De Noaptea Institutelor Culturale vă invităm la o
întâlnire cu o parte foarte savuroasă însă mai puțin cunoscută a
culturii poloneze: tânărul chef Piotr Ślusarz va pregăti în cadrul
Nopții un meniu special, numit „Măr în trei feluri”. Vineri, 19 iunie,
vă așteptăm în apropierea Institutului Polonez, la restaurantul Hambar
de pe Bd. Aviatorilor 31, între orele 19.00 și 23.00.
„Măr în trei feluri” - meniu polonez de Noaptea Institutelor Culturale pregătit de renumitul chef Piotr Ślusarz
Consommé cu măr și cidru
Rață cu ramură de măr, jeleu afumat și orz
Măr crocant cu vanilie și aluat sfărâmicios din cicoare prăjită
Piotr Ślusarz (27 ani) - bucătar polonez cu experiență
în restaurante din Londra și Spania precum Hibiscus, El Celler De Can
Roca, L'Autre Pied, Pollen Street Social, dar și în bucătăriile unor
hoteluri de cinci stele precum Sheraton și Charlotte Street Hotel. În
finala primei ediții poloneze a emisiunii „Top Chef” i s-a propus să
lucreze în singurul restaurant din Polonia căruia i-a fost acordată
prestigioasa stea Michelin. Inspirat de această experiență, chef-ul va
pregăti în cadrul Nopții un meniu special, numit „Măr în trei feluri”,
prin care dorește să prezinte bucătăria poloneză modernă, considerată a
fi una dintre cele cu mare potențial. Meniul va avea un preț special de
20 RON, iar primii 100 de oaspeți vor primi un pahar de cidru polonez
din partea casei.
Toți oaspeții noștri vor primi și un cod de discount pentru zborurile companiei LOT Polish Airlines.
Vă așteptăm în apropierea Institutului Polonez, la restaurantul Hambar de pe Bd. Aviatorilor 31, între orele 19.00 si 23.00.
Piotr Ślusarz va deveni bucătar-șef (pentru o zi) al restaurantului Hambar și sâmbătă, 20 iunie, când va găti feluri poloneze.
Parteneri: LOT Polish Airlines, Restaurantul Hambar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu