Please Hold the Line la Sheffield Doc/Fest

Documentarul PLEASE HOLD THE LINE/AȘTEPTAȚI RĂSPUNSUL OPERATORULUI este o alegorie audio-vizuală a comunicarii, o calătorie observațională în Estul Europei alături de câțiva tehnicieni și jonctori din telecomunicații. Fiecare dintre ei preia rolul de ghid al societății pe care o deservește, iar in fiecare dintre clientii lor descoperim un univers aparte. De-a lungul timpului am vrut să considerăm comunicarea ca un liant de unitate și apropiere între oameni. Deși aparent avem atât de multe instrumente de comunicare, locuim în continuare într-un Turn Babel modern; o discordanță ordonată de personalități și perspective. 
 
"Cu acest film, mi-aș dori să închei o trilogie (alături de documentarele DOINA GROPARILOR și SECONDO ME) nu doar despre oameni care practică meserii neobișnuite (gropari, garderobieri, tehnicienii /jonctorii din telecomunicații) dar și despre diferite tipologii umane. Până la urmă, mă interesează omul în sine, fiecare în parte, și nu neapărat meseria pe care o practică. Anume aceste universuri individuale ma fascineaza cel mai mult.", a declarat Pavel Cuzuioc, regizorul documentarului.

Documentarul va putea fi vizionat online pe platforma festivalului din data de 10 iunie, fiind programat în secțiunea INTO THE WORLD a Festivalului Internațional de Documentare Sheffield/ Sheffield International Documentary Festival (SIDF). Festivalul are loc anual în Sheffield, Anglia,din anul 1994 și încă de la început, Sheffield Doc/Fest a fost cel mai mare festival de documentare din Marea Britanie, iar acum este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante trei festivaluri din lume, alături de Hotdocs (Toronto) și IDFA (Amsterdam).  


Into the World este o secțiune despre noi toți - indepărtați, apropiați, despre intimitate sau politică - lumile noastre și modurile infinite în care pot fi prezentate, pline de provocări sau pericole. Sunt prezentate filme realizate de regizori importanți, cu teme esențiale, care au diverse abordări asupra trecutului, prezentului sau viitorului colectiv.

 
Detalii tehnice
Regia: Pavel Cuzuioc
Documentar, 86 minute, Austria/România
Limbi vorbite: română, ucrainiană, bulgară, rusă, franceză, engleză.


Casa de producție:
Pavel Cuzuioc Filmproduktion

 
Sales agent
Syndicado


Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Basarabia. În anul 2000 se muta în Austria, unde studiază regia și producția de film la Academia de Film din Viena. Filmele sale au fost selecționate și premiate la diverse festivaluri internationale de film ca Locarno (Elvetia), HotDocs (Toronto, Canada), Clermont Ferrand (Franța), Black Nights (Tallinn, Estonia), DocAviv (Tel Aviv, Israel), Cottbus (Germania), TIFF, etc


Filmografie: SECONDO ME (2016, Documentar, 79 min.), RAISA (Scurtmetraj ficțiune, 15 min., 2015), DOINA GROPARILOR (2011, Documentar, 55 min.,HBO), TROIS FEMMES DE MOLDAVIE (Mediumetraj decumentar, 44 min., 2006)
www.pavelcuzuioc.com
 

0 comentarii: