HOLOGRAF – Hall of Fame, cel mai mare eveniment muzical din ultimii ani!

Pe 10 octombrie, la Sala Palatului, HOLOGRAF – Hall of Fame, cel mai mare eveniment muzical din ultimii ani!

În această toamnă vă așteaptă unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din România ultimilor ani, un show care are în prim plan cea mai titrată trupă rock de la noi: HOLOGRAF – Hall of Fame.
Trupa HOLOGRAF va fi celebrată pe 10 octombrie la Sala Palatului de cei mai mari mari muzicieni ai României, intr-un line-up unic și irepetabil pentru orice alt concert sau festival.

HOLOGRAF – Hall of Fame marchează 40 de ani de activitate a uneia dintre cele mai puternice, creative și influente trupe rock din România. Spectacolul va fi o gală a excelenței în muzică, în prezența nu doar a celor mai mari artiști români, ci și a celor mai importante personalitati ale momentului.

Este pentru prima dată când se organizează în România un eveniment care celebrează influența unui artist în industria sa, un show de gală cu participarea excepțională a celor mai mari nume din show biz, care vor da viața unor versiuni unice ale super hiturilor HOLOGRAF.

Evenimentul este organizat de Sublime Romania și se anunță drept o seară în care va fi celebrat autenticul, inspirația, talentul, eleganța, bunul simț și experiența muzicală a tuturor celor care au cântat sub numele HOLOGRAF. Înaintea anunțării oricărui alt nume din line-up sau din momentele artistice conexe, organizatorii precizează că trupa HOLOGRAF va avea propriul moment artistic în acest show unic.

Biletele pentru HOLOGRAF - Hall of Fame pot fi pot fi achiziționate din rețeaua magazinelor Flanco, Orange, Vodafone și, online, pe iabilet.ro: https://bit.ly/2wsRfFL

Se lanseaza abonamentele la Sala Radio!


Vacanța tocmai s-a terminat și te întrebi ce vei face frumos în aceasta toamnă? Vrei să faci o surpriză celor dragi și să le oferi bilete la un eveniment de calitate? Iubești muzica bună și ți-e dor de o seară specială cu artiști de valoare și partituri cunoscute? 

Pentru toate aceste răspunsuri, Sala Radio își redeschide porțile pentru noua stagiune de concerte (2018-2019)! Cea mai mare sală de concerte simfonice din România, dotată cu cea mai mare orgă din țară şi din sud-estul Europei, Sala Radio este parte din Radio România, instituție ce va sărbători pe 1 noiembrie 90 de ani de activitate, cifră aniversară ce reprezintă și vechimea Orchestrei Naționale Radio.

Orchestrele și Corurile Radio România vă propun în noua stagiune o ofertă de nerefuzat: soliști extrem de apreciați ca Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail sau Răzvan Suma, dirijori de prestigiu ca Horia Andreescu sau Cristian Mandeal și lucrări celebre ca Simfonia nr. 6 – Patetica – Ceaikovski, Carmina burana – Carl Orff sau Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră – Imperialul – Beethoven

Ca în fiecare stagiune de la Sala Radio, 9 luni de concerte vor însemna o paletă variată de evenimente, de la concerte simfonice sau recitaluri camerale propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, la concerte de jazz, pop, blues ale Big Band-ului Radio, concertele folclorice ale Orchestrei de Muzică Populară, concertele Corului de Copii Radio și ale Corului Academic Radio sau recitalurile soliştilor instituției: violoniştii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru şi Cristina Anghelescu, pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma, precum şi recitaluri ale unor invitaţi speciali.

Stagiunea se va deschide vineri, 5 octombrie 2018, prin concertul Orchestrei Naționale Radio (dirijor: Julien Salemkour), în cadrul căruia apreciatul violonist Alexandru Tomescu va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, semnat de Erich Wolfgang Korngold, considerat unul dintre fondatorii muzicii de film, care a compus muzica pentru 16 pelicule de la Holywood și a obținut două premii Oscar. 

Printre evenimentele primelor trei luni de stagiune se numără CONCERTUL EXTRAORDINAR RADIO ROMÂNIA - 90 DE ANI – 1 noiembrie, dirijat de Cristian Mandeal și derulat cu participarea violonistului Liviu Prunaru, CONCERTUL EXTRAORDINAR DEDICAT ZILEI NAŢIONALE  A ROMÂNIEI - 30 noiembrie, dirijat de Horia Andreescu, recitalurile de la București din turneele consacrate ”Vioara lui Enescu” (Gabriel Croitoru și Horia Mihail)  și din seria ”Vă place...?” (violoncelistul Răzvan Suma), Festivalul de Pian în luna octombrie ș.a.

Aşadar, pentru a fi siguri că nu pierdeţi cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, vă propunem, începând din data de 3 septembrie 2018, abonamentele pentru primele luni de stagiune de la Sala Radio (concertele programate până la final de an).
Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Preţurile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2018):
Abonamente de acces:
- categoria I - 405 lei
- categoria a II-a - 324 lei
- categoria a III-a - 243 lei


- Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
- categoria I redus - 243 lei
- categoria a II-a redus - 195 lei

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00 

Programul este :
-  luni – vineri :  13:00-19:00
-  sâmbătă – duminică:  închis (cu excepția zilelor în care sunt programate concerte, când programul este 13:00-19:00)

Biletele și abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate. 

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

„Midnight Specials” la Bucharest International Dance Film Festival


„Midnight Specials”, o selecție de filme românești de arhivă, și „A Museum (Theatre)”, expoziție participativă creată de regizoarea Clyde Chabot și compania „La Communauté Inavouable”, fac parte din programul celei de-a patra ediții a Bucharest International Dance Film Festival, care va avea loc între 6 și 9 septembrie.

În anul Centenarului, festivalul pune în valoare felul în care societatea a reacționat la schimbare în ultimii 100 de ani, prin dans și film. Ediția de anul acesta este dedicată [re]contextualizării și [re]gândirii unor principii care ne guvernează viața, prin prezentarea unor manifestări artistice în care trecutul este văzut prin filtre diferite. 

În prima zi de festival BIDFF propune un itinerariu inedit în timpuri și spații coregrafice creative, care oferă o imagine dinamică a avangardei dansului și filmului românesc prin proiecția „Midnight Specials | O selecție de filme românești de arhivă”,  un program curatoriat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, The Resource Cube#Mediateca și Arhiva CNDB. Selecția de 8 lucrări cinematografice și de televiziune, produse între 1926 și 1971, va fi proiectată la Centrul Național al Dansului din București, pe 6 septembrie, între orele 21.00 - 22.30.

Contextul în care aceste filme au fost realizate vorbește despre modul în care dansul românesc s-a dezvoltat de la stadiul de „divertisment coregrafic” la cel de eveniment artistic de sine stătător.

Primul dintre cele opt filme prezentate este un fragment de două minute în care coregrafa Lizica Codreanu interpretează dansul de avangardă cu discurile în filmul francez „Le P’tit Parigot” (1926), purtând o ținută nonconformistă semnată de Sonia Delaunay. „Divertisment de dansuri” (1934) o prezintă pe Leria Niki-Cucu, caracterizată de presa perioadei interbelice drept o „maestră a dansului”.

În anii 1960, studioul Sahia - în principal, secția de documentar artistic a studioului - oferea artiștilor posibilitatea de a experimenta metode de creație, într-o perioadă în care exista cenzura. Între 1964 și 1971, regizorul Mirel Ilieșiu a colaborat intens cu coregrafa Miriam Răducanu, Sergiu Nicolaescu a realizat un eseu experimental cu dansatori și parașutiști, iar Gigi Căciuleanu se afirma ca unul dintre cei mai creativi dansatori ai epocii.

Bazată pe celebra piesă de teatru „Hamletmachine” a lui Heiner Müller, expoziția participativă „A Museum (Theatre)”, creată de regizoarea Clyde Chabot și Compania La Communauté Inavouable, ne poartă printr-un atlas al visului comunismului și al colapsului său. Instalația aflată la granița dintre teatru și arta vizuală încurajează spectatorii să își dezvăluie generozitatea și sensibilitatea.

Prezentată în numeroase țări, „A Museum (Theatre)” face o analiză artistică a istoriei comunismului în România, dar mai ales a formelor de rezistență umană. Alături de doi performeri ai colectivului Tangaj Dance (Denis Bolborea și Alexandra Bălășoiu), Clyde Chabot va dezvolta la București un act performativ în care textul, mișcarea și prelucrarea digitală a sunetului se împletesc.

Manifestarea, care va fi cuprinsă în Sezonul România - Franța 2019, va fi prezentată în festival la DESCHIS Atelier, pe 8 și 9 septembrie. Expoziția va putea fi vizitată între orele 12.00 și 18.00, iar performance-ul va avea loc în intervalul orar 15.00 și 15.30.

În cadrul BIDFF va fi proiectat și lungmetrajul de ficțiune 3D „My Life Rehearsed in One Leg” (2018, România), regizat de Bogdan Mustață, cu aportul coregrafei Iulia Weiss. Filmul va fi proiectat pe 7, 8 și 9 septembrie, la CINETic.

Documentarul fantezist „Hail the New Puritan” (1987, Marea Britanie), de Charles Atlas, se alătură peliculelor programate să ruleze în festival. Lungmetrajul simulează o zi din viața celebrului dansator britanic Michael Clark și este o evocare a decadenței subculturii post-punk din Londra anilor 1980. Filmul va fi prezentat, la Cinema „Elvire Popesco”, duminică, 9 septembrie, de la ora 20.30, de artista, scriitoarea și conferențiarul Claudia Kappenberg.

Bucharest International Dance Film Festival 2018 va avea loc la Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez din România), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, LINOTIP-Centru Independent Coregrafic, DESCHIS Atelier, DESCHIS Gastrobar, Qreator, CINETIc.

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect al Asociaţiei Tangaj Dance, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Bucureşti, British Council, Institutului Balassi și 4 Proof Film.

Informații suplimentare: http://www.bidff.ro/
FB: https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/
Parteneri media: TANANANA, Radio România Cultural,  Music Channel, Ziarul Metropolis, Scena9.ro, Sub25.ro, Festivalier.ro, MovieNews.ro,  Aarc.ro,  Moviecore.ro

A 13-a ediție a Festivalului Anim’est, dedicată explorării limitelor în animație


Pentru a treisprezecea toamnă la rând, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est aduce un suflu proaspăt de energie în cinematografe și pe străzile capitalei. Ediția din acest an, care va avea loc între 28 septembrie și 7 octombrie, este dedicată animației experimentale și de avangardă, adunând la un loc câteva dintre cele mai neconvenționale și inovatoare experimente vizuale animate din anii ’20 și până astăzi, producții emblematice care au marcat istoria cinematografiei și în special pe cea a filmului de animație. 

Unul dintre cele mai spectaculoase lungmetraje de animație ale anului deschide ediția cu numărul 13: ”Another Day of Life”, o producție a multipremiatului studio polonez Platige Image, co-regizată de spaniolul Raúl de la Fuente și polonezul Damian Nenow. Un start de festival puternic, relevant pentru tematica de anul acesta, filmul anulează granițele narative tradiționale, îmbinând animația CG de ultimă oră cu scene de live-action, imagini de arhivă și interviuri actuale.

Adaptată după cartea cu același nume, scrisă de jurnalistul polonez Ryszard Kapuściński, animația redă experiențele reale, captivante și tulburătoare ale lui Kapuściński în timpul Războiului Civil Angolez, declanșat în 1975 și care a continuat timp de 27 de ani, devenind unul dintre cele mai sângeroase războaie civile din istorie.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes și a fost proiectat în afara competiției la cea mai recentă ediție a Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy – cel mai mare festival al industriei de animație.

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point și Expirat. Biletele vor putea fi achiziționate în curând pe site-ul www.eventbook.ro și vor fi disponibile, de asemenea, în Cinemateca Eforie și Cinema Elvire Popesco pe toată perioada festivalului.

Anim’est e singurul festival din România care propune filme pentru Premiul Oscar®: începând cu 2017, câștigătorul Trofeului Anim’est intră automat pe lista lungă de nominalizări la Premiul Oscar®, în categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație, votată de membrii Academiei Americane de Film®. 

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, partener EMILE Awards – Premiile Europene ale Industriei Filmului de Animație, este organizat de Asociaţia Este’n'est și finanțat de Centrul Naţional la Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România și Institutul Cultural Român.

Parteneri instituţionali: Centrul CINETic, UNATC I. L. Caragiale, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din România, Ambasada Franței în România, Centrul Ceh, Institutul Maghiar din București, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez.
Parteneri: Groupama Asigurări, AVIS Rent a Car, Point, Expirat