Deschiderea oficială începe la ora 12:00 la Apollo111 cu proi
Începând cu ora 17:00 la Mezanin vă așteptăm la evenimentul PechaKucha. Istoria recentă și istoria reticentă. Am invitat 10 oameni cu inițiativă pe care îi apreciem și care privesc trecutul cu alți ochi. Vrem să aflăm de la ei cum putem ieși din canoanele istoriei predate învechit și cum să fim mai conștienți de momente istorice date uitării. Despre istorie și educație alternativă vorbim în format PechaKucha cu elevi, studenți, sportivi, artiști sau jurnaliști și cu voi, publicul One World Romania. Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate, așa că rezervă acum un loc aici!
La Mezanin de la ora 20:00 are loc dezbaterea De la cetățean la om politic: mișcări civice și partide politice în anii ’90. Ce putem învăța astăzi din experiența perioadei de după Revoluție de la oamenii care au încercat să schimbe ceva, organizându-se în stradă, intrând (sau nu) în politică? Ne povestesc experiențele lor Ana Blandiana, Radu Filipescu, Mona Muscă, Smaranda Enache și Radu Vancu, într-o discuție moderată de Alexandru Solomon. La acest eveniment intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate, așa că rezervă acum un loc aici!
La Linotip ne bucurăm vineri, 15 martie, de premiera unui nou performance realizat de Nicoleta Lefter. „An tan tina” e o adaptare a cărții Anei Blandiana, „Fals tratat de manipulare” și - în cuvintele Nicoletei Lefter - „este o încercare de a mă raporta la vremurile ciudate politic pe care le trăim în momentul ăsta în Romania. (…) Ce s-a întâmplat în decembrie 1989, acum treizeci ani, a însemnat pentru mine un act de curaj și nu o manipulare a unor tineri de către sistemul comunist.(…) Performance-ul „An tan tina” este o paralelă între tipul de manipulare folosit în comunism și tipul de manipulare folosit astăzi.” Cele două reprezentații din ziua deschiderii One World Romania au loc de la orele 17:00 și 22:00, iar biletele sunt disponibile aici. Ulterior, pe toată perioada festivalului, „An tan tina” poate fi văzut la POINT în următoarele date: 16, 18, 20, 22 și 24 martie, de la ora 22:00. Biletele sunt disponibile aici.
La Salonul de proiecte, începând de la ora 19:00, respectiv 21:00, am programat două proiecții speciale din programul Sahia Vintage. Întrucât tema centrală a ediției o reprezintă trecerea celor 30 de ani de la Revoluție, scurtmetrajele selectate pentru cele două programe includ momentul 1989 și anii imediat următori. Cum au trecut documentariștii de atunci prin toate schimbările venite odată cu schimbarea regimului? Cum au scăpat de etichetele puse în timpul regimului comunist și care a fost impactul acestora asupra filmelor realizate de ei? Haideți să aflăm împreună cum ne pot ajuta arhivele să ne regândim relația cu trecutul. După fiecare program Sahia Vintage dezbatem ce am vizionat alături de Adina Brădeanu, curatoarea proiectului, și de gazdele noastre de la Salonul de proiecte, Alexandra Croitoru și Ștefan Sava. Biletele pentru Sahia Vintage „Lecții de viață” și „Despre timp și vremuri” sunt disponibile pe platforma Eventbook.
După o zi întreagă de proiecții și dezbateri vom avea nevoie și de un pic de dans și relaxare așa că de la ora 23:00 la Apollo111 vă invităm la concert și la petrecere cu Future Nuggets – Love Never Gets Out of Style. Vă propunem, împreună cu Future Nuggets,o seară pop, neuro-vision, cu staruri obscure din București. Printre invitați se numără Inana (Thomas Hofer), cu cel mai nou stil, hypnagogic pop, producător versat în hibrizi, Fraga (Andreea Fraga) o altă sinteză unică ghetto-femme, producătoare ce anunță viitorul, Aneb/Plevna (Horațiu Șerbănescu) colaborator de neînlocuit al Future Nuggets, și vocea în ascensiune a Sarrei, a cărei forță abia începem s-o simțim. Biletele pentru petrecere sunt disponibile aici.
Abonamentele generale și cele de 5 intrări sunt disponibile pe platforma partenerilor de la Eventbook. Rămâneți conectați la canalele oficiale One World Romania – pe site-ul noii ediții și pe facebook , pentru a afla ultimele noutăți despre ce pregătim pentru cea de-a 12-a ediție a festivalului și pentru toate proiectele asociației!
De acum înainte puteți susține misiunea Asociației One World Romania și dezvoltarea proiectelor asociației, devenind „Prieten OWR”. Aflați mai multe despre ce înseamnă să fiți alături de noi ca „Cinefil” sau ca „Suporter” de aici.
De asemenea, până la 15 martie puteți depune către ANAF Declarația 230 prin care puteți redirecționa un procent din impozitul anual pe venit către Asociația One World Romania. Declarația completată cu datele asociației se poate descărca de aici.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu