Trupa Sarmalele Reci lansează un cântec de Crăciun


Într-o epocă în care Crăciunul a devenit un pretext pentru excese consumeriste, Sarmalele Reci relansează moda urărilor prin sms, în nou lansatul cântec „Fie ca” (muzică: Zoltán András, versuri: Florin Dumitrescu). Este o piesă cantabilă, cu influențe gospel și cu un umor dulce-amărui. Cântecul este o colaborare cu Jazzappella și are un videoclip realizat de Corina Schweiger, videoclip care poate fi văzut aici: https://youtu.be/P8KNAs8KOTE.
 
Oamenii de care râdem uneori pentru obiceiurile lor învechite, sunt poate adevărații depozitari ai spiritului Crăciunului. Ei, care ne fac urări caraghioase și uncool cu „fie ca”, primesc la rândul lor un colind, în maniera Sarmalelor Reci.
 
Personajul de modă veche din „Fie ca” poate fi chiar Domnu’ Popa, cel căruia Sarmalele Reci i-au dedicat un alt cântec de Crăciun, la mijlocul anilor ’90. De atunci, povestea bunicului care-și „toacă pe cadouri întreaga pensioară” a devenit un hit al comunităților rock-folk și, bineînțeles, o piesă obligatorie în setlist-ul de decembrie al Sarmalelor Reci. 
 
Se va bucura și „Fie ca” de același succes? - Pentru noi, adevăratul succes ar fi să le înseninăm viața oamenilor, să îi deturnăm de la cursa nebunească după consum și îmbuibare, să le arătăm ce înseamnă la origini Crăciunul: compasiune, solidaritate și omenie - au răspuns Zoltán András (voce, clape) și Emil Viciu (chitare).
 
Iar textierul Florin Dumitrescu declară: - Știam că mai există un cântec frumos de Crăciun cu titlul „Fie ca”. Îi aparține prietenului nostru, cantautorul Cosmin Vaman, cel pe care l-am și sunat cu această ocazie. I-am spus că am scris un text, ce-i drept, diferit ca idee, dar intitulat la fel cu al lui. Nu eram obligat s-o fac, dar țin la Cosmin și... noroc că ține și el la mine și mi-a răspuns plin de bunăvoință. Fie ca ambele cântece să fie auzite cât mai des!
 
Youtube: https://youtu.be/P8KNAs8KOTE
Facebook: https://www.facebook.com/SarmaleleReci/

ARTmania 2020 (24-25 iulie), primele noutati


Amon Amarth, Clutch, Cult of Luna, My Dying Bride, Myrkur și The Vintage Caravan fac parte din primul val de confirmări la cea de-a 15-a ediție ARTmania Festival, care va avea loc în perioada 24-25 iulie 2020,în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului.


Abonamente individuale pentru ediția aniversară a festivalului, la prețul de 190 lei/ buc. sunt deja disponibile într-un număr limitat de 500 de bucăți pe artmaniafestival.ro, website-ul oficial al evenimentului.
           
Amon Amarth (SE) poartă stindardul metal de peste 25 de ani, animați de aceeași inspirație și forță care i-a ajutat să iasă din necunoscutul începuturilor din Tumba (orașul natal din Suedia) în lumina scenei internaționale și să setransforme într-una dintre cele mai apreciate trupe metal din întreaga lume, maeștri moderni ai muzicii heavy metal și oaspeți obișnuiți ai celor mai importante festivaluri de profil.

Istoria suedezilor care consideră heavy metal-ul nu doar un gen muzical, ci un stil de viață, începe oficial în 1992 în Tumba.Rădăcinile proiectului provin însă de la grupul de death metal Scum,activ încă din 1988. Subiectele desprinse din mitologie, mai ales cea vikingă, sau cu alură istorică pot fi regăsite chiar și la nivelul numelui formației, Amon Amarth traducându-se în limba sindarin (limbă inventată de J. R. R. Tolkien) prin „Muntele Destinului”,care este unul dintre vulcanii din Middle-earth.

Trupa a cunoscut aprecierea publicului și a început să câștige atenția scenei internaționale încă de la albumul de debut, „Once Sent from the Golden Hall”, caracterizat drept„un mix complex de riff-uri complicate, armonii melodioase și ritmuri care-ți strivesc sufletul, completate de strigăte dure de moarte, care ne fac să retrăim experiența bătăliilor și trădărilor nordice”. Sau, potrivit descrierilor Allmusic,„piesele lor îți aduc sunetele haotice ale războaielor, țipele celor pe moarte și zgomotul armelor care se confruntă”. Cu lansări care au impresionat fanii și critica de specialitate deopotrivă, precum „With Oden On Our Side” (2006) sau „Twilight Of The Thunder God” (2008, ajuns pe locul 10 în topurile suedeze și locul 50 în Topul Billboard 200), Amon Amarth și-au consolidat succesul pe scena metal internațională, ajutați fiind și de energia explozivă a show-urilor live, care oferă mereu fanilor o experiență memorabilă. 

Clutch (SUA)vin pentru prima dată în România pentru a aniversa alături de fani 15 ani de ARTmania Festival.
Clutch sunt un nume de referință al scenei rock internaționale, care a reușit să atragă admirația publicațiilor de profil. Loudersound, spre exemplu, consideră că „Clutch sunt pur și simplu una dintre cele mai bune trupe rock de pe planetă și au deținut acest statut încă de la începuturile lor. Albumele formației, care variază de la abordări hardcore la blues, la stoner rock sau la influențe funk, sunt compoziții complexe, valoroase, de pot fi gustate din plin de cunoscători, compoziții care le-au câștigat aprecierea internațională. Deși, trupa s-a bucurat de recunoașterea pe care o merită cu adevărat abia în ultimii ani”.

Într-adevăr, cei 4 membri fondatori au început să împingă tot mai mult granițele rock-ului încă din liceu, din momentul în care s-au cunoscut. Apărută pe scena muzicală în 1991 în Maryland (SUA), formația a cochetat inițial cu nume precum „Glut Grip” sau „Moral Minority” înainte să decidă să continue cu „Clutch”. Navigând prin abordări ale unor genuri diferite, trupa a fost catalogată adeseori ca fiind hard rock, blues rock, southern stoner rock sau alternative metal de către publicații și fani, însă membri Clutch consideră că nu sunt altceva decât chintesența unei trupe rock americane.

Pe lângă albumele prin care au atras atenția industriei, grupul s-a făcut remarcat încă de la începuturi datorită turneelor constante în care s-au aflat și în care au împărțit scena cu nume precum Lamb of God, Iron Maiden,

Primus, Thin Lizzy, Mastodon sau Motörhead. Iar în 2020, Clutch își va întâlni publicul în primul concert din România, susținut pe scena ARTmania Festival.

Cult of Luna (SE), va aduce mult apreciatele compoziții post-metal pe scena ARTmania Festival pentru a-și reîntâlni fanii cu ocazia aniversării a 15 ani de festival.

Înființată în 1998, din rămășițele trupeihardcore punk Eclipse, Cult of Luna a câștigat aprecierea scenei underground de la primele albume „Cult of Luna” (2001) și „The Beyond” (2003), pentru ca „Salvation” (2004) să fie materialul care le va asigura ascensiunea în industria muzicală internațională, acensiune consolidată și de următorul album, „Somewhere Along the Highway” (2006). De-a lungul carierei, stilul trupei a trecut de la abordările doom metal ale începuturilor către un post-metal, temele exprimate în melodiile lor incluzând dezgustul față de partidele aflate la putere, propaganda, controlul statului asupra individului și diminuarea libertății individuale prin supraveghere sau teme spirituale precum cele regăsite în „Salvation”.

Acest material, de altfel, a obținut punctajul 10/10 al binecunoscutei reviste Metal Hammer, singurul material care a reușit această performanță fiind „Metallica” - „Black Album” (cel de-al cincilea album de studio al Metallica). Au urmat Eternal Kingdom (2011), Vertikal (2012) și Vertikal II (2015), lansări urmate de turnee.Și apoi de o perioadă de tăcere care a durat până în 2019, când trupa a reapărut pe scenă și în studio pentru a aduce la lumină un nou album, „Dawn To Fear”, material ce încununează cei 20 de ani de muzică heavy, plină de emoție, profunzine și de creativitate. După cum povestește Johannes Persson, vocal/ chitarist și compozitor principal: „În cazul fiecărui album de până acum, am știut foarte bine ce ne doream să facem, ce doream să obținem și cum să sune. Pentru fiecare dintre materialele de acum am avut o temă anume aleasă, selectată în funcție de ceea ce ne doream să povestim celor din jurul nostru. Însă, cu noul abum, am vrut ca lucrurile să fie altfel. Am putut observa că fiecare dintre noi, cei din trupă, inclusiv eu, am trecut în ultimii ani prin numeroase schimbări la nivel de gândire, de interpretare, de comportament. Și am dorit ca acest nou material să fie născut în urma unui proces spontan, care să exprime la nivel melodic toate aceste evoluții”. Iar rezultatul muzical va fi împărtășit live cu pasionațiide concerte în Piața Mare a Sibiului, cu ocazia sărbătoririi a 15 ediții neîntrerupte de festival.

My Dying Bride (UK) revin la ARTmania Festival, la 12 ani de când au urcatpentru prima dată pe scena din Piața Mare.

Formația britanică, prezentă de aproape 30 de ani în peisajul muzical internațional, este una dintre trupele care au popularizat genurile gothic metal șideath doom metal în rândul publicului, alături de Paradise Lostși de Anathema,la cele trei trupe făcându-se, de altfel, referire ca la „Peaceville Three” întrucât toate se aflau la acea vreme în portofoliul aceluiași label.

Cariera grupului ce avea să devină cunoscut drept My Dying Bride a început în 1990 în Bradford (Marea Britanie), atunci când chitaristul Andrew Craighan și toboșarul Rick Miah au dorit să înceapă un nou proiect, după plecarea lor din trupa Abiosis. S-au alăturat apoivocalul Aaron Stainthorpe și chitaristul Calvin Robertshaw. La scurt timp după aceea, tânărul proiect a lansat și primul single, intitulat „God Is Alone”, piesă atât de bine primită de public încât a devenit sold out la puțină vreme după apariția pe piață.

Debutul de succes a atras atenția label-ului Peaceville, cu care My Dying Bride a semnat și a lansat primul EP, „Symphonaire Infernus et Spera Empyrium”, urmat curând de primul album full-lenght „As the Flower Withers”, de un turneu în Europa și Marea Britanie, de încă un EP, „The Thrash of Naked Limbs” (1992), de un al doilea album de studio, „Turn Loose the Swans” (1993), de un nou turneu, de un nou EP, „I Am the Bloody Earth” (1994) și, la distanță de numai un an, de încă un album, „The Angel and the Dark River” și de un nou turneu.

Iar efervescența creativă a continuat din album în album, acompaniate de turnee, construind în cele trei decenii de carieră un palmares de nu mai puțin de 12 albume, 3 EP-uri, 1 demo, 1 box set, 4 compilații, 1 album live și un CD/ DVD, materiale care și-au lăsat adânc amprenta asupra industriei muzicale, care au servit drept sursă de inspirație pentru numeroși tineri artiști și care le-au asigurat statutul etern de întemeietori ai unui nou gen muzical.Iar anul viitor, compozițiile care au hipnotizat generații întregi de ascultători vor răsuna din nou în Piața Mare a Sibiului.

Myrkur(DK), revine în line-up-ul ARTmania Festival și își va susține mult așteptatul concert în cadrul ediției aniversare.

Myrkur,termen care se traduce prin „întuneric” în islandeză, este numele proiectului muzical de black-metal și alter ego-ului artistei și fotomodelului danez Amalie Bruun. Născut din tenebrele scandinave, Myrkur combină intensitatea brută a energiei masculine cu tonalitățile black metal și cu muzicalitatea sofisticată și delicată pe alocuri a vocilor feminine. Albumul de debut, „M” (coprodus cu Ulver, în colaborare cu membri din Mayhem, Nidingr și Arch Enemy), a adus Amaliei Bruun premiul pentru „Cel mai bun album hard rock” la Gaffa Awards, în 2015, premiul pentru „Trupa anului” și cel pentru „Metal album of the Year” la competiția High Voltage Awards. A fost îndelung lăudată de critica de specialitate (Steppeulven – Asociația Daneză a Criticilor Muzicali), a avut turnee alături de nume cunoscute, precum Behemoth sauOpethși a urcat pe scenele unora dintre cele mai mari festivaluri, ca: Hellfest, Graspop sau Wacken Open Air Festival.

Cel de-al doilea album al artistei, „Mareridt” („coșmar” în daneză) reprezintă o intensă juxtapunere a întunericului cu lumina, tradusă în tonalități, ritmuri și sunete intense, ce i-au adus premiul pentru „Albumul Anului” în cadrul galei „Golden Gods Ceremony”, organizată de Metal Hammer.

The Vintage Caravan(IS), alternativ clasic rock din Islanda, este una dintre tinerele trupe în ascensiune rapidă pe scena muzicală internațională care vor cânta pentru prima dată în România la ARTmania Festival.

După ce a făcut senzație încă de la prima apariție live în 2012, la Eistnaflug festival,formația a strâns în portofoliu un număr impresionant de concerte în cadrul unor turnee europene alături de nume precum Blues Pills, Europe, Grand Magus sau Orchid și a urcat pe scena unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil, precum Roskilde (unde au fost deja prezenți de 2 ori), Wacken Open Air (unde au cântat de 2 ori), Hellfest, Rock Werchter, Summer Breeze (pe care l-au vizitat deja de 2 ori), Graspop (cu 2 apariții la activ) sau Ramblin’ Man Fair, pentru a menționa doar câteva dintre ele.

Cu trei albume deja la activ, ultimul dintre ele, „Gateways” fiind de asemenea bine primit de public și de critica de specialitate, The Vintage Caravan are asigurat drumul spre succes. „Gateways”, spre exemplu, a atras unele dintre cele mai bune recenzii din partea unor publicații de referință. ROCK IT! (GER)consideră că „piesele The Vintage Caravan reprezintă un milestone, un punct de referință pentru noua generație de artiști hard rock”, în timp ce Kerrang (UK) spune că „În cel mai fermecător mod posibil, The Vintage Caravan sunăca și când ar fi fost prezenți dintotdeauna în peisajul muzical. Este greu să nu te lași fascinat și intoxicat de neînfrânata bucurie a trupei de a purta ascultătorul în călătorii muzicale fantastice”. Iar Rock Hard (FR) e de părere că „The Vintage Caravan este una dintre cele mai fascinante trupe ale noului val retro rock”.

Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania s-au pus deja în vânzare pe website-ul oficial, www.artmaniafestival.ro,primele 500 de abonamente având un preț special de 190 lei/ buc., disponibile până la epuizare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2019. După această dată, o nouă etapă de pre-sale va începe, în cadrul căreia abonamentele individuale vor avea prețul de 290 lei/ buc.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artăși divertisment (entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artisticăinspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și

locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.
Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.  

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj TankianșiDevin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

Uncard de spectator abonamentul unteatru ilustrat de Oana Pellea, Gigi Căciuleanu, Horațiu Mălăele, Gheorghe Visu și Ionuț Vișan

2020 marchează un punct foarte important în existența unteatru. Este anul în care proiectul independent inițiat de regizorii Andrei și Andreea Grosu împlinește un deceniu de existență. În așteptarea lui, echipa a pus la cale o aniversare specială dedicată tuturor iubitorilor de teatru. În semn de recunoștință pentru susținerea primită de la spectatorii săi încă de la începuturi, unteatru lansează o serie de carduri de fidelitate, în ediție limitată, inspirată de personaje celebre din dramaturgia universală. 


Nume mari ale scenei românești semnează ilustrațiile care personalizează cardurile propuse spectatorilor: Prospero, Hamlet, Don Juan și Shylock. Lor li se alătură abonamentul Mecena, dedicat companiilor. Toate aceste personaje sonore vor deveni astfel, în 2020, mesagerii teatrului independent. Artiștii Oana Pellea, Gigi Căciuleanu, Horațiu Mălăele, Gheorghe Visu și Ionuț Vișan au avut generozitatea de a se alătura campaniei, susținând astfel fenomenul independent și încurajând în continuare dezvoltarea acestui proiect cultural. 

Accesul gratuit la spectacole, prioritatea rezervării biletelor, invitațiile la premiere și reducerile în locație sunt doar câteva dintre beneficiile de care vor avea parte deținătorii cardurilor în 2020. Achiziționarea lor va reprezenta nu doar prilejul de a fi oricând aproape de unii dintre cei mai apreciați artiști, dar și o declarație de susținere a teatrului care, în ultimii 10 ani, a produs din resurse proprii numeroase spectacole apreciate și recunoscute de juriile marilor festivaluri.
 
Toate cele cinci carduri vor fi valabile pe durata întregului an, fiecare dintre ele având o valoare proprie, dictată de numărul de beneficii oferit deținătorului. Prețul unui abonament anual pornește de la 300 de lei (Shylock), garantând accesul spectatorului la toate avanpremierele unteatru din 2020 și reduceri substanțiale pentru toate biletele achiziționate. Valoarea unui abonament poate crește până la 5000 de lei (Cardul Mecena dedicat companiilor), oferind beneficiarilor 100 de bilete la teatru sau reprezentații private, organizate pentru angajații sau partenerii companiilor-Mecena.

 
Despre unteatru
unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010, născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.

unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator. 

Necrophobic la Rockstadt Extreme Fest 2020

Necrophobic va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Se spune ca formatia si-a luat numele de la o melodie compusa de Slayer, de pe albumul „Reign of Blood” (1986). Trupa a aparut in peisajul muzical in 1989, fiind fondata de Joakim Sterner si de David Parland din dorinta de da nastere unui gen de death metal inca si mai intunecat fata de ceea ce exista la acel moment. Iar rezultatele taioase, cu insertii acustice sau lirice feroce nu au intarziat sa apara, fiind dominate de subiecte legate de satanism, moarte sau teme anti-crestine.


Albumul de debut, „The Nocturnal Silence”, a aparut in 1993, fiind urmat de „Spawned by Evil” in 1996 si de „Darkside” la numai un an distanta. Inspiratia a continuat sa anime trupa, astfel ca la numai doi ani, Necrophobic aduce la lumina un nou material, „The Third Antichrist” (1999) sub Black Mark Production. Schimbarea casei de discuri a oferit grupului ocazia sa aduca pe piata inca un album „Bloodhymns” (2002), urmat de o noua schimbare si de un nou material, „Hrimthursum” (2006), aparut sub Regain Records/ Candlelight USA, acelasi label sub care Necrophobic va lansa si materialul care va castiga titlul de „Albumul lunii” acordat de Metallian.com: „Death to All” (2009).


Iar noutatile nu au incetat sa apara, Necrophobic fiind animati de o continua forta creativa care au adus la lumina materiale precum „Womb of Lilithu”, „Pesta” sau „Mark of the Necrogram” (2018), ultimul mentionat fiind definit de trupa drept mai mult decat un album, drept intunecimea suprema care cufunda toate razboaiele in violenta, drept o manifestare virulenta a fortei muzicale pe toate fronturile.


Dupa propriile spuse ale membrilor formatiei „noul album ne face sa simtim ca suntem o trupa dedicata 100% lucrurilor pe care le compunem. Ca suntem 100% «metal people» care se implica total pentru a oferi celor din fata scenei o experienta intensa, un sunet incisiv si intunecat, ceva mult mai mult decat o muzica bine cantata”. O experienta plina de forta pe care o vor aduce in 2020 in fata fanilor Rockstadt Extreme Fest.


Necrophobic (SE) continua seria numelor confirmate pentru cea de-a opta editie a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numara: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), Psykup (FR), UADA (SUA) sau Tableau Mort (UK).


Melodii Necrophobic:
- http://bit.ly/34F4MZ4
- http://bit.ly/2Z5mzYr


Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.


Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

SAGA Music Festival anunta valul 2 de artisti confirmati


ALDA și Insomniac, doi dintre liderii mondiali ai scenei electronic dance music, alături de organizatorul local The Mission, anunță un nou val de artiști confirmați la SAGA Festival: Alan Walker, Sam Feldt (Live), Sigala și Tiësto.

Aceștia continuă seria confirmărilor anunțate recent: Disclosure, Don Diablo, Faithless DJ set, Marshmello (singurul său show din România) și Meduza, cu care fanii se vor întâlni pe 5-7 iunie 2020 la SAGA Festival, primul festival de muzică electronică de mare amploare din București.
· Prima categorie de abonamente la preț special este deja sold-out, în prezent fiind disponibil un nou presale cu abonamente individuale pentru cele trei zile de festival la prețul de numai 199 lei + taxe (42 euro) pe Bilete.ro.

Superstarul internațional Tiësto vine la SAGA Festival pentru a susține singurul său show din România din vara lui 2020. Fiind deja de multă vreme un punct de referință al industriei muzicale internaționale, artist și producător premiat cu numeroase discuri de platină, de aur și cu premii Grammy, Tiësto este un muzician cu o carieră fulminantă, sub semnul căruia stau câteva momente de cotitură ale scenei dance music internaționale.

Alături de binecunoscutul artist olandez, pe una dintre scenele SAGA va urca și Alan Walker, una dintre stelele industriei internaționale care a cunoscut o ascensiune impresionantă după lansarea hit-ului internațional „Faded” (2015), piesă care a intrat în grupul select al melodiilor care au atins peste un miliard de stream-uri pe Spotify. Participanții la eveniment se vor cufunda în atmosfera inedită a festivalului pe piesele hipnotizante ale superstarului norvegian Alan Walker, care va susține la SAGA Festival singurul său show din România din vara anului viitor.

Sam Feldt, unul dintre cei mai iubiți artiști ai scenei internaționale, vine la SAGA Festival pentru a completa seria show-urilor de excepție dedicate pasionaților de muzică și de distracție. După ce a impresionat mulțimile celor mai mari festivaluri din lume cu concertele sale ce debordează de o energie electrizantă și antrenează publicul pe ritmuri upbeat susținute de trompete, tobe și de un band cu vibe-uri bune, Sam Feldt aduce la SAGA Festival o experiență artistică ce promite să fie cu adevărat memorabilă.

Sigala, maestru pop-dance britanic ale cărui mixuri au ajuns în Top 10 UK Single Charts, inclusiv single-ul său de debut „Easy Love”, vine în premieră în România la SAGA Festival, aducând petrecăreților unele dintre cele mai iubite hit-uri radio pe care le-a lansat.  

SAGA Festival va avea loc pe 5-7 iunie 2020 și va aduce pasionaților de festivaluri și de concerte o experiență muzicală absolută: peste 150 de artiști, 5 scene care vor găzdui show-uri din mai multe genuri muzicale, susținute de-a lungul a 3 zile de concerte și de distracție!

Evenimentul, care va transforma Bucureștiul în epicentrul unei experiențe muzicale absolut inovatoare, este organizat de două dintre cele mai importante companii din industria evenimentelor muzicale de la nivel mondial: ALDA și Insomniac, în parteneriat cu organizatorul local The Mission. Cei doi jucători internaționali și-au unit forțele anul trecut pentru a continua să lanseze și să dezvolte proiecte de succes, completând palmaresul evenimentelor memorabile, precum: binecunoscutul AMF din Amsterdam (Amsterdam Music Festival) și EDC (Electric Daisy Carnival) din Las Vegas, cel mai mare festival internațional dedicat genului EDM (electronic dance music). The Mission, organizatorul local, are peste 19 de ani de activitate, fiind cunoscut pe piața din România pentru cele peste 120 de evenimente de muzică electronică și nu numai – marca The Mission.

Intrarea SAGA Festival pe scena festivalurilor din Europa de Sud-Est reprezintă un moment important pentru pasionații de evenimente și de concerte live din București, care se vor putea bucura de primul festival de muzică electronică de mare amploare din capitală. SAGA promite publicului din România o experiență de neuitat, indiferent de preferințele muzicale personale.

SAGA Festival își propune să revoluționeze piața evenimentelor muzicale live prin pregătirea unor experiențe memorabile, imersive, a unor show-uri de lumini, proiecții și spectacole vizuale impresionante pe care organizatorii le vor oferi festivalierilor, pe lângă concertele electrizante. Toate detaliile vor fi dezvăluite de-a lungul următoarelor luni, pe măsură de noi informații despre SAGA Festival vor fi anunțate public.

Acest nou proiect al ALDA și Insomniac, companii ce organizează peste 350 de show-uri și au peste 30 de brand-uri de evenimente muzicale vizitate de milioane de participanți din întreaga lume, va contribui la dezvoltarea pieței de evenimente muzicale live din România și își propune să atragă festivalieri din întreaga lume, care se vor reuni la București pentru prima ediție a acestei sărbători muzicale de mare amploare. Iar acesta va fi doar începutul, SAGA propunându-și să devină unul dintre punctele de reper de pe piața festivalurilor muzicale internaționale.

Numărul limitat de abonamente pentru cele trei zile de festival, la preț special de numai 199 lei + taxe (42 euro), disponibile pe Bilete.ro sau în rețeaua națională Bilete.ro, sunt gândite ca un cadou de bun venit oferit de organizatori primilor cumpărători, pasionați de festivaluri.

· Plasează o comandă pe Bilete.ro prin e-ticket (print at home/ scanned on your mobile): plătește cu cardul, fără taxă de curierat. Pentru fiecare bilet achiziționat utilizatorul va primi pe e-mail un link unic. Tot ce trebuie să facă este să-și printeze biletul acasă și să vină cu el la eveniment. 

· Prin comandă: la www.bilete.ro (livrare la domiciliu prin curierat).

· Direct: biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în magazinele Inmedio și Relay semnalizate „Bilete.ro”, în magazinele Germanos/ Telekom, în oficiile Poștei Române și în casieriile Bilete.ro din București incinta Hotel Ibis, Calea Griviței nr. 143, parter și din Cluj la casieria BT Arena (Sala Polivalentă). 

· Lista completă a celor peste 1.500 de puncte de vânzare din rețeaua Bilete.ro de pe întreg cuprinsul țării poate fi accesată aici: http://www.bilete.ro/partners.asp.

INFO BILETE: +40.21.311.93.23 si/sau office@bilete.ro

# # #
Facebook event:
https://www.facebook.com/events/559274794866070/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1575382700193772
Facebook page: https://www.facebook.com/pg/SAGAFestivalOfficial/posts/?ref=page_internal
Instagram: https://www.instagram.com/Saga_Festival/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCzjy9gHWKB_gowSz8EHJprg
Twitter: https://twitter.com/Saga_Festival
# # #

Despre ALDA
ALDA este producător global, dezvoltator de concepte de  eveniment și pentru show-uri de DJ și promoter de muzică electronică, ce are în portofoliul companiei unele dintre cele mai cunoscute evenimente ale industriei muzicale intrernaționale, precum: Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, AMF, We Are Connected, New Horizons, and The Flying Dutch. La ADE 2018, ALDA a pornit un parteneriat cu Insomniac pentru ca împreună cele două companii să producă unele dintre cele mai impresionante evenimente muzicale, contribuind la aducerea scenei de electronic dance music mai aproape de public, în cât mai multe țări.

Despre Insomniac
Insomniac produce unele dintre cele mai inovatoare, complexe și interactive evenimente și festivaluri de muzică din întreaga lume. Sprijinite de cele mai noi tehnologii la nivel de lumini, efecte speciale, pirotehnice, de echipamente de sunet de ultimă generație și de instalații de mare complexitate, aceste evenimente captivează simțurile audienței și oferă fanilor un nivel unic și cu totul nou de interacțiune. Oferirea unei experiențe de eveniment de cea mai bună calitate este prioritatea numărul unu a companiei. Timp de peste 25 de ani, Insomniac a organizat peste 2.000 de festivaluri, concerte și evenimente de club în întreaga lume, care au avut aproape 5 milioane de participanți. Cel mai important eveniment anual organizat de companie, Electric Daisy Carnival Las Vegas (EDC), este cel mai mare festival de muzică dance de la nivel mondial, care atrage peste 465.000 de fani de-a lungul a trei zile. Compania a fost fondată de Pasquale Rotella în 1993, având sediul la Los Angeles (SUA). În 2013, Insomniac a început un parteneriat cu Live Nation, una dintre cele mai cunoscute companii de entertainment de la nivel global.

Despre The Mission
The Mission este prezent pe piața locală de 19 ani. După mai mult de 120 de evenimente de experiență muzicală inovatoare, totul poate fi rezumat destul de simplu: The Mission face spectacolele potrivite vibe-ului pieței și scenei muzicale din România. În toți acești ani, The Mission a conectat fanii cu idolii lor. Fat Boy Slim, The Chemical Brothers, Luciano, Armin van Buuren, Carl Cox, Tiesto, Solomun, Sven Vath sunt doar câteva din numele artiștilor care s-au alăturat acestui concept. Iar povestea continuă.