Primul weekend de One World Romania 12

Vineri 15 martie, am dat startul celei de-a 12-a ediții a Festivalului de Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Ne-am bucurat în prima zi de săli pline și spectatori entuziaști, sperăm că așa va fi atmosfera până duminica următoare, 24 martie.
 
Dacă aseară ați ratat performance-ul Nicoletei Lefter„An tan tina” mai are reprezentații programate pe 16, 18, 20, 22 și 24 martie la POINT.  Biletele sunt disponibile aici.
 
Sâmbătă și duminică vom relua și cele două programe Sahia Vintage proiectate în seara deschiderii. Primul program – „Lecții de viață” rulează sâmbătă, 16 martie de la ora 11:00 la Cinema Elvire Popesco, iar la finalul proiecției veți putea sta de vorbă cu Adina Brădeanu, curatoarea programului. Al doilea program Sahia Vintage, „Despre timp și vremuri” va fi proiectat duminică, 17 martie, de la ora 13:00 la Pavilion 32-Institutul Goethe.
Sâmbătă, 16 martie, vedem și primele filme românești din selecție – scurtmetrajul lui Radu Jude – „Cele două execuții ale mareșalului” (ARCUB13:00
împreună cu „Bisbee ’17”), „TOUCH ME NOT” al Adinei Pintilie (Cinemateca Eforie, 14:00 & Cinema Elvire Popesco 22:00), iar din secțiunea „work-in-progress”– un fragment din documentarul lui Andrei Ujică „Things We Said Today” de la ora 16:00 la Cinemateca Eforie și lungmetrajul de debut al lui Tudor Platon – „Casa cu păpuși” de la 15:00 la Pavilion 32.

Tot sâmbătă am pregătit și primele proiecții din secțiunea Competiție, la Cinemateca Eforie.  De la 19:00 la Cinemateca Eforie vedem „Coby și îl cunoaștem și pe regizorul Christian Sonderegger. Apoi, tot la Eforie, de la ora 21:00, vă așteptăm la proiecția „35 de ani cu Nao și familia sa”, iar după proiecție la o scurtă discuție cu regizorul documentarului – Ise Shinichi.

E o zi plină în toate locațiile festivalului, iar după toate proiecțiile credem că e potrivită și o petrecere. Alături de echipa filmului „TOUCH ME NOT” vă invităm de la ora 23:00 la Q Club la „Welcome to Your Sexual Desires Party” – unde am pregătit un DJ set Corp. și un performance FLUID.

Nu zăboviți însă la petrecere până dimineața, căci duminică de la ora 12:00 vă așteptăm la POINT la o întâlnire extrem de specială cu câțiva regizori-producători-distribuitori de la ACID. Încercăm să învățăm de la ei cum putem gândi mai eficient distribuția documentarelor românești. Găsiți detaliile complete aici.
 

0 comentarii: