Signvm Imperii II - Triarii, Empusae si BLN la Bucuresti



"Fii pregatit sa arzi in propriile flacari; cum altfel poti renaste daca mai intai nu ai fost cenusa?" (F. Nietzsche)
Signvm Imperii continua sa aduca in prim-plan semnele constientizarii in cel de-al doilea act al sau, unul mai bogat in continut, stralucind de simboluri. Cuvintele putine dar bine alese, imaginea atent selectata si profunzimea nemarginita a peisajelor sonore, vor fi prezentate publicului ca simple porti spre cai de mult uitate.
TRIARII(DE), un nume de referinta pentru zona martial industrial, va marsalui din nou pe pamanturi romanesti in cadrul editiei noastre Signvum Imperii.
TRIARII si-au inceput "Ars Militaria" in 2005, forjandu-si armura dintr-un grandios sunet martial, avertizand asupra declinului valoriilor occidentale, reconsiderand credintele personale greco-romane; acel Crepuscule des Dieux al epocii moderne este pictat in "Piece Heroique", pentru ca apoi sa plateasca tributul de trandafiri catre Roma antica, vizualizand astfel o noua Europa in "Muse in Arms" din 2008.
In cadrul aceleiasi case de discuri, Eternal Soul Records, unde au fost lansate si inregistrarile precedente, Christian Erdmann isi strange inca o data legiunile spirituale pentru solemnul si vigilentul "Exile" in 2011.
TRIARII ne deranjeaza zona de comfort in care am fost constransi de oboseala lumii prezente. Muzica sa ne forteaza a privi "spre razboi, propria noastra depravare si pofta de distrugere" si ne provoaca sa constientizam modernitatea printr-o confruntare simbolica cu trecutul.
Erdmann raspunde cu compozitii dur-exaltate insusi fanatismului de care a fost acuzat, aratand ca asemenea opinii sunt nimicuri impotriva vantului.
In data de 12 Februarie, Club Control din Bucuresti va gazdui legiunea europeana Triarii pentru o manifestare a elegantei martiale si un concert maiestuos. De aceasta data, Christian Erdmann va fi insotit pe scena de Nicolas Van Meirhaeghe din Empusae.
Noi am depus armele. Acum depinde de Triarii.
+
Datorita complexitatii sale muzicale, s-ar putea sa va surprinda faptul ca Empusae (BE) este un proiect creat de un singur om, Nicolas Van Meirhaeghe aka Sal-Ocin.
Empusae exerseaza o stiinta suprarealista a structurii care pulseaza intr-o maniera aproape obsesiva.
Muzica, asemanatoare unui zanganit de ceasornic, aproape ca induce imaginea unei linii mecanice de asamblare. Astfel este construit un sunet incordat si evocativ ce ramane consolidat in memorie, refuzand sa fie dat uitarii.
Primele sale drumuri au inceput ca o imersiune in pustietatiile post-apocaliptice urbane, industriale, pe albume ca "Funestus" (2002)" si "Error 404: Metaphorical Loss" (2005). Mai tarziu, au luat o intorsatura catre sunete organice, ritualice, evocand natura salbatica si ecourile batailor de tobe shamanice.
Empusae a devenit mai echilibrat, putin mai calm dar niciodata mai putin intens. "Sphere from the Woods" (2013) aduce sunete scaldate in misticism, serpuind precum o idera in jurul copacilor, de la radacini pana la coroanele lor celeste.
Ultima aditie la discografia sa este asamblata folosind o selectie de piese live inregistrate in timpul concertelor Empusae din perioada 2012-2013. Rezultatul ia forma albumului lansat in 2014, intitulat Rutsu No Hoyo. Acesta rezuma intr-un mod armonic si incitant apogeul evolutiei lui Sal-Ocin, care stapaneste astfel conceptul sonor si straturile ambientale ce definesc Empusae.
Sal-Ocin isi descrie muzica ca luand forma unei coloane sonore pentru fanteziile ascultatorilor sai.
Fiind membru activ in diverse proiecte precum This Morn' Omina, Tzolk'in, Project Arctic si membru live in In Slaughter Natives, Ah Cama-Sotz, IC 434, Triarii, TriOre si Sophia, Sal-Ocin nu se teme sa colaboreze cu o varietate de artisti (Nick Grey, Arcana, ISN, ORE si multi altii).
+
Inceput ca un hobby in 1997, Brazda lui Novac (BLN) este in prezent un proiect apreciat pe scara larga al muzicianului roman Victor Popescu. Prezentand o neasteptata fuziune de genuri, BLN este construit in jurul ariilor: synth, electro, new wave-ul anilor '80 si shoegaze, uneori chiar aducand o briza de industrial, nostalgica fata de inceputurile IDM-ului.
In 2003, Victor si-a infiintat propriul studio de inregistrari, urmat de Square Sound Records in 2009, fapt ce i-a permis sa includa mai mult suport hardware in munca sa.
Proiectul a avut numeroase concerte in Romania si in Europa, iesind in evidenta si cu propriile compozitii dar si prin colaborarile cu Yvat, Silent Strike, Dezz si Artan.
Cel mai recent album "Moldern" a fost lansat in octombrie, 2013; continand doua discuri, el prezinta o compozitie si mai complexa, dar si primele elemente vocale ale proiectului pana in prezent.
+
Bilete la intrare vor costa 40 RON.
Datorita numarului limitat de bilete, va recomandam sa faceti rezervari la odkollective [at] gmail dot com
Biletele rezervate vor costa 35 RON.

0 comentarii: