Pe 1 iulie începe KineDok: la ora 19:30 la cinema Elvire Popesco va fi proiectat documentarul „Turneul de la Besence”, zis și „Men with Balls”. Cuvântul „balls” înseamnă, în acest caz, mingi. Cel care le va servi va fi chiar protagonistul filmului, primarul satului maghiar Besence, prezent la București. Ignácz József a construit cu fonduri europene un teren de tenis în localitatea ce numără 126 de suflete și un șomaj de 98%. Dânsul va susține un meci verbal și amical cu publicul bucureștean și cu presa. Apoi József va pleca la Timișoara și la Arad, unde pe 2 și 3 iulie vor avea loc următoarele proiecții ale filmului.
Sezonul KineDok începe în forță, în toiul verii, cu un schimb de mingi palpitant!
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar. Până la sfârșitul anului, 12 filme din centrul și estul Europei vor fi proiectate în 20 de locații din 14 orașe din România. Partenerii programului – organizații din 5 țări europene, printre care și One World Romania - cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.
La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la clubul, în fabrica dezafectată sau în ceainăria de lângă tine.
KineDok este un meniu cinematografic alternativ însoțit de un pahar de vorbă.
Aproape 200 de proiecții vor avea loc în Arad – la Fabrica Teba (în parteneriat cu Asociația CitiZenit); Brașov – Cinemateca Patria; București – la Acuarela, Elvire Popesco, J’ai Bistrot, Journey pub&more, Make a Point, Spațiul Public European, The Institute – Frontline Club; Constanța – City Hub-Biblioteca Colorată; Cluj – Casa TIFF; Galați – Muzeul de Artă Vizuală; Iași – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”; Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc; Oradea – Moszkva Cafe; Piatra Neamț – Ceainăria Teaz; Sfântu Gheorghe – Casa de Cultură Municipală (în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou); Timișoara – Aethernativ și Ambasada; Târgu Mureș - J’ai Bistrot.
ORGANIZATOR: Asociația One World Romania
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia
(Slovacia), Mozinet (Ungaria), ReStart (Croația)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al
Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei
SUSȚINUT DE: Institutul Francez din București
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu