I, WHO HAVE SENT ARTWORK INTO THE FUTURE

I, WHO HAVE SENT ARTWORK INTO THE FUTURE
artist: Adrian Bîndiu
curator: Eugen Rădescu
Performance: Andrada Pătrânjel
Apollo 111 Teatrul/Bar
25 februarie - 14 martie 2021
Performance-ul va avea loc la ora 20:00, în sala de teatru. 
 
Noțiunile legate de - timp, absurd, tu, eu, eșec, scop, inhibare, viață, alienare, AI, moarte, cool, sănătate, exces, uitare, sexualitate, antropogen, a 4-a eră industrială, hrană, lăcomie, putere, absorbție, progres sau acceptare - sub forma lor propulsată acum, creează o epidemie a singurătății și alterarea mediului mental in direcția acțiunilor. Este necesar ca un mesaj să fie trimis în viitor și un răspuns urgent trebuie să sosească în timp util. Dacă va sosi.
(Adrian Bîndiu)
 
ANTROPOGÉN, -Ă, antropogeni, -e, adj. Care este datorat acțiunii omului, cu urmări asupra reliefului, vegetației și climei; 
 
Antropic. Fenomen antropogen. -Din fr. anthropogène.
 
Avem nevoie de o recuperare a tot ceea ce ține de noi, in sens general și actual, recuperare generată de conștiința noastră, între un “eu” și un “tu” izolați/alienați, între credințele și convingerile mele și credințele și convingerile tale, între civilizația mea și civilizația ta - cu o expunere a multiplelor forme ale naturii, avem nevoie de acel omagiu care poate desăvârși o operă sau ne poate obliga să ne înclinăm în fața naturii. Natura umană pălește suav în fața naturii însăși. Omagiul este pentru natură, pentru dorința și întoarcerea spre ceea ce ne înconjoară. Nu suntem doar noi, egoismul barbar este ce ne-a adus aici. Dincolo de limitele noastre, se întinde un întreg univers și de aceea nu putem înțelege lumea prin limitările noastre cognitive și sociale. E un gest egoist să încerci să-ți pui natura la picioare când, in facto, ar trebui să fie invers. Mentalul patologic neoliberal crede că un copac valorează mai mult dacă e mort, decât dacă este viu.
 
L'essentiel est invisible pour les yeux.
 
Nodul borromean a lui Lacan reunește trei dimensiuni despre care I, WHO HAVE SEND ARTWORK INTO THE FUTURE vorbește: celălaltul imaginar (unde există relații-oglindă cu semenii), celălaltul simbolic (cu reguli stabilite între oameni) și cel real (natural). Ideile ajung uneori să se transforme în opusul lor. Grija pentru ce ne înconjoară, devine un atribut al blazării, delăsării și neasumării. Suntem peste tot și lăsăm urme peste tot, și în loc să configurăm mai degrabă desfigurăm. Unde vom fi în viitor, nu știm dar sper să mai fie cineva acolo.
 
Joi, 25 februarie, muzica va fi oferită de Eugen Rădescu.
 
Respectăm măsurile de siguranță impuse de autorități.
 
Intrarea liberă.
Event loved by George de la BCR

0 comentarii: