Festivalul "George Enescu" - a fost lansată aplicația pentru Android



Aplicația "George Enescu Festival" este gratuită pentru telefoane Smart și este disponibilă începând din această după-amiază pentru platformele Android. Aceasta a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale Festivalului și zecile de proiecte din cadrul Bucureștiului Creativ.  Astfel, publicul poate fi conectat la toate informațiile despre Festival și evenimentele din cadrul său, chiar și dacă apar modificări de ultimă oră. Aplicația se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet și își actualizează conținutul.
 
Aplicația poate fi accesată la http://festivalenescu.ro/app.
 
Secțiunile principale ale aplicației sunt:
-          News: Știrile în limba română sunt preluate atât din site cât și de pe Facebook-ul oficial al Festivalului.
 
-          Programme: Oferă accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul Festivalului. Aplicația detectează automat ziua curentă și arată  ultilizatorului programul aferent.
 
-          Venues: Prezintă lista tuturor locațiilor și sălilor de concert cu informații despre acestea, precum și localizarea lor pe hartă și indicarea locului în care se află ultilizatorul.
 
-          Series: Descrierea seriilor de concerte.
 
-          Creative Bucharest: Dezvăluie utilizatorului harta evenimentelor din cadrul Bucreștiului Creativ precum și informații despre fiecare proiect.
 
-          Audio streaming: Utilizatorul poate asculta live peste 90% dintre concertele Festivalului Enescu direct de pe telefonul mobil prin amabilitatea Radio România Muzical.
 
Aplicația a fost dezvoltată de echipa Read Forward, http://readfwd.com/.
Partenerul tehnologic care a susținut acest proiect este LG România.
Tot în cadrul componentei tehnologice a Festivalului Enescu, organizatorii au dezvoltat mai multe abordări :
Site-ul Festivalului Internațional “George Enescu”, www.festivalenescu.ro, a fost, de asemenea, modernizat. Numai în cursul lunii august, s-au înregistrat peste 100.000 de vizite. Utilizatorii au accesat siteul în proporție de  82% de pe desktopuri și în proporție de 18% de pe telefoanele mobile.
Noul site este o dovadă a faptului că muzica clasică poate întâlni fără stridențe design-ul modern și tehnologiile cele mai recente. La suprafață, site-ul a păstrat linia modernă inaugurată de ediția din anul 2011 a Festivalulului, dar a fost reconstruit design-ul și structura meniului pentru a putea acomoda un flux crescând de informații oferite vizitatorilor. Au apărut, de asemenea, noi secțiuni în site: biografii ale artiștilor, o zonă specială dedicată știrilor, afișarea avansată a programului, o secțiune dedicată lui George Enescu, una dedicată Bucureștiului Creativ etc.
Site-ul își adaptează conținutul în funcție de tipul de ecran de pe care este accesat. În adâncime, site-ul a fost reconstruit integral într-o nouă tehnologie, Ruby on Rails, și găzduit într-un mediu cloud, lucru care permite o elasticitate a puterii de calcul. Pe durata desfășurării Festivalului, organizatorii estimează o creștere foarte mare a traficului, iar noua platformă poate susține vârfurile de trafic.
Noul site al Festivalului a fost dezvoltat de echipa Read Forward și are grafica concepută de Eroii de Joi, Ioana Gheorghiu și Robert Blaj, directorii artistici ai Festivalului.
În premieră, la această ediție, concertele Festivalului vor putea fi urmărite în transmisie live și pe site-ul Festivalului, atât în variantă video – cu susținerea Televiziunii Române, cât și în variantă audio – cu susținerea Radiodifuziunii Române. Aplicația pentru Smartphone oferă varianta audio.
O altă premieră este faptul că Rapsodia Română, de George Enescu în interpretarea celebrei orchestre Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim din deschiderea Festivalului va fi transmisă într-o proiecție extraordinară live chiar pe zidul cetății din Piața Alba Iulia, în cadrul Festivalul Dilema Veche (30 august – 1 septembrie 2013).
Tot în premieră, cele mai frumoase concerte din Festival vor putea fi urmărite în transmisie live și în sala de cinema, la o rezoluție și o calitate a sunetului excepționale, la Grand Cinema Digiplex: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu. Este, de asemenea, parte din strategia de comunicare a Festivalului să se deschidă către public și să le ofere o alternativă celor care nu au reușit să achiziționeze bilete în sala de concert.
 
Informații suplimentare:
Au mai rămas două zile până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul “George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.  Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Recenzie Rockstadt Extreme Fest - ziua 0



Prima ediţie Rockstadt Extreme Fest a demarat în forţă ieri, la baza Cetăţii Râşnov.     Ziua 0 a fost dedicată exclusiv trupelor autohtone, pe scenă urcând cele mai reprezentative nume ale scenei metal din România.  
 
DAYS OF CONFUSION este o trupă ce câştigă teren cu fiecare nouă apariţie. Şi la Rockstadt Extreme Fest au făcut senzaţie cu piesele lor ce se inscriu in zona alternative – post grunge, si au avut mare priza la public cu „Seeds”. Per ansamblu prestaţia a fost energică, închegată şi tocmai potrivită pentru a-i introduce pe cei prezenţi în atmosfera de festival.
 
ROADKILLSODA înseamnă muzicieni experimentaţi care îşi cultivă identitatea valorificând filonul stoner rock, o dimensiune sonoră aproape deloc explorată în România, însă apreciată de cei prezenţi la Rockstadt Extreme Fest.
 
GOTHIC, una din cele mai longevive prezenţe din metalul autohton, a cântat “zid”, a expus abilităţi tehnice şi a vut un recital versatil, ce a îmbinat doom-death-ul cu elemente de black, goth sau chiar heavy metal.
 
ABIGAIL , un alt nume rezonant pentru scena metal din România, cu peste 15  ani de activitate în spate, a venit în faţa publicului cu compoziţii complexe şi variate, cu riffuri bine conturate, pasaje atmosferice confingătoare şi un nivel tehnic pe măsura experienţei acumulate.
 
GOODBYE TO GRAVITY au convins, dacă mai era nevoie, cu un show dinamic, exploziv şi cu bună dispoziţia molipsitoare. Au avut publicul în mână, pe parcursul pe tot parcursul unui recital ce a mers ceas, şi au arătat, încă o dată, că locul lor este in lumina reflectoarelor unde ştiu cum să dea frâu liber energiei şi poftei de a performa. 
 
Şi TROOPER a urcat pe scenă cu mult chef şi oferit publicului un show old school, în care au predominat piesele de pe primele două albume din discografia formaţiei. Iar finalul cu Amintiri şi Vino cu mine, a fost, la fel ca de fiecare dată, incendiar.
 
Seara s-a încheiat cu NEGATIVE CORE PROJECT, care a oferit un recital deathcore ce a pus publicul pe jar şi a generat în faţa scenei mişcarea şi atmosfera ce caracterizează festivalurile de metal extrem.
 
În următoarele două zile Rockstadt Extreme Fest continuă astfel:
 
ZIUA 1 – 30 august
FALSE REALITY: 15:00 - 15:30
CODE RED: 16:00 - 16:35
BUCOVINA: 17:05 - 17:50
CARACH ANGREN: 18:20 - 19:10
LAST HOPE: 19:40 - 20:30
DECAPITATED: 21:00 - 22:00
NAPALM DEATH: 22:30 - 23:30
GOJIRA: 00:00 - 01:30
 
ZIUA 2 – 31 august
DELIVER THE GOD: 15:25 - 16:00
ABNORMYNDEFFCT: 16:25 - 17:00
SPIRITUAL RAVISHMENT: 17:30 - 18:05
INDIAN FALL: 18:35 - 19:15
KROW: 19:45 - 20:30
TEXTURES: 21:00 - 22:00
SEPTICFLESH: 22:30 - 23:30
PRIMORDIAL: 00:00 - 01:30
 
Doar pe durata acestei ediţii a festivalului, adică în zilele  30 şi 31 august 2013, se pot achiziţiona abonamente pentru ediţia viitoare, la preţul promoţional de 70 lei. Rockstadt Extreme Fest 2014 va avea loc în perioada 14 – 16 august la Râşnov,
 
KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua ediţie Rockstadt Extreme Fest.
 
Credit Foto: Alex Csiki – Art Photo Studio

De.Kolecti.F 2013

Am schimbat prefixul si sufixul. Pe 7 septembrie, Rokolectiv devine DE.KOLECTI.F, un eveniment dedicat muzicii electronice germane si franceze, in care Parisul si Berlinul isi dau intalnire la Bucuresti.
_____________________
JAN JELINEK & ANDREW PEKLER play URSULA BOGNER (DE)

Ursula Bogner (n.1946 ) era o simpla farmacista din Berlin cu hobby-uri excentrice, preocupata de esoterism si de literatura New Age, cu o fascinatie puternica pentru experimentele psihanalistului Wilhelm Reich legate de energia solara si capacitatea ei curativa (Ursula a construit si un aparat numit “orgonom” descoperit ulterior in curtea casei sale de catre sotul ignorant). Pasiunea ei pentru muzica electronica, la mijlocul anilor ’60, nu a parut deloc surprinzatoare. Surprinzator e ca Ursula Bogner a lasat in urma o impresionanta colectie de inregistrari real-to-real, descoperita abia acum de muzicianul german Jan Jelinek. O mica parte din ea a vazut lumina zilei sub forma unui album si a unui performance – reenactment fetish care va deschide seara DE.KOLECTI.F de la Bucuresti.

http://www.faitiche.de/index.php?article_id=9
_____________________
PATRIC CATANI (DE)
Patric Catani, un fel de “Mr. Elliott” de Kreuzberg, isi prezinta la DE.KOLECTI.F ultimul album, Blingsanity, proaspat lansat la Berghain Kantine, intr-un live audio-video de rn’bass psihedelic. Catani e un artist cu studii superioare old-school si spirit no-school; are la activ peste 80 de release-uri variind de la booty-bounce la cartoon rap, retro-futuristic electro si cumbia swing, pe langa muzica de film, teatru si sound installations. Un artist cu personalitati multiple, Catani e un beat maker prolific si se ascunde in spatele diverselor proiecte solo (Candie Hank, E de Cologne) sau de grup (Puppetmastaz, EC8OR, Dhirty 6Cru).

https://soundcloud.com/catani
_____________________
ACID ARAB (FR)
“Middle-east house”. Asocierea pare contradictorie. Mixurile si productiile proprii ale francezilor Guido Minisky si Hervé Carvalho te fac sa crezi ca Chicago e de fapt un oras din Emirate, ca in tarile arabe ar fi existat o puternica scena house/techno in anii ‘80. Acid Arab reinventeaza istoria amestacand techno, house si disco cu riff-uri de rebarb si canturi beduine. E ca si cum Omar Souleyman ar fi inceput ca dj in Tunis acum treizeci de ani si nu ar fi cunoscut-o niciodata pe Bjork. Departe de vreo revolutie ecumenica, cei doi artisti francezi au lansat recent seria Acid Arab Collections, pe deja veteranul label parizian Versatile Records.

https://soundcloud.com/acid-arab
_____________________
BAMBOUNOU (FR)
Parizianul Jeremy Guindo (22 de ani) a aparut cumva din senin anul trecut. Sub indrumarea celor de la Modeselektor, a scos primul sau album in toamna lui 2012, la 50 Weapons. Pe langa asta, o multime de EP-uri, orbitand in jurul label-ului Sound Pelegrino. Numele lui Bambounou apare tot mai des alaturi de French Fries si Cosmin TRG. Ghetto-house si 90’s techno, cu un bassline foarte personal.

https://soundcloud.com/bambounou
_____________________

DREAMREC (RO)
Silviu Visan aka Dreamrec este stalp de temelie al VJing-ului romanesc, artist complex implicat in proiecte din cele mai diverse, de la video si graphic design pentru a:rpia:r si festivalul Rokolectiv, la instalatii concept alaturi de colectivul Apparatus 22. Ultimul sau proiect audio-video produs in colaborare cu Sillyconductor, The Shuffler, un algoritm cu posibilitati infinite de intersectare intre 1 milion de imagini masurand 1kb cu tot atatea sunete cu durata de 1 secunda, a fost expus anul trecut la Bienala Tinerilor Artisti. Actiune si interactiune, dar mai ales afectiune, Dreamrec este artistul video de suflet al Rokolectiv.
https://vimeo.com/dreamrec
_____________________

DE.KOLECTI.F va continua si in tara, dupa cum urmeaza: 20 septembrie la Cluj, 12 octombrie la Sibiu, 26 octombrie la Iasi
.
Organizatori: Goethe Institut, Institutul Francez, Rokolectiv

Cu sprijinul: Elysee Vertrag-Traite de l’Elysee, Federal Foreign Office Germany, Orange, Renault, MNAC

Brought to you by Burn Studios
________________
Intrare: 30 de lei

In Pod La Historia: Fierbinteanu & Plurabelle

Live performace Cristian Fierbinţeanu & Plurabelle vineri, 30 august 2013, la ora 21.30, în Pod la Historia, în Centrul Vechi (Str. Sfântul Dumitru nr.3):

- Live set Cristian Fierbinţeanu (voce, computer), cu secvenţe din discul „Silence as Beauty” lansat în mai 2013 la Local Records (localrec.ro/?p=2744) şi cu melodii noi.

- Concert Plurabelle - Alex Bălă (keys, computer) şi Cristian Fierbinţeanu (voce).

Plurabelle (http://fb.bandpage.com/Plurabelle) este proiectul de muzică electronică al lui Alexandru Bălă. EP-ul de debut, ‘The Streets Were Paved With Pastry’, a fost lansat în vara anului 2012 http://soundcloud.com/plurabellemusic/sets/the-streets-were-paved-with/

Al doilea EP, ‘Money, Blood and Light’ a apărut în decembrie 2012 la Local records http://localrec.ro/?p=2690

Cristian Fierbinţeanu şi Alex Bălă înregistrează în prezent albumul de debut Plurabelle.

Cristian Fierbinţeanu face parte din dou-ul experimental-pop Fierbinteanu (http://fierbinteanu.com/), împreună cu Gabriela Fierbinteanu (voce).

Gabriela şi Cristian Fierbinţeanu au câştigat în 2012 Dvorak music remix contest, organizat de Centrul Cultural Ceh din Bucureşti. Fierbinţeanu au lansat, pe lângă „Silence as Beauty”, un dublu album în 2012

intitulat „The Beauty Of music” - http://fierbinteanu.bandcamp.com/album/the-beauty-of-music

intrare: 15 lei
rezervari: 0722- 626.043

Ultima saptamana cu bilete la pret redus, pentru METALHEAD Meeting 2013



Au mai ramas doar sapte zile in care biletele pentru METALHEAD Meeting 2013 se pot cumpara la pret redus, de 80 si 120 de lei, urmand ca din data de 5 septembrie tichetele sa coste 95, respectiv 140 de lei.
 
Biletele sunt impartite in trei categorii, astfel: bilete VIP (in fata scenei), bilete normale si bilete MEET&GREET. Acestea din urma sunt in numar extrem de limitat (20 de bucati), au pretul de 200 de lei si pe langa posibilitatea de a cunoaste trupele, aceastea ofera si locuri preferentiale, in fata scenei. Tichete se pot achizitionat exclusiv de pe www.iabilet.ro.
 
Pentru cei care au cumparat deja bilete VIP, organizatorii ofera cinci bilete MEET&GREET prin tragere la sorti, detaliile urmand a fi anuntate pe www.metalhead.ro.
 
Pentru ca “Size DOES Matter”, MONSTER ENERGY DRINK si CIUC PREMIUM, berea oficiala a muzicii live, va invita pe 21 septembrie, sambata, la Arenele Romane, unde se pregateste unul dintre cele mai tari evenimente metal din 2013 - prima editie a festivalului METALHEAD MEETING.
 
Festivalul ii are ca invitati pe Hypocrisy, HateSphere, Lake of Tears, Bucovina, Taine si L.O.S.T.
 
Biletele pentru METALHEAD MEETING se pot gasi online pe www.iabilet.ro si www.metalhead.ro/bilete/, inclusiv cu plata ramburs sau prin OP (pentru plata ramburs sau prin OP, va rugam sa ne contactati la contact[at]iabilet.ro sau 0741272967, intre 09:30 si 18:00, de luni pana vineri)
De asemenea, biletele se gasesc in retelele:
 
 - Eventim (magazinele Orange si Vodafone, in magazinele Domo, in librariile Humanitas si Carturesti)
 - MyTicket (Diverta, Mag. Muzica, Sala Palatului)
 - Bilete.ro (Posta Romana, Inmedio, Germanos)
 - Biletoo (Cinema Patria, Libraria Eminescu, Mag. Unirea)
Dar si
 - la Club Fabrica (pe terasa)
 - la sediul METALHEAD din Bd. Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, Etajul 5 (langa Stadionul National - Vatra Luminoasa - de luni pana vineri intre orele 9 si 18).
Preturile sunt urmatoarele
Presale (pana pe 5 septembrie):
80 lei - Zona B
120 lei - Zona A (in fata scenei) - doar 500 de bilete
200 lei - Bilet VIP + Meet & greet - doar 20 de bilete doar pe www.Iabilet.ro
Dupa 5 septembrie si In ziua concertului:
95 lei - Zona B
145 lei - Zona A (in fata scenei)
Un eveniment produs si organizat de METALHEAD si Sprint Media, cu sprijinul Gala MGMT&PR.

Expirat Vama Veche Closing Party 6 - 7 septembrie

CLOSING PARTY – EXPIRAT VAMA VECHE
Weekend 6-7 septembrie

Aşa cum se înţelege şi din titlu, primul weekend din luna septembrie înseamnă anul acesta şi ultimul weekend de Expirat în Vama Veche.

Vineri şi sâmbătă, pe 6 şi 7 septembrie, ne adunăm pe plajă pe înserat, terminăm toată băutura, batem recordul la shot-uri pe cap de locuitor al Vămii, ascultăm toată muzica, tragem obloanele, dezlegăm câinii, închidem la non-stop. Adică... ştiţi voi. Povestea bine ştiută de sfârşit de sezon, care începe cu „ultima şansă să...”.

Duminică, după ce vă reculegeţi, vă recomandăm să luaţi nişte nisip la pachet şi să fugiţi înapoi spre capătul opus al A2-ului, unde ne prezentăm şi noi începând cu weekendul imediat următor şi unde rămânem până pe 1 mai 2014.

Detalii despre tot şi toate pe: www.expirat.org

Clip nou Placebo - Too Many Friends

Cum pe 16 septembrie trupa Placebo va lansa cel de al 7-lea album de studio (Loud Like Love), single-ul "Too Many Friends" (lansat in luna iulie) a primit, recent, si o varianta video.
Noul clip este regizat de catre iranianul Saman Kesh, care si-a descoperit fascinatia pentru a crea "minciuni vizuale" si, dupa cum afirma, ""I make stuff up & point a camera at it".
Recent regizorul iranian a castigat premiul 2013 SXSW Best Video.
Vocea naratorului din clip apartine nuvelistului Brett Easton Ellis, cunoscut pentru romanul "American Psycho" (1991).
Saman Kesh a declarat ca "actiunea clipului are loc in viitor si arata cum societatea devine deconectata. Am vrut sa exploram toate lucrurile ce se pot intampla in acel moment. Am vrut sa surprindem in 3 secunde toate aceste lucruri diferite astfel incat sa creez senzatia de suspensie a timpului".

Piesa noua Subcarpati si Argatu, clip nou la Street Heroes pe 30 august

REGE PE DEAL este noua piesă marca Subcarpați, în colaborare cu Argatu'. Piesa face parte de pe viitorul album – PIELEA DE GĂINĂ și „este despre acel moment în care nu mai rentează să mai locuiești la oraș, ci, pur și simplu, îți dai seama că e mult mai bine să te muți la țară- Bean.



La ora actuală, se lucrează la albumul PIELEA DE GĂINĂ: „Până acum, trupa a colaborat pentru album cu Georgiana Mănăilă, Aforic, Argatu' și lista continuă” - Bean.
Bean anunță, totodată, că pe 30 august, la Arenele Romane, de la ora 23.00, Subcarpați lansează piesei BUCHAREST UNDERGROUND COCKTAIL 2, în regia lui Mihai Bivol. Cu Sagace, Vali Umbră, Power pe vinil, Aforic și Bean.
Event FB - 

www.facebook.com/subcarpati www.facebook.com/Argatu.Falticeni

Revenim cu detalii.
Big up!