American Weekend online în perioada 1-3 mai
Cea de-a 2-a ediție a Concursului de scenarii Write a Screenplay for... organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, în cadrul American Independent Film Festivalși-a modificat timeline-ul din cauzastării de urgențăactuale. Pe 30 aprilie am fi anunțat câștigătorii concursului în cadrul galei de închidere a American Independent Film Festival, dar pentru că festivalul s-a amânat momentan, anunțăm astăzi lista finaliștilor concursului dedicat anul acesta actorilor Anamaria Marinca și Vlad Ivanov.
Proiectele finaliste sunt:
Alexandru Jecu / Micul Paris
Rodica Domințeanu / Cele 12 munci
Maria Avram / S-a întâmplat?
Flavia Negoescu / Câinele care nu latră
Adina Sădeanu + Kirsten Peters / Intangibilul
Dupăo serie de sesiuni de dezvoltare de grup și individuale, proiectele câștigătoarevor fi anunțate pe data de 22 mai.
Totodată, pentru fanii filmelor americane, până ne vom revedea la festival, American Independent Film Festival a pregătit un weekend de filme online - American Weekend între 1 si 3 mai, online pe platforma Eventbook.ro. Fiecare film va fi disponibil pentru vizionareîntre orele 17:00 și 24:00 din ziua în care este programat.
Pe 1 mai veți putea viziona onlineThe Florida Project (r. Sean Baker), pe 2 mai, co-producția You Were Never Really Here, în regia lui Lynne Ramsay, iar pe 3 mai, filmul Good Time, regizat de frații Safdie. Mai mult de atât, pentru ca experiența festivalieră să fie cât mai aproape de realitate, filmele The Florida Project și You Were Never Really Here sunt însoțite de fragmente din sesiunile de întrebări și răspunsuri susținute de regizorii Sean Baker și Lynne Ramsay la premierele filmelor în România. Filmele sunt subtitrate în limba română. Discuțiile sunt în limba engleză.
The Florida Project, în regia lui Sean Baker este o explorare ironică și realistă asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Variety scrie că este “o poveste vibrantă despre cum se reflectă magia și suferințele copilăriei în comunitățile marginalizate din America” cu binecunoscutul Willem Dafoe în rol secundar. Filmul poate fi vizionat pe 1 mai.
Filmul lui Lynne Ramsay, You Were Never Really Here poate fi vizionat pe 2 mai șiîl are în rolul principal pe Joaquin Phoenix, cunoscut pentru rolurile din Gladiator,Johny Cash,Her, The Sisters Brothers și Joker. O maestră a tensiunii, Lynne îl regizează pe J. Phoenix în rolul unui tip violent, fost om al legii, care își câștigă existența ca asasin plătit, dar care își descoperă pe ecran și o altă valență a personalității sale, una caldă, a bărbatului care locuiește cu mama lui, atinsă de o maladie psihică, și pe care o îngrijește cu calm și atenție.
Josh și Benny Safdie au atras atenția asupra lor anul trecut cu Uncut Gems despre care se discută și astăzi în spiritul în care se vorbea și despre Good Time. Umorul, intensitatea și suspansul specifice fraților Safdie adăugate interpretării unui actor celebru pe care poate nu l-ai vedea într-un astfel de rol, dar și naturii poveștilor care sunt mereu o cursă contra-cronometru, transformă filmele lor într-un festin cinematografic de care amatorii de senzații tari cu greu se pot despărți. Despre interpretarea lui Robert Pattinson în Good Time, presa internațională a scris foarte mult și doar de bine, IndieWire precizând că este cea mai bună interpretare din cariera actorului devenit celebru la nivel internațional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight.
Prețul unui bilet pentru o singură vizualizare este 12 lei. Mai multe informații despre modalitatea de vizualizare a celor trei filme din program pe: https://bit.ly/AmericanWeekendOnline
Facebook American Independent Film Festival: https://www.facebook.com/AmericanIFF
Eveniment Facebook: https://bit.ly/3f4Ng78
Site: https://filmedefestival.ro/
American Weekend este prezentat de American Independent Film Festival.
Comments
0
Filmul `Mr. Gaga`, prezentat de JTI, pe platforma online Tiff Unlimited de Ziua Internationala a Dansului
De Ziua internațională a dansului, miercuri, 29 aprilie, ora 21:00, JTI vă invită la un film cu și despre dans, pe platforma online TIFF Unlimited. Mr. Gaga, un documentar artistic extraordinar despre coregraful israelian Ohad Naharin, în regia lui Tomer Heymann, a fost prezentat prima dată de JTI la ediția TIFF din 2016, la cinematograful Florin Piersic din Cluj. La proiecție a fost prezent și regizorul Heymann, care a vorbit cu pasiune și căldură despre revelația dansului, despre „Gaga”, limbajul mișcării inventat de Naharin, despre cei opt ani de muncă la această peliculă pe care a șlefuit-o ca pe un diamant, editând din 1.300 de ore de filmare o poveste simplă, puternică și cursivă, de 100 de minute. Filmul urmărește viața unuia dintre cei mai inovatori dansatori și coregrafi ai lumii, creionând un portret dur și strălucitor al artistului, pe parcursul său în SUA, Elveția şi Israel, unde si-a legat numele de Alvin Ailey, Bejart Ballet și, mai ales, Batsheva Dance Company.
JTI a avut privilegiul de a-i oferi lui Ohad Naharin o stea cu ocazia ediției din 2017 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe Aleea Celebrităților. După încă un an, în 2018, JTI a prezentat la TIFF Bobbi Jene,de Elvira Lind, un film despre una dintre dansatoarele lui Ohad Naharin.
„Dacă îți amintești că dansul nu este despre a face spectacol, că pentru a dansa nu ai nevoie de public,dacă te conectezi cu dansul ca un act de plăcere și îți asculți corpul, atunci da, dansul poate vindeca. (…)Deseori ceea ce dau oamenilor este o cheie spre comoara care este ascunsă în interiorul lor. Acei dansatori pot fi poeți extraordinari, doarcă nu au avut curaj să se conecteze cu poezia din interiorullor”, declara Naharin, la una dintre conferințele FITS, citat de ziarul Metropolis.
„Pentru noi, prezentarea acestui film de Ziua Internațională a Dansului și în acest context, devine simbolică. Susținem de mai bine de 20 de ani dansul contemporan în România, un limbaj universal, menit să găsească lungimi de undă comune între oameni. Mr. Gaga este despre căutarea perfecțiunii în mișcare, despre un crez și despre dragoste. În vremurile pe care le trăim acum, a ne aminti de ceea ce este excepțional în umanitate și cu putere de a revela adevăr și frumusețe, este mai mult decât important. Forța artei de a ne salva în fața alienării, izolării și a tuturor temerilor, nu mai e doar o idee de dezbătut, ci un fapt. Ne dorim ca la ediția viitoare a TIFF să fim împreună din nou, în sala de cinema, la un film despre dans, prezentat de JTI”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.
De-a lungul timpului, JTI și-a asociat numele cu cele mai desăvârșite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment anual devenit un reper cultural, a adus pe scenele românești nume ca Bejart Ballet Lausanne, Culberg Ballet, Tango Pasion, Alvin Ailey, Joaquin Cortes, Nacho Duato, Baletul din Monte Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național Chilian, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco, Maria Pages și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke și Dominique Mercy, Noism - cea mai importantă companie japoneză de dans contemporan, Martha Graham Dance Company sau compania școală IT Dansa din Barcelona.
În cadrul TIFF, JTI continuă tradiția Întâlnirilor și prezintă la fiecare ediție filme de artă, legate de lumea dansului: La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pantofiorii roșii de Michael Powell și Emeric Pressburger, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecției 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed și Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák, Păsări rare de T.M. Rives, Polinade Angelin Preljocaj și Valérie Müllersau The White Craw, în regia lui Ralph Fiennes, sunt câteva dintre proiecțiile prezentate de JTI la TIFF.
TIFF este cel mai important eveniment din Romȃnia dedicat filmului, fiind și primul festival internațional de film de lung metraj din țară, înființat în 2002 și organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc. În contextul pandemiei Covid-19, ediția Festivalului din 2020 s-a amânat. Între timp, pentru iubitorii de film este disponibilă pe tot parcursul anului TIFF Unlimited, platforma de video streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, cu filme noi la fiecare două săptămâni. Pe unlimited.tiff.ro pot fi vizionate filme premiate, filme de artă, filme experimentale și filme clasice. Un conținut divers, atent curatoriat, cu secțiuni tematice, care includ atât filme din programul festivalului, cât și din portofoliul companiilor de distribuție de film din România.
JTI și-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), și a fost una dintre primele companii multinaționale care a investit local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), festivalului SoNoRo, al turneelor muzicale din orașele mici și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Fiind investitor japonez, JTI sprijină Grădina Japoneză din parcul Mihai I (Herăstrău), Căsuța de Ceai din Muzeul Național de Artă și Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universității Româno-Americane. Întâlnirile JTI, eveniment lansat în 2000, se desfășoară neîntrerupt de 21 de ani și a devenit un brand cultural național. Sinonime cu calitatea și excelența, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% și webcultura.ro.
JTI derulează din 1998 programul Seniorii JTI, prin care peste 40 de vârstnici primesc zilnic o masă caldă. În ultimii ani, compania sprijină, de asemenea, proiecte sociale din țară, prin care sunt susținute persoane din categorii defavorizate.
JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are peste 45.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.
“Oameni” - 27 de artisti si persoane publice isi unesc vocile in sprijinul luptei impotriva pandemiei
In contextul vremurilor dificile pe care le traverseaza
Romania si intreaga lume, 27 dintre cele mai cunoscute personalitati in spatiul
public autohton si-au unit vocile pentru un mesaj emotionant “oameni, voi
oameni, semanati cu iubire, campia din voi”.
Noua versiune a cantecului lui Aurelian Andreescu “Oameni” a fost realizata la initiativa Roton si este un indemn la solidaritate si sprijin pentru sistemul medical extrem de solicitat in aceste zile, fiind o invitatie la donatii catre asociatia Daruieste Viata care construieste spitalul Modular 1 Elias pentru a creste numarul de paturi pentru pacientii cu COVID-19.
In ordinea aparitiei, Cabral, Smiley, Connect-R, Delia Rus, Maia Morgenstern, Amalia Enache, Mihail, Florin Calinescu, Tudor Ionescu (Fly Project), Mihai Morar, Paul Iorga, Cosmin Selesi, Andreea Esca, Margareta Paslaru, Gina Pistol, Dani Ionescu (Dl. Goe), Adrian Sina, Dana Rogoz, Virgil Iantu, Bruja, Sanziana Negru, Otrava, Sore, Florian Rus, Valeria Stoica, Jean Gavril si Pavel Bartos iau parte in clipul postat pe conturile de socializare Roton, unde fiecare interpreteaza un vers din piesa cantata de Aurelian Andreescu si compusa de Marius Teicu. Lansata in 1973, "Oameni" are un mesaj de iubire si sustinere, de intelegere a propriei persoane si ar putea oricand deveni un sprijin emotional si pentru cei care o asculta in izolare.
Puteti asculta piesa aici https://www.facebook.com/ watch/?v=2318864481752096
Sau aici https://www.instagram.com/p/B_ WwJoUDB8j/
Artistii si personalitatile publice care reinterpreteaza aceasta piesa va invita sa ramaneti oameni oricat de grele ar fi conditiile pe care le traim in aceste zile si sa va indreptati cu dragoste catre cei din jur, aflati in nevoie.
Ce puteti face:
- Doneaza prin SMS, 8826 cu mesajul IMPREUNA (donatie unica de 2 euro, valabil doar pe teritoriul Romaniei)
- Doneaza online pe www.daruiesteviata.ro
- Daca esti o compania, poti sponsoriza actiunile tot pe site, la www.daruiesteviata.ro/ sponsorizeaza
Toate fondurile vor fi folosite de asociatia Daruieste Viata pentru constructia si dotarea spitalului modular 1 Elias si pentru dotarea spitalelor din tara cu echipamente de protectie, echipamente si aparatura medicala necesare medicilor pentru protejarea lor si salvarea pacientilor.
Noua versiune a cantecului lui Aurelian Andreescu “Oameni” a fost realizata la initiativa Roton si este un indemn la solidaritate si sprijin pentru sistemul medical extrem de solicitat in aceste zile, fiind o invitatie la donatii catre asociatia Daruieste Viata care construieste spitalul Modular 1 Elias pentru a creste numarul de paturi pentru pacientii cu COVID-19.
In ordinea aparitiei, Cabral, Smiley, Connect-R, Delia Rus, Maia Morgenstern, Amalia Enache, Mihail, Florin Calinescu, Tudor Ionescu (Fly Project), Mihai Morar, Paul Iorga, Cosmin Selesi, Andreea Esca, Margareta Paslaru, Gina Pistol, Dani Ionescu (Dl. Goe), Adrian Sina, Dana Rogoz, Virgil Iantu, Bruja, Sanziana Negru, Otrava, Sore, Florian Rus, Valeria Stoica, Jean Gavril si Pavel Bartos iau parte in clipul postat pe conturile de socializare Roton, unde fiecare interpreteaza un vers din piesa cantata de Aurelian Andreescu si compusa de Marius Teicu. Lansata in 1973, "Oameni" are un mesaj de iubire si sustinere, de intelegere a propriei persoane si ar putea oricand deveni un sprijin emotional si pentru cei care o asculta in izolare.
Puteti asculta piesa aici https://www.facebook.com/
Sau aici https://www.instagram.com/p/B_
Artistii si personalitatile publice care reinterpreteaza aceasta piesa va invita sa ramaneti oameni oricat de grele ar fi conditiile pe care le traim in aceste zile si sa va indreptati cu dragoste catre cei din jur, aflati in nevoie.
Ce puteti face:
- Doneaza prin SMS, 8826 cu mesajul IMPREUNA (donatie unica de 2 euro, valabil doar pe teritoriul Romaniei)
- Doneaza online pe www.daruiesteviata.ro
- Daca esti o compania, poti sponsoriza actiunile tot pe site, la www.daruiesteviata.ro/
Toate fondurile vor fi folosite de asociatia Daruieste Viata pentru constructia si dotarea spitalului modular 1 Elias si pentru dotarea spitalelor din tara cu echipamente de protectie, echipamente si aparatura medicala necesare medicilor pentru protejarea lor si salvarea pacientilor.
FrenchMania 2020
Institutul Francez lansează FrenchMania 2020 în cooperare cu Keo, Alexandra Ungureanu şi celebrul cântăreţ francez Cali. Ediţia din acest an se va desfăşura exclusiv online şi va privilegia participarea tinerilor români care sunt invitaţi la un concurs de interpretare muzicală.
Proiectul care promovează muzica franceză va avea două părţi: una profesionistă, în cadrul căreia cântăreţi români şi francezi vor propune publicului înregistrări muzicale video care vor fi distribuite online, şi una destinată tinerilor români care va avea forma unui concurs de talente numitFrenchMania sur monsmartphone.
În prima parte, Keo, Alexandra Ungureanu şi celebrul artist francez Cali vor interpreta cântece franțuzești şi francofone care vor fi oferite publicului român pe platformele online ale Institutului Francez.
În cea de-a doua parte, tinerii care au între 14 şi 24 de ani sunt invitaţi să cânte live o melodie din repertoriul francez și francofon din ultimii 10 ani, s-o înregistreze şi să trimită materialul video la adresa frenchmania@institutfrancais.ro, până pe 5 mai.
Câştigătorul FrenchMania sur monsmartphone va primi un premiu de 2000 de lei şi va avea şansa de a cânta împreună cu Keo şi Alexandra Ungureanu pe scena Institutului Francez. Cei clasaţi pe locurile 2 şi 3 vor primi 1000, respectiv, 800 de lei, iar fiecare dintre cei 10 finalişti va primi un abonament la una din mediatecile Institutului Francez în funcţie de domiciliu.
Juriul concursului va fi compus din reprezentanţii Institutului Francez, Keo, Alexandra Ungureanu, Cornel Ion - directorul RFI România şi preşedintele festivaluluiChants, sons sur scène din Baia Mare.
Inițiat de Institutul Francez din România împreună cu compozitorul Keo, Festivalul FrenchMania a propus, în decursul anilor, concerte în care renumiţi artişti români au cântat din repertoriul noii scene franceze și francofone.
Institutul Francez din România susține promovarea muzicii franceze, contribuind și la succesul Festivalului „Chants, sons sur scène” din Baia Mare. Sub conducerea Asociației Române a Profesorilor Francofoni (ARPF), acest festival oferă multor tineri români (peste 600) posibilitatea de a cânta în franceză în fiecare an.
Regulile concursului pot fi consultate aici:
http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/event/595/FrenchMania_2020
Partener media: RFI România
*
FrenchMania este doar unul dintre proiectele pe care Institutul Francez le adaptează la situaţia de criză şi le desfăşoară online. Sub deviza „Să găsim părţile pozitive ale izolării”, echipa Institutului Francez, care lucrează de acasă de la mijlocul lunii martie, doreşte să rămână alături de publicul său, asigurând continuitate în cele mai importante domenii ale activităţii sale.
Astfel, mediatecile din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara continuă să propună multe ateliere online. În acelaşi timp, cu ajutorul reţelei sale de peste 150 de profesori de franceză în toată România, Institutul Francez oferă diverse cursuri de franceză online: cursuri pentru adulţi, ateliere de conversaţie (cu nativi), cursuri pentru copii etc. Continuă şi susţinerea organizaţiilor nonguvernamentale din România: în ultimele două săptămâni au fost anunţaţi câştigătorii concursului pentru protecţia biodiversităţii forestiere şi cei ai concursului pentru sprijinirea proiectelor tinerilor din România.
Pentru a rămâne la curent cu toate activităţile Institutului Francez din România în această perioadă, puteţi consulta reţelele sale de socializare.
Când școala se mută pe net, documentarele o urmează
Credem că filmul documentar ca instrument
educațional este ușor adaptabil mediului online, așa că în acest moment
în care școala pe net a devenit o necesitate vă propunem o serie de
lecții alternative gândite în jurul unor filme documentare care vorbesc
despre subiecte relevante pentru vremurile pe care le trăim precum
viitorul educației, ecologie și protecția mediului înconjurător,
drepturile vârstnicilor sau probleme cheie legate de economia națională
și/sau europeană.
Lecțiile propuse fac parte din Adolescenții și documentarele, un proiect al Asociației Bloc Zero care își propune să creeze un context de informare, învățare și dezbatere pornind de la un instrument educațional inedit – filmul documentar. Acum și în afara sălii de clasă – într-un cinema online gândit special pentru profesori și elevi.
Pentru că lucrăm în mare parte cu profesori și elevi, ne-am obișnuit să căutăm constant noi propuneri de educație non-formală, privind pentru inspirație către sisteme de educație diverse, ale căror modele ne provoacă să ne punem întrebări și să reflectăm asupra schimbărilor care ar putea să remodeleze școala românească într-o comunitate formativă, în pas cu nevoile lumii contemporane.
Ca punct de pornire în a găsi răspunsul la această întrebare, am ales să deschidem această serie de lecții cu două filme documentare care prezintă diferite probleme cu care se confruntă elevii și profesorii, atât în țara noastră, cât și în alte colțuri ale lumii.
Filmele propuse vor putea fi vizionate în mod gratuit pe site-ul proiectului, în cadrul unor evenimente în regim de live streaming programate pentru luni, 27 aprilie 2020, respectiv marți, 28 aprilie 2020.
Care este viitorul educației într-o lume conectată în rețea? Conferențiarul TED Sugata Mitra instalează un chioșc de internet într-un sat izolat din India. Primul pas în ceea ce avea să devină proiectul “Școala din cloud”. Pe măsură ce copii descoperă Internetul, vor putea fi ei capabili să îl folosească pentru a-și transforma viitorul?
Cum arată o școală dezvoltată ca o comunitate democratică, în care elevii sunt responsabili pentru toate aspectele funcționării instituției? O școală situată într-un cartier mărginaș al Berlinului oferă o nouă șansă tinerilor de peste 17 ani care n-au reușit să se integreze în școlile germane convenționale.
Pentru că ținem foarte mult la deschiderea unui dialog pornind de la filmele propuse, încurajăm organizare unor discuții post-vizionarea celor două filme propuse.
Dacă ești cadru didactic și vrei să urmărești unul sau mai multe filme împreună cu o clasă, un grup de elevi sau studenți, ne poți scrie pentru a organiza o discuție online post-vizionare. Discuțiile vor fi organizate prin aplicația Zoom și vor fi destinate unui număr maxim de 20 de persoane.
Lecțiile propuse fac parte din Adolescenții și documentarele, un proiect al Asociației Bloc Zero care își propune să creeze un context de informare, învățare și dezbatere pornind de la un instrument educațional inedit – filmul documentar. Acum și în afara sălii de clasă – într-un cinema online gândit special pentru profesori și elevi.
Pentru că lucrăm în mare parte cu profesori și elevi, ne-am obișnuit să căutăm constant noi propuneri de educație non-formală, privind pentru inspirație către sisteme de educație diverse, ale căror modele ne provoacă să ne punem întrebări și să reflectăm asupra schimbărilor care ar putea să remodeleze școala românească într-o comunitate formativă, în pas cu nevoile lumii contemporane.
Ca punct de pornire în a găsi răspunsul la această întrebare, am ales să deschidem această serie de lecții cu două filme documentare care prezintă diferite probleme cu care se confruntă elevii și profesorii, atât în țara noastră, cât și în alte colțuri ale lumii.
Filmele propuse vor putea fi vizionate în mod gratuit pe site-ul proiectului, în cadrul unor evenimente în regim de live streaming programate pentru luni, 27 aprilie 2020, respectiv marți, 28 aprilie 2020.
Care este viitorul educației într-o lume conectată în rețea? Conferențiarul TED Sugata Mitra instalează un chioșc de internet într-un sat izolat din India. Primul pas în ceea ce avea să devină proiectul “Școala din cloud”. Pe măsură ce copii descoperă Internetul, vor putea fi ei capabili să îl folosească pentru a-și transforma viitorul?
Cum arată o școală dezvoltată ca o comunitate democratică, în care elevii sunt responsabili pentru toate aspectele funcționării instituției? O școală situată într-un cartier mărginaș al Berlinului oferă o nouă șansă tinerilor de peste 17 ani care n-au reușit să se integreze în școlile germane convenționale.
Pentru că ținem foarte mult la deschiderea unui dialog pornind de la filmele propuse, încurajăm organizare unor discuții post-vizionarea celor două filme propuse.
Dacă ești cadru didactic și vrei să urmărești unul sau mai multe filme împreună cu o clasă, un grup de elevi sau studenți, ne poți scrie pentru a organiza o discuție online post-vizionare. Discuțiile vor fi organizate prin aplicația Zoom și vor fi destinate unui număr maxim de 20 de persoane.
Un weekend Best of TIFF
Filme care au cucerit juriul și publicul la Festivalul Internațional de Film Transilvania se văd weekend-ul acesta gratuit pe TIFF Unlimited. O viață de petreceri și excese vs. una molcomă, dar plină de umor și pasiune pentru cinema – ambele își găsesc locul în selecția mereu surprinzătoare a festivalului, marca Mihai Chirilov. Producțiile premiate din Belgia și Uruguay, Belgica și La vida útil, reamintesc de spiritul TIFF - căutări cinefile și descoperiri de neuitat.
Filmele vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată, de pe teritoriul României, după care vor rămâne disponibile pentru abonații platformei TIFF Unlimited.
Sâmbătă, 25 aprilie
ora 17.00 – Scurtmetraje românești
· Un cartus de Kent și un pachet de cafea, r. Cristi Puiu (Ursul de Aur pentru scurtmetraj, Berlinale 2004)
· Megatron, r. Marian Crișan (Palme d’Or pentru scurtmetraj, Cannes 2008)
- Miss Sueño, r. Radu Potcoavă
· Betoniera, r. Liviu Săndulescu
ora 21.00 – Belgica
Regia: Felix van Groeningen
Crazy Belgians! Un film ca un party uriaș, despre o viață de excese – alcool, droguri și sex – pe muzică excelentă a celor de la Soulwax, care au compus 16 melodii pentru trupele fictive din scenariu. Semnat de regizorul lui The Broken Circle Breakdown, filmul e inspirat de povestea reală a tatălui său, care a deschis faimosul bar Charlatan în orașul Ghent. Filmul de închidere TIFF 2016. Premiul pentru regie, Sundance 2016
*Film recomandat de iQOS
Duminică, 26 aprilie
ora 21.00 – La vida útil/ A Useful Life
Regia: Federico Veiroj
Dragoste de cinema, nostalgie și umor – un film emoționant despre cinefilie și despre un mod de viață care dispare sub ochii noștri. Bilete nu se prea vând, scaunele sunt uzate, proiectoarele sunt vechi, chiria e neplătită, așa că Cinemateca din Montevideo, de care Jorge se ocupă de 25 de ani, se închide. La 45 de ani, Jorge trebuie să se reinventeze. Dar poate că-l vor ajuta chiar filmele? Protagonistul este jucat de criticul de film uruguayan Jorge Jellinek. Premiul Special al Juriului, TIFF 2011.
*Film recomandat de iQOS
Nou pe TIFF Unlimited
El Viaje de Keta/ Trip cu Keta
Regia: Julio Bekhór and Fernando Sama
Un hit de public la TIFF, o comedie neagră despre un make-up artist pe care kilogramele în plus, dependenţa de marijuana şi părul roz o cam împiedică să-şi găsească de lucru. Ajunge să vândă droguri unui grup eclectic de clienţi - o actriţă de telenovele, un cuplu de swingeri, o casnică puritană şi o călugăriţă care numai puritană nu e... „Ireverent, transgresiv, psihedelic”- Variety
Premiera mondială la TIFF 2018, în secțiunea tematică A fi sau a nu fi corect politic?
*Disponibil pentru abonați.
***
The festival must go on. Anytime. Online.
TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.
TIFF Unlimited este disponibil online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de peste 120 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.
Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.
***
Ne puteți urmări pe:
unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube
Abonați-vă la:
Postări (Atom)