Castigatorii Premiilor Gopo 2015



Luni seară, 30 martie, la Teatru Național București – Sala Radio, cea de-a noua ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele în prezența a peste 500 de invitați și jurnaliști acreditați. Găzduită de Diana Cavallioti și Paul Ipate, gala a avut parte de momente inedite, amuzante dar și multă emoție. Telespectatorii au putut urmări ceremonia în direct pe TVR2 și TVR HD.

Actorii Olimpia Melinte (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), Florin Piersic Jr. (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal), Cătălina Grama, Giulia Nahmany, Dorian Boguță (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal), Emilian Oprea, Andreea Vasile, Sore Mihalache, Maria Dinulescu, Malvina Cservenschi, regizorii nominalizați la categoria Cea mai bună regie, Nae Caranfil și Andrei Gruzsniczki, precum și Alexander Nanau (nominalizat la Cel mai bun film documentar) sunt doar câțiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, ale căror gazde au fost Marius Constantinescu și Camelia Văcaru.

Closer to the Moon și-a adjudecat nouă statuete Gopo, printre care trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun filmCel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu. Lista este completată de premiile pentru Cel mai bun montaj, Cel mai bun machiaj și Cea mai bună coafură, Cel mai bun sunet, Cea mai bună imagine, Cea mai originală muzică și Cele mai bune costume.   

Quod Erat Demonstrandum (Q.E.D.), filmul cu cele mai multe nominalizări la Gopo 2015, și-a atribuit cinci trofee, printre care premiile de interpretare de la categoriile Cel mai actor într-un rol principal - Florin Piersic Jr., Cea mai bună actriță într-un rol principal – Ofelia Popii, Cel mai bun actor într-un rol secundar – Virgil Ogășanu, Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Alina Berzunțeanu. Filmul a primit și statueta pentru Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu). 
Multipremiatul Toto și surorile lui, în regia lui Alexander Nanau, a câștigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun film documentar. Radu Jude a primit în această seară cel de-al șașelea Gopo din carieră: Cel mai bun scurtmetraj ficțiune, pentru Trece și prin perete. 

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino). Independența Film și-a adăugat al șaptelea trofeu în palmares, un număr record pentru distribuitorul român. 

Cu încasări în valoare de 1.147.487 RON și 102.026 spectatori, #Selfie a primit Premiul Publicului, iar prezentatorii, Giulia Nahmany și George Piteșteanu și-au făcut un selfie pe scenă, spre amuzamentul publicului.

Premiul pentru Cel mai bun debut a fost câștigat de Vlad Petri, cu documentarul București, unde ești?, premiul Tânără speranță a fost oferit Alexandrei Carastoian și Boroka Biro pentru imaginea filmului Planșa, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar a fost adjudecat de O scurtă istorie – Astra Film, regia Carmen Lidia Vidu.

Momente memorabile, atât pe covorul roşu, cât şi în cadrul Galei, au fost prilejuite de câştigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Activitate (Eugenia Bosînceanu) și Întreaga Carieră (Coca Bloos). Premiile au fost prezentate de Irina Margareta Nistor și, respectiv, Dorina Lazăr.

Un Premiu Special i-a fost oferit și regizorului de animație Ion Truică prezentat de Mihai Mitrică, director artistic Festivalul Internațional de Animație Anim`est.

Gala Premiilor Gopo 2015 este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Bucureşti prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti si Babel Communications.

Monsters Night – noaptea filmelor-șoc la Festivalul NexT



De la filme cu zombi și alte spirite malefice, la unele cu fantome și dansuri păgâne ritualice, Festivalul Internațional de Film NexT își așteaptă spectatorii la o super-selecție de coșmar și voie bună. Sâmbătă, 18 aprilie, de la 21.00, în Garajul Ciclop din București, programul special Monsters Night va începe cu filme-șoc și se va încheia cu DJ și petrecere. După proiecția celor nouă scurtmetraje tenebroase și uneori amuzante, DJ Rock, Sinboy și Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa până târziu în noapte, însoțiți de video mapping-ul realizat de Tiptoe.

Pereţii scorojiţi, zidurile de cărămidă goale și arhitectura impresionantă a primei parcări supraetajate din Capitală, construite în 1923, sunt decorul perfect pentru o noapte „monstruoasă”. În 2013, Garajul (Magheru 6-8) a fost transformat în spațiu de artă contemporană de 35 de artiști, iar unele dintre desenele suprarealiste, grotești, amuzante sau ironice încă pot fi admirate acolo. Spațiul neconvențional din clădirea Ciclop are potențialul de a deveni unul urban activ, de referință în București.

Noaptea cu monștri de la Ciclop va electriza, indigna, șoca sau amuza spectatorii, după caz. Monsters Night e cu demoni uitați pe insule – Lembusura, spirite răzbunătoare ce bântuie casele vechi – A Dark Night at the Wrong House, femei care se transformă în creaturi terifiante – Undead Woman, exorciști puși pe treabă, în asiaticul 12th Assistant Deacon, halucinații și paranoiaWho’s in the Fridge (A Love Story) și ființe submarine fantastic, într-un film premiat la Berlin, Planet Ʃ. În singurul film românesc din program, Lumină firavă, regizat de Florina Dumitrache, un cuplu așteaptă sfârșitul lumii în apartamentul din București.
 
O primă întâlnire cu ce înseamnă Monsters Night va avea loc miercuri, 1 aprilie, de la 20.00, în Club Control, la Warm Up NexT, când va fi proiectat șocantul I Am Monster. Monstrul interior al unei femei care vizitează des morga unui spital iese la iveală într-un film care implică fetișism dus la extrem și un strop de necrofilie. Intrarea la Warm Up NexT este liberă.
Biletele la Monsters Night costă 20 de lei și s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro. Accesul în locație se va face începând cu ora 19.00.
Teaser Monsters Night: http://youtu.be/mpeh8P6wJVQ
 
A noua ediție a Festivalului Internațional de Film NexT va avea loc între 15 și 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO și la Institutul Cultural Român, Club Control, J’ai Bistrot, ArCuB, Cărturești, Garajul Ciclop (intersecție Magheru cu C.A. Rosetti).

Informații despre bilete și abonamente: http://www.nextfilmfestival.ro/bilete/
Teaser Competiția Internațională: http://youtu.be/pzlEeZZ12GQ
Teaser Competiția Națională: http://youtu.be/24ncy4wbGOE
Teaser Kung Fu NexT: http://bit.ly/1xR0k2N
 
Ne găsiți pe: www.nextfilmfestival.ro | Facebook: https://www.facebook.com/NexTFilmFestival

Săptămâna #12 @ Fratelli Espresso Bar by GensDuBien

Fratelli Espresso Bar by GensDuBien

Program evenimente - săptămâna #12, sezonul 3:

1 apr. 8 PM - Chi Pah live act & dj set (Electro Feelings concept) 

2 apr. 8 pm - Aperitivo Special Edition w/ Sergiu 
Live In The Living Room w/ We Singing Colors

3 apr. 10 pm - Weekend starter w/ Calin & Zabriskie

5 apr. 7 pm - Impro show in the Living Room w/ Marțienii - the Tuesday people

Intrare liberă

Programul săptămânii:
Miercuri, Joi, Vineri, Duminică - de la 5 pm până la ultimul dans.
Luni, Marți, Sâmbătă - închis

Rezervările se pot face la: 0727.929.583 /dani.simion@fratelli.ro

Question Mark: Anemic Disco - Lansare album - Special Guests: Pandrea - 3 aprilie



Vineri, 3 aprilie, HC RO si INSRT Booking te invita in Question Mark la concertul de lansare EP-ului de debut semnat Anemic Disco.

Special Guest: Pandrea.
Open doors: 21:00
Support: 10 RON
*Suportul reprezinta o donatie voluntara a persoanelor fizice si este destinat in exclusivitate artistilor.
RVSP:  https://www.facebook.com/events/335017130021440/

"The Glorious Waltz Of Decay" - este primul EP al trupei Anemic Disco. Este, poate, un material la fel de melodramatic ca titlul acestuia. Cu influente diverse, pornind de la punk, post-punk si alte variatii, pana la grunge, shoegazing si post-rock, acest EP nu promite nimic in special, poate doar sa starneasca urechi curioase si picioare spasmatice.

Virtuali:
http://www.facebook.com/anemic.disco
http://soundcloud.com/anemic-disco

Pandrea :
http://pandrea.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/pandrea666


Question Mark – Calea Victoriei 48 – 50 (Pasajul Victoria)
Accesul se face din Calea Victoriei. Daca te-ai ratacit, uita-te la ghete si o sa vezi un hublou luminat la nivelul solului prin care te poti uita de sus la ce se intampla in club. Apoi vezi scarile si cum privesti spre dreapta este o usa cu fata lui Jack Nicholson.
Restul … sunt povestile ce iti vor da cu virgula a doua zi.
https://www.facebook.com/questionmarklp

Trei Scurtmetraje cu CAI PUTERE în trei cinematografe



ICON production va lansa joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”.

În cadrul programului vor fi proiectate producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: “Numărătoarea manuală”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

Filmele vor rula în prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvire Popescu ( 2 și 4 Aprilie, ora 18:30), Cinema Muzeul Țăranului (7-9 Aprilie, ora 18:00), Cinemateca Union (3 și 9 Aprilie, ora 19:30).

Premiera va avea loc pe 2 Aprilie la Cinema Elvire Popescu în prezența echipelor celor trei scurtmetraje dar și a publicului.
“Numărătoarea manuală” (2011, producție Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, care  încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict.
Scurtmetrajul a fost prezent în numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven și a câștigat Premiul Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Leiden.
Din distribuție fac parte actorii Alexandru Georgescu, Cătălin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Dârlău.

Scurtmetrajul “Vocea a doua” (2013, producție Hi Film) o are în centrul poveștii pe Gabi, o asistentă socială la o casă de copii, care se trezește prinsă în propriile prejudecăți atunci când o mamă de etnie romă vine să-și ia copiii acasă de Crăciun.

Filmul, care a câștigat în 2013 Premiul Special la Festivalul Internațional de Film Anonimul, îi are în distribuție pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Cătănescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok.
Acțiunea din“Cai putere” (2014, producție ICON production) are loc în fiecare toamnă când Mihai, cu ajutorul prietenilor îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile.

Adrian Titieni, Costel Cașcaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt cei care pot fi văzuți pe marele ecran în “Cai putere”.

Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Cottbus și premiul pentru Cel mai bun film în competiția națională la Timishort iar în martie a obținut premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza România, în București. În aprilie va participa în competiția oficială la festivalul INDIELisboa în Lisabona, Portugalia.

Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA – Facultatea de Cinematografie, Secția – regie film, clasa regizor Andrei Blaier.  În prezent lucrează la debutul său în lungmetraj “Un pas în urma serafimilor”, produs de Ada Solomon.

Gala Premiilor Gopo 2015 - astazi, de la ora 19.00



Pe 30 martie, Sala Studio a Teatrului Național București devine pentru prima oară gazda evenimentului care răsplătește, în fiecare an, performanța din filmul românesc. Prezentatorii Galei din acest an sunt actorii Paul Ipate și Diana Cavallioti.

Gala Premiilor Gopo va fi transmisă în direct pe TVR2, TVR HD și Radio România Cultural și online pe www.premiilegopo.ro şi www.tvrplus.ro, începând cu ora 19.00.
81 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo.
 
La această ediție, Q.E.D., cel de-al doilea lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, a strâns un număr record de 17  nominalizări și este urmat în clasament de Closer to the Moon cu 12 nominalizări, Poarta Albă cu 6 nominalizări și O poveste de dragoste, Lindenfeld cu 5 nominalizări.
 
Trei lungmetraje intră anul acesta în cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun film, la Gala Premiilor Gopo: un documentar – Al doilea joc (r. Corneliu Porumboiu), și două filme de ficțiune – Closer to the Moon (r. Nae Caranfil) și Q.E.D. (r. Andrei Gruzsniczki). Autorii celor trei filme concurează și la categoria Cea mai bună regie. Nae Caranfil și Andrei Gruzsniczki sunt nominalizați și la categorie Cel mai bun scenariu, de această dată alături de Oana Maria Cajal și Nicolae Mărgineanu (pentru lungmetrajul Poarta Albă).
 
Toate cele patru categorii interpretative au cumulat maximul de câte cinci nominalizări. Astfel, la categoria Cea mai bună actriță în rol principal concurează Vera Farmiga (Closer to the Moon), Victoria Cociaș (O poveste de dragoste, Lindenfeld), Olimpia Melinte (Planșa), Ofelia Popii (Q.E.D.) și Crina Semciuc (#Selfie). La categoria Cea mai bună actriță în rol secundar, nominalizate sunt Iulia Ciochină (Love Bus – Cinci povești de dragoste din București), Monica Ghiuță (O poveste de dragoste, Lindenfeld), Alina Berzunțeanu (Q.E.D.), Tora Vasilescu (Q.E.D.) și Alina Chivulescu (#Selfie).
 
În paralel, la categoria Cel mai bun actor într-un rol principal concurează doi actori din Closer to the Moon – Mark Strong și Harry lloyd, doi din Q.E.D. – Florin Piersic Jr. și Sorin Leoveanu, și Serge Riaboukine pentru Cripta. Tot două nominalizări are filmul Q.E.D. și la categoria Cel mai bun actor într-un rol secundar – Dorian Boguță și Virgil Ogășanu. Alături de ei, la aceeași categorie, au mai fost nominalizați Marian Adochiței (Planșa), Bogdan Nechifor (Poarta Albă) și Răzvan Vasilescu (#Selfie).
 
Pentru cariera sa impresionantă, actrița Eugenia Bosânceanu va fi omagiată în 2015 cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate. De asemenea, organizatorii Galei Premiilor Gopo vor acorda și un Premiu Special, regizorului de animație Ion Truică, iar Premiul pentru Întreaga Carieră îi va fi oferit marii actrițe Coca Bloos.
 
Gala Premiilor Gopo 2015 este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Bucureşti prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti si Babel Communications.
Co-organizator: Teatrul Naţional Bucureşti I. L. Caragiale
Co-producător: TVR2
Sponsori principali: Apa Nova, Dacia – Mașina oficială a Premiilor Gopo
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, MAC, Fan Courier, H&M, Alexandrion
Parteneri: Pepsi, Empire, ODS, Melkior, Hotel Intercontinental, Pullman, Brigada de Voluntari