O noapte la Cetatea Rasnov, de rezervat pe Airbnb
Turiştii care doresc să petreacă un weekend altfel au acum posibilitatea să doarmă, în premieră, la Cetatea Râșnov. Aceștia vor putea rezerva pe platforma internațională Airbnb unul dintre cele șase corturi militare amplasate în curtea Cetății, în perioada 5 - 6 august, când în oraș are loc Festivalul de Film Istoric Râșnov.
“Cu fiecare ediţie a festivalului ne dorim să oferim o experiență completă și unică, prin filmele, muzica și evenimentele pe care le organizăm. De această dată am vrut să mergem mai departe și să le dăm participanților posibilitatea să înnopteze ca niște ostași, în corturi militare, instalate chiar în curtea Cetății Râșnov, un loc plin de încărcătură istorică și reprezentativ pentru cinematografia românească. Să nu uităm că aici au fost înregistrate secvențe pentru cunoscutul film ‘Nemuritorii’, regizat de Sergiu Nicolaescu”, a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râșnov. “Această inițiativă are și rolul de a promova patrimoniul cultural al zonei Râşnov, una foarte bogată în istorie și tradiții, care adună anual peste 100.000 de turiști români și străini”, a completat Mihai Dragomir.
În același timp, participanții care vor alege să rezerve unul dintre corturile, cu o capacitate de până la 4 locuri, se vor bucura de programul Festivalului de Film Istoric Râșnov, care are loc în perioada 29 iulie – 7 august. Ediția din acest an aduce publicului peste 40 de producții documentare și de ficțiune, 13 concerte și evenimente speciale, 2 expoziții și un târg de carte, ce vor avea loc în Cetatea Râșnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică și în Piața Unirii din oraș. De asemenea, aproape 40 de invitați speciali vor dezbate tema principală a festivalului de anul acesta: “(R)Evolution”.
Cei care se vor afla la Râșnov în perioada 5 – 7 august vor putea participa la un concert marca Luiza Zan și Dan Byron (5 august) și la un recital Vali Răcilă, Raul Kuşak și Hanno Höfer (6 august). Cinefilii vor putea viziona în această perioadă producții precum “Cinema, mon amour”, „Regina Elisabeta a II-a”, “Războiul Regelui”, „Iarnă Fierbinte: Lupta Ucrainei pentru libertate”, “Sufraggette” și “Bolivar, omul difficultăţilor”. La festival va putea fi vizitată expoziția „Frânturi de istorie”, care include fotografii, realizate de Dan Drăghicescu, cu mașini de epocă ce aparțin unor familii britanice și este dedicată Zilei Armistițiului (11 noiembrie). În același timp, vor avea la dispozitție și expoziția colectivă “Bilet de lup”, care este un martor al unui ciclu de documentare și prezintă imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Cătălin Dobre, Ionuț Pițurescu, Manuela Morar, Andrei Rădulescu și Mihai Țucă.
Fondurile strânse în urma închirierii celor șase corturi vor fi donate grupului de reconstituire istorică “Living Rosenau”.
Lansată în 2008 în San Francisco, California, comunitatea Airbnb s-a extins în peste 191 de ţări şi a oferit opţiuni de cazare pentru peste 60 de milioane de turişti din toată lumea. În luna iulie 2016, în România se înregistrează peste 1.500 de utilizatori activi, care oferă sau caută cazare.
Despre Festivalul de Film Istoric Râşnov
10 zile în Cetatea Râşnovului la început de august.
Fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news.
Ca să înţelegi ce ţi se întâmplă!
Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi.
Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întâmplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.
Cu şapte ediţii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 300.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu