Question Mark: Peak Noise Festival 014


INSRT Booking anunta primul eveniment. PeakNoise Festival 014 aduna pe aceeasi  scena in 3 zile de concert 12 trupe rock alternative/experimental. Festival va avea loc intre 18 si 20 septembrie in clubul Question Mark din Bucuresti.

Prima zi de festival va avea loc Joi, 18 septembrie, si ii va avea ca invitati pe:
The Eyes Have It - Trupa de alternative metal a carei muzica se caracterizeaza prin alternarea de riffuri agresive cu pasaje melodic. Temele abordate in versuri variaza de la mesaje socio-politice la trairi interne.
http://www.facebook.com/tehi.band
http://soundcloud.com/theeyeshaveit
http://www.youtube.com/user/TEHIOfficial

White Ash - Este o trupa al carei stil este o combinatie intre atentie si neatentie la curentul alternativ. Directia curentului fiind de la public catre trupa si invers.
http://www.facebook.com/whiteashRO
http://whiteashro.wix.com/band-page-white-ash
http://www.youtube.com/playlist?list=PL-r4M2QCCojYMhxcwLpiAgWa8riQdvXhe

COD - Trupa ce aduce in scena romaneasca de underground stilul post grunge cu influente stoner. Dupa multi ani de cantat pe la festivaluri, trupa a lansat albumul de debut ``I need to get out``, material concept ce reflecta calatoria omului pentru eliberarea sinelui.
http://www.facebook.com/trupacod
http://www.youtube.com/channel/UCfDI9RX8Wu7DR3X2bQ0Tg3Q

Tragic - De la primul concert pe care trupa l-a sustinut in 2007 si pana acum,trupa a evoluat constant. Nefiind legati de nici un stil anume, si nici nu dorind a fi, membrii trupei au ales din influentele muzicale variate un termen care sa exprime succint ce canta ei, tragic metal.
http://www.facebook.com/pages/Tragic/121614661240167
https://www.youtube.com/channel/UC_sUFF62zIr_CRf3ayIikNA   
Vineri, 19 septembrie:
Ziua de vineri este dedicata rock-ului experimental poetic, dramatic, pervers  si intunecat. Pe scena din Question Mark vor urca trupe precum:

Pandrea - Baietii isi descriu muzica ca fiind un ``ghiveci stricat de rock, alternative si noise``, noi spunem ca muzica lor este mai mult o stare pe care o simti cu ochii inchisi.
http://www.facebook.com/pandrea666
http://pandrea.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/channel/UCCSXoOj-jhKbJpulo4Kv-6g

Faunlet - Perversa si intunecata, muzica lor combina franturi si nuante de post-punk, shoegaze, gothic noise, post-rock si doompop, intr-un stil pe care ei il numesc Dark Gaze.
http://www.facebook.com/FaunletOfficial
http://faunlet.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/FaunletOfficial

Astero - Vine de la expresia "emotional range of a tea spoon"; trupa imbina cu succes elemente de rock alternativ/ mici influente de sludge si metal peste care adauga versuri rupte din derapajele societatii.
http://www.facebook.com/Astero.Band
http://www.astero.ro/
http://www.youtube.com/channel/UCzVecJyhmG927wZ4e2N664Q

Loungerie II - Este o fuziune progresiva, sustinuta de o atmosfera ritualistica, fraze indie rock si varii sensibilitati jazz. Ceea ce pare pentru unii o trupa independenta esoterica este de fapt un cvintet motivat de atitudine DIY.
http://www.facebook.com/LoungerieII
http://loungerietwo.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/LOUNGERIEII
  

Sambata, 20 septembrie
Schimbam registrul si trecem in partea sofisticata de rock alternativ marcat de elemente pozitive. La prima strigare pe scena vor urca:

Shesdead - Este o trupa al carei stil se caracterizeaza incepand cu 2012 a fi mai relaxat, psihedelic, stil ce a adus in 2013 primul single, “Pasare Rara”, cat si primul videoclip, pentru piesa cu acelasi nume.
http://www.facebook.com/shesdeadromania
http://www.youtube.com/channel/UCZePDobfoEktmeI1I_znoKw

Harlequin_Jack - Se scalda  in rock alternativ, electronic și niște  weird indie. Recent au lansat un al doilea videoclip la piesa „Vitamins” și au avut piese precum „Investigate” și  „The Letter” la mai multe radiouri online, printre care și la Radio Guerilla.
http://www.facebook.com/harlequin.jack
http://soundcloud.com/harlequin_jack
http://www.youtube.com/channel/UCsxMBkfzrDFuND9cIAKRTmQ

Crowd Control - Este un proiect sonic bucurestean via Rm. Valcea, care ofera alternative noi si eclectic in peisajul loca. Cu fiecare performance, trupa ofera o calatorie la granita subtire dintre manifest social, underground, post-punk si dub.
http://www.facebook.com/CrowdControlRO
http://crowdcontrolro.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/crowdcontrolro

Sophisticated Lemons - Sunt o trupa de rock alternative din Bucuresti formata in anul 2009. De-a lungul timpului trupa a urcat pe scena B’Estfest, Ursus Evolution si Stufstock. Totodata, Sophisticated Lemons a fost prima trupa care a intrat direct pe locul I in clasamentul Radio Top Show la Radio Guerrilla.
http://www.facebook.com/sophisticatedlemons
http://soundcloud.com/sophisticatedlemons
http://www.youtube.com/channel/UCDO0HBAmSz-2YCyTWHQ3WIQ

Abonamentele si biletele se gasesc la bar la bar incepand cu data de 1 Septembrie la preturile de mai jos
Joi: 15 Lei
- Vineri: 20 Lei
- Sambata: 20 Lei
- Abonament: 35 Lei

Bratarile pentru suport se gasesc in avans la club, Question Mark, Calea Victoriei 48-50, de Luni pana Vineri, intre orele 17:00 - 20:00.

Concertele vor incepe, zilnic, la ora 21:00.
 

Mai multe detalii despre festivalul PeakNoise 014 se pot afla de pe pagina de facebook a festivalului - https://www.facebook.com/events/284515108403770/  .

INSRT Booking -
https://www.facebook.com/insrtbooking

Question Mark -
https://www.facebook.com/questionmarklp

Studio Martin Reopening Party - 21 septembrie

Vara se "stinge", toamna ne "încinge"! Muzica și
dansul nu țin cont de anotimp, iar sezonul indoor ne așteaptă la "colț" de stradă, pe Iancu de Hunedoara 61 :)

Așteptăm un public vesel și pus pe "gălăgie", așteptăm artiști care ne-au mai trecut pragul și care ne-au oferit nopți de neuitat, dar și apariții noi, la care suntem mereu deschiși.

Redeschidem Studio Martin și ne "grupăm" sub forma unor "dance warriors", cu label managerul VIVa MUSiC, STEVE LAWLER.

Veteran în lumea house-ului și a techno-ului, un adevărat "globe-trotting DJ", Steve se află pe drumuri și în "aer" aproape în fiecare weekend din an.
Celebru pentru verile din Ibiza, aparițiile regulate în cluburi de top și festivaluri de renume din întreaga lume și pentru materialul discografic "glossy" și amplu, muzica lui Steve străbate un drum "deep & dark", ce transformă simplitatea în complexitate.

Este un maestru în construirea unui groove impetuos, care creează un spațiu în care dansatorii se pot "pierde" in percuție, linii de bas ce "agită trupul", care conduc către stari hipnotice și abstracte. Sună complicat, însa nu este! Este doar efectul pe care Steve Lawler îl creează în timpul seturilor sale, efect ce amintește cumva de începuturile muzicii electronice, când clubberii deveneau un întreg sub acealși "disco ball".

Vara asta a mai legat o prietenie muzicală (și nu numai). Ne referim aici la Rosario Internullo și Victor Stancov, care au făcut o echipă foarte bună la câteva petreceri ce au avut loc nu cu mult timp în urmă.
Din acest motiv, pentru ca totul să “sune bine”, s-au alăturat și ei acestui line-up de redeschidere.

Detalii aici:
DJ Steve Lawler
https://soundcloud.com/steve-lawler

ROSARIO INTERNULLO
https://soundcloud.com/rosariointernullo

Victor Stancov
https://soundcloud.com/victorstancov

MORE INFO TBA

Pentru REZERVĂRI sunați la:
☏ +40 733 MARTIN

FB event

Misbits: Graffitti & scratching session - 6 septembrie

Sambata, 6 septembrie intre orele 14:00 - 22:00, va asteptam cu drag la un nou eveniment marca Misbits! Asa cum v-am obisnuit, in casuta de pe Fainari 43A, o sa aveti parte de muzica buna asigurata de baietii de la
SubBrigade si de reduceri insemnate la vinyl-uri.

Am pregatit si o surpriza pentru voi! Veti putea asista la un proiect pe care il avem de mult in plan. Artistii Neon, Vadio si Oembe vor colabora la un adevarat session de graffiti iar rezultatul va ramane desenat pe peretii din curte, ca sa ne incante privirile si dupa eveniment!

Terasa va fi aprovizionata, desigur, cu bauturi si cocktail-uri delicioase, asa ca ne asteapta o zi plina!
Hai si tu! Misbits te-asteapta!


FB event

Creative Est #0 - Gradina Botanica - 6 septembrie

Un weekend dedicat industriilor culturale și creative din România.

Shopping & fun stuff >>
Molecule F, Autor, Intro, Fabrik, Cameleo, Bucuresti Optimixed, Lavacow, Saga Film, cai verzi pe pereti, Bumbag - Ramona Manea, Bitzacolor, Bewise Collective Movement, Laborazon Maker Space, Dizainăr, designforkidz.com, Artskul, Turific! handmade, The Alternative School for Creative Thinking Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Food & Drinks > Calif, Burger Van, FROG, Beautyfood, Gelato D'Amore, Grolsch, Absolut

Muzica > accoustic session byron & Simona Radu + nicecream.fm Live

Film > ShortsUP, Romanian Film Initiative, Turific, Cannes Lions

Biletele se pot cumpăra din rețeaua Eventim.ro sau la fața locului și costă 30 lei pentru o zi sau 50 lei, abonamentul pentru ambele zile de festival.

 
FB event

Control Club: Mary's Flower Superhead live - 2 septembrie

Mary’s flower Superhead live* (indie-electro/ post-punk)
Afterparty w. BRUTUS & Nek!

50% BAR discount after 22.00h
free entrance

FB event

*****

Mary’ s flower Superhead has been one of the most well known bands in the indie scene of Greece.

They started playing in 2003 , with a more indie/punk U.S. oriented sound. After playing frequent gigs in Greece they released their first s/t record in 2006 with songs of the first period of M.f.S. In 2007 they opened the Placebo concert in Thessaloniki in front of 5000 people which made their popularity even bigger.

In 2010 they released their second album “SWAY” , an album characterized by post punk sounds and disco punk riffs.

That was the year that Mary’s flower Superhead’s reputation exceeded the Greek borders. In May 2010 they were invited to play at the Europavox fest with names like Pete Doherty, Peter Hook, Richard Hawley, the Plasticines and many more European artists gaining very enthusiastic reviews from the international press.
The same year they started playing extensively in the Balkans and Istanbul as well.

In 2012 they released a mini album in 500 vinyl copies named “Digesting the Animal” revealing a more synth based and pchycedelic sound but still groovy and danceable.

In 2014 they released a new song called “Losing Paths” the video of which was directed by the famous Greek director Vasilis Kehagias. “Losing Paths” was also the music of the IN EDIT festival spot, one of the biggest international music documentary festivals.
M.f.S. are currently working on their new album experimenting on their sound like they always do.

RO-IFF Vama Veche se apropie de final



A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se desfăşoară între 21-31 august în locaţiile Amfiteatru – La Pescărie şi la Sandalandala din Vama Veche, iar între 21-28 noiembrie la Cinema Union din Bucureşti.
 
Au trecut deja opt zile în care au fost prezentate filme bune în Vama Veche. Aseară a fost proiectat la Amfiteatru – La Pesărie, ultimul film din competiţie, HAOS ÎN CASBAH / ROCK THE CASBAH, regia: Laïla Marrakchi. Un film minunat despre o familie care se reuneşte pentru trei zile în casa din oraş, ca urmare a morţii tatălui. Se reunesc pentru a-şi aminti de viaţa acestuia şi pentru a deplânge moartea lui, aşa cum cere tradiţia musulmană. Emoţiile sunt şi mai mari având în vedere că cel care a murit a lăsat în urmă doar femei. Printre râsete şi lacrimi, istoria fiecărei femei le face pe fiecare să se confrunte cu adevăruri. O reîntâlnire minunată cu Omar Sharif (actorul atât de îndrăgit din DOCTOR JIVAGO).
 
A doua proiecţie, în aceeaşi locaţie, a fost JOANNA, în regia lui Michael Sarne, membru al juriului. Joanna Sorrin, o fată visătoare de la ţară, pleacă în Londra pentru a studia designul vestimentar. Acolo intră în contact cu persoane avute, care călătoresc din loc în loc, şi devine iubita lui Gordon, un bărbat de culoar, proprietar al unui club de noapte. Din păcate, acesta ucide un om şi este trimis la închisoare. Fiind gravidă cu copilul lui Gordon, Joanna se întoarce în casa părintească. Însă tănara încă nu şi-a spus ultimul cuvânt! Michael Sarne, actor şi regizor, a marcat, cu acest film, cariera lui Donald Southerland.
 
Azi va avea loc avanpremiera filmului BRÂNCUŞI DIN ETERNITATE, cu scenariul de Radu Aneste Petrescu, Ioan Cărmăzan şi Pascal Ilie Virgil, în regia lui Adrian Popovici, o producţie Artis Film România. Publicul va avea o sarcină grea! A fost popularizat, printre spectatorii fideli ai festivalului, site-ul unde poate fi vizionat filmul CÂINELE JAPONEZ, în regia lui Tudor Jurgiu. Acest film va reprezenta România la Oscar, fiind propunerea unei comisii care, sub umbrela Centrului Naţional al Cinematografiei, trimite filmul care reprezintă România la premiul pentru Cel mai bun film întro limbă străină la Oscar, după un regulament neştiut şi necunoscut de către nimeni. Este un film merituos, al unui debutant care a primit cele mai multe premii la Gopo şi TIFF – organizate de către producătorul filmului! Un film despre care doamna Irina Margareta Nistor spunea public că nu are nicio şansă, fiind prima oară când un membru al acestei comisii exprimă public o părere contrară comunicatului Centrului Naţional al Cinematografiei. Din păcate, interese obscure au făcut ca această comisie să aleagă un film care nu va avea nicio şansă, nici măcar şansa de a atrage atenţia asupra lui. După filme afirmate la Cannes sau Berlin, România – prin votul unor persoane direct interesate – trimite la Oscar un film afirmat la Bombay (India) şi Gopo (România). THE JAPANESE DOG versus BRÂNCUŞI, sau BRANCUSI versus THE JAPANESE DOG, cu tot respectul pentru actorii şi echipa care au realizat filmul. Publicul din Vama Veche este chemat să aleagă între cele două filme. Actorii şi echipa vor participa la eveniment.
 
Romania International Film Festival este singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema).
 
Romania International Film Festival se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile pentru a-l sprijini pe regizorul ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014. Singura vină a lui Oleg a fost că a participat la protestele de la Kiev (Euro Maidan) şi nu a fost de acord cu anexarea Crimeei, acolo unde locuieşte, de către Rusia. Oleg se consideră cetăţean al Ucrainiei. Ro-IFF îi roagă, pe toţi cei care doresc să sprijine, să facă donaţii (informaţii pe www.ro-iff.ro), astfel încât, împreună, să putem ajuta familia. Orice sumă contează! Doi copii îşi aşteaptă tatăl acasă.
 
Credit foto festival: Răzvan Tulai
 
Evenimentul se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, iar cei care fac posibilă această ediţie a Ro-IFF sunt Centrul Naţional al Cinematografiei şi Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (parteneri instituţionali).

MECEFF 2014: Simpozioane tematice



Similar edițiilor anterioare, pe lângă competiția oficială, seria de filme reprezentative din perimetrul geografic central și est-european, filmele în limba idiș, filmele românești altfel și medalionul „Alexandru Tatos” din secțiunea „Selecția Președintelui” și două expoziții - Film Poster Is Not Dead  și  Filmul românesc – Afișe și reclame - , cea de-a patra ediție a MECEFF „7+1” vă propune două simpozioane tematice de neratat pentru pasionații de film politic și nu numai:


miercuri, 03.09.2014, 11:30
„Tranziția de la dictatură la democrație. România și Spania, o evoluție  în oglindă”.
Invitați: Emil Hurezeanu și Adrian (Mac) Liman
Moderator: Horia Barna

Dezbaterea își propune o scurtă incursiune contrastivă în evoluția situației din cele două țări din punct de vedere politic, economic, social și cultural, semnalând asemănările de sistem totalitar și diferențele specifice, schimbarea de regim și „tranziția” – sintagmă lansată public de un român, Adrian Mac Liman, la sfârșitul anului 1975, când se căuta în sens politic o formulă convenabilă pentru „deschidere, schimbare, reformă, ruptură, continuitate...” pe fondul agoniei și morții lui Franco... Firește, un comentariu aparte va fi făcut și pe marginea producțiilor cinematografice spaniole de gen, atât cele propagandistice, cât și cele anti-sistem sau evocări ulterioare ale perioadei franchiste, prezentate în cadrul Festivalului.


vineri, 05.09.2014, 11:30
„Filmul de propagandă vs Filmul de artă în regimul comunist”
Invitat: Cristian Tudor Popescu
Moderator: Horia Barna  

Dialogul pleacă de la elementele semnificative din cartea lui Cristian Tudor Popescu „România mută. Politică și propagandă în filmul românesc de ficțiune (1912-1989)", Editura Polirom, 2011, și se extinde asupra filmului de propagandă și a celui de artă (anti-sistem) din cinematografia Central și Est Europeană, inclusiv pe baza peliculelor prezentate în cadrul ediției  din acest an a MECEFF „7+1”. „Filmul românesc de ficţiune s-a născut cu propaganda politică în el... [...] Cu prea puţine excepţii, propaganda din cinema a urmat cu fidelitate liniile politice de evoluţie ale PCR. A fost mai întâi prosovietică, internaţionalistă, antiromânească, apoi naţional-comunistă, anticitadină, antiintelectuală, antioccidentală, vehicul al cultului lui Ceauşescu", scrie în cartea sa Cristian Tudor Popescu. 
Ambele simpozioane, care sunt legat de tema de anul acesta a festivalului, „25 de ani de la căderea comunismului în Europa”, se vor desfășura în sala specială a Centrului de Urbanism si Incubator de Afaceri pentru IMM-uri, Strada Nicolae Iorga nr. 2.

MECEFF “7+1” – Mediaş Central European Film Festival  este organizat de Ecran Cinema Management, Primaria Municipiului Mediaş prin Direcţia Pentru Cultură, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei, A.D.I. Regiunea Târnavelor. Cea de-a patra ediție va avea loc în perioada 2-6 septembrie 2014.

Website: www.meceff.ro
Facebook: http://www.facebook.com/#!/meceff

Coproducător: TVR

Parteneri principali: Luxten, ROMGAZ,  Kromberg & Schubert

Suporteri: BACHMANN, Federatia Comunităților Evreiești din România, BinderBubi Hotel & Spa, Traube Hotel & Restaurant

Cu sprijinul: Institutului Maghiar din București, Institutului Polonez din București, Ambasadei Republicii Slovace în România, Institutul Slovac de Film, Ambasadei Spaniei în România, Institutului Cervantes din București, The National Center for Jewish Film, Forumului Cultural Austriac, Ambasadei Republicii Slovenia în România, Centrului Ceh.