea din Bucureşti şi Universitatea din Missouri, unde a beneficiat de o bursă Fulbright. Munca sa a fost recunoscută de Pictures of the Year International, College Photographer of the Year, The Missouri Press Association şi Northwest Regional Emmy.
A colaborat cu Mediafax, AFP, Associated Press, Decât o Revistă.
Despre munca sa, în imagini: www.andreipungovschi.com

În desfăşurare @aiurart:
Agenţia de artă. Ediţia 2. De vară. Artişti: Raluca Băraru, Matei Branea, Alexandru Ciubotariu/Pisica Pătrată, George Popa, Sorin Sorăşan

- Expoziţie de design contemporan autohton cu ghid de utilizare pentru acasă. Obiecte create de Anca Fetcu, Atelier A4, 11am.architects, Origami Studio, @TOM 1, @TOM 2, care?cutare.

Keep the message, pass the frame on to a child. De la Tokyo la Bucuresti. Despre sustenabilitate si arhitectura sustenabilă inteligentă cu ASDESIGN 95; invitat special: artistul vizual Daniel Bălănescu.

Chitarra mia Napulitana - 26 iulie

CHITARRA MIA NAPULITANA
Joi, 26 iulie 2012, orele 20.30, pe terasa Serendipity
Cu Pilar Diaz Romero (voce) şi Maxim Belciug (chitară)
Serenade, tarantele, vilanele. Arii celebre, precum Santa Lucia, Te voglio bene assaje sau ‘O sole mio în adieri de strune. Povestea unei zile însorite care sfârşeşte, la apus, în cântul pasional şi melancolic al iubirilor purtate de valuri.
Informaţii şi rezervări: Serendipity, Str. Dumbrava Roşie nr. 12.
Telefon: 0743 283 342; 021 211 31 00, Email: events@serendipity-tea.ro

ARTmania Festival Sibiu 2012 prezinta Harley-Davidson® Stage in Piata Mica

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului ARTmania (6-12 august 2012), culminează Ón weekendul 10-12 august cu o serie de concerte organizate Ón centrul orașului Sibiu. Anul acesta, Harley-DavidsonÆ București va organiza Ón Piața Mică un nou spațiu, sprijinind alături de platforma Tuborg Sound, promovarea artiștilor rom‚ni pe scena unui festival internațional de amploare.

Dealer-ul din București al prestigioasei mărci Harley-Davidson organizează Ón premieră absolută concursul Harley-Davidson Custom Bike Show. Competiția este dedicată motocicletelor marca Harley-Davidson personalizate. Premiile vor fi oferite de Harley-Davidson București și ARTmania Festival. Cu această ocazie va fi organizată și o tombolă pentru cei care Óși vor exprima alegerea pentru cel mai popular model customizat la categoria People’s Choice. Din programul evenimentului nu va lipsi o paradă a motocicletelor Harley-Davidson la care sunt invitați să se alăture toți motocicliștii.

Cele 11 trupe care vor urca pe Harley-Davidson Stage vin să completeze concertele din Piața Mare, acoperind o serie variată de genuri de la metal, la progressive, alternative rock și post-punk:

Originară din Republica Moldova, Alternosfera are o carieră de 14 ani și o impresionanta bază de fani at‚t pe plan local, c‚t și Ón Rom‚nia. Œn 2005 trupa lansa "Oraşul 511", album care include și piesa “Wamintirile” cu care invadau cu mare succes posturile de radio și tv rom‚nești. Au urmat "Visători cu plumb Ón ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică" (2007) și EP-ul "Flori din groapa Marianelor" (2008), materiale discografice care au cucerit publicul și le-a  consolidat o poziție de top Ón zona rock-ului alternativ. alternosfera.com

Arc Gotic s-a Ónființat Ón Timișoara Ón 1992, la inițiativa lui Florin Turta, din interesul comun al membrilor față de muzica anilor `80, mai exact curentul post-punk, nereprezentat p‚nă atunci Ón Rom‚nia. Albumul lor de debut “Catehism”, care aduce aminte de tonul poeziilor lui George Bacovia, a fost lansat Ón ianuarie 1994 fiind urmat de alte 3 materiale discografice. La ARTmania publicul va avea ocazia să asculte și piese de pe următorul album, care va avea un sound diferit ca abordare, mai puțin procesat, cu influențe “garage”, păstr‚ndu-și Ónsă atmosfera caracteristică.
arcgotic.ro

Abigail a luat ființă Ón anul 1994, fiind cea mai longevivă trupă de profil din Rom‚nia, av‚nd un palmares impresionant și o discografie care numără 6 albume. De-a lungul carierei, Abigail a apărut pe scenă alături de nume sonore precum Katatonia, Lake of Tears, Ava Inferi, Cynic, Helloween sau Testament și și-au remodelat stilul Óntr-o manieră mereu originală. După EP-ul "It Is the Night I Fear" (2011), Abigail se pregătește pentru Ónregistrări video şi un album nou, 3CD + DVD-ul "Dark Days Turned Into Blue Nights", programat pentru lansare Ón 2012. abigailofficial.com

Povestea Kitsune Art, noua revelație a scenei rock spaniole, Óncepea la sf‚rșitul lui 2010. Cu un stil aparte ce combină subtil acordurile metal cu rock-ul alternativ, au captat atenția publicului și a presei de specialitate, dar și admirația fanilor unor trupe precum Linkin Park, P.O.D. sau Pantera. Pentru Kitsune Art anul 2012 a Ónceput Ón forță, cu o serie de concerte „sold out”, cu lansarea, Ón luna mai, a primului lor EP, “Live All You Can” și Ói aduce la Festivalul ARTmania, pe scena Harley-Davidson, vineri 10 august 2012. kitsuneart.bandcamp.com

Voices of Silence, fondată la Cluj-Napoca Ón anul 1994, la iniţiativa chitaristului Vincze Szabi, a ajuns una dintre cele mai apreciate formaţii de metal progresiv din Rom‚nia. De-a lungul anilor a Ómpărțit scena cu trupe de rang internaţional precum: Fates Warning, Wasp, Lake Of Tears, Udo, Tankcsapda, Orphaned Land, Crematory, Whinterhorde, Ossian, Iron Maidnem, Nevergreen, Inner Wish ,Catamenia, Grave Digger, To Die For, The Cold Existence. Voices of Silence vin pe Harley-Davidson Stage cu piese de pe ultimele două materiale discografice “2012” și ”The Human Saga”.
voicesofsilence.ro

ViolentorY este o trupă inovatoare de experimental metal din Bulgaria, care abordează diferite genuri de metal cu o amprentă specifică folclorului bulgar combinat cu o orchestrație clasică. Publicul Festivalului ARTmania va avea oportunitatea†să asculte live piese de pe albumul lor de debut ce va fi lansat Ón toamna acestui an. myspace.com/violentory

Blind Spirits este o trupă bucureșteană de heavy metal Ónființată Ón anul 2003 la inițiativa  chitaristului Răzvan Rizea. Blind Spirits au deschis concertele Hammerfall (2011), Iron Maidnem-Ungaria (2008), dar au avut și participări la festivalurile White River Fest (2008), MC Trust Fest (2008), Free Fest (2010), la care se adaugă nenumărate concerte Ón cluburi din București și din toată țara. Luna aprilie 2012 aducea lansarea unui dublu album, "Trapped into Reality", urmată de un scurt†turneu de promovare prin țară†care va fi reluat din toamnă, incluz‚nd și c‚teva concerte Ón Bulgaria, Cehia și Germania. blindspirits.ro

Reborn, cea mai "t‚nără" trupă din peisajul rom‚nesc al muzicii metal, a luat naștere Ón 2011 Ón București. După mai multe concerte Ón cluburile bucureștene și din provincie, a urcat pe scena unor festivaluri (Posada 2011 și Chopper Academy Summer Fest 2011), va participa la ARTmania Festival 2012 și se pregătește de lansarea primului său album. myspace.com/rebornmetalromania

Trupa Sky Swallows Challanger activează din anul 2006 sub numele de Halat Alb, prelu‚nd numele actual din 2009, c‚nd lansau EP-ul „Endorphin”. Œn primăvara lui 2012 apărea și primul lor album „Align To Collide”, Ónregistrat la SuperSize Recordings Ón Budapesta. „Clasificarea ca gen este o procedură mai delicată, deoarece ne inspirăm din multe arii ale muzicii rock și nu numai. După definiție suntem alternative.” skyswallowschallenger.com

EvergreeD este o trupă fondată Ón 1997, Ón Sibiu, de către Horia Bucerzan și Rareş Boroş. Œn 15 ani de activitate, a trecut printr-o fază heavy metal Óntre 2001 și 2007 și a lansat 5 materiale discografice, cele mai recente fiind single-ul “Sclav” și albumul “The Worst of`” (2012). myspace.com/evergreed

Trupa Tagma s-a format Ón Sibiu Ón vara lui 2009, incluz‚nd o parte din membrii proiectului muzical "Buricul Păm‚ntului", reușind ca p‚nă Ón iarna aceluiași an să lanseze un prim album ce conținea 10 piese. Tagma va urca pe Harley-Davidson Stage pentru a concerta Ón seara de Ónchidere a festivalului. tagmaband.ro

Grație conceptului festivalului și a localizării sale Ón Transilvania, Óntr-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est, platforma culturală ARTmania a devenit un brand internațional de mare valoare, dob‚ndind recunoașterea și sprijinul unor parteneri de prestigiu, al autorităților locale și al instituțiilor culturale din Sibiu.

De-a lungul a peste șase ani de existență, festivalul anual de la Sibiu s-a făcut cunoscut prin promovarea scenei muzicale de metal și a artiștilor care acoperă o zonă variată, de la gothic metal la heavy metal, extinz‚ndu-se chiar p‚nă la punk și alternative rock.

Œncep‚nd din 6 august, participanții la festival pot lua parte la diverse activități precum expoziții de fotografie și pictură, concerte, lansări de carte, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase.

ARTmania Festival Sibiu 2012 este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

ARTmania Festival se bucură de susținerea unor parteneri culturali importanți ca Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal ASTRA, Librariile Humanitas, Institutul Portughez Camoes, Institutul Polonez, Centrul Ceh, Ambasada Finlandei Ón Rom‚nia, Anim’est, Future Shorts, RAWW și a unor parteneri de prestigiu precum Harley-Davidson București, Tuborg, Ford, iStyle - Apple Premium Reseller, Rapunzel, Marquardt, Ambient, Ibis Hotel, Hotel Roberts.

Din luna iulie p‚nă Ón ultima zi a festivalului, biletele și abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achiziționate fie online prin shop.artmania.ro, eventim.ro, myticket.ro fie direct din rețelele magazinelor Diverta și Eventim, la prețul de 150 de lei un abonament și 100 de lei un bilet de o zi.

Pentru mai multe informatii accesați: www.artmaniafestival.ro

“O lună în Thailanda” selecționat în Săptămâna Criticii de la Veneția

Debutul în lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, filmul “O lună în Thailanda” a fost selecționat în secțiunea “Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia” din cadrul celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Evenimentul se va desfășura în perioada 29 august – 8 septembrie.

Filmul spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care în noaptea de Revelion realizează că nu e mulțumit cu viața lui și decide să se despartă de prietena sa. Va porni într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureștene în căutarea fostei iubite. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să își petreacă toată viața?

Din distribuţie fac parte actorii: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleț, Ștefan Munteanu, Simona Ghiță.

Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureșan și Vlad Voinescu iar montajul este semnat de Alexandru Radu.

Paul Negoescu a participat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique cu scurtmetrajul “Orizont”. Regizorul a realizat și scurtmetrajele “Târziu”, "Renovare" şi "Derby", care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC - catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul "O noapte în Thailanda", o producţie Hi Film, în co-producție cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și cu participarea HBO România.
"O noapte în Thailanda" a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo și în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrița Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Ava Inferi pe scena Festivalului Posada

AVA INFERI este primul invitat de peste hotare al Festivalului Posada 2012, care va avea loc in perioada 7-9 septembrie la Campulung Muscel. Trupa portugheza va sustine un recital, in seara de 8 septembrie.

AVA INFERI va reveni in Romania, in formula: Rune Eriksen (chitara), Carmen Susana Simoes (voce), Joana Messias (bas), Andre Sobral (chitara) Sasha Horn (tobe).

Trupa activeaza din 2004, in zona doom-goth, iar chitaristul Rune Eriksen descrie stilul abordat drept: “o casatorie intre intunecat si angelic.” Rune Eriksen, aka Blasphemer, este bine cunoscut publicului din postura de chitarist al trupei norvegiene Mayhem, din care a facut parte timp de 13 ani. Un alt proiect, de factura black thrash, in care Rune se manifesta este Aura Noir.

Solista Carmen Simoes este o voce bine cotata a scenei metal europene, iar in palmaresul ei artistic se regaseste o onoranta colaborare cu muzicienii de la Moonspell.  

AVA INFERI a lansat pana in prezent patru albume, cel mai recent fiind “Onyx” (2011). Videoclipul pentru piesa Majesty a fost filmat chiar in Romania, sub bagheta regizorala a lui Costin Chioreanu (Twilight 13 Media). Aceeasi echipa de la Twilight 13 Media a lucrat si pentru clipul piesei “The Living End,” filmat in Portugalia.
In 2012, Festivalul de la Posada se va bucura, in premiera si de participare internationala. Dar, isi pastreaza si statutul de festival concurs, regulamentul fiind disponibil aici.  

Editia din 2012 va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel, in perioada 7 - 9 septembrie.

Festivalul Posada este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociația Ost Cultural Events si Cavalleria Events.

Festivalul Posada a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania“ (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).