Nominalizările la Premiile Uniunii Cineaștilor din România 2014



Uniunea Cineaştilor din România va acorda premiile sale anuale, luni 5 mai, ora 18.00, la Cinema Studio, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaștilor. Acest  eveniment reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului 2013.

Premiera producțiilor înscrise în concurs a avut loc în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013.
 
Juriul, alcătuit din Acad. Răzvan Theodorescu (Președinte), Șerban Marinescu, Cristian Tudor Popescu, Doru Mitran, Irina Gărdescu, Mihai Șurubaru, Ioana Corciova, Silvia Cusursuz, Călin Stănculescu, Ștefan Velniciuc și Cornelia Tăutu, a stabilit nominalizările.

Așadar, cele trei lungmetraje care intră în cursa pentru Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor sunt: Poziția Copilului (r. Călin Peter Netzer), Domestic (r. Adrian Sitaru) și Rocker (r. Marian Crișan). Autorii celor trei filme – Călin Peter Netzer (alături de Răzvan Rădulescu), Adrian Sitaru și Marian Crișan - mai concurează și pentru Premiul pentru Scenariu.

Domestic (r. Adrian Sitaru), Poziția Copilului (r. Călin Peter Netzer) și O vară foarte instabilă (r. Anca Damian) sunt nominalizările la Premiului pentru Regie, iar Ioana Flora (Déjà vu), Luminița Gheorghiu (Poziția Copilului) și Ana Ularu (O vară foarte instabilă) se luptă pentru premiul acordat celei mai bune interprete, în timp ce Dan Chiorean (Rocker), Cristian Ioan Gutău (Killing Time) și Adrian Titieni (Domestic) pentru cel acordat celui mai bun interpret.

Betoniera (r. Liviu Săndulescu), O umbră de nor (r. Radu Jude) și Brigada neagră (r. Andrei Nicolae Teodorescu) sunt nominalizările pentru Premiul pentru scurtmetraj de ficțiune, iar
Premiul pentru film documentar va fi acordat uneia dintre următoarele producții: Afacerea Tănase (r. Ionuţ Teianu), Calea şoaptelor (r. Andrei Măgălie), Căzuţi în cursă (r. Carmen Moise). Dan Chișu, Gabi Antal și Ada Solomon sunt nominalizați pentru premiul care se acordă celui mai bun producător.
  
Parteneri: ANUC, CNC, UARF, DACIN- SARA.
Parteneri media: CinemaRx, Ziarul Metropolis, Cinefan, ViitorulRomaniei, RoEvents, nvdm.ro, GetLokal, Urban Things, All About Romanian Cinema, Orasulm.eu, Prosistem 94, Megavox

Puzzle: ImproShow duminical cu IMPROFeel - 4 mai



Show de improvizatie cu IMPROFeel
Duminica, 4 mai, 21:00

Va invitam la spectacolul nostru de improvizatie 
" iMproFeel SHOW " 


Ii asteptam si pe cei care se intorc de la mare ;)
Improvizam, radem, bem si ne distram :)))

O ne dati exemple de: locatii, culori, obiecte, stiluri muzicale . . . si nu numai, pentru ca noi, improvizatorii, sa putem incepe o scena, de la o idee, fara a fi invatat vreun text de acasa si fara a avea vreo regie . . .

In formula de 5 Actori + un muzician vom improviza pentru dumneavoastra si vom vizita diferite lumi fantastice, contemporane sau clasice, fara scenarii, fara regii, fara texte invatzate de acasa !!!

ACTORII IMPROVIZATORI:
Adrian Filipidescu , Ciprian Niculae, Catalin Stelian, Emanuel Bighe, Doina Ionescu

Pagina oficiala: http://improfeel.wordpress.com/

--------------

Acces: 20 lei
Info & rezervari: 077 21 600 31 / http://liveinpuzzle.ro/rezervari

Website: http://www.liveinpuzzle.ro/evenimente
Facebook: https://www.facebook.com/events/633523223394116

Primul radio dedicat 100% muzicii alternative din Romania se lanseaza pe 1 mai



COOPerativa Urbana lanseaza, incepand cu 1 mai, primul radio dedicat 100% muzicii alternative din Romania. Astfel, Radio COOPerativa Urbana poate fi ascultat online, 24 din 24 de ore, pe www.cooperativaurbana.ro
 
Radio COOPerativa Urbana este un spatiu audio dedicat exclusiv creatiilor romanesti, indiferent de familia muzicala din care fac parte (rock, pop, hip-hop sau electro), dar care, ATENTIE!, nu au acces la media traditionala (mainstream). In plus, va fi o unealta folositoare promoterilor, producatorilor, artistilor si publicului, prin polarizarea atentiei intregii industrii muzical-alternative din Romania. 


"Radio COOPerativa Urbana este un derivat al site-ului COOPerativa Urbana, o platforma de cultura urbana pe care am creat-o la sfarsitul anului 2012, din dorinta de a exista un spatiu virtual dedicat doar zonei underground-alternative, indiferent ca este vorba despre muzica, teatru, film, dans contemporan sau fotografie, etc. Si asta, pentru ca eu, personal, nu sunt deloc un fan al zonei mainstream, asa ca am construit un proiect dupa chipul si asemanarea mea si am adunat langa mine oameni care sa imi semene, evident. La un an de la lansarea platformei, Cristi Dumitrescu a venit cu ideea infiintarii unui radio. Dupa care, Bogdan Serban, cel care se ocupa saptamanal de chestionarele cu trupele de la noi din tara - rubrica cea mai citita de pe cooperativaurbana.ro - ne-a propus conceptul. Apoi, totul a curs de la sine si iata ca ideea a devenit un proiect pe care il punem pe picioare chiar de Ziua Muncii” - Cristina Hurdubaia (Hurdis), owner COOPerativa Urbana

 
„Ideea de radio ... era acolo! In mine, in omul de radio. In cap si - mai ales - in suflet. Iar intr-o zi, la o tigara si o cafea, eu cu mine, ne-am zis unul altuia: “Hai sa...!" Au urmat cateva telefoane. Si am pornit. Eu, Hurdis si Mister H. Pe parcurs, ne-am inmultit, am schimbat un pic directia gandita initial si am apucat-o - speram - pe drumul cel bun. Asta pe care, de azi inainte, o sa-l batatorim alaturi de cei care ne asculta. Pentru ca este vorba doar despre muzica romaneasca alternativa, din start, ne-am limitat drastic cantitatea de piese. La schimb, am facut loc calitatii. In plus, in zona online, prea putini sunt cei care tin cont de calitatea continutului livrat, de ce si cum se aude. Noi nu vrem sa adoptam principiul: “merge si asa”. Radio COOPerativa Urbana, thanks to Mister H., are categoric cel mai bun sound din online-ul romanesc. Deci, da-ne tare-n difuzoare!” - Cristi Dumitrescu, project manager Radio COOPerativa Urbana

 
“Le-am propus colegilor mei din COOPerativa Urbana acest concept de muzica romaneasca alternativa suta la suta, deoarece am sesizat de-a lungul timpului ca, privita din exterior, industria muzicala din Romania pare sa confectioneze si sa livreze - intern si extern - doar “fructe” euro-dance si niste world music (manele). La noi, din pacate, nu exista egalitate de sanse pentru celelalte genuri muzicale, pentru ca in afara de canalele social-virtuale - dar chiar si acolo pierduti in marea onomastico-muzicala - alte medii de expunere nu “inghit” muzica alternativa romaneasca” -  Bogdan Serban, responsabil rubrica “Muzici de la noi” cooperativaurbana.ro

 
Echipa Radio COOPerativa Urbana isi propune ca publicul sa poata fi partasul unui experiment antropologic ce va arata ca muzica - ce se naste/produce/asculta/distribuie in a noastra societate - spune foarte multe despre sistemele de credinta, valorile autorilor si publicului acesteia.
^^^ ASAMBLAT IN ROMANIA  ^^
www.cooperativaurbana.ro
www.fb.com/cooperativaurbana.ro
Echipa
Cristina Hurdubaia (Hurdis) - coordonator COOPerativa Urbana
Radio COOPerativa Urbana - Cristi Dumitrescu, DJ Bully, Mister H, Stefan Dragusin, Mihail Somanescu
cooperativaurbana.ro -  Alexandru Anghel, Marius Miclea, Cristofor Lazarescu, Naluca, Bogdan Serban

Alandala: Seara de magie - 1 mai

Joi, 1 Mai,  va avea loc in Alandala un show de Magie Interactiva cu publicul.

Artistii invitati sunt : Paul Lungu, Mydas si George Mihai.
http://www.interactivemagic.ro/

Interactive Magic este un show profund dar neserios, un show care perplexeaza dar educa, un show care ridica intrebarea „cum face?” dar raspunde doar intrebarii „de ce face?”. Magie, comedie, psihologie, girafe* si multa distractie va asteapta la unul dintre cele mai inedite show-uri din Bucuresti.
*posibil sa nu fie girafe.

Asadar, JOI 1 Mai, incepand cu orele 20:00 va invitam la un show marca Interactive Magic!
Intrarea e Libera.
https://www.facebook.com/events/625502984200495/
PAUL LUNGU- Este un entertainer creativ care prețuieste în magie, mai mult decât orice, originalitatea și exprimarea artistică.
Numerele prestate de acesta sunt minimaliste în natura lor, fiind lipsite de obiecte sau recuzită extravagantă. Accentul este pus pe atitudine, creativitate si divertisment.
www.CardsComedyCharisma.com

GEORGE MIHAI - Ceea ce face George se poate numi entertainment psihologic, 100% interactiv. Acesta nu manipulează obiecte ci oamenii şi gândurile lor.
Folosind numere de magie în combinaţie cu tehnici de sugestionare şi dirijare a atenţiei acesta reuşeşte să distrugă limita între truc şi psihologie, între ce este posibil şi ce nu.
www.Mentalist.ro

MYDAS - este un magician greu de încadrat în tipare, specializarea lui fiind neomagia.
Îi place să combine iluzionismul modern cu interactivitatea pentru a crea poveşti vii şi experienţe unice. Astfel, el te uimeşte folosind şi al 6-lea simţ: al umorului.  www.Mydas.ro
ALANDALA
Str Aurel Vlaicu nr 70
Rezervari 0720 326 925

Extremism si ambitie in Competitia TIFF 2014


Șase regizori debutanți și șase aflați la al doilea film intră anul acesta în cursa pentru trofeele Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie). Cele 12 filme din Competiția TIFF 2014, dedicată în mod tradițional cineaștilor aflați la început, vin din țări ca Iran, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Norvegia, Italia, Tanzania, Bulgaria, SUA, Spania, Polonia sau România. După două ediții fără nici un film românesc în competiție, Quod Erat Demonstrandum, pelicula alb-negru regizată de Andrei Gruzsniczki, concurează pentru Trofeul Transilvania. 

„Ce m-a interesat atunci când am asamblat competiția TIFF-ului din acest an au fost diversele forme de extremism - vizual sau narativ - la care au recurs regizorii celor 12 filme din selecție. Nu e vorba aici de şoc sau de provocare de dragul provocării, ci de ambiția de a spune o poveste originală sfidând convențiile sau cărările bătute”, declară directorul artistic Mihai Chirilov.

„Câte filme ați mai văzut care să aibă drept protagonist un afro-american albinos şi care, deşi ficțiune, să-ți dea impresia că urmăreşti un documentar? Cât de greu e să ții un film în doar două personaje, cu unitate de timp şi de spațiu, şi să nu cazi în teatru filmat? Te mai poți trezi la viață atunci când te îngrijeşti de morți? Ce vede o oarbă? Ce aude o surdomută? Cum visează un câine? Care e prețul acceptării propriei sexualități? Cum se mai poate vorbi astăzi despre comunism, când lumea pare să se fi săturat de subiectul ăsta? De ce poate fi în stare un cuplu care şi-a pierdut copilul pentru a-şi regăsi echilibrul pierdut? Și nu în ultimul rând: dacă timpul şi spațiul ar fi ca o bandă Moebius, cum ar arăta ele într-un film?”, adaugă Chirilov.

Răspunsurile la întrebările de mai sus sunt de găsit, în această ordine, în: Umbra albă (r. Noaz Deshe), Stockholm (r. Rodrigo Sorogoyen), Vis-à-vis (r. Nevio Marasović), Natură moartă (r. Uberto Pasolini), Orbire (r. Eskil Vogt), Vocea celor neauziți (r. Maximón Monihan), Câinele (r. Amir Toodehroosta), Zgârie-nori suspendați (r. Tomasz Wasilewski), Quod erat demonstrandum (r. Andrei Gruzsniczki), Viktoria (r. Maya Vitkova), Ce-am avut mai de preț (r. Max Currie) şi Peştele şi pisica (r. Shahram Mokri).

Quod erat demonstrandum, o producție ICONproduction distinsă cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de la Roma și proiectată la New Directors / New Films din New York, are ca punct de plecare decizia unui matematician de a publica o cercetare într-o revistă de specialitate a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului, și îi are în distribuție pe actorii Sorin Leoveanu, Ofelia Popii și Florin Piersic Jr. Andrei Gruzsniczki a mai regizat „Cealaltă Irina” (2009). Tot în comunism începe și povestea „copilului deceniului” din Viktoria, o co-producție Bulgaria-România (Mandragora), selecționată la Sundance sau Rotterdam și elogiată de critica internațională. Un alt debut puternic, filmul neo-zeelandez Ce-am avut mai de preț / Everything We Loved (r. Max Currie), va fi prezentat în premieră europeană la Cluj.

Ca în fiecare an, lungmetrajele concurente sunt însoțite de filmele scurte din secțiunea competitivă Shadows Shorts/ Umbre – Scurtmetraj, selecționate de Mihai Mitrică. Cele 12 scurtmetraje, proiectate înainte de filmele din Competiție, vin cu povești întunecate, sângeroase sau fanteziste despre vârcolaci (Luna), oameni consumați din interior, la propriu (Bulimia Purpura), civilizații extraterestre în care mașinile se revoltă împotriva creatorilor lor (R’ha). Shhh este un omagiu adus lui Guillermo del Toro, Dedalo – un SF în stilul Alien, Yardbird a fost selecționat la Cannes, iar Blow Your Trumpets Gabriel, un videoclip al trupei Behemoth, este o premieră la Shadows Shorts. Campania de imagine a secțiunii va fi creată, ca în fiecare an, de GAV.

Juriul Shadows Shorts este format din regizorul și scenaristul spaniol Marc Carrete (Asmodexia), Gaz Bailey, directorul Abertoir - Wales' International Horror Festival, și Costin Chioreanu, artist grafic, fondatorul studioului Twilight13Media, care a realizat, printre altele, coperta ultimului album al trupei metal Arch Enemy.
***
Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană.
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Programului Europa Creativă, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Consiliului Judeţean Cluj, Institutului Cultural Român
Prezentat de: Silva
Sponsor principal: BCR
Mașina oficială: Mercedes-Benz
Sponsori: MasterCard, HBO, MOL Romania, EuroGSM, TenarisSilcotub, McDonald's, Energobit, Jameson, TNT, PMA Invest, Farmec, Naturlich, Lecom
Partener tehnic: BenQ
Partener de promovare: Vitrina Advertising
Co-producător: TVR
Parteneri media: Digi24, Europa FM, Zile și nopți, Mediafax, Adevărul, OK!, Dilema Veche, Marie Claire, Esquire, Harper's Bazaar, Beau Monde, Story, Cinemagia, CinemaRx, Observator Cultural
Parteneri media locali: TVR Cluj, Monitorul de Cluj, Ziua de Cluj, Transilvania Reporter, Filmtett, Transindex, Stiridecluj.ro, Cluj.com, Clujulcultural.ro