Question Mark: Phi (At) - Axial Lead (Ro) - Mindcage Escape (Ro) - 28 august



Pe 28 august vă aşteptăm la o seară care îmbină laturile moderne ale progressive-ului, de la avant-garde la post, alături de Phi (Austria), Axial Lead şi Mindcage Escape.
Aşa cum v-aţi aştepta, sonorităţile care vor părăsi Question Mark vor fi progressive de la început şi până la final.

 
RVSP : https://www.facebook.com/events/706889856100214/
Open doors: 20:30 / Show stars: 21:30
Support: 15 RON
*Suportul reprezintă o donaţie voluntară a persoanelor fizice şi este destinat in exclusivitate artiştilor.
 
Phi este o trupă deloc nouă pe scena prog-ului, mereu dornică de a sparge tiparul a ceea ce înseamnă noul val de progressive. Combinând într-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor în peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului, Phi garantează o călătorie în lumea experimentelor greu de uitat. Până în prezent trupa are la activ patru materiale discografice: "For the love of ghosts", "The deflowering of reality", "Years of breathing" şi "Now the waves of sound remain".
Virtuali pe:
https://www.facebook.com/phi.progrock
www.phi-band.com
 
Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol.
Virtuali pe:
https://www.facebook.com/AxialLead
www.axiallead.com
 
Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în Bucureşti şi este adepta sonorităţilor progressive metal, cu influenţe din diverse alte genuri, formaţia descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorinţa de a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră, "Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani şi de critica de specialitate.
Virtuali pe:
https://www.facebook.com/MindcageEscape
http://www.mindcageescape.com/
 
Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)
https://www.facebook.com/questionmarklp

Program si reguli de acces pentru concertul Korn de la Bucuresti

Luni, 3 august, Korn va concerta la Arenele Romane din Bucuresti. Accesul la eveniment se va face incepand cu ora 18:00, iar concertul trupei Korn va fi deschis de Point Blank (Macedonia), Coma, Implant Pentru Refuz, DJ Hefe & Planet H.
 
Concertul face parte din turneul ce marcheaza 20 de ani de la aparitia primului material discografic Korn. Evenimentul, marca Sabotage, este organizat de Emagic si reprezinta primul show al trupei sustinut la Bucuresti.
 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, www.myticket.ro si la partenerii afiliati, la pretul de 160 lei, urmand ca in ziua concertului acestea sa poata fi achizitionate (in limita disponibilitatii!) de la intrare, la pretul de 180 lei.
Din cauza lipsei locurilor de parcare in zona, organizatorii recomanda pentru deplasare folosirea mijloacelor de transport in comun sau a serviciilor de ridesharing. In acest sens, Uber vine in ajutorul fanilor Korn si pune la dispozitie, in baza codului kornlive, curse gratuite catre si dinspre locatie in ziua evenimentului pentru cei ce si-au cumparat bilet la concertul Korn. Codul va fi valabil doar in ziua evenimentului, 3 august, catre sau dinspre Arenele Romane, pentru utilizatorii noi pe platforma Uber.
 
Accesul in incinta Arenelor Romane se va face pe la intrarea din Parcul Carol incepand cu ora 18:00. Posesorii de bilete early entry vor putea intra mai devreme, incepand cu ora 17:30. Tot la ora 18:00 va incepe si primul set al serii, cu DJ Hefe & Planet H, urmati de trupele Implant Pentru Refuz, Point Blank si Coma. Korn va urca pe scena in jurul orei 21:30.
 
In caz de ploaie, pentru ca evenimentul se desfasoara in aer liber, organizatorii recomanda spectatorilor sa foloseasca pelerine de ploaie, accesul cu umbrele in spatiul de eveniment fiind interzis din motive de siguranța. In situatia in care vremea devine nefavorabila, spectatorii sunt rugați sa nu intre in panica si sa nu blocheze culoarele acoperite din dreptul cailor de acces/iesire.
Nu este recomandata prezenta copiilor la astfel de concerte din cauza sunetului extrem de puternic, insa, daca parintii aleg sa vina alaturi de cei mici, acestia vor avea acces in zona de concert doar in baza unui bilet valid, indiferent de varsta.
 
In zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu: bauturi si produse alimentare cumparate din afara perimetrului locatiei, sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, lasere, scaune, arme, obiecte contondente, lanturi, bauturi sau mancare, animale de companie, rucsacuri, bagaje voluminoase, selfie stick-uri, aparate foto profesionale sau aparate de inregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.
 
Jetoane pentru bauturi si mancare.: Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele din spațiul de concert vor fi comercializate in baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate in locatie. In cazul neutilizarii lor pe durata concertului, acestea vor putea fi rascumparate fie in aceeasi seara, de la casieriile din incinta, pana in ora 23:15, fie pana la finalul lunii august, prin trimiterea unui email la adresa office@eventjobs.ro.
Pentru detalii de ultim moment, recomandam accesarea site-ului www.emagic.ro, a paginii de Facebook Emagic.Romania, sau a paginii de eveniment Korn.

Mai putin de 2 saptamani pana la Rockstadt Extreme Fest 2015



Mai putin de 2 saptamani ne despart de a treia editie Rockstadt Extreme Fest, eveniment ce are loc in perioada 12-15 august, la baza cetatii din Rasnov, intr-un cadru vizual unic.
 
Anul acesta vor concerta peste 40 de formatii de pe 3 continente, in fata unui public ce numara vizitatori din aproximativ 15 tari, o premiera pentru festival. 
 
In afara de concertele in sine, publicul se poate bucura de 5 obiective turistice de interes european: Castelul Bran, Pestera Valea Cetatii, Rezervartia de ursi liBEARty, Cetatea Rasnov si Dino Park Rasnov. 
 
Rockstadt Extreme Fest include doua scene, plus un spatiu dedicat proiectului DrumStage ce va reuni un numar impresionant de tobosari, in cadrul unor showuri de drum off, drum challenge cat si workshop-uri. 
 
In incinta festivalului va exista o gama variata de mancaruri – inclusiv vegane/vegetariene – cat si un stand special in incinta campingului, unde publicul va putea achiztiona apa si bere la sticle mari cat si un stand unde veti putea servi micul dejun. 
 
Campingul va fi dotat cu toate facilitatile necesare (dusuri, toatele), in numar suficient de mare pentru a intampina orice probleme. Va reamintim ca in incinta festivalului vom avea spre distributie gratuita – odata cu achiztionarea unui tricou cu editia din 2015 – un dublu DVD cu filmari din cadrul editiilor 2013-2014.
 
Pe langa zona speciala de filme horror, publicul ce a achiztionat bilete VIP se va putea bucura de sesiuni special de meet and greet cu publicul participant la festival. In total, peste 200 de muzicieni vor concerta la Rockstadt Extreme Fest 2015. 
 
Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2015 sunt disponibile atat in reteaua nationala cat si distributie internationala.
 
• eventim.ro si prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti);
• myticket.ro si din reteaua magazinelor DIVERTA, Libraria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica si retelele afiliate Myticket;
• bilete.ro si din toate oficiile Postei Romane, in magazinele InMedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos
• easytickets.ro - sistem de print at home, disponibil in Romania
ticketino.com- sistem de print at home, retea internationala
 
La Rockstadt Extreme Fest 2015 concerteaza: AT THE GATES (Suedia), MOONSPELL (Portugalia), BIOHAZARD (SUA), ENSIFERUM (Finlanda), ENSLAVED (Norvegia), COMBICHRIST (SUA), MARDUK (Suedia), KATAKLYSM (Canada), MONUMENTS (UK), TAAKE (Norvegia), NE OBLIVISCARIS (Australia), WHITE WALLS (Romania), KRISIUN (Brazilia), BE'LAKOR (Australia), SUICIDAL ANGELS (Grecia), VULTURE INDUSTRIES (Norvegia), DIRTY SHIRT (Romania), DOWNFALL OF GAIA (Germania), HARAKIRI FOR THE SKY (Austria), JINJER (Ucraina), ROADKILLSODA (Romania), MINDTHREAT (Grecia), FLESHWORLD (Polonia), TACIT FURY (Rusia), CARONTE (Italia), ABIGAIL (Romania), SEDNA (Italia), THE FADING (ISRAEL), THE THIRTEENTH SUN (Romania), ARGUS MEGERE (Romania), TIARRA (Romania), HOLY MOTORS (Romania), TRANSCEATLA (Romania), PINHOLES (Romania), SCARS OF A STORY (Romania), CLITGORE (Romania), CRIMENA (Romania), BLACKSHEEP (Romania), ROPEBURN (Romania), THEM FREQUENCIES (Bulgaria), ASEMIC (Romania), W3 4R3 NUM83R5 (Romania) + PROIECTUL DRUM STAGE.
 
Informatii complete pe www.facebook.com/rockstadtextremefest.ro sau www.rockstadtextremefest.ro

Zabriskie & NotSoCommonDJ @ Expirat Wine & Pizza Bar, 01.08

ZABRISKIE & NOTSOCOMMONDJ @ EXPIRAT WINE & PIZZA BAR
Sâmbătă, 1 august
 
Lejer, pe zi, la Expirat Wine & Pizza Bar cu Zabriskie şi NotSoCommonDJ în ţinutele lor muzicale de vară, cu o pizza, cu un vin ţinut la rece...
 
Sâmbătă, 1 august, cam de la ora 3 după-amiază, până seara.
 
RSVP: www.facebook.com/events/1074461239231494
 
www.expirat.org x www.facebook.com/expirat.otherside

Anonimul IFF: Premiul juriului Cannes 2015, "The Lobster", deschide festivalul

Cel mai recent film în regia lui Yorgos Lanthimos, The Lobster va fi proiectat în premieră în România în deschiderea celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, luni, 17 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. 

Regizorul grec Yorgos Lanthimos a devenit cunoscut după ce Dogtooth, filmul său din 2009, a fost recompensat cu Premiul Un Certain Regard la Cannes și nominalizat la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film într-o limbă străină. Urmează filmul Alps- Alpii, selectat în Competiția de Lungmetraj ANONIMUL în 2012 după ce câștigase Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Veneția, iar despre Lanthimos se vorbea deja ca despre un regizor cu un viitor cert, cu o abordare diferită și provocatoare, cu mesaje puternice și de impact. 

În 2015, Lanthimos își prezintă în premieră The Lobster- primul său film în limba engleză- în Competiția Oficială de la Cannes, alături de nume ca Paolo Sorrentino, Gus van Sant, Nanni Moretti sau Jacques Audiard. Juriul condus de frații Joel și Ethan Coen îi acordă filmului grecesc care a stârnit la fel de multă controversă ca filmele sale anterioare Premiul Juriului. 

În The Lobster, într-un viitor apropiat, în Oraș, oamenii singuri sunt arestați și duși la Hotel. Ei sunt obligați să-și găsească o pereche în 45 de zile, altfel vor fi transformați într-un animal pe care ei și l-au ales și vor fi trimiși în Pădure. David evadează de la Hotel în Pădure și se îndrăgostește, deși acest lucru este interzis. 

„Ideea pentru acest film a pornit de la discuții despre felul în care oamenii simt că ar trebui să fie implicați într-o relație, cum sunt văzuți cei care nu reușesc să facă acest lucru, cum ești considerat inferior dacă nu poți fi cu cineva, eforturile pe care aceștia le fac pentru a fi cu cineva, temerile și toate acele lucruri care ne urmăresc în momentul în care încercăm să fim cu cineva”, explica Lanthimos. 

Colin Farrell și Rachel Weisz joacă alături de John C. Reilly, Lea Seydoux și Angeliki Papoulia și o serie de actori neprofesioniști. Cei doi au acceptat rolurile imediat după ce au citit scenariul. Weisz, care și-a dorit să lucreze cu Lanthimos după ce a văzut Dogtooth, a explicat: „La The Lobster, m-au atras originalitatea, prospețimea, provocările din el, pericolul, umorul și povestea de dragoste”. Farrell este sigur că „filmul va provoca reacții. Atât știu. Nu cred că poți pleca de la acest film indiferent”. 

The Lobster este prezentat în premieră în România în deschiderea ANONIMUL 12 prin amabilitatea InterComFilm. 

Selectorul Ludmila Cvikova va propune anul acesta 6 titluri pentru Competiția de Lungmetraj, printre care filmul românesc LUMEA E A MEA, în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Câștigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la Festivalul Internațional de Film Transilvania, filmul a fost distins cu Mențiunea specială a secțiunii East of the West la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary. O producție Libra Film și deFilm, filmul îi are în distribuție pe Ana Maria Guran, Iulia Ciochină, Oana Rusu, Ana Vătămanu, Florin Hrițcu. 

Peste 400 de scurtmetraje din 30 de țări au fost înscrise pentru Competiția de Scurtmetraj Ficțiune și Animație ANONIMUL 12, selecția acestora aparținând criticului de film Irina-Margareta Nistor. Scurtmetrajele selectate concurează pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, respectiv Cel mai bun scurtmetraj românesc, acordate prin votul publicului. Fundația Anonimul va acorda și anul acesta Premiul Ovidiu Bose Paștină. 

ANONIMUL 12 se va desfășura în perioada 17- 23 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român.
 

#cinema Venezia 2015: 4 italieni in competitia oficiala

In cadrul conferintei de presa ce a avut loc astazi, presedintele Bienalei de la Venezia, Paolo Baratta, impreuna cu directorul festivalul, Alberto Barbera, au facut cunoscute filmele ce vor participa in competitia oficiala a celei de a 72-a editii a Festivalului International de Film de la Venezia.

Anul acesta, in competitia oficiala, al carei presedinte este mexicanul Alfonso Cuaron, au fost selectate 4 pelicule italienesti. Cei 4 ce se vor lupta pentru "Leul de aur" sunt Marco Bellocchio cu productia "Sono Sangue del mio sangue", Luca Guadagnino cu pelicula "A bigger Splash" (ce ii are in distributie pe Tilda Swinton, Ralph Fiennes si Dakota Johnson), Piero Messina cu "L'attesa" si Giuseppe Gaudino cu productia "Per amor vostro".

Pentru editia din acest an au fost selectate 55 de pelicule, dintre acestea 22 in concurs, 16 in afara concursului si 18 participante in sectiunea "Orizzonti". Sectiunea scurtmetraj cuprinde 16 pelicule.
Alte 20 de pelicule clasice vor fi proiectate in perioda 2 - 12 septembrie.

In sectiunea oficiala sunt 3 castigatori ai "Leului de aur" (Tsai Ming-Liang, Aleksandr Sukorov, Rodrigo Pia), 2 castigatori ai "Leului de aur" pentru intreaga cariera (Marco Bellocchio si Frederick Wiseman), 2 castigatori ai "Premiului Special al Juriului" (Marco Bellocchio si Jerzy Skolimowski), un castigator al "Marelui Premiu al Juriului"(Tsai Ming-Liang) si doi castigatori ai premiului Oscar (Tom Hooper si Charlie Kaufman). In concurs sunt 16 regizori ce participa in premiera la Venezia, dintre acestia 3 fiind prezenti cu pelicula de debut.

Comediile: Cuscrii, America venim! si Despre oameni si melci, printre filmele proiectate la Sinaia in acest weekend



Vineri, 31 iulie, se dă startul celei de-a VII-a ediții a festivalului FILM 4 FUN care va avea loc în perioada 31 iulie - 2 august la Sinaia, în Casino şi în Parcul Dimitrie Ghica.
Timp de 3 zile, Sinaia se transformă într-un centru al culturii românești. Scopul declarat al Festivalului Film 4 Fun este promovarea filmului românesc şi a noilor generaţii de cineaşti, în încercarea de a readuce publicul în sălile de cinema.
Gazda evenimentului va fi actrița Manuela Hărăbor. Film 4 Fun va găzdui o serie de spectacole de teatru și proiecții de film gratuite pentru locuitorii din Sinaia și turiștii din zonă.
Printre acestea, spectacolul de teatru “Conu Leonida față cu reacțiunea” în regia Bogdanei Darie, cu Cristian Crețu, Andrei Ciopec și Cozmin Dinu și spectacolul de marionete pentru copii “Cei trei purceluși”, prezentat de compania de teatru Hai-Hui.
 
Laura Baron, președintele festivalului, declară: “Într-o lume plina de conflicte, noi am ales să ne amuzăm. Am ales pentru cele 3 zile la Sinaia filme de comedie care au rulat în cinematografele din România și care au avut succes la public. “Cuscrii”, “America venim!” și “Despre oameni și melci” sunt trei filme românești care conving publicul și îl apropie de sala de cinema. De asemenea, am ales o serie de scurtmetraje precum “Mâine, Bach”, primul film 3D din România – “Dopul scuză mijloacele”, “Brigada Neagră” sau “De ce au dispărut dinozaurii?”, filme pe care spectatorii din Sinaia ar trebui să le vadă”.
 
Ca și anul trecut, Film 4 fun propune un concurs de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil. Durata maximă a filmelor este de 3 minute, iar tema abordată în acest an este “Sinaia – the best place to spend your summer”.
 
La cea de-a VII-a ediţie, trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Rodica Popescu Bitănescu, care a încântat publicul ani la rând cu comedii savuroase.
 
Prezenţi în acest an în cadrul evenimentului, alături de gazda festivalului Manuela Hărăbor vor fi şi invitaţi speciali precum Florin Zamfirescu, Magda Catone, Alexandru Bindea, Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Ruxandra Enescu, Bianca Brad, Oana Sârbu, Viorel Păunescu si alții.
FILM 4 FUN este organizat de Fundația CINEREMEMBER în parteneriat cu Primăria Sinaia.

Regal al filmului românesc la Oneşti, în perioada 3 – 9 august



Pentru al treilea an consecutiv, „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” ajunge la Oneşti, în perioada 3 – 9 august a.c.  
 
Programul va fi unul complex, cu proiecţii atât în aer liber (pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Oneşti, cu începere de la ora 21.00), cât şi în interior, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” (cu începere de la orele 10.00, 12.00, şi 18.00).
Pe parcursul a şapte zile, vor fi prezentate 25 de titluri, cinefilii fiind invitaţi să urmărească o bogată selecţie de filme, de la producţii clasice la filme contemporane, de la comedie la dramă, de la film istoric la filme pentru copii.
 
Va fi o săptămână dedicată exclusiv filmului românesc, o săptămână în care spectatorii se pot întâlni cu mari capodopere ale cinematografiei naţionale precum „Mihai Viteazul”, „Ciuleandra”, „Nea Mărin miliardar”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, dar şi cu cele mai recente producţii româneşti, lansate anul acesta: „Live”, regia: Vlad Păunescu, „Doar cu buletinul la Paris”, regia: Şerban Marinescu, „Cel ales”, regia Cristian Comeagă, programul proiecţiilor în aer liber fiind completat de filmul lui Horaţiu Mălăele, „Nunta mută”. 
 
Şi, pentru ca sărbătoarea filmului românesc să fie completă, spectatorii din Oneşti se pot întâlni, în faţa ecranului, cu invitaţii speciali ai „Caravanei” de anul acesta: Dorel Vişan, Mircea Diaconu, Horaţiu Mălăele, Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu şi regizorul Şerban Marinescu.
Accesul publicului este liber la toate proiecţiile.
 
Caravana filmului românesc” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura şi MDV Audio Studio, la Oneşti fiind organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Oneşti.
 
Programul complet al proiecţiilor este următorul:
 
Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale
Oneşti, 3 – 9 august 2015
 
Proiecţii în aer liber – Platoul din faţa Primăriei
 
Luni, 3 august, ora 21.00:
MIHAI VITEAZUL
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Titus Popovici;
Cu: Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Ion Besoiu, Mircea Albulescu, Ioana Bulcă, Irina Gărdescu, Olga Tudorache
 
Marţi, 4 august, ora 21.00:
CIULEANDRA
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Anusavan Salamanian, Sergiu Nicolaescu;
Cu: Ion Riţiu, Anca Nicola, Ştefan Iordache, Gheorghe Cozorici, Gilda Marinescu
 
Miercuri, 5 august, ora 21.00:
NEA MĂRIN MILIARDAR
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariu: Vintilă Corbul, Eugen Burada, Amza Pellea;
Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila,  Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Ștefan Bănică, Puiu Călinescu, Hamdi Cerchez, Petre Lupu, Mihai Mălaimare, Rodica Mandache, Camelia Zorlescu, George Paul Avram, Rudi Rosenfeld, Victor Ștrengaru, Colea Răutu, Mircea Albulescu, Vladimir Găitan, Gil Dobrică, Alexandru Dobrescu, Dan Tufaru
 
Joi, 6 august, ora 21.00:
LIVE
Regia: Vlad Păunescu; Scenariul: Mihai Mănescu, Vlad Păunescu;
Cu: Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Catrinel Dumitrescu, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Mircea Badea, Andrei Huțuleac, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Alexandru Bindea, Mihai Dinvale
 
Vineri, 7 august, ora 21.00:
DOAR CU BULETINUL LA PARIS
Regia: Şerban Marinescu; Scenariul: Şerban Marinescu, Denis Dinulescu;
Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Florin Zamfirescu, Nicodim Ungureanu, Adrian Titieni, Rodica Lazăr, Anca Sigartău, Cecilia Bârbora
Invitaţi speciali: MIRCEA DIACONU, DOREL VIŞAN, ŞERBAN MARINESCU
 
Sâmbătă, 8 august, ora 21.00:
NUNTA MUTĂ
Regia: Horaţiu Mălăele; Scenariul: Adrian Lustig, Horaţiu Mălăele;
Cu: Victor Rebengiuc, Meda Victor, Tamara Buciuceanu, Valentin Teodosiu, Alexandru Potocean, Luminița Gheorghiu, Dan Condurache, George Mihăiță, Ovidiu Niculescu, Șerban Pavlu, Anca Sigartău, Gabriel Spahiu, Doru Ana, Tudorel Filimon, Dana Dogaru, Mariana Mihuț, Marius Chivu, Alexandru Bindea, George Ivașcu, Ioana Anastasia Anton, Vasile Albineț
Invitat special: HORAŢIU MĂLĂELE
 
Duminică, 9 august, ora  21.00:
CEL ALES
Scenariul şi regia: Cristian Comeagă;
Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte
Invitaţi speciali:  BOGDAN STANOEVICI şi NICODIM UNGUREANU
 
Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”
Proiecţii în interior
 
Marţi, 4 august:
Ora 10.00: UN SALTIMBANC LA POLUL NORD
Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;
Cu: Octavian Cotescu, Carmen Galin, Aurel Iosefini, Adrian Vâlcu, Gina Patrichi, Violeta Andrei, Dem Rădulescu, Rudy Rosenfeld, George Mihăiţă, Angela Moldovan
 
Ora 12.00:
PRIMĂVARA BOBOCILOR
Regia: Mircea Moldovan; Scenariul: Petre Sălcudeanu;

Cu: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Horaţiu Mălăele, Anda Onesa, Tora Vasilescu, Ovidiu Schumacher, Paul Lavric, Ana Ciontea, Aristide Teică

 
Ora 18.00: FELIX ŞI OTILIA
Regia: Iulian Mihu; Scenariu: Ioan Grigorescu;
Cu: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinică, Julieta Szönyi, Gina Patrichi, Clody Bertola, Ovidiu Schumacher
 
Miercuri, 5 august:
Ora 10.00: AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Regia şi scenariul: Elisabeta Bostan;
Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ, Nicolae Veniaş, Mircea Constantinescu, Costache Sava, Eliza Petrăchescu
 
Ora 12.00: LICEENII ÎN ALERTĂ
Regia: Mircea Plângău; Scenariul: George Şovu, Mihai Opriş;
Cu: Oana Sârbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Dana Măgdici, Tamara Buciuceanu, Gheorghe Dinică, Emil Hossu, Marian Râlea, Vasile Muraru, Cosmin Şofron
 
Ora 18.00: ADELA
Scenariul şi regia: Mircea Veroiu;
Cu: Adrian Pintea, Valeria Seciu, Nataşa Raab, George Motoi, Ştefan Sileanu, Florina Luican, Marina Procopie, Jeana Gorea, Florina Lucian
 
Joi, 6 august:
Ora 10.00: TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE
Regia şi scenariul: Elisabeta Bostan;
Cu: Emanoil Petruţ, Anna Széles, Mircea Breazu, Carmen Stănescu, Ion Tugearu, Nicolae Secăreanu, Nicolae Brancomir
 
Ora 12.00: TITANIC VALS
Regia: Paul Călinescu; Scenariul: Paul Călinescu, Tudor Muşatescu;
Cu: Grigore Vasiliu-Birlic, Kitty Gheorghiu-Muşatescu, Coca Andronescu, Mihai Fotino, Ion Dichiseanu, Mitzura Arghezi, Ion Finteşteanu, Constantin Rauţchi, Horia Căciulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Ion Lucian, Bogdan Muşatescu, Ion Iancovescu, Dinu Ianculescu
 
Ora 18.00: DOMNIŞOARA AURICA
Regia: Şerban Marinescu; Scenariul: Eugen Barbu;
Cu: Marga Barbu, Marcel Iureş, Gheorghe Visu, Dan Condurache, Dorel Vişan, Olga Tudorache, Valentin Uritescu
 
Vineri, 7 august:
Ora 10.00: MIHAIL, CÂINE DE CIRC
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Dumitru Carabăţ, Rudiger Bahr;
Cu: Karl Michael Vogler, Ernest Maftei, Sergiu Nicolaescu, Ilarion Ciobanu, Amza Pellea, Ion Besoiu, Vladimir Găitan, Colea Răutu, Mircea Albulescu, Ileana Popovici
 
Ora 12.00: ŞTEFAN CEL MARE – VASLUI 1475
Regia: Mircea Drăgan; Scenariul: Constantin Mitru, Mircea Drăgan;
Cu: Gheorghe Cozorici, Gheorghe Dinică, Violeta Andrei, Toma Dimitriu, Geo Barton, Florin Piersic, Ana Széles, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Emanoil Petruţ, Dina Cocea, Colea Răutu, Ioana Drăgan, George Motoi, Draga Olteanu-Matei, Ştefan Velniciuc, Marcel Anghelescu
 
Ora 18.00: TUDOR
Regia: Lucian Bratu; Scenariul: Mihnea Gheorghiu;
Cu: Emanoil Petruţ, George Vraca, Al. Giugaru, Amza Pellea, Lica Gheorghiu, Fory Etterle, Geo Barton, Olga Tudorache, A. Pop Marţian
 
Sâmbătă, 8 august:
Ora 10.00: DE CE ARE VULPEA COADĂ?
Regia: Cornel Diaconu; Scenariul: Ion Băieşu;
Cu: Florin Zamfirescu, Magda Catone, Geo Costiniu, Valentin Uritescu, Rodica Mandache
 
Ora 12.00: CENACLUL FLACĂRA – Te salut generaţie în blugi (documentar)
Regia: Cornel Diaconu
 
Ora 18.00: CUIBUL DE VIESPI
Regia şi scenariul: Horea Popescu;
Cu: Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Raluca Zamfirescu, Gheorghe Dinică, Ileana Stana Ionescu, Marin Moraru; Maria Ploae, Tora Vasilescu, Viviana Alivizache, Constantin Diplan, Virginia Mirea, Vasile Muraru, George Constantin, Mircea Albulescu, Alexandru Repan, Aimée Iacobescu, Simona Bondoc
 
Duminică, 9 august:
Ora 10.00: ÎNTÂMPLĂRI CU ALEXANDRA
Regia: Cornel Diaconu; Scenariul: Alexandru Chiriacescu, Cornel Diaconu;
Cu: Mircea Diaconu, Geo Costiniu, Ioana Crăciunescu, Ana Diaconu, Radu Panamarenco
 
Ora 12.00: CIPRIAN PORUMBESCU
Regia şi scenariul: Gheorghe Vitanidis;
Cu: Vlad Rădescu, Sebastian Papaiani, Gheorghe Cozorici, Mircea Albulescu, Toma Caragiu, Ion Besoiu, Alexandru Repan, Emanoil Petruţ, Clody Bertola
 
Ora 18.00: DESPRE ALTE MAME
Regia: Mihai Ionescu, Tiberiu Iordan; Scenariul: Tiberiu Iordan, Silviu Geamãnu, Mihai Ionescu
Cu: Silviu Geamănu, Gavril Pătru, Marius Cordoş, Mihai Baranga, Robert Radoveneanu
*
Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), împreună cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro), a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat la nivel naţional prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.
În cei doi ani de existenţă, Caravana filmului românesc s-a oprit în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reşiţa, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina şi Bucureşti, ajungând la un număr total de aproximativ 44.500 de spectatori şi consemnând 477 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.
*
Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme; ANF - Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual;
Parteneri: Primăria Municipiului Oneşti şi Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”;
Sponsor: Next Gen Communications;
Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  - AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă, RoEvents, iFestival.ro, Comunicate de afaceri, Timp Românesc, Prompt Media, Agenţia de Carte, Viitorul Ilfovean, Centrul Român pentru Iniţiativă Socială, Asociaţia Cris, nONGuvernamental, CSR Nest, GEAc, Grădiniţe Bucureşti, Calendarul Copiilor, Melc Codobelc
Parteneri media locali: Radio Connect, RadioTeleviziunea KIT, Ora 25, Monitorul de Trotuş, Oneştiul.ro, OneştiOnline.ro, IloveOneşti.ro, Monichis.ro, CuGhilimele
 
Website: www.caravanafilm.ro