Spectacolul "Fugato labile pour Camille Claudel"
Asociația Femeilor din teatru If…/...Dacă pentru Femei, cu sprijinul UNITER, MNAR și UNArte, prezintă spectacolul:
FUGATO LABILE POUR CAMILLE CLAUDEL
Autor: Georgette Garbes Putzel
Traducerea: Edith Negulici
În distribuție: Liana Ceterchi, Teodora Toader, Cezara Munteanu
Regia: Liana Ceterchi
Scenografia: Alina Nica Gurguță, Ellida Toma
Coregrafia: Georgiana Dobre
Fotografii și lumini: Steluța Popescu
Muzica: J.S.Bach
Soundtrack/video: Luca Achim
,,Camille Claudel. Femeia artist cunoscută mai mult pentru relaţia ei cu Rodin (căruia i-a fost elevă, colaborator, amantă şi muză) şi-a depăşit timpul şi a fost dată uitării chiar de oamenii cei mai apropiaţi ei. Un destin remarcabil, atât prin forţa cu care a pătruns şi a reuşit în lumea artistică, cât şi prin tragismul care i-a marcat sfârşitul. Paul Claudel fratele ei mai mic, spunea că ar fi fost înzestrată cu toate darurile; considerată genială, inteligentă, cultivată, de o frumuseţe izbitoare - a fost dăruită acestei lumi pentru a revela frumosul.
Camille Claudel a adus sculptura într-un punct în care echilibrul sfida zborul. Nu a fost însă lăsată să zboare. Nu o permiteau prejudecăţile timpului, Nu se cădea, Nu era voie… Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei... devenind ea însăşi un NU, refuzând să mai lucreze, să mai existe. A trebuit să treacă aproape un secol pentru a i se recunoaşte geniul.“ (Liana Ceterchi)
"Fugato labile pour Camille Claudel" a avut premiera în 2016 la Institutul Francez din București si, de atunci, spectacolul a mai fost prezentat cu succes la BOZAR (Bruxelles), la Muzeul Național de Artă (Sala Auditorium), la Teatrul "Traian Grozavescu" (Lugoj) și la Teatrul de Vară "Ethos" (Arad), contribuind la cunoașterea unui capitol sensibil și important din istoria artei moderne – creația sculpturală a unei femei geniale, de patrimoniu cultural mondial.
"Fugato labile pour Camille Claudel" prezintă publicului român o perspectivă actuală asupra biografiei şi creaţiei sculptoriţei, într-o perioadă în care opera sa este recuperată la nivel internaţional prin expoziţii temporare şi cataloage dedicate, evenimente care au culminat cu deschiderea Muzeului Camille Claudel la Nogent-sur-Seine.
Joi 7 decembrie, ora 18.00
Centrul Cultural Calderon
(Str. J. L. Calderon nr. 39, Sector 2, Bucureşti)
Intrarea liberă
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu