Centrul Ceh: Invazia se prelungeste in Romania

Expozitia „Invazie 68 Praga” de Josef Koudelka se prelungeste pana pe 23 februarie 2014.
Lucrarile cunoscutului fotograf Josef Koudelka urmeaza sa fie expuse si in Timisoara.

Programata initial pana la sfarsitul lunii ianuarie, expozitia de fotografie „Invazie 68 Praga”, de Josef Koudelka, se prelungeste cu o luna. „Recomand tuturor celor care nu au vazut aceasta expozitie sa o viziteze pana in ultima duminica din februarie. Nu este vorba doar de un fotograf exceptional, ci si despre o istorie care ii priveste si pe romani - Romania fiind singura tara membra a Pactului de Varsovia care nu a participant la invazia asupra Cehoslovaciei din 1968”, spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh.

In timpul celor sapte zile din august 1968 Josef Koudelka, pe atunci in varsta de treizeci de ani, a realizat o serie de fotografii pe carea reusit ulterior sa le scoata din tara, emigrand in Franta. Fotografiile lui au fost publicate de agentia Magnum Photos in 1969, in numeroase reviste internationale cu ocazia implinirii unui an de la invazie, fara a mentiona numele autorului. Josef Koudelka, care avea sa devina unul dintre cei mai importanti fotografi din lume, a fost recunoscut ca autorul fotografiilor abia in 1985, după moartea tatalui sau, care ramasese in Cehoslovacia.

„Această expozitie este despre invazia la care Romania - singura dintre tarile semnatare ale Pactului de la Varsovia - a refuzat sa participe. In plus, de Romania ma leaga si o amintire personala - am fost aici de multe ori si iubesc aceasta tara,” spune Koudelka, care a vizitat Romania inca din anii 60.

„Datorita parteneriatului cu Institutul Francez, aceasta expozitie va putea fi expusa si in tara, incepand cu Timisoara, unde o vom inaugura pe 6 martie, in prezenta lui Koudelka”, declara Rene
Kubasek.

Expozitia este organizata de catre Centrul Ceh si Institutul Francez, in colaborare cu MNAC si Magnum Photos Paris.

Parteneri principali: Air France, Apa Nova Bucuresti, Boutique Restaurant Chocolat Createur de Gout, Carrefour Romania, CEZ Romania, Orange Romania, Rigips Saint-Gobain, Staropramen.

Expozitia va fi deschisa in perioada 17.10.2013 - 23.2.2014, de marti pana duminica, intre orele 11 - 19.

Superbowl Night in Puzzle

SUPERBOWL XLVIII LIVE night
Duminica 2 feb, 22:00
http://www.liveinpuzzle.ro/evenimente
https://www.facebook.com/events/358147350993548  
     

Duminica, 2 februarie, Puzzle va invita la noapte cu un show sportiv special - finala campionatului de fotbal American - Superbowl XLVIII: Seattle SEAHAWKS vs Denver BRONCOS.
Al doilea cel mai vizionat show de televiziune din lume aduce in acest an o confruntare intre cea mai buna defensiva si cea mai buna ofensiva din NFL in primul SuperBowl jucat in aer liber pe vreme rece.
Va fi posibil una din ultimele sanse sa-l urmariti jucand pe faimosul quarterback Payton Manning, iar showul din pauza va fi sustinut de Bruno Mars si Red Hot Chili Peppers.
Alaturi de transmisiunea in direct pe ecran mare veti putea incerca si traditionalele aripioare picante americane si probabil ce mai bun burger din Bucuresti.
Va asteptam in jurul orei 22:00 pentru showul dinaintea meciului si pregatiti sa incingem atmosfera.
----------
Sunday, February 2nd, Puzzle will host a special sports night – the American Football Championship Final: Superbowl XLVIII, Seattle SEAHAWKS vs Denver BRONCOS.
This year, the number one offense is facing off the number one defense in the first Superbowl played outdoors during cold weather.
While this is probably the last chance to watch the famous quarterback Payton Manning in action, the halt time show will also feature live performances from Bruno Mars and Red Hot Chili Peppers.
The show will be projected on large screen and you will have the chance to experience the traditional spicy chicken wings and probably the best burger in Bucharest.
You are welcome around 10 PM for the pre-game show.
----------
RSVP: 077 21 600 31 / http://liveinpuzzle.ro/evenimente

Green Hours: Concert Maria Raducanu & Maxim Belciug

Sambata, 1 februarie 2014, ora 20.00, Maria Raducanu (voce) şi Maxim Belciug (chitara) urca din nou pe scena de la Green Hours, pentru un concert cu fire de fosfor si luna.
V
orba poetului Federico Garcia Lorca: cantecul vrea sa fie lumina…

 
http://www.youtube.com/watch?v=ikgAUVF8iSQ 
Informatii si rezervari: concerte@greenhours.ro sau 0788 452 485 (L-V: 11-18), www.greenhours.ro
 
https://www.facebook.com/events/412319932247009

Moonspell - al doilea cap de afis la Metalhead Meeting 2014

MOONSPELL - una dintre cele mai notabile trupe din Portugalia - este al doilea headliner confirmat la METALHEAD Meeting 2014, alaturi de SEPULTURA (Brazilia), Last Hope (Bulgaria) si Endsight (Grecia). Festivalul va avea loc pe 7 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti, iar biletele deja s-au pus in vanzare la preturile speciale de presale de 65 de lei, respectiv 90 de lei (Golden Circle) pe www.iabilet.ro , www.eventim.ro, www.myticket.ro , www.bilete.ro , www.biletoo .ro si in toate punctele fizice clasice de vanzare din toata tara.

Moonspell este o trupa portugheza de gothic metal formata in 1992, care dupa mii de concerte live si-a castigat bine meritatul statut de cea mai importanta trupa de metal portugheza. Primul EP lansat a purtat numele de "Under the Moonspell" (1994) iar primul album, un succes rasunator chiar si in zilele noastre "Wolfheart" a fost prima colaborare cu casa lor de discuri, Century Media.In 1996 a urmat "Irreligious", primii pasi ai trupei pe teritoriul gothic metal, dupa ce precedentul album a fost incadrat in zona black metal. Primul single Moonspell, "Opium", este si in zilele noastre una dintre cele mai iubite piese de catre fani. In 1998 urmeaza "Sin Pecado" iar in 1999, "The Butterfly Effect" inregistrat la Londra cu producatorul Andy Reilly, un album experimental plin de chitari acordate jos si pasaje pe care sintetizatorul este rege. "Darkness and Hope" a urmat in 2001, album produs alaturi de Hiili Hiilesmaa (Sentenced, HIM), dupa care, in 2003 "The Antidote", alaturi de  Niclas Etelävuori din Amorphis.

Albumul a fost lansat si alaturi de o carte scrisa de José Luís Peixoto. In 2004, trupa a avut un show exemplar la "Rock In Rio Lisabona", moment ce a marcat si pasul lor in muzica mainstream. "Memorial", "Under Satanae" si "Night Eternal" au fost lansate in perioada 2006 - 2009. De notat ca in 2006, Moonspell au castigat si un MTV Music Awards ca fiind cea mai buna trupa din Portugalia. “Night Eternal”, lansat in 2008, contine hitul Scorpion Flower, cantat alaturi de Anneke van Giersbergen, fosta solita a grupului The Gathering. In acelasi an trupa a facut parte din line-up-ul "Blackest of the Black", alaturi de Danzig, Winds of Plague, Dimmu Borgir si Skeletonwitch, iar apoi in 2008 alaturi de Cradle of Filth, Gorgoroth, Septic Flesh si Asarai.

Cel mai recent album al trupei "Alpha Noir" a aparut in 2012, iar solistul Fernando Ribeiro a declarat ca sursele de inspiratie pentru acesta sunt trupe precum Bathory, King Diamond, Onslaught, Metallica (la inceputuri), Testament si Artillery.
Pe 7 iunie la Arenele Romane, Moonspell promit un setlist special pentru Romania- care va include piese precum "Luna","Alma Mater","Vampiria","Scorpion Flower","Mephisto", "Opium", "Finistera", "At Tragic Heights" sau "Full Moon Madness"
 
Pagina oficiala de Facebook: www.fb.com/METALHEADMeeting
Facebook Event: www.fb.com/events/222070337973486/
 
Organizatorii mai au de anuntat inca un headliner de talie internationala, plus inca o trupa de deschidere !
Biletele sunt deja in vanzare pe www.iabilet.ro, www.Myticket.ro , www.Bilete.ro , www.Biletoo.ro si www.Eventim.ro la urmatoarele preturi:
 - 65 de lei Acces General, 90 de lei Golden Circle (pana pe 3 martie)
- 80 de lei Acces General, 110 lei Golden Circle (pana pe 6 iunie)
- 100 de lei Acces General, 140 de lei Golden Circle in ziua concertului si la intrare

Numarul de bilete in Golden Circle (in fata scenei) este limitat la 500 de persoane. Biletele mai pot fi gasite si in magazinele Diverta din toata tara, Magazinul Muzica, Sala Palatului,  Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, Magazinele Orange, Vodafone si Germanos, librariile Humanitas si  Carturesti, magazinele InMedio, oficiile Postei Romane, Unirea Shopping Center (parter), magazinele  Flanco, Librariile Adevarul si Eminescu si la Palatul National al Copiilor.

METALHEAD MEETING 2014, aflat deja la editia a doua dupa succesul de anul trecut alaturi de Hypocrisy si Lake Of Tears tot de la Arenele Romane, este organizat de METALHEAD.ro, site-ul de rock numarul unu din Romania, cu sprijinul Gala si Bestmusic Live Concerts.

Un eveniment prezentat de Ciuc Premium si Monster Energy!

Moebius a lansat "Kailash", primul clip al formatiei


Marți, 28 ianuarie, formația MOEBIUS  a lansat primul videoclip, KAILASH, în cadrul unui concert din Club Control, la care au fost prezente peste 350 de persoane - care, evident, într-un timp foarte scurt au ocupat garderoba-, printre care și Andrei Hațegan și Roxana Niculae, membrii formației We Singing Colors, Vladimir Proca, toboșarul trupei Robin and the Backstabbers, Christian Maryan Green, vocalul trupei Violent Monkey, Mircea Becherescu, chitaristul Aeon Blank și DJ-ul Dan Basu.
Videoclipul este regizat de către Gabriel Kirmaier, chitaristul trupei și absolvent al secției Foto-Video a Universității Naționale de Arte București, imaginea este semnată de Alexandru Popescu (Goodbye to Gravity – “The cage” și BUG Mafia – „Cît poți tu de tare”), iar principalul personaj feminin este interpretat de actrița Iulia Verdeș (Ultimul zburător – regia Ovidiu Georgescu, Elevator – regia George Dorobanțu, Kazimir – regia Dorian Boguță).
 
În videoclip au apariții cameo Bogdan Șerban (realizator al emisiunilor Guerrilive și Guerrilla Logout la Radio Guerrilla), Mihai Dinu (fondator http://www.eclecticfm.ro/), fashion consultants Diana Enciu și Alina Tanasă (deținătoare ale site-ului http://www.fabulousmuses.net/), Alex Moise (deținător al brandului Sarto – www.sarto.ro), Cătălin Anchidin (PR Manager în industrii creative) și George Bonea (comediant și reporter www.getlokal.ro).
 
Despre Moebius, Bogdan Șerban, realizator al emisiunii Guerrilive, spune că
“Ar trebui să încerce oficializarea unui nou gen muzical: narcotic rock-ul. Minorii ar trebui să ceară acordul părinților pentru consumul muzicii lor și asta pentru a fi conștienți de halucinațiile sonore pe care le vor avea. Oricum, consumați muzica Moebius cu responsabilitate!".

 
Moebius înseamnă: Ştefan Eremia (voce/chitară), Andrei  Erdei (voce, chitară), Bogdan Stavarache (bas și voce), Andrei Țîrcă (tobe) și Gabriel Kirmaier (chitară și acordeon).
 
https://www.facebook.com/moebius.ro
http://www.youtube.com/user/MoebiusRO
https://soundcloud.com/moebiusro/

https://www.facebook.com/iulia.verdes.official 

Alternosfera, cea mai buna trupa de rock alternativ in Romania, in 2013

Trupa ALTERNOSFERA din Republica Moldova a castigat, in urma voturilor publicului, titlul de Best Romanian Alternative Rock Band 2013. Concursul a fost organizat de catre METALHEAD.ro, site-ul
de rock Nr. 1 din Romania.

Cu acest prilej, Alternosfera va sustine un concert in cadrul Galei Metalhead Alt.Rock Awards 2013, joi, 13 februarie 2014, in Colectiv (Bucuresti, Strada Tabacarilor nr. 7, in incinta fostei fabrici Pionierul), dar si cateva concerte in tara, in orase precum Timisoara, Cluj, Brasov sau Constanta, dupa cum urmeaza:
- vineri, 7 februarie 2014, Timisoara, Club Daos
- sambata, 8 februarie 2014, Cluj, Flying Circus Pub
- duminica, 9 februarie 2014, Brasov, Rockstadt
- joi, 13 februarie 2014, Bucuresti, Colectiv
- sambata, 15 februarie 2014, Constanta, Doors Club

Pentru concertul de la Bucuresti, biletele se pot procura in avans de pe site-ul www.iabilet.ro la pretul de 30 lei, iar pentru concertele din tara biletele se pot achizitiona in seara concertului, din locatie, la pretul de 25 lei.

Multumim celor care au votat Alternosfera la categoria - Best Romanian Alternative Rock Band in pofida mai multor voci care reprosau ca Alternosfera nu este o trupa din Romania. Da, suntem si vom ramane a fi o formatie din Republica Moldova, care canta si va continua sa cante in limba romana. Muzica, si in particular muzica Alternosferei nu are cetatenie sau nationalitate. Lasam la latitudinea fiecaruia sa decida daca voteaza in viitor cetatenia sau limba in care se canta. Marcel Bostan, Alternosfera

Alternosfera a lansat in martie 2013 albumul Epizodia, continuare a albumului Virgula, editat cu cateva luni inainte. Turneele de promovare ale celor doua albume s-au desfasurat in 14 orase din Romania si Republica Moldova, in fata a peste 50.000 de spectatori. De curand, trupa a sarbatorit 15 ani de activitate.

www.alternosfera.com | www.facebook.com/alternosfera | www.soundcloud.com/alternosfera |
www.myspace.com/alternosfera | http://instagram.com/alternosfera | www.twitter.com/ALTERNOSFERA

Bucharest Biennale 6

We are glad to announce Bucharest Biennale® - Bucharest International Biennial of Contemporary Art established cooperation with MNAC Bucharest, Atelier Zerotreizerodoizerodoi, Anaid Art Gallery, Galeriile Artmark, Zorzini Gallery, Andreiana Mihail Gallery, Plan B Gallery, Alert Studio, Victoria ArtCenter, Revista Arta, Revista Zeppelin, Noaptea Albă a Galeriilor, Comunitatea Reforma, Anca Poterașu Gallery, Club Electroputere Craiova-București, Facultatea de Istorie - Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice Cluj, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arte "George Enescu" Iași and many more.
A great Biennale is on the way.

The Grand Opening with the Press Conference will be on 22nd of May 2014 at InterContinental Hotel.
The opening party at Club Control.

The BB6 has a Bucharest Biennale Info Point and very nice summer terrace.

Special thanks for the last years support to the all team of  UniCredit Țiriac Bank & Anca Nuță.

Looking forward to see you in Bucharest!

Please keep informed by the new developments on the organization of BB6 by our Facebook page www.facebook.com/bucharestbiennial

BUCHAREST BIENNALE is a registered mark and organized by PAVILION (www.pavilionjournal.org).
---
BUCHAREST BIENNALE
Bucharest International Biennial for Contemporary Art

Str. C.A. Rosetti nr. 36 (crossing with Str. Jean Louis Calderon),
Bucharest 020015, Romania

T: + 4 021 310 5469
E: bb@pavilionmagazine.org
W: www.bucharestbiennale.org
---
Facebook: www.facebook.com/bucharestbiennial
---
This is a project by PAVILION - journal for politics and culture.
www.pavilionjournal.org
---

PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION CENTER are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu
---
Strategic Partner: UniCredit Tiriac Bank

SubSol Bar: Curs de decoratiuni interioare

Miercurea... de interior
Curs de decoratiuni interioare


Vrei sa inveti sa-ti organizezi optim casa?
Vrei sa stii cum sa creezi atmosfera dorita?

Acest curs urmareste formarea unei viziuni de ansamblu asupra redecorarilor caselor noastre, conturarea unui stil personal, organizarea selectiei de obiecte si, implicit, a cumparaturilor necesare.
Este util oricaror persoane interesate de crearea unei stari de bine in apartamentul propriu, celor pasionati de decoratiuni sau manufacturi, cat si celor care au nevoia sa-si rearanjeze spatiul in care traiesc.

Cursul are 4 module:
- Dormitorul
- Camera de zi
- Bucataria si Baia
- Stilurile contemporane. Gasirea stilului personal

Fiecare modul contine o parte de prezentare, cat si aplicatii practice axate pe formarea de capacitati.

Cursul incepe miercurea la 18.30 si dureaza trei ore. Locatia este SubSol Bar din str. Dem. I. Dobrescu nr. 5. Puteti participa la cate un modul separat (70 Ron) sau la toata seria (250 Ron). Veti primi notitele de curs tiparite. Avem ceai, cafea, apa, fructe si snacksuri.
Cursul este sustinut de Ioana Saboslai, arhitect, cu experienta de 10 ani in amenajari de interior.

Pentru detalii si inscrieri: saboslai@yahoo.com
Facebook: Laboratorul de Frumos
Facebook event: https://www.facebook.com/events/256644181170168/

Release: SIMTETIZATOR EP - Silent Strike

Producătorul Silent Strike (Ioan Titu) a lansat astăzi un nou material, EP-ul Simtetizator. Acesta conține cinci piese, iar videoclipul piesei omonime a fost prezentat în premieră pe VICE.

Simtetizator EP pe Amazon
Simtetizator EP pe iTunesSimtetizator EP pe Deezer

Deadeye Dick si Crossbone la Underground Metal Resistance Fest 3 in Question Mark



Inca doua trupe isi confirma participarea la Underground Metal Resistance Fest 3 din Question Mark – Deadeye Dick vor fi prezenti in ziua Urban de sambata, 15 martie, iar Crossbone urca pe scena clubului vineri, 13 martie in prima zi a evenimentului.

Deadeye Dick revin in 2014 intr-o noua formula si cu planuri mari: trupa si-a propus sa realizeze un nou material discografic si sa sustina cat mai multe concerte. Cu o activitate de 7 ani, Deadeye Dick este o prezență constantă pe scena de metal din România, având la activ peste 50 de concerte în compania unor trupe precum The Ocean, Terror, Veil of Maya și Death Before Dishonor. Stilul eclectic al trupei este o reflecție a diferitelor percepții si abordări pe care membrii Deadeye Dick o au asupra muzicii. În 2010, trupa și-a lansat primul album, ”Black Stars on a White Sky”, produs cu împreună cu Răzvan și Călin Răduță din Cap de Craniu. Anul 2013 a fost unul important pentru trupă, în martie au lansat videoclipul piesei Drowning in Ink, înregistrată la Next Dog Studio cu Marius Costache, iar din septembrie 2013 se prezintă într-o nouă componență, cooptându-l pe Mihai Gheorghe (ex-Sinscape) la voce.
http://www.youtube.com/watch?v=ovEo4tC000g

Crossbone a fost formata de catre doi oameni Malin Neamtzu (tobe) si  Mihai Parchisanu(voce/chitara), ea cristalizandu-se in actualul line up, cu Andrei Popa la chitara lead si George Nicolae la bass in septembrie 2012. Avand in vedere influentele puternice de old school thrash metal dar si cele de hardcore punk, sound-ul Crossbone se plaseaza in zona spectrului metalic usor de asociat cu KillÉm All sau Killing Is My Business… .In prezent, Crossbone are ca prim material discografic EP-ul Skate/Mosh/Destroy. Dar trupa nu se opreste aici , surprinzand publicul la fiecare concert cu piese noi rapide si electrizante dar si cu energia pe care o degaja pe scena.
http://www.youtube.com/watch?v=BTDk2Gtptc8

Pana in momentul de fata au mai fost anuntate doua trupe: Marchosias si Fjord.

Incepand cu 2 februarie, in fiecare duminica, Radio Lynx va avea ca invitati in cadrul emisiunii Heavy Hour de la ora 22:00, trupe din cadrul festivalului.

Incepand cu luna februarie, publicul va putea achizitiona abonamente pentru festival din Question Mark la pretul de 45 de Ron. Mentionam ca numarul lor este limitat. In rest accesul se va face dupa cum urmeaza:
Warm Up, 13 martie – 10 Ron
Chaos, 14 martie – 15 Ron
Urban, 15 martie – 15 Ron
Dream, 16 martie – 15 Ron

Underground Metal Resistance a luat nastere cu un scop bine definit de la bun inceput – festivalul isi propune sa sustina cele mai interesante nume din randul trupelor autohtone underground si de a sublinia ideea ca trupele romanesti merita toata atentia publicului. Astfel, festivalul este o sarbatoare a scenei romanesti, o intalnire speciala intre trupe si fani.
Underground Metal Resistance Community – http://goo.gl/y20LVb
Official Facebook Event Page – http://goo.gl/sj11Le

Guerrilla Logout, disponibila acum si pentru utilizatorii de smartphone-uri cu android

Prima emisiune radio din Romania cu propria aplicatie de mobil - Guerrilla Logout realizata de Bogdan Serban la Radio Guerrilla - este disponibila acum si pentru utilizatorii de smartphone-uri cu android.

Guerrilla Logout App (http://goo.gl/okTJ4i) a fost realizat, anul trecut, de agentia Syscom Digital cu scopul de a crea o platforma interactiva de redare a continutului emisiunii in format optim pentru smartphone.

Ca si emisiunea care l-a inspirat, App-ul Guerrilla Logout functioneaza ca un ghid urban concentrat pe care il poti utiliza si in afara celor de 3 ore zilnice de emisie Guerrilla Logout (de marti pana vineri, intre orele 17.00 – 20.00). Prin aceasta aplicatie, ascultatorii au acces liber la continutul emisiunii si la playlistul muzical conceput de catre realizatorul Bogdan Serban.
In aplicatie, gasesti rubricile principale Guerrilla Logout: Artisti la Reboot – unde poti comenta si vota propunerile muzicale care vor intra apoi in playlistul Radio Guerrilla, Legala Zilei – muzica buna de descarcat gratuit din online, Recomandarile de evenimente pentru ziua in curs si ziua urmatoare, Podcasturile unde poti asculta in reluare, integral, editiile trecute, si playlistul emisiunii. Poti asculta Radio Guerrilla direct in aplicatie si iti poti crea o lista personala cu piesele preferate. Ca un bonus, in fiecare zi, primesti stiri si premiere muzicale, in exclusivitate. Exista un tab special de notificare pe care il poti folosi pentru a primi atentionare la fiecare informatie noua postata in aplicatie.

Aplicatia Guerrilla Logout a fost dezvoltata la initiativa Agentiei Syscom Digital.
Infiintata in 2009, Syscom Digital este o agentie specializata in mobile marketing si baze de date.

Expirat weekend 31 ianuarie - 1 februarie

WEEKEND @ EXPIRAT & OTHERSIDE
31 ianuarie – 1 februarie
 
Weekend-ul rămâne weekend şi săptămâna asta în Expirat & OtherSide, fix în Brezoianu 4 undeva sub nivelul zăpezii, la căldură, în underground, cu shot-uri în loc de aeroterme.

Ca de obicei servim mash-up party music şi electronice alerte în două camere şi vineri, şi sâmbătă, pe 31 ianuarie şi 1 februarie.

 
Ne deszăpezim urechile şi ne dezgheţăm încheieturile cu Ştefan – vineri şi Matei – sâmbătă, în Expirat şi cu Electrocord Crew (NotSoCommonDJ & The Basstard) în ambele seri în OtherSide, însoţiti vineri de un invitat foarte special: GOJIRA.
 
Ca de obicei, după 8 deschidem, la 10 dăm drumul la muzică, iar King Size-urile sunt în efect până la 11. Seara, bineînţeles.
 
Ne vedem!
 
RSVP: www.facebook.com/events/442154632579443
 
Toate cele necesare despre ce se intampla vineri in OtherSide cu Gojira la pupitru, aici: www.facebook.com/events/238543756328456
 
Ora: 22:00
Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks
Accesul în OtherSide – prin Expirat
www.expirat.org x www.facebook.com/expirat.otherside

Colectiv weekend 31 ianuarie - 1 februarie

TOULOUSE LAUTREC| VIOLENT MONKEY 

31.01.2014. Les ToulouseLautrecs descind din familii aristocrate. Primul concert din an. Ei au copilărit pe pajiști verzi și întinse în fața castelului și au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare și mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Cântă la Colectiv. Deși predestinați studiului academic și educației alese, viața i-a aruncat în paturile cele mai cârpite ale societății. Ultimul lor album este considerat de mulți cel mai bun din rock-ul autohton din anul ce tocmai a trecut. Influențați inițial de Rene Pricetau și John Lewis Brown, ei și-au găsit drumul în mijlocul boemiei rebele. Sunt obișnuiți ai localurilor de noapte, sunt pasionați de femei, absint și opium, scuipă în microfoane, gesticulează pe corzi în cabaret și îmbătați de succes sparg fețele tobelor din localuri și se uită sub crinolinele fetelor.
Maimuța se mișcă pe muzica lui Christian (voce și chitara), Mihai (bass, voce, synth) și Boddy (tobe). Ei imită tot ce aud, reinterpretează și recompun cântece pline de energie și forța pe care ai impresia că le-ai mai auzit pe undeva.
Sound-ul este o joacă serioasă de acorduri și influențe (motown, funk, electronic și hardcore), un atac sonor fără rele intenții, cu scopul de a supune urechea, probabil asta place și unei maimuțe. Ne găsim acolo unde ne poartă undele.
Violent Monkey este o stare de spirit pe axa Londra-București. Este acel difuzor pe care îl simți vibrându-ți în piept, dar de lângă care nu te poți dezlipi. Chiar dacă stilurile limitează, combinațiile rămân infinite. Simțim diferit, dar totuși la fel, iar galaxia noastră, deși nu se vede, se simte. Jimmy ne-a scris asta pe un disc de-al lui.
Vă așteptăm cu drag și cu Violet Monkey după 21:00 în schimbul a 15 lei.
Warm-up & after: Matei Oprina
 
Iar sâmbătă Dansul și Avansul #3.
Din jurnalul de bord al lui Anton Lupan, căpitanul navei cu pânze L’Esperance:

“Ei dănţuiau ca descreieraţii în cabină în timp ce sărmana noastră goeletă era lovită din toate părţile de valuri. Am deschis uşa cabinei şi mai că era să mă dau cu scăfârlia de tavan de uimire. Gherasim trăgea din lulea şi bătea din palme ca o focă, Ieremia scurgea spuma de pe fundul unei halbe de bere în timp ce îşi curăţa puşca, zănaticul de Haralamb mai avea puţin şi se lua la trântă cu un scaun. Mihu făcea tumbe ca la circ, iar cei trei piraţi mauri pe care îi capturasem în Golful Eden jucau babaroase cu smintitul de Ismail. Adnana se lipise ca o şerpoaică de corpul meu şi îmi şoptea măscări arăbeşti la ureche. Îi miroseau buzele a lichior de zmeură neagră. Am dezlipit-o şi am ţipat să mă audă şi Neptunus: Afară e urgia urgiilor şi voi vă ascundeţi sub punte ca şobolanii?

Ei, să vezi răspuns pe şalvaragiu! Căpitan Lupan, bolborosi turcul, la noi la Stambul, printre marineri, mare vorbă umblam. Scufundam, nu scufundam, raki acelaşi gust are. Eu zic să băgam dans în avans că nu ştiim cât mai avem rămas!"

Felix Tzele (https://www.facebook.com/500decuvinte)
***
Combinația între un colecționar de muzică din toate meridianele lumii și un autentic degustător de party vibes nu poate fi altfel decât ideală. Da, nu zicem nu, o să fie totul numai un dans, dar nu oricum: o să se împletească niște boogie woogie, vreo replică în portugheză și un ritm de samba când vă așteptați mai puțin... ieșind apoi către contemporaneitate prin supape mai verosimile, tip 4/4, mai deep, mai disco, mai breaks... cine știe.

Ăăă: s-a întors Zicu! Cuvintele-s de prisos!
▲ Zicu
https://www.mixcloud.com/HaveANiceTrip/vol-xviii-zicu/
▲ UFe
https://soundcloud.com/ufe
▲AltOm
http://www.mixcloud.com/altomro
Visuals: Schultz
Intrare: 10 Lei

Puzzle Cafe-Bistro weekend 31 ian - 1 feb

Stand-up Comedy cu Cosmin Bighei & George Bonea
Vineri 31 ian, 21:00
http://www.liveinpuzzle.ro/evenimente
https://www.facebook.com/events/281221005365124   
   
Vineri, 31 ianuarie, Puzzle da startul weekendului cu hohote de ras provocate de doi oameni seriosi: Cosmin Bighei si George Bonea.

George Bonea este redactor la Academia Catavencu si face stand-up comedy de aproape doi ani de zile. De asemenea, e autorul mai multe filmulete, trucaje si texte ce au devenit virale pe internet. Drept dovada incercati canalul lui George de pe youtube: http://www.youtube.com/user/georgebunul

Cosmin Bighei este actor, comediant si moldovean.
Mulți se chinuie să-ṣi facă un nume în stand-up, Bighei s-a născut cu unul. Ia gluma foarte în serios încă din liceu, când a înființat ṣi condus cea mai bună trupă de umor din oraṣul Siret (ṣi singura de altfel).

Până în prezent a avut peste 150 de show-uri de stand-up în Cluj, Bucureṣti, Râmnicu-Vâlcea, Vama Veche, Buzău, etc. În spectacolulul său te invită într-o călătorie printre stereotipurile ce împânzesc intergalacticul urban. Un drum pavat cu auto-ironie şi umor inteligent ce duce oriunde şi nicăieri.

Cea mai mare satisfacție a sa e că de când s-a aflat că face poante bune îl caută foarte multe balerine.
-------
Intrare: 20 lei
Informatii si rezervari: 077 21 600 31 / http://liveinpuzzle.ro/rezervari
Fun & Dance – Party Night
Sambata 1 feb, 22:30
http://www.liveinpuzzle.ro/evenimente
https://www.facebook.com/events/1458364684383494
     

Sambata, in fiecare sambata, e rost de distractie si dans in Puzzle. Daca nu ai fost la nici o petrecere Puzzle, nu e prea tarziu sa incepi, iar daca ai fost nu uita sa-ti aduci si prietenii pentru ca avem toate ingredientele necesare: muzica buna, super oferte la bauturi de calitate si shoturi din partea casei pentru cei mai deosebiti si veseli dansatori

Va asteptam si pe 1 februare dupa ora 22:30 sa petrecem iarasi impreuna o noapte nebuna.

La butoane se afla ca de obicei DJ Freddy care ne gadila urechile si da tonul la distractie.

Ofertele noastre speciale de bautura va ofera combustibilul necesar pentru intreaga noapte:
-    Finlandia 1L + suc = 145 lei
-    Bacardi 1L + pepsi = 180 lei
-    Jack 1L + pepsi = 225 lei
----------
Intrare libera
Infor & Rezervari: 077 21 600 31 / http://liveinpuzzle.ro/evenimente

Program Underworld 30 ian - 6 februarie

Joi 30
Record Exchange Party!
Punem Muzica de pe Vinyl si facem schimburi discuri, cd-uri si casete!
ora 20:00
Bar Specials:
All Shots All night 5 ron (Tequila, Jagermeister, Absinth, Cozonac)
Intrarea Libera!

Vineri 31
Rock`n`Roll for the Dead!
cu Liv Decay si Oly Sinn
-psychobilly, rockabilly, horrorpunk, rock`n`roll, gothabilly, deathrock, post punk, gothic rock, punk rock pana-n zori!
ora 22:00
Intrarea Libera!
 
Sambata 1
Crack'd Party!
BREAKCORE, DARK DNB, SCHRANZ, HARDTEK, LOUD MUSIC & MORE
Lineup: D-PRESSION/KATALEPSYS/CHRIST SADDLER/PXLCR/MIRCIULEEKAT/CHOOF
Visuals: DOMNU X
Support 10ron
ora 22:00

Duminica 2
Game Day!
Ne jucam: Wist, Remi, Fusball, Pinball si alte "jocuri de societate"!
Bar Specials: Vin Fiert 6 ron!
 
Luni 3
"Chill Out Mondays"
pe muzica de la Cure, the Smiths, Blondie and 80's - 90's New Wave, Post Rock, Punk.
Bar Specials: Bere la 4 ron!

Marti 4
Trei Ceasuri Grele!
(Grunge, Heavy Rock, Sludge, Hardcore)
Bar Specials: Orice Long Drink cu Votca si Gin 6 Ron!

Miercuri 5
Cuba Libre Party!
pe muzica Ska, Raggae, Dub si un pic de Rappa...More Rockin than Grappa!
Bar Specials: Cuba Libre 6 Ron All Night

Joi 6
Alternative Thursdays!
cu Gia si Alex!
ora 21:00
Bar Specials:
All Shots All night 5 ron (Tequila, Jagermeister, Absinth, Cozonac)
Intrarea Libera!

www.facebook.com/clubunderworld
www.facebook.com/wonderland-hostel

Alandala: Poezie spontana

De ce suntem aici?

Asta vom încerca să aflăm, prin intermediul poeziei, în fiecare Miercuri de la ora 20:00 în cadrul spaţiului neconvenţional al cafenelei Alandala.

Scopul e să ne cunoaștem, să vorbim, să citim poezie și să creăm împreună poezie scrisă, pictată ori vorbită.

Întâlnirea durează 2h și participarea este gratuită.

Link-ul evenimentului :
https://www.facebook.com/events/594981803889376/

Trupa Partizan aduce " Manualul " la Clubul Taranului pe 8 februarie

Partizan îşi propune să  aducă ,,Manualul "cât mai aproape de publicul fidel, drept pentru care continuă turneul început în toamna anului trecut.
Ne vom bucura de un concert energic 100%  Partizan pe 8 februarie, de la orele 21.00  la Clubul Tăranului  din Bucureşti .

Concertul face parte din etapa a doua a turneului “Manualul “, ce  debutează oficial pe 31 ianuarie, în Râmnicu Vâlcea. Datele de concert confirmate pană în prezent sunt: 31.01 - Râmnicu Valcea- Aby Stage Bar, 01.02 - Petroşani, Barock, 07.02 - Piteşti, Club Hush, 08.02 - Bucureşti, Clubul Tăranului, 15.02 - Câmpina, Club Live, 27.02 - Constanţa, Club Doors, 28.02 –Buzau, Cafeneaua Artistilor, 08.03 - Băicoi, Club Touche, 15.03 - Bacău, Pub S4, 28.03 - Cluj, Flying Circus, 29.03 - Tirgu Mureş, The Office.
Single-ul ,, Manualul e manual", primul extras de pe noul album, ce va fi lansat anul acesta, a fost extrem de bine primit de public şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, fiind catalogat ca o piesă muzicală de excepţie, ce impresionează prin orchestraţii, creativitate a sound- ului, tonuri şi interpretare artistică. Pe lângă acest single trupa a pregătit un întreg buchet de piese noi, dar şi piese reinterpretate şi reorchestrate într-o manieră actuală, reuşind astfel să se reinventeze şi să atragă noi fani.
Detalii legate de accesul la concert, informaţii referitoare la rezervări şi bilete se găsesc la Clubul Taranului, Bld.Kisseleff nr 3, intrarea Monetariei.
 
 Partenerul radio al turneului este Rock FM.
Comunicare realizată de Rock Events.

Parteneri media: Jurnalul, TV City, Ziare.com, Şapte Seri, 220.ro, Askmen.ro, Metropotam.ro,  Iconcert.ro, Metalfan, Jurnal rock, Rockstage, Lets rock, Mixtopia, Regielive,  IQuads, Vinsieu.ro, BeWhere!, Urban.ro, Studentie.ro, Orasulm.eu, InfoMusic.ro, Cooperativa urbana, Concerteazi, TATAIA, Urbanthings, Pubbing.ro, inOras.ro,Tillate.com, Sofresh, no3, Hipmag,  Sub25, Teenpress.ro, Feeder, Anyplace, Best Event.ro, Musicnights.ro, Getlokal, B365.ro, thebeat.ro, etc.

Partizan este un produs 100% românesc şi reprezintă suflul natural al străzii bucureştene.
Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Partizan creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii. Trupa evoluează azi într-o formula pe cât de nouă, pe atit de veche, toţi fiind anterior membri Timpuri Noi.  Actuala formulă îi include pe ARTAN- Adrian Pleşca la voce,  SUEDEZU'-Răzvan Moldovan, la chitară, Andrei Bărbulescu la tobe şi pe Adrian Bortun la bass.


Povestea Partizan începea  demult şi este povestea unor oameni îndrăgostiţi de multă vreme de muzică. Cu o istorie impresionantă, Partizan se bucură de admiraţia publicului de mai bine de un deceniu, aşa cum ne-o dovedesc topurile radiourilor, cât şi concertele sold-out susţinute prin cluburile din întreaga ţară.

Partizan a înregistrat până în prezent două albume, un disc single şi trei videoclipuri în formula Adrian Pleșca, Răzvan Moldovan, Valentin Neamțu (ex-Iris), Cristian Sandu (ex-Krypton), Vasile Malic şi Dan Mușetescu.

Albumul “Am cu ce”. este un  album viu şi pestriţ, cu peştişori de aur care ajută scafandrii manelişti, cu fete – model, cu bani care rezolvă tot, cu duşmani care certifică statul de şmecher al duşmănitului. Totul a fost îmbrăcat într-o muzică electronic- rock – post punk, de o agresivitate nemaiauzită până in 2002 în România. Piese precum “Fata mea”, “Păpuşea masculină” sau “Banii” sunt doar  o parte din ceea ce am ascultat  la Partizan. Unul din videoclipurile formației, Dușmănia, nu a fost niciodată televizat. Fata mea a fost unul din hiturile anului 2002 în România.
 
Discografie
- Am Cu Ce – 2002
- Bucureşti – 2003

Au inceput inscrierile pentru Animation Worksheep 2014



Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, ajunge la a patra ediţie.

Destinat tinerilor animatori din România și Republica Moldova cu diferite niveluri de experienţă, inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie – Animation Worksheep va produce anul acesta un program de scurtmetraje de animaţie care va putea fi urmărit pe marele ecran în cadrul celei de-a noua ediţii a Anim'est, care va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie 2014 la Bucureşti şi va fi urmată de o ediţie specială, organizată în luna noiembrie la Chişinău.
Din cei 36 de absolventi ai Worksheep-ului din perioada 2011-2013, mai bine de jumătate lucrează în acest moment ca animatori, iar o parte dintre ei au participat cu filme proprii la competiția românească din cadrul Anim'est.

Animation Worksheep face în fiecare an pași importanți spre a deveni prima școală de animație din România.

15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor fi selectaţi pentru cea de-a patra ediţie a Animation Worksheep, desfăşurat la Râșnov, în perioada 13 - 31 martie 2014. Se vor aborda mai multe tehnici de animaţie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D. Ponderea fiecărei tehnici va fi stabilită după selectarea celor 15 cursanţi, în funcţie de competenţele şi aspiraţiile lor. La finalul atelierului, participanţii vor avea o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, din punct de vedere tehnic şi creativ. Cei trei traineri – animatori cu experienţă – îi vor ghida pe aceştia şi le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, şi vor lucra cot la cot cu ei.
Filmele realizate edițiile anterioare ale atelierului pot fi urmărite aici.

Programul atelierului include şi un modul de scenaristică susţinut de Asociaţia CTRL+N, menit să îi ajute pe participanţi să îşi dezvolte poveştile pentru scurtmetrajele pe care le vor realiza, precum şi să le ofere noţiuni elementare despre structura, formatul şi conţinutul unui scenariu de film. Scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, alături de regizoarea Iulia Rugină, cele care susţin şi atelierul de scenaristică First Draft, vor fi prezente la Bran pentru a susţine acest curs intensiv.
Trei dintre cei mai activi animatori români coordonează în continuare atelierul Animation Worksheep, şi supervizează îndeaproape partea practică a atelierului.

Dragoş Ştefan, specializat în visual effects, grafică, pipeline şi producţie, este partener în studioul de animaţie şi efecte speciale DSG din Bucureşti şi visual effects technical director la Framestore Commercials, Londra. Împreună cu Dan Panaitescu, a făcut parte din echipa de creatie şi producţie care a conceput şi realizat animatia pentru lungmetrajul Crulic – drumul spre dincolo (r. Anca Damian). Mai multe referinţe din munca lui Dragoş se găsesc pe site-ul său www.dragosstefan.ro.

Dan Panaitescu, câştigător al Premiului Anim'est 2009 pentru Cel mai bun clip publicitar, este animator 2D. Cu o carieră bogată în publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanţi creatori din spatele documentarului a cărui animaţie a fost realizată la DSG – Crulic – Drumul spre dincolo (r. Anca Damian, recompensat la Festivalul Annecy- cea mai mare distinctie pentru un film de animatie). Blogul lui Dan, fabricadedesene.blogspot.com, conţine mai multe date şi referinţe complete despre munca sa de până acum.

Sergiu Negulici, este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. Grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex.

Înscrierile la Animation Worksheep vor avea loc în perioada 21 ianuarie – 23 februarie 2014, iar cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită prin e-mail, pe adresa workshop@estenest.ro, menţionând în subiectul e-mailului ANIMATION WORKSHEEP:

Câte un CV personal cu informaţii relevante şi date de contact complete;

O scrisoare de intenţie care să cuprindă o autoevaluare a aptitudinilor şi o prezentare a aspiraţiilor în ceea ce priveşte participarea la Animation Worksheep;

O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materiale relevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică / design. Ca o alternativă, aceste materiale pot fi trimise şi prin poştă, la adresa de mai jos;

Opţional, candidaţii pot trimite şi un sinopsis, o idee sau un scenariu de scurtmetraj de animaţie (2 minute).

Dacă există materiale care nu pot fi trimise în format electronic, DVD-uri şi / sau schiţele pot fi expediate şi prin poştă, pe adresa Str. Nicolae Filipescu, nr. 55-57, et. 5, camera 93, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic ANIM'EST - pentru ANIMATION WORKSHEEP şi datele de contact complete ale expeditorului.

La Animation Worksheep 2014 nu este permisă participarea animatorilor care au luat parte la edițiile anterioare ale workshopului.

Asociaţia Estenest va anunţa numele participanţilor selecţionaţi pentru Animation Worksheep până pe data de 24 februarie, inclusiv. Taxa de participare pentru cursanţi este de 800 RON, iar studenţii beneficiază de o taxă redusă la 500 RON, care include cazare, masă, training, precum şi folosirea resurselor hardware / software ale Workshopului – pe toată perioada acestuia. Nu se percepe taxă pentru înscrierea la preselecţie. Şi în acest an, în urma consultărilor cu trainerii atelierului, organizatorii vor acorda un număr de burse constând în scutirea de taxa de participare. De asemenea, Animation Worksheep va suporta cheltuilelile de transport ale participanţilor din Republica Moldova.

Animation Worksheep – powered by Anim'est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Parteneri: Opel, F64, Noumax, DSG, CTRL+N