Seria The School of Life la Vellant: despre cum sa supravietuiesti in viata de zi cu zi



Sunt lucruri esenţiale care nu se predau la şcoală: cum să fim fericiţi, cum să fim singuri, cum să schimbăm lumea, cum să îmbătrânim, cum să nu ne pierdem minţile sau cum să ne gândim la sex.
Seria The School of Life adusă în România de Editura Vellant îşi propune să reinventeze o categorie controversată de cărţi – cea a dezvoltării personale – abordând cu onestitate unele dintre cele mai personale dileme ale existenței. Coordonată de eseistul Alain de Botton, seria tradusă la Vellant aduce în librării volumele care ne-au lipsit din biografia şcolară: cărţi despre experienţele noastre de zi cu zi.

Titlurile care deschid noua colecţie de la Vellant sunt Cum să ne gândim mai mult la sex, de Alain de Botton şi Cum să nu-ţi pierzi minţile, de Philippa Perry. Ele vor fi urmate în luna iulie de Cum să schimbi lumea, de John-Paul Flintoff.


Într-o epocă a confuziei morale şi practice, cărțile de autocunoaștere au nevoie iminentă de regândire şi reabilitare. Colecţia The School of Life susţine această direcţie discutând o serie de probleme ale vieții, printre care sănătatea mintală, banii, cariera, tehnologia și nevoia de a schimba lumea. 

(Alain de Botton, Coordonatorul colecției)
 
Cum să ne gândim mai mult la sex, de Alain de Botton
Puţini dintre noi se simt perfect normali când vine vorba de experienţa sexuală, iar ceea ce se presupune că ar trebui să simţim rareori corespunde realităţii. Această carte susţine că pentru secolul al XXI-lea este definitoriu echilibrul dintre dragoste şi dorinţă, aventură și devotament. Discutând subiecte precum fetişismul, adulterul sau pornografia, Alain de Botton dezbate problemele sexualităţii moderne oferindu-ne o perspectivă care ne ajută să ne gândim mai profund şi mai înțelept la sex.
Romancier, eseist şi jurnalist, Alain de Botton s-a născut în Zürich în 1969. A studiat istorie şi filosofie în Marea Britanie, iar în prezent locuieşte în Londra. Cărţile sale, descrise ca o “filozofie a vieţii de zi cu zi” au devenit bestselleruri în 30 de ţări. 
 
Cum să nu-ţi pierzi minţile, de Philippa Perry
Nu venim pe lume cu un manual de instrucțiuni care să ne garanteze sănătatea mintală. Dacă vrem să trecem peste obstacolele emoționale de zi cu zi și să fim mai fericiți, psihoterapeutul Philippa Perry discută în această carte patru elemente esențiale echilibrului nostru interior: autoobservarea, relaționarea cu ceilalți, evadarea din zona de confort și explorarea poveștilor prin care ne definim.
Philippa Perry este psihoterapeut și scriitoare. A scris pentru The Guardian, The Observer, Time Out și Healthy Living și are o rubrică permanentă în revista Psychologies. În 2010 a scris romanul grafic Couch Fiction în încercarea de a demistifica psihoterapia.

0 comentarii: