Adresa: Șos. Morarilor nr. 1, sector 2, București.
Cu ocazia lansării documentarului în cadrul platformei CINEPUB, vă invităm să vedeți fotografiile stereoscopice în proiecție, în paralel cu o expoziție de fotografie antarctică semnată de Helmut Ignat, realizată în timpul filmărilor documentarului „Exploratorul”.
Documentarul urmăreşte existența savantului român, pionier al cercetării vieţii din Antarctica, din adâncurile Mediteranei şi din peşteri, întemeietor al biospeologiei (studiul faunei din peşteri şi din apele subterane) şi al primului Institut de Speologie din lume, cel de la Cluj.
Expediţia ştiinţifică “Belgica” a fost prima care a iernat în Antarctica în perioada martie 1898 – februarie 1899, timp în care Emil Racoviţă şi colegii săi au întreprins numeroase observaţii şi cercetări ştiinţifice. Materialul adunat a fost publicat în 60 de volume.
Evenimentul este organizat în colaborare cu CINEPUB și Fundația Arte Vizuale.
(Intrarea este liberă)
16:00 - 18:00 Expoziția „Antarctica, dincolo de capătul lumii”, cu fotografii de Helmut Ignat din timpul filmărilor în Antarctica și proiecția imaginilor stereoscopice realizate de Racoviță în timpul expediției
18:00 - 20:00 Proiecția documentarului EXPLORATORUL, r. Titus Muntean și Xántus Gábor, în prezența unor membri ai echipei
Expoziția va fi deschisă și duminică, 15 martie între orele 15:00-18:00, iar în perioada 16 - 22 martie aceasta poate fi vizionată pe bază de programare la adresa de email: point@makeapoint.ro
###
Vizitați www.cinepub.ro și facebook.com/THECINEPUB.CINEPUB – o platformă online dedicată exclusiv filmelor românești, disponibilă în mod gratuit publicului larg, proiect unic GAV* în parteneriat cu Google.
GAV - agenție de comunicare, specializată în content offline și online, pionier al marketingului cultural autohton.
Fundaţia ARTE VIZUALE este o instituţie non-profit, apolitică şi independentă, înfiinţată în 1992. Scopul ei este să ofere sprijin tinerilor cineaşti şi creatori din sfera artelor vizuale, încurajând filmul de ficţiune, documentar şi cel experimental.
www.fav.ro
###
Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.
Pentru programări sau alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro
Sau pe Facebook.
Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu