In Transylvania - more than a music festival | 20-23 august 2015
Airtist,
In Transylvania,
Jaya the Cat,
Lemon Bucket Orckestra,
N.O.H.A,
Paiaka,
ROA,
SubCarpati,
The Pixels,
Waldeck
În Ţară Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania.
Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, deşi la ediţia din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la Waldeck (AT), Subcarpaţi (RO), Jaya the Cat (NL), N.O.H.A. (DE), ROA (RO), până la Lemon Bucket Orkestra (CA), Airtist (HU), Paiaka (FR) sau Pixels (RO). În line-up-ul festivalului sunt incluse şi două trupe tribute: Masterpiece – Tribute Metallica şi The Rock – Tribute AC/DC.
La In Transylvania te rupi pentru câteva zile de realitate, chiar dacă accesul la festival este extrem de facil iar zona beneficiază de peste 3000 de locuri de cazare. Asta desigur dacă nu alegi să vii cu cortul şi să te campezi în zona special amenajată a festivalului. Campingul va fi dotat cu grupuri sanitare şi duşuri iar accesul se va face în baza brăţării speciale de festival.
Zonele de after-party au o privelişte ameţitoare asupra Ţării Făgăraşului, iar terasele şi zone de hamace sunt perfecte pentru a te relaxa, a citi o carte bună sau pur şi simplu pentru a admira natura. Iar dacă vorbim despre after-party, trebuie să punctăm din start că zona de DJ va fi acoperită de La Resistance DJ’S, anume: BeatJunkz, Primărie, Saboar, Godeanu, Paulie, Călin, Brody & Dr. Panda, Pavlov, Vygo, Ada Khaleh.
Pe lângă activilatie de entertainment din incinta festivalului, la 100 de metri distanţă se află Aventura Parc Drăguş, un parc în care se găsesc 4 trasee de aventură de dificultate progresivă şi panouri de căţărare (pentru copii şi adulţi), teren de minigolf, tir cu arcul, trasee compuse exclusiv din coborâri în tiroliana etc. Participanţii la festival vor beneficia de discount-uri în Aventura Parc Drăguş în baza brăţării de acces la festival.
Obiectivele turistice nu sunt nici ele de neglijat: pe o rază de câţiva km de mers agale sau cu maşina ajungi la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraşului, Herghelia Sâmbăta, satele săseşti specifice Trasilvaniei, Transfăgărăşanul, Bâlea Lac, Ştrandul Victoria. Creasta Munţilor Făgăraş oferă şi ea câteva trasee demne de luat în seama pentru amatorii de drumeţii.
Păstrând tradiţia, organizatorii festivalului - Asociaţia Padina Fest, au inclus în program şi o serie de competiţii sportive – Maratonul Transilvaniei fiind deja aşteptat de către iubitorii de ciclism.
Partenerii festivalului sunt Primăria Comunei Drăguş, Fundaţia Comunitară Ţară Făgăraşului, Consiliul Judeţean Braşov, Heineken România, British American Tabacco, Asociaţia MAINOI, Asociaţia Salvatorilor Montani din România, Aventura Parc Drăguş, Casa Zmeilor, RoEvents, Smartatletic, AIAT şi mulţi alţii.
WALDECK (AT)
Proiectul muzicianului vienez Klaus Waldeck înseamnă un amalgam şarmant de nu jazz mixat cu dub, electro, swing şi trip-hop. Concertele cu live band sunt unice, căci hituri precum „Make my day”, „Addicted” sau „Memories” recrează pe scenă atmosfera vieneză din perioada interbelică. În societatea anilor ‘20 şi ‘30, muzica aduna lumea bună în cele mai elegante săli de bal, iar ritmurile energice, distrate şi libere de swing şi tango combinate cu pahare de cocktail-uri delicioase şi pantofi de dans cât mai rezistenţi la încercările fiecărui disc pus pe gramofon erau o reală plăcere. Atât la privit, cât şi la ascultat.
„Sunt fascinat de pofta de viaţă şi de înclinaţia hedonistă a acelei epoci din anii ’20-’30. Pe vremea aceea, singura motivaţie a femeilor părea să fie o viaţă cât mai plină de plăceri, iar muzică era o îmbinare a actului artistic şi a distracţiei. încerc să duc mai departe tradiţia acelui stil care a fost neglijat atâta vreme”, spune Klaus Waldeck pe site-ul sau oficial.
https://www.facebook.com/OfficialWaldeck | http://www.waldeck.at
SUBCARPAŢI (RO)
Manifest cultural contemporan, Subcarpaţi este un proiect muzical lansat în 2010 de solistul trupei Şuie Paparude, Bean MC, proiect ce combină elemente din muzica electronică şi hip-hop cu influenţe din folclorul românesc. Trupa a fost descrisă în cotidianul britanic The Guardian drept un mix exploziv între vechi şi nou. O combinaţie eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk româneşti şi cântecelor de unitate, instrumente tradiţionale şi ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop.
Folclorul e “o sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzica folclorică şi iniţial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine şi aşa a început să se formeze un soi de conştiinţă în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru ţara asta şi care ne-au schimbat viaţa şi, pentru ei, dar şi pentru noi, trebuie să învăţăm să păstrăm valorile tradiţionale” - Bean MC
www.facebook.com/subcarpati | http://subcarpati.com | https://www.youtube.com/blanoz
N.O.H.A. (DE)
N.O.H.A. - Noise of Human Art e o trupă cosmopolitana ce activează în industria muzicală de peste 20 de ani. Philip Noha, MC-ul din Praga şi Jochen Eickenberg (german nativ) la clape sunt producătorii acestei trupe. Pentru concertele lor, Tim Rashid (bass) şi Tobias Belker (tobe) se alătură trupei pentru o şi mai puternică experienţă live. Trupa e caracterizată printr-un mixt de drum&bass, world music presărată cu multă energie. Hituri precum Balkan Hot Step, Dinero, Dive în Your Life şi desigur, cel mai cunoscut - Tu Café - au adus trupa la cele mai mari festivaluri europene: Eurospotting (Copenhaga), Bourges Festival, Roxy-Istanbul, Electronic Beats Festival (supporting Prodigy), Roots Festival (Amsterdam), Rock For People, Exit, Pohoda, Colours of Ostrava, PopKomm, Rolling Stone Roadshow, Nancy-Jazz Festival.
www.facebook.com/NohaCircus | www.n-o-h-a.com | https://youtu.be/xi20Si3jRIo |
JAYA THE CAT (NL)
Trupa americano-olandeză Jaya The Cat este în acest moment unul unul dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk din lume. Formată în anul 1998 de Geoff Lagadec (vocal/chitară), Dave Smith (chitară/vocal) şi Ben Murphy (bas/vocal), trupa s-a remarcat prin sound-ul original, ce îmbină cu succes stiluri precum reggae, ska şi punk, dar şi dub şi dancehall. Trecând cu uşurinţă de la piese cu un puternic mesaj politic la ritmuri de dans irezistibile, Jaya The Cat a evoluat rapid, atât la nivel muzical, cât şi ca awareness, devenind una dintre cele mai active trupe din circuitul live european. Cu un public în continuă creştere şi transformând fiecare concert într-o petrecere “on stage” de neuitat, trupa a reuşit să-şi treacă în CV apariţii în cadrul unor festivaluri de top precum Vans Warped Tour, Lowlands sau Pukkelpop. www.jayathecat-band.com | www.facebook.com/jayathecat | www.twitter.com/jayathecat
R.O.A. (RO)
Junkyard (Cezar Stănciulescu) şi Bogdan Popoiag (UNU'), împreună cu Cristin Negriuc au lansat în 2010 proiectul ROA - Rise of Artificial, iar primul single „Ne place”, lansat în premieră la Radio Guerrilla a ajuns să fie unul dintre cele mai difuzate din FM-ul românesc. În 2011 ROA lansează primul material discografic - "Artificial", iar în 2013 lansează albumul "System Of Sound" .
„Ne place”, „D-aia”, „Sonata în La Minor”, „Pe pace”, „Hands Up!!!” sunt unele dintre hiturile ROA, o trupa extrem de iubită în special de către adolescenţi.
https://www.facebook.com/roamusic | www.youtube.com/ROAOfficialChannel
LEMON BUCKET ORCKESTRA (CA)
Singura „Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band“ a Toronto-ului, aşa cum se descriu artiştii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discuţie între un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian. În doar câteva luni, cvartetul iniţial s-a transformat într-un band de nu mai puţin de 14 artişti, câştigându-şi reputaţia ca una dintre cele mai explozive şi petrecăreţe grupuri canadiene. Cu o componenţa cosmopolită, aducând membrii din multe colţuri ale lumii (Uncraina, Franţa, Mexic, India, Olanda, Portugalia, etc), Lemon Bucket Orkestra au un repertoriu la fel de pestriţ, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste 10 ţări est-europene. În 2012, în drum spre România, cursa lor a avut întârziere, iar membrii formaţiei au făcut un concert ad-hoc, chiar în avion. Înregistrarea a ajuns la CNN, CBC, Fox News, CTV şi multe alte televiziuni importante din America, Europa şi din intreagă lume.
www.lemonbucket.com | www.youtube.com/lemonbucketorkestra | www.facebook.com/lemonbucket
AIRTIST (HU)
Airtist e un proiect muzical unic, fiind un band care leagă foarte bine conceptul din spatele muzicii de evoluţia live. „E de-a dreptul uimitor cum reuşesc, doar cu ajutorul unui delay, a unui tulnic şi a unui instrument metalic numit jew’s harp, să “simuleze” perfect un sunet electronic pe care îl ştii doar de la sintetizatoare. Practic, nu există sunet din muzica electronică (trance sau chiar d’n b) pe care sau nu-l poată reproduce. Tulnicul e profund şi cuprinzător, jew’s harp e scurt şi strident, iar beat-box-ul le completează simultan într-o continuă improvizaţie.” (http://indiescouts.ro)
https://www.facebook.com/airtistmusic | http://records.aural.hu |
PAIAKA (FR)
Paiaka este o trupă de reggae înfiinţată în 2010 în micul orăşel Clermont-Ferrand din Franţa. Muzica celor de la Paiaka este dansantă şi reprezintă un melanj realizat între clasic şi modern, stilul fiind clar roots reggae, unul energic pe alocuri, cu influenţe dub, jazz sau rock. Cu foarte multe concerte la activ pentru o trupa relativ nouă, Paiaka lansează în 2015 primul album din carieră – „Alive Anyway”. Albumul impresionează datorită sound-ului aproape fără greşeală, dar şi datorită mesajelor puternice transmise în versuri. Categoric, „Alive Anyway” este un material care depăşeşte aşteptările şi celor mai optimişti fani.
https://www.facebook.com/paiakaweb | http://www.paiaka.com | https://www.youtube.com/Paiakaweb
PIXELS (RO)
Pixels, trupa care aduce un sound unic pe scena electronică rock românească, are la activ două albume: „Fire Exit” (2008, Lastrada Music) şi TKOVCTRL (2012- producţie independentă realizată în colaborare cu Control Club). În cei opt ani de activitate, PIXELS au trecut în CV concerte cu UNKLE, Sofa Surfers şi Sophie Ellis-Bextor şi nenumărate concerte de club. Din 2012 Pixels cânta în formula: Andreas Aron (vocal, bass), Cătălin Rulea (vocal, chitară, synth), Tudor Popescu (tobe), Liviu Iancu (synth), Irina Creangă (backing vocal).
https://www.facebook.com/ThePixels | www.thepixels.ro | www.youtube.com/pixelsofficial |
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu