Programul Eye on Films la Cinepolitica



Cinci filme intense pe subiecte ca poliția politică, anii de închisoare ai lui Nelson Mandela, consecințele consumerismului și intruziunea politicului în viețile personale vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica (8 – 13 aprilie), în secțiunea Panorama, într-o subsecțiune dedicată Eye on Films.
 
Înființată în 2011, Eye on Films este o rețea unică de profesioniști, care se asigură că filmele cineaștilor începători – primul și/sau al doilea lungmetraj – ajung să fie proiectate în festivaluri, în cinematografe, la televiziuni sau pe alte suporturi. Dezvoltat cu sprijinul programului MEDIA Mundus, Eye on Films are parteneriate cu 46 de festivaluri și 40 de distribuitori. La Cinepolitica 2014 pot fi văzute cinci dintre cele mai puternice filme recente regizate de debutanți, din portofoliul rețelei.
 
Selectat în peste 40 de festivaluri și distins cu Premiul special al juriului la Locarno, în 2011, tulburătorul film israelian Polițistul/ Policeman/ Ha-shoter, în regia lui Nadav Lapid, explorează conflictul arabo-israelian. Unui soldat din trupa de elită, anti-tero, a Israelului, îi sunt zdruncinate toate convingerile când întâlnește o grupare de stradă radicală și extrem de violentă. „O dramă politică puternică și îndrăzneț concepută”, potrivit „The Hollywood Reporter”, Policeman va rula miercuri, 9 aprilie, de la ora 20.00, la Cinema Union.

 
În câteva zeci de festivaluri a fost proiectat și Cârtiţa/ The Mole/ Kret (Polonia-Franța, 2011), de Rafael Lewandowski, inclus în Panorama, în subsecțiunea Poliția politică. Un tânăr descoperă pe prima pagină unui ziar, la întoarcerea în țară, chipul tatălui său, sub titlul „Trădătorul”. Erou al mişcării muncitoreşti „Solidaritatea”, tatăl său este bănuit că ar fi fost, de fapt, un informator al Securităţii. Un linșaj mediatic și o investigație încep simultan într-o țară în care adevăruri importante n-au fost încă spuse.

 
În aceeași subsecțiune va rula și un film din afara calupului Eye on Films, dar pe același subiect: debutul Dragii mei prieteni turnaţi / Drága besúgott barátaim, de Sára Cserhalmi. În Ungaria, la peste două decenii de la înlăturarea regimului comunist, reţeaua de foşti informatori şi legea lustraţiei sunt în continuare subiecte tabu. Filmul abordează, fără prejudecăţi, tema încă delicată a relaţiilor dintre turnători şi turnaţi. Drama psihologică a avut premiera la Karlovy Vary. Cele două filme vor rula joi, pe 10 aprilie, la Cinema Union.
 
„Instalați-vă bine în scaunele voastre și priviți: veți avea parte de o experiență bizară, undeva între senzația de înec și dorința de a ieși vii de acolo”, scria „Libération” despre Super Trash, adus în premieră la Cinepolitica. Regizorul Martin Esposito a petrecut 18 luni în preajma unei gropi de gunoi uriașe de lângă Cannes – aceeași unde organizatorii festivalului aruncă, de trei ori pe zi, un covor roșu care nu se degradează – pentru a trage un semnal de alarmă în privința consumerismului. Filmul va rula vineri, 11 aprilie, de la 15.00, la Cinema Elvira Popescu.

 
Complot pentru Mandela / Plot for Peace, de Carlos Agulló și Mandy Jacobson, este un documentar fascinant ce dezvăluie culisele eliberării lui Nelson Mandela şi ale sfârşitului apartheid-ului. Pentru prima dată, foști șefi de stat, generali, diplomați, spioni și activiști dau detalii neștiute până acum. Cheia improbabilă a celulei de închisoare a lui Mandela a fost, se pare, un misterios om de afaceri din Franța, cu numele de cod „Monsieur Jacques” în documentele clasificate. Filmul va rula vineri, 11 aprilie, de la 19.00, la Cinema Elvira Popescu.

 
Politica ne însoţeşte pretutindeni, chiar şi în pat - e premiza de la care pleacă Politica intimității/ Doutes – Chronique du sentiment politique, în regia lui Yamini Lila Kumar. Filmul urmărește felul în care viețile intime a două cupluri reflectă climatul politic din Franța, sondându-le mereu, în același timp, propriile crezuri politice și modul în care ele evoluează. Sâmbătă, 12 aprilie, documentarul poate fi vizionat la Cinema Elvira Popescu, de la 14.30.

 
Festivalul Internațional de Film Cinepolitica va avea loc între 8 și 13 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu și Union.
 
Ne găsiți pe: www.cinepolitica.ro
Facebook: http://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival
 
***
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
 
Parteneri: Primăria Municipiului București, Institutul Cultural Român, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Facultatea de Istorie a Universității București, British Council, Ambasada Republicii Federale Germania, Institutul Francez, Delegația Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Maghiar, Ambasada Republicii Armenia, Ambasada Argentinei, Centrul Ceh, Institutul Cervantes, Institutul Italian de Cultură, Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme - Cinemateca Română.

„Caravana filmului românesc” porneşte din nou la drum



Filmul, o carte citită ALTFEL
„Filmele îţi spun ce să gândeşti. O carte bună te lasă să-ţi alegi singur o parte din gânduri.”, nota scriitoarea Karen Marie Moning. Iar dacă vorbim despre relaţia dintre un roman, o nuvelă, o povestire şi filmele care sunt realizate ulterior pornind de la ele, afirmaţia devine mult mai puternică. 

Şi totuşi, astăzi, pentru generaţiile educate într-o cultură a vizualului şi multi-taskingului, în care informaţiile se succed într-un ritm ce nu lasă prea mult timp de reflecţie, o cultură care se construieşte ca un prezentul continuu, filmul a devenit, în percepţia  spectatorului, aproape o manifestare apriori cărţii pe care o conţine. 

În dorinţa de a reaşeza ordinea firească între arta scrisului  şi cea a filmului, punctând aspectele care le apropie, dar şi pe cele care le diferenţiază, MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura continuă şi anul acesta un proiect educaţional care se adresează în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor: Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul.
Vor fi prezentate producţii din cinematografia românească clasică ale căror scenarii au ca sursă de inspiraţie romane celebre, nuvele şi povestiri din programa şcolară sau din bibliografia opţională a elevilor, de asemenea opera unor autori români. Sunt filme care, acum câteva decenii, au marcat şi bucurat copilăria şi tinereţea multor generaţii, ce au crescut şi s-au maturizat având alături personaje din aceste filme celebre.

Aşadar, vrând să puncteze faptul că filmul este, de fapt, o carte citită ALTFEL debutul în Bucureşti al proiectului va avea loc în cadrul săptămânii „Şcoala ALTFEL. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, prin proiecţiile prezentate, în perioada 9 – 11 aprilie 2014,  la CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR BUCUREŞTI (Calea Plevnei n. 61).
Programul filmelor prezentate este dedicat unei palier larg de vârstă, de la copiii care se bucură de întâlnirea cu Veronica sau cu Lizuca din „Dumbrava minunată”, la adolescenţii şi tinerii care încearcă să înţeleagă realitatea din jur, pentru a putea să se poziţioneze în ea, apelând şi la modelele culturale ale societăţii româneşti şi la memoria sa istorică, dacă ne gândim la filme ca „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, după Liviu Rebreanu sau „Cel mai iubit dintre pământeni”, după Marin Preda.

Proiectul va continua la CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR BUCUREŞTI şi în luna mai,  în fiecare marţi (6, 13, 20 şi 27 mai 2014).

De asemenea, în perioada 5 – 7 şi 10 aprilie, Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul va reveni la Gura Humorului, loc unde, în octombrie 2013, a demarat proiectul.

La toate proiecţiile intrarea este liberă pentru toţi iubitorii filmului românesc, nu numai pentru elevi.
*
MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale. Până în prezent, Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line). De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura îl desfăşoară şi anume: CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – CARTEA ŞI FILMUL.

Partener: Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti
Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  - AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă
Website: www.caravanafilm.ro

Puzzle: Concert aniversar Marius Matache - 15 aprilie

Artist, blogger, doctor in chimie si promotor de evenimente muzicale prin intermediul portalului foreverfolk.com, Marius Matache va aniversa la mijlocul lunii aprilie cei 10 ani de cand a inceput sa cante in public printr-un concert in clubul Puzzle din Bucuresti. Acest concert va fi ultimul in Capitala pana in toamna acestui an, iar pe scena, alaturi de Marius Matache, vor fi prezenti Radu Tudoroiu (percutii) si Cristi Mihai (nai).

Asadar, in seara de 15 aprilie, de pe la orele 20:30, scena se va umple de muzica si, precum ii sta bine unui eveniment aniversar, muzica va fi insotita de proiectii video si de surprize pentru spectatori!

O scurta trecere in revista a celor 10 ani muzicali ai artistului arata asa: muzica drept hobby vreme de ani buni, apoi, pe 8 aprilie 2004, o invitatie de a sustine un concert individual, “ca la carte”, intr-un club din Bucuresti, dupa care o succesiune de intamplari, oameni si drumuri muzicale care au culminat in 2013 cu lansarea unui album - ”Hoinar prin Piata Matache” - si desfasurarea unui turneu national in mai bine de 20 de orase.

Marius Matache a cantat alaturi de Madalin Giambasu, Radu Tudoroiu, Dan Sandulescu, Daniel Radu, Alex Nichita sau Cristi Mihai. De asemenea, a colaborat cu mulți muzicieni – Daniel Iancu, Ovidiu Mihăilescu, Teddy Tudoroiu, Puiu Cretu, Tapinarii, Eugen Avram, Dan Caramihai, Petre Ciobanu, Vlad Dulea sau textieri – Sorin Poclitaru, Loredana Tudor-Tomescu, Laurentiu Ghită, Lucian Avramescu, Liviu-Florian Jianu.

Intre timp, sau intre concerte, Marius Matache munceste in laborator sau este membru in jurii de festival.
Marius Matache e ușor de găsit, fiind foarte activ în social media, principalele surse de informații fiind:
blogul personal - www.mariusmatache.ro;
facebook: www.facebook.com/MariusMatacheOficial


Puzzle Cafe Bistro & Live Events
Piata Victoriei - Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 6, parter, Bucuresti
liveinpuzzle.ro
facebook.com/liveinpuzzle
Rezervari si info la telefon: 077 21 600 31
Acces: 20 de lei

Yard Sale 12&13 Aprilie @ Dianei 4


Schimbam perspectiva tot weekend-ul, pe 12 si 13 aprilie, ne distram si scotocim prin si mai multe comori!
Yard Sale x2: expozanti diferiti in fiecare zi si de doua ori mai multe bunatati!

Schimbam perspectiva de la inutil la resursa, de la unic utilizator la multipli consumatori, de la uzura morala la provocare estetica, de la poluare la grija pentru mediu, de la consum la economisire, de la fuga dupa nou la o a doua sansa, de la eu la noi.

La editia din aprilie a Yard Sale comunitatea scotocitorilor recicleaza si socializeaza, se transforma in consumatori cu grija fata de mediu si societate.

Yard Sale-ul recicleaza si doneaza! Cumpara la preturi modice si descopera comori in weekend-ul din 12 & 13 aprilie la Dianei 4 (zona Rosetti, str. Dianei, nr. 4).

Doua zile, de la 10:00 la 18:00, schimbam perspectiva asupra hainelor, pantofilor, bijuteriilor, obiectelor decorative si electrocasnicelor folosite, iar, la finalul fiecarei editii, participantii si vizitatorii doneaza haine si incaltari unei case de plasament sau Samu Social.

Pentru ca Yard Sale este o forma de reciclare absolut necesara oricărei societati consumeriste, vindem la preturi mici sau dam o alta utilitate lucrurilor uzate moral, dar nu neaparat fizic.

Astfel, la Yard Sale de 12 & 13 aprilie @ Dianei 4, sambata si duminica de la 10:00 la 18:00, te asteptam sa cumperi si sa scotocesti în multe dulapuri, cufere, valize pline de minuni la cel mai eco responsabil targ din oras.

Multumim Dianei 4, o gazda atat de primitoare, si partenerilor nostri media: Ele.ro, Alomoda.ro, Bigcitylife.ro, TvCity.ro, Gratuitor.ro, Mujer.ro, SapteSeri.ro, Metropotam.ro, Iqool.ro, CSRevolution, LaRevista.ro, Goingout.ro, WideMagazine.ro, Getlokal.ro, BucharestTips.com, EcoTrend.ro, Jurnaldebucuresti.com, Romaniafashion.ro si Sapteseri.ro

Intrare pentru vizitatori –gratuit!

Yard Sale este un proiect care are ca scop statornicirea notiunii de “Yard Sale – REUSE, RECYCLE!” si in Romania, printre tinerii consumatori, prin organizarea de evenimente lunare.

Arkona va canta la Metalhead Meeting 2014

ARKONA, cea mai notabila trupa ruseasca de metal, va concert la Bucuresti sambata, 7 iunie la Arenele Romane, alaturi de Sepultura si Moonspell in cadrul METALHEAD Meeting !

De asemenea, organizatorii anunta si modificarea perioadei de presale pana pe 7 mai, dupa cum urmeaza:
- 80 de lei Acces General, 110 lei Golden Circle, pana pe 7 mai
- 100 de lei Acces General, 140 de lei Golden Circle dupa 7 mai si in ziua concertului la intrare


Biletele pot fi gasite pe online pe www.iabilet.ro , www.Myticket.ro, www.Bilete.ro, www.Biletoo.ro si www.Eventim.ro si in toate punctele fizice clasice de vanzare din toata tara (magazinele Diverta din toata tara, Magazinul Muzica, Sala Palatului,  Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, Magazinele Orange, Vodafone si Germanos, librariile Humanitas si  Carturesti, magazinele InMedio, oficiile Postei Romane, Unirea Shopping Center (parter), magazinele  Flanco, Librariile Adevarul, Librarium si Eminescu si la Palatul National al Copiilor).

Despre Arkona
Arkona a debutat in 2002, find fondata de catre doi membri ai Societatii Neopagane Slave “Dolgoprudny” : Masha "Scream" Arkhipova si Alexander "Warlock" Korolyov. Masha "Scream" Arkhipova, atat istoric cat si compozitor, este una dintre putinele soliste de succes al stilului death growl. Numele trupei face referire la ultimul oras-cetate slav care poarta acelasi nume.
Versurile lor sunt puternic influențate de folclorul rus si mitologia slava, iar muzica lor incorporeaza mai multe instrumente muzicale traditionale rusesti. Arkona a lansat primul album Vozrozhdeniye in 2004 iar cel mai recent album al trupei, lansat in 2014 si al saptelea din cariera, este Yav, trupa fiind momentan recunoscuta ca una dintre cele mai bune nume ale pagan-metalului mondial, iar videoclipurile lor strang milioane de vizualizari pe Youtube !
Video -> www.youtube.com/watch?v=SgXlUxDGFvU
Dupa ce au mai cantat in Romania la Baia Mare, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Cluj (Transylvanian Rockmaraton) si Timisoara, in cadrul turneului Pagan Worldwide Tour 2013, ARKONA va reveni în Romania in 2014 la Arenele Romane alaturi de Sepultura si Moonspell, pe 7 iunie.
Tot pe 7 iunie ii veti mai putea vedea si pe Endsight (Grecia), Last Hope (Bulgaria) si Diamonds Are Forever (Romania)
METALHEAD Meeting editia de toamna si oferta speciala la bilete pentru ambele editii
Pe 27 septembrie, sambata, la Arenele Romane din Bucuresti, METALHEAD organizeaza editia de toamna a METALHEAD Meeting, editie care va avea ca headlineri doua nume mari: unul britanic si altul finlandez, alaturi de inca 4 trupe straine.
Trupele le veti afla pe 7 iunie cand la Arenele Romane are loc METALHEAD Meeting, editia de vara, unde ii puteti vedea live pe SEPULTURA, Moonspell, Arkona, Last Hope, Endsight, Diamonds are Forever, plus inca doua nume mari internationale pe care le vom anunta cat de curand !

Avand in vedere ca anul acesta METALHEAD implineste 10 ani, am hotarat sa punem in vanzare bilete la preturile speciale de 129 de lei AG (fata de 145) si 179 de lei la Golden Circle (fata de 200), bilete care va permit accesul la AMBELE EDITII ale METALHEAD Meeting de anul acesta !

Biletele speciale le gasiti doar pe iabilet.ro atat in format electronic cat si in format fizic prin ramburs sau ridicare personala de la sediul nostru din Pierre de Coubertin, aici:

www.iabilet.ro/bilete-sepultura-si-moonspell-la-metalhead-meeting-2014-665#comanda

METALHEAD MEETING 2014, aflat deja la editia a doua dupa succesul de anul trecut alaturi de Hypocrisy si Lake Of Tears tot de la Arenele Romane, este organizat de METALHEAD.ro, site-ul rock numarul unu din Romania, cu sprijinul Gala si Bestmusic Live Concerts si sustinut de Ciuc Premium si Monster Energy !

Pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/METALHEADMeeting
Facebook Event: www.facebook.com/events/222070337973486/

Control Club: Concert OCS, in cadrul Pandora Tour



Omul cu Sobolani continua turneul de promovare al celui mai recent single, PANDORA. Trupa cult a rockului alternativ din Romania va sustine un concert la Bucuresti joi, 3 aprilie, dupa orele 21:00, in Clubul Control din Bucuresti (Strada Constantin Mille Nr. 4).

In premiera, va fi proiectat si videoclipul piesei Pandora, cel de-al cincilea de pe albumul „Marea Cautare”, editat in toamna anului trecut de catre A&A Records.

In 2012, Omul cu sobolani au pornit intr-o noua cautare muzicala si spirituala, deopotriva. „Marea Cautare” este un album muncit aproape doi ani de zile, un album care nu a venit deloc de la sine, dar nici nu a fost cautat, are 11 piese, si este cel mai “introspectiv” album OCS de pana acum.

In primavara lui 2013 a fost lansat primul single de pe acest album - „Cauta”. Au urmat “Visule”, un featuring cu Bean MC (Subcarpati), “Ridica-te si mergi in maini” sau "Am ce dau", piese ce ating subiecte taioase care indeamna la autoanaliza si ajung prin locuri nebatatorite de trupa, atat din punct de vedere muzical, cat si conceptual.

“Marea Cautare” inseamna un album-manifest prin care cei patru membri Omul cu Sobolani reusesc sa-si scoata ascultatorii din zona de confort, dar in acelasi timp reusesc si sa se surprinda pe ei insisi intr-un moment de cotitura, in care trebuie sa alegi daca te uiti in urma sau privesti spre viitor.

Omul cu Sobolani este trupa de rock alternativ infiintata in Constanta, in 1997. De atunci au trecut aproape 17 ani de cautari, 8 albume lansate, 90 piese si 3 generatii de fani. Componenta actuala ii cuprinde pe Dan Amariei (voce), Nicolae Arama (chitara), Mihnea Dobrota (tobe) si Radu Andrei (bas).

In deschidere va concerta trupa White Ash din Bucuresti.
Nascut cu gratie la finele anului 2007, „White Ash este un organism mereu tanar si cu o inima profunda. Mesajul nostru este foarte simplu, tocmai de aceea, unora li se va parea subliminal, de neinteles, elucubrant.”

Biletele pentru acest eveniment se pot achizitiona in seara concertului din locatie, la pretul de 20 lei.
Urmatoarele concerte din cadrul Pandora Tour vor avea loc in Alba Iulia, Timisoara, Brasov, Cluj, dupa cum urmeaza:
Vineri,  4 aprilie 2014 - Alba Iulia, Galeriile RYMA
Sambata, 5 aprilie -  Timisoara, Daos Club
Vineri, 11 aprilie – Brasov, Club Rockstadt
Sambata, 12 aprilie – Cluj, Flying Circus Pub
 
Detalii despre fiecare concert in parte puteti gasi pe site-ul trupei www.omulcusobolani.ro dar si pe pagina oficiala de facebook, www.facebook.com/Omulcusobolanii.