Petrece-ți weekendul la UNDERCLOUD! Programul pentru 27-29 august
Spectacolul-lectură „Copilul Divin” în prezența lui Pascal Bruckner, „Copilul lui Noe” după Eric Emmanuel Schmitt, „Cabaret Dada” de Matei Vișniec, workshopul „Shakespeare stories” susținut de Marian Ralea, dar și conferința „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” vor fi printre principalele atracții în acest weekend, 27-29 august, la Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD. De asemenea, între spectacole, poți vizita, gratuit, expoziția „Negația dadaistă”, în foaierul ARCUB-Gabroveni, și te poți bucura de atmosfera relaxată de pe terasa Festivalului.
Finalul săptămânii aduce un program format din conferințe, workshopuri, spectacole-lectură sau de tip one-man/one-woman show, dar și foarte multe comedii.
Weekendul începe cu spectacolul „Istoria comunismului repovestită pentru bolnavii mintal”, în regia lui Slava Sambriș, după o piesă de Matei Vișniec. Spectacolul care va începe la ora 18.00 este o comedie istorică în care granițele dintre normalitate și absurd devin tot mai neclare.
Tot vineri, în „Omul-pernă”, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici într-o comedie foarte, foarte neagră, iar spectacolul-lectură „Copilul Divin”, după romanul lui Pascal Bruckner și regizat de Chris Simion-Mercurian, jonglează cu ideea ingineriei genetice.
Sâmbătă, 27 august
Sâmbătă, 28 august, continuă cu o conferință despre „Teatrul independent în Asia de Sud-Est” în care Benny Lim, profesor de Studii Culturale la Hong Kong, ne povestește cum în unele zone ale lumi cenzura nu e doar o metaforă, iar a spune adevărul pe scenă presupune câteodată un mare risc. Conferința este moderată de criticul de teatru Octavian Saiu.
Tot sâmbătă, nu ratați „Copilul lui Noe”, un spectacol-lectură după Eric-Emmanuel Schmitt în care vă puteți întâlni cu George Ivașcu, Vlad Logigan, Cristi Iacob și Dorina Chiriac. Dacă vreți să aflați mai multe despre lumea bancară, reprezentanția „Creditul” cu Răzvan Vasilescu și Ștefan Pavlu este locul în care trebuie să fiți. „Hedwig and the Angry Inch: The Missing Half” spune povestea unui punk-rocker transsexual, acesta fiind poate cel mai controversat musical punk-rock care s-a făcut vreodată.
Iar dacă va plac marionetele, cumpărați-va bilete la „Voix dans le noir”, un spectacol de marionete pentru adulți al companiei Collectif Kahraba (Franța/Liban), realizat după texte de Matei Vișniec.
„Ziua Necunoștintei” este un one-man show cu actorul Alex Ștefănescu, acesta propunând o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la intrebări profunde precum: „Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, „Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, „Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”.
Duminică, 28 august
Duminică, de la oră 12.00, va propunem workshopul „Shakespeare Stories”, care se adresează actorilor și regizorilor care vor să-și perfecționeze tehnicile și să studieze timp de trei ore sub îndrumarea lui Marian Ralea.
De la ora 17.00, ne delectăm la „Cabaret Dada”, spectacol-lectură după Matei Vișniec și regizat de Chris Simion-Mercurian. Distribuția este formată din Matei Visniec, Niko Nitai, Cristi Iacob, Dorina Chiriac, Alexandra Fasolă, Ioana Marchidan, Gabriela Iacob, Vlad Logigan, Marian Râlea și alții.
După spectacol, de la ora 18.00, va așteptăm la dialogul „Despre spiritul dada și avangarda” împreună cu dramaturgul Matei Visniec, artistul plastic Mirela Trăistaru, istoricul de artă Ariadna Zeck, actorul Niko Nitai, criticul Octavian Saiu și regizoarea Chris Simion-Mercurian. Intrarea este liberă,
„Lungs” este o poveste amuzantă de dragoste în care aflăm că într-o perioadă marcată de terorism și vremuri politice nesigure, un cuplu tinăr își dorește un copil. Dacă se gîndesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru. Să aflăm finalul.
“Black&White” este în top 20 pe Broadway de 30 de ani, jucându-se și în zilele noastre cu casa inchisă. O poveste plină de umor despre Dl. White și Dl. Black, care se regăsesc după mulți ani într-un hotel lux de pe litoralul britanic. Fiecare dintre ei dorește să-și petreacă un weekend liniștit cu amanta, departe de Londra, unde soțiile lor știu că ei sunt plecați pentru afaceri.
„Silent Struggle” este povestea unui tanăr extrem de talentat care participă la un concurs de talente. Nu câștigă concursul, dar premiul lui este, cu siguranță, unul extrem de valoros. Toată țara vorbește despre „tipul care a dansat la Românii au talent”. Un spectacol despre neputință,vicii, limite și despre cel mai puternic dușman, propria persoană.
(P)rotagonista, spectacolul de la finalul fiecarei zile UNDERCLOUD
Fiecare zi a festivalului UNDERCLOUD se termina cu (P)rotagonista, un spectacol one-to-one: un actor – un spectator. În fiecare seară de la ora 23:03, În Vitrină ARCUB
Spectacolul „Protagonista” (cu Florina Gleznea) este o productie UNDERCLOUD în care Mariana Cămărășan și Amalia Iorgu adaptează textul lui Marco Tesei și aduc în discuție probleme traficului de persoane. Spectacolul face referire la Cartierul Roșu din Amsterdam, unde foarte multe dintre femeile din vitrine ajung în această situație după ce promisiunea unei cariere de dansatoare se dovedește o înșelătorie.
Cât costă și de unde se pot cumpăra biletele
Prețul unui bilet este de 35 de lei. Biletele pot fi achiziționate online, de pe http://www.bilete.ro/cultural/, și de la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni, între orele 12.00-22.00.
De asemenea, la UNDERCLOUD se desfățoară campania 1+1 Viața fără Cash: la un bilet cumpărat cu cardul Raiffeisen Bank, al doilea bilet este gratuit. Promoția este valabila la casa de bilete a ARCUB-Gabroveni.
Programul complet al festivalului este disponibil aici: http://www.undercloud.ro/program/.
Despre UNDERCLOUD
Undercloud se desfăşoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
Undercloud, eveniment organizat de Asociația Mișcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, cofinanțat de AFCN, susține București 2021 – Oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. (Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro).
Partenerii și sponsorii festivalului, fără de care această ediţie nu ar fi putut fi dezvoltată, sunt: Raiffeisen Bank, Staropramen, Emag, Telekom România, Aqua Carpatica, Flanco
.
Festivalul se desfăşoară cu sprijinul agenției de creație Propaganda, World Class, Hotel Radisson Blu, Novotel, Duke Hotel, Hotel Ibis, Uber, Hotel Ambasadpr, Medlife, Hello Hotels, Editura Nemira, Class Living, Vitantis Mall, Casa de avocatură Sora&Asociaţii, Maressia, Therme, Galeria AraArt și Ambasada Statului Israel.
Producători: Compania de Teatru DAYA și MARLA Image Boutique.
Mai multe detalii despre Undercloud puteți găsi pe site-ul www.undercloud.ro și pe pagina de Facebook a Festivalului: https://www.facebook.com/undercloudfestival/.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu