Programul evenimentelor se desfășoară o dată la două săptămâni până la data de 30 septembrie. Toate concertele vor fi transmise live prin www.enjoyTV.ro, iar intrarea va fi liberă. Mai multe detalii despre evenimente, în rândurile ce urmează.
Arts District is Here! a debutat cu succes pe 16 și 17 iulie cu două seri de concerte în grădina Casei Filipescu - Cesianu, una dintre puținele clădiri care s-au păstrat de la începutul secolului al XIX-lea în București. Peste 800 de persoane au luat parte la cele 5 concerte susținute de Accord Vibes, Dalma Kovcs, Albert Tajti, Ciprian Pop, Cvartetul Solartis, Blue Noise, Bourbon Jazz Unit. Situată în apropiere de Piața Victoriei, casa face parte din Muzeul Municipiului București și a fost redată circuitului cultural de puțin timp, în urma unui șantier amplu de reabilitare. Mai multe despre istoria sa, la această adresă.
Programul următoarelor evenimente: Luni, 15 august - Cloașterf, Biserica fortificată, construită la 1523
(eforturi de restaurare depuse de Mihai Eminescu Trust)
Ora 14:00
Reger String Trio
Miercuri, 31 august – București, grădina Muzeului de artă veche apuseană „Ing. Dumitru Furnică - Minovici”, deschis în anul 1947
Ora 13:00
Cvartetul Solartis
Joi, 15 septembrie - Mălăncrav, Conacul Apafi, secolul al XV-lea
(eforturi de restaurare depuse de Mihai Eminescu Trust, cu patronajul Prințului Charles)
Ora 18:00
Duo Cello Jaya
(violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian)
Vineri, 30 septembrie - Alma Vii, Biserica fortificată, secolul al XIV-lea
(eforturi de restaurare depuse de Mihai Eminescu Trust alături de Institutul Norvegian pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural)
Ora 18:00
Cvartetul Solartis
„Sunt locuri care se dărâmă sub nepăsare și locuri care au renăscut, grațiie inițiativelor private și de stat. Patrimoniul nostru cultural, dincolo de valoarea inestimabilă, așteaptă să fie redescoperit și reasumat de fiecare dintre noi. Dacă nu intervenim la timp, o parte semnificativă a identității noastre riscă să fie pierdută pentru totdeauna. Prin intermediul evenimentelor Arts District is Here! sperăm să mediatizăm această necesitate de a fi conștienți de frumusețea comorilor care au rezistat atâtea secole și nu merită lăsate să piară tocmai acum,” a declarat Sebastian Gheorghiu, managerul proiectului Arts District is Here!
Arts District is Here! este un proiect al UCIMR - Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, desfășurat prin programul „Oportunități la tine acasă”, dedicat tinerilor artiști excepționali din România, dezvoltat prin co-finanțare AFCN. Arts District is Here! se desfășoară în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust, o organizație privată dedicată păstrării moștenirii locale și reînsuflețirii satelor și comunelor din Transilvania și Maramureș. Demersul Arts District este susținut de berea Nenea Iancu, prin apartenența la valorile de promovare a culturii românești, și Aqua Carpatica prin îndemnul de a ne întoarce la puritate.
|
Din componenţa cvartetului fac parte Sabin Penea (vioara I), Ana Maria Marian (vioara a-II-a), Laura Zecheru (violă) și Andrei Nițescu (violoncel), absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București, muzicieni despre care s-a spus că dețin „doza perfectă de profesionalism îmbinat cu nonconformism, calități care, împreună cu dorința de a se desăvârși, i-a purtat până acum pe mari scene ale lumii.”
De-a lungul timpului, au fost invitați să participe la numeroase concerte sau festivaluri. În anul 2013 Solartis Quartet este onorat cu invitația de a susține un recital în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu ” ediția XXI. Membrii cvartetului sunt bursanți ai Academiei ICon Arts Roma, în august 2015, unde au lucrat cu reputatul violoncelist Adrian Mantu, membru al RTE ConTempo Quartet.
„De mult n-am mai ascultat pe cineva cântând cu atâta plăcere! De mult n-am mai simţit bucuria clarităţii muzicii revărsată atât de firesc de pe scenă, direct în sufletele ascultătorilor! … De la primele note, atacate cu aplomb, mult respect şi iubire, glaciarul din sală (atât la propriu cât şi la figurat) s-a topit. (Revista Actualitatea Muzicală, noiembrie 2012)”.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu