Cineastii Vivi Dragan Vasile si Tudor Lucaciu fac echipa la GoBucharest



Înscrierile la prima ediție a atelierului de educație vizuală GoBucharest continuă până pe 11 iulie. 
 
Adolescenții din București cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, pasionați de fotografie și film au ocazia de a participa la un training intensiv în urma căruia vor rezulta 15 filme de scurt-metraj documentar având ca temă descoperirea și interpretarea Bucureștiului dintr-o perspectivă artistică, personală.
Tinerii vor trece prin toate etapele realizării unei producții cinematografice, beneficiind de expertiza unor profesioniști din lumea artistică și culturală. 
 
Directorii de imagine Vivi Drăgan Vasile și Tudor Lucaciu, monteurul Cătălin Cristuțiu și regizorul Vlad Petri își unesc forțele la GoBucharest pentru a-i ajuta pe tineri în realizarea scurtmetrajelor. Cei 4 cineaști vor împărtăși participanților cele mai importante noțiuni și tehnici cinematografice. 
 
Imaginea nu e făcută de o cameră de filmat, ci de oamenii care stau în spatele ei. Democratizarea tehnologiei (din domeniul echipamentelor de captare a imaginii), a creat o mare oportunitate de “afirmare” atât oamenilor talentați cât și impostorilor. Acum mai mult ca niciodată va conta Omul din spatele Camerei de Filmat", afirmă Tudor Lucaciu, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine ai generației sale. Filmografia sa include o serie de colaborări de succes cu regizorul de film Radu Muntean: Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010) și Un etaj mai jos (2015). 
 
Numele lui Vivi Drăgan Vasile apare pe genericul a peste 50 de filme de succes, printre care Moromeții (1987), Filantropica (2000), Occident (2001) și Despre oameni și melci (2011).
Cătălin Cristuțiu a lucrat cu regretatul regizor Cristian Nemescu, filmografia lor comună cuprinzând titluri precum Poveste la scara C (2003), Mihai și Cristina (2001), Marilena de la P7 (2006) - selecționat în Semaine de la Critique, Cannes 2006 și lung metrajul California Dreamin(endless) - Premiul Un Certain Regard, Cannes 2007. A realizat montajul unor filme precum Cold Waves - Război pe calea undelor și Apocalipsa dupa șoferi (ambele în regia lui Alexandru Solomon),  Medalia de onoare (regia Călin Netzer), Cea mai fericită fată din lume, Toată lumea din familia noastră și Aferim!, acestea trei fiind regizate de Radu Jude.
 
Lista trainerilor de la GoBucharest este completată și de Vlad Petri, cel care în 2012 a documentat protestele anti-guvern din Piaţa Universităţii și în 2013 pe cele împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană. Vlad a realizat în 2014 primul lung metraj documentar București, unde ești?, despre protestele din 2012, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Rotterdam și a câștigat premiul Gopo pentru debut.
 
Atelierul de educatie vizuală GoBucharest este un proiect cultural finanţat de ARCUB, în cadrul Programului cultural Bucuresti Orasul in-vizibil.
 
GoBucharest este organizat de 111 Film & Entertainment, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
 
Detalii și înscrieri pe: www.gobucharest.eu

0 comentarii: