Godot Cafe: Cui i-e frica de Virginia Woolf? - 3 august

Spectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, revine la Godot Cafe-Teatru duminica, 3 august, la ora 20:00. Din distributie fac parte Florina Gleznea, Ionut Grama, Sinziana Nicola si Emil Mandanac.

”Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, in regia Marianei Camarasan si a Alexandrei Penciuc („Amalia respira adanc”, „Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva”), se joaca de sapte ani pe scenele independente din Bucuresti. Productia, dublu nominalizata la Premiul UNITER pentru Debut in 2009 (Florina Gleznea si Ionut Grama), beneficiaza de cea mai tanara distributie care a interpretat rolurile titulare pe o scena profesionista si de noua traducere oficiala necenzurata si savuroasa a textului original.

„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” (Premiul Tony pentru Cea mai buna piesa de teatru in 1962) este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionut Grama - „Cel mai frumos roman din lume”), profesorul ratat de la catedra de istorie si Martha (Florina Gleznea - „Cinci ore cu Mario”), exuberanta sa sotie si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de „jocuri si glume”, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick (Emil Mandanac - „Vals in Baltimore”) si naiva lui sotie, Honey (Sinziana Nicola - „For the win”). Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.
  
* 2 Nominalizari la Premiile UNITER 2009 - Debut (Florina Gleznea, Ionut Grama) *
* Spectacol prezentat in cadrul Festivalului National de Teatru (2009), Festivalului ContemporanIS Iasi (2010) si Festivalului International de Teatru de la Sibiu (2013) *

0 comentarii: