Miercuri, 6 martie , BestMusic Live Concerts te invita la Hard Rock Cafe de la ora 21:30 la un show cu Moonlight Breakfast !
Moonlight Breakfast s-a
înfiinţat în 2011 şi a început în forţă cariera muzicală odată cu
deschiderea concertului Jamiroquai de la Mamaia. Prima piesă a trupei a
putut fi auzită la Radio Guerrilla, urmată de o serie de alte piese şi
din ce în ce mai multe concerte live.Trupa înseamnă o combinaţie
câştigătoare de talente puse pe tavă de Bazooka (tobe şi clarinet),
Aditza (chitară, keys şi sampler) şi Christie (voce). Sound-ul abordat
ar putea fi descris ca fiind electro îmbrăcat în nuanţe de soul şi funk
„retroelectro”, după cum îl definesc chiar membrii trupei.
Trupa
a urcat pe scenă în deschiderea concertelor Parov Stelar Trio şi De –
Phazz din Viena, urmat de un recital în deschiderea concertului Hurts,
tot din Viena. Piesa lor „No More” a fost inclusă pe compilaţia
„Superfly – We Are 5,” alături de artişti ca Amy Winehouse, Jason Mraz,
Frank Ocean, Marvin Gaye sau Ben L Oncle Soul.
La
fiecare concert din Hard Rock Cafe te bucuri de reîntâlnirea cu
legendele muzicii, într-o atmosferă unică. Artiştii preferaţi sunt chiar
lângă tine, colecţia de suveniruri te poartă printre file din istoria
rockului şi calitatea sunetului îţi oferă cea mai placută experienţă
live.
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea:
Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage,
Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00),
Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul
Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele
Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.Biletele au următoarele preţuri:
- VIP: 95 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri)
- Acces General: 64 de lei, cu loc la masa in sala
- Fara loc: 64 de lei
Online pe www.iabilet.ro,
puteti plati cu cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange
cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier
oriunde in tara. Pentru grupuri mari se acorda discounturi!
Vino
la Hard Rock Cafe să fii aproape de artiștii tăi preferați și să te
bucuri de muzica lor, într-o atmosferă unică! Show-urile explozive,
colecţia de suveniruri care îți reamintesc de legendele muzicii și
calitatea sunetului îţi garantează cea mai placută experienţă live.
Pentru acest eveniment nu este permisa anularea biletelor.
Hard Rock Cafe Bucuresti se afla in parcul Herastrau - Soseaua Kiseleff, nr. 32
Locatia dispune si de cateva sute de locuri de parcare.
Un eveniment BestMusic Live Concerts powered by Magic FM
„Hymne au Soleil”, muzica franceza, cu prilejul Sezonului Romania-Franta
Corul Academic Radio - cea mai longevivă formaţie vocal-simfonică din România, care împlinește în acest an 79 de ani de la înființare – propune publicului un concert special de muzică franceză!
Intitulat sugestiv ”Hymne au Soleil” (Imn închinat soarelui), concertul programat joi, 7 martie (19.00), la Sala Radio, este prezentat cu prilejul Sezonului România-Franța 2019, ce coincide cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și cu celebrarea a două Centenare: cel al Marii Uniri, implicit al României moderne, respectiv centenarul sfârșitului primului Război Mondial.
Conceput la inițiativa dirijorului corului – Ciprian Țuțu – evenimentul cuprinde creații semnate de celebri compozitori francezi ca Ravel, Debussy, Saint-Saëns, Gounod, Fauré ș.a. Alături de Corul Academic Radio îi veți aplauda pe scena Sălii Radio și pe câțiva membri ai formației care vor evolua în roluri solistice: Alina Bosovici – soprană, Alina Georgescu – mezzosoprană, Giuliano Ghelasă, Cristian Paraschiv – tenori, Cornel Popușoi – bariton, Liviu Ofițeru – percuție. Acompaniamentul pianistic va fi susținut de Carmen Săndulescu și Dan Stoenescu. Invitata specială a serii va fi actrița Letiția Vlădescu.
”Suntem bucuroși să aducem în atenția publicului un proiect pe care l-am imaginat cu mai mult timp în urmă : un concert coral franțuzesc. Îl denumesc așa pentru că programul propus înglobează creații corale ale marilor coraliști francezi din cele două perioade de glorie a muzicii corale à cappella franceze (Renașterea și secolul XX). În plus, veți asculta și lucrări ale unor compozitori de altă naționalitate, care au avut însă o strânsă legătură sau afinitate cu muzica franceză. Veți putea auzi, așadar, sonorități ale muzicii impresioniste, semnate de Debussy, Ravel și Lili Boulanger ; muzică scrisă după al doilea război mondial, aparținând compozitorilor Poulenc, Milhaud sau Hindemith ; o mostră renascentistă oferită prin interpretarea binecunoscutului chanson al lui Pierre Passereau – Il est bel et bon. Nu în ultimul rând, veți putea asculta câteva teme ale vechilor truveri medievali francezi, citate și prelucrate de compozitorul american Leonard Bernstein ca muzică de scenă la piesa de teatru semnată de Jean Anouilh – The Lark/L’Alouette (Ciocârlia), ce o evocă pe una dintre figurile emblematice ale Franței – Ioana d’Arc.”
– a declarat despre eveniment Ciprian Țuțu, dirijorul ansamblului
Dirijor al Corului Academic Radio din 2016, Ciprian Țuțu a propus o diversificare și o modernizare a repertoriului ansamblului. Născut la Braşov, a absolvit cursurile Facultăţii de Muzică din orașul natal (specializarea Pedagogie Muzicală – dirijat cor academic şi masterat în Stilistică dirijorală). În anul 2013 a susţinut teza de doctorat în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, iar în anul 2015 a absolvit cursurile postdoctorale din cadrul Universității Transilvania din Brașov, având ca temă de cercetare Vocea umană și implicațiile ei în interpretarea corală contemporană.
Din anul 2000, Ciprian Ţuţu este și dirijor al Corului Gheorghe Dima din Braşov. Activitatea sa dirijorală cuprinde manifestări artistice diverse, de la spectacole de operă, până la concerte à cappella, cu acompaniament, precum şi vocal-simfonice, în compania unor importante orchestre din ţară şi străinătate. Ca dirijor al corului mixt Gheorghe Dima a concertat în anul 2005 alături de orchestra Filarmonicii ”Dmitri Șostakovici” din Sankt-Petersburg (în program oratoriul Matthäus Passion de J.S. Bach), iar în anul 2007 a prezentat, alături de Filarmonica din Roma, o lucrare contemporană – oratoriul San Camillo de Lellis de Collafranceschi.
Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.
Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.
Avant Sessions: Fennesz live la Control Club, în martie
Apreciatul muzician vienez Fennesz va susține un concert în premieră la București, luni 4 martie, de la ora 20, la Control Club, în continuarea seriei de evenimente Avant Sessions.
FB EVENT / BILETE
Christian Fennesz se folosește de chitară și computer pentru a crea peisaje sonice complexe, multifațetate, ce îmbină melodicitatea cu sample-uri și o manieră de producție cu influențe techno. Compozițiile sale nu sunt însă experimente aride în muzica electronică, ci se remarcă printr-un naturalism asemănător înregistrărilor din viața insectelor sau fenomenelor atmosferice.
Apreciat de critici datorită discului Endless Summer, apărut în 2001, Fennesz a colaborat cu artiști ca Ryuichi Sakamoto, Jim O’Rourke, Ulver, David Sylvian și King Midas Sound. Are în palmares șapte albume de studio, dintre care cel mai recent, Agora, urmează să fie lansat la finalul lunii martie, de label-ul Touch.
Agora este primul album solo semnat Christian Fennesz, după Mahler Remixed (Touch, 2014) și Bécs (Editions Mego, 2014). „Povestea este simplă”, spune Fennesz. „Am rămas temporar fără un studio de înregistrări, așa că am fost nevoit să mut toată aparatura într-un mic dormitor din apartamentul meu, unde am și înregistrat acest album. Am făcut totul la căști, ceea ce mi s-a părut frustrant la început, însă, ulterior, m-am simțit ca în anii 1990, când am produs primele albume. A fost o experiență care m-a inspirat. Am folosit echipamente minimaliste, doar ce aveam la îndemână.”
Luni, 4 martie, Christian Fennesz va prezenta publicului bucureștean un live set, în cadrul Avant Sessions, o serie de evenimente inițiată de Control Club și Liveland, în cadrul căreia au mai concertat berlinezii Dictaphone, precum și muzicianul american William Basinski. "Imagine the electric guitar severed from cliché and all of its physical limitations, shaping a bold new musical language." – City Newspaper
"Vienna’s laptop prince, an artist immersed in the beauty of disintegration" – The Wire
Concertul Fennesz de la București este organizat de Control Club și LIVELAND.
Biletele pot fi achiziționate la prețul de 35 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.
FB EVENT / BILETE
Christian Fennesz se folosește de chitară și computer pentru a crea peisaje sonice complexe, multifațetate, ce îmbină melodicitatea cu sample-uri și o manieră de producție cu influențe techno. Compozițiile sale nu sunt însă experimente aride în muzica electronică, ci se remarcă printr-un naturalism asemănător înregistrărilor din viața insectelor sau fenomenelor atmosferice.
Apreciat de critici datorită discului Endless Summer, apărut în 2001, Fennesz a colaborat cu artiști ca Ryuichi Sakamoto, Jim O’Rourke, Ulver, David Sylvian și King Midas Sound. Are în palmares șapte albume de studio, dintre care cel mai recent, Agora, urmează să fie lansat la finalul lunii martie, de label-ul Touch.
Agora este primul album solo semnat Christian Fennesz, după Mahler Remixed (Touch, 2014) și Bécs (Editions Mego, 2014). „Povestea este simplă”, spune Fennesz. „Am rămas temporar fără un studio de înregistrări, așa că am fost nevoit să mut toată aparatura într-un mic dormitor din apartamentul meu, unde am și înregistrat acest album. Am făcut totul la căști, ceea ce mi s-a părut frustrant la început, însă, ulterior, m-am simțit ca în anii 1990, când am produs primele albume. A fost o experiență care m-a inspirat. Am folosit echipamente minimaliste, doar ce aveam la îndemână.”
Luni, 4 martie, Christian Fennesz va prezenta publicului bucureștean un live set, în cadrul Avant Sessions, o serie de evenimente inițiată de Control Club și Liveland, în cadrul căreia au mai concertat berlinezii Dictaphone, precum și muzicianul american William Basinski. "Imagine the electric guitar severed from cliché and all of its physical limitations, shaping a bold new musical language." – City Newspaper
"Vienna’s laptop prince, an artist immersed in the beauty of disintegration" – The Wire
Concertul Fennesz de la București este organizat de Control Club și LIVELAND.
Biletele pot fi achiziționate la prețul de 35 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.
Premiul Gopo pentru Intreaga Cariera - Ileana Stana Ionescu
Actrița Ileana Stana Ionescu va fi omagiată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc marți, 19 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Național din București și va fi transmis în direct pe Film Now, online pe premiilegopo.ro și înregistrat pe Digi 24.
Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 60 de ani, actrița Ileana Stana Ionescu a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje de film și teatru. Născută pe 14 septembrie 1936, la Brad, Hunedoara, Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor”, de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde câțiva ani mai târziu a fost remarcată de Radu Beligan și invitată să concureze pentru un post la Teatrul Național din București. Debutul pe scena Teatrului Național s-a întâmplat în 1965, avându-l ca partener pe Florin Piersic în „Idiotul”. De-a lungul anilor, Ileana Stana Ionescu s-a remarcat prin roluri ca Ana Petrovna în „Maşinăria Cehov”, Chiriachiţa în „Titanic Vals”, Chiralina în „Coana Chirița”, Fraulein în „Gaiţele” sau Constance în „Nebuna din Chaillot”. În 2002 a devenit societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.
De-a lungul carierei artistice a primit numeroase premii şi distincţii: Premiul Teatrului Naţional pentru activitatea artistică (1976), Premiul special al juriului pentru întreaga activitate artistică (1985), Premiul de excelenţă al Galei UNITER, Trofeul „Dionysos” pentru rolul din „O batistă în Dunăre”, regia Ion Cojar (1998), Placheta de aur UARF pentru merite deosebite în dezvoltarea artei şi culturii cinematografice (2001).
În cinema și film de televiziune, printre cele mai importante apariţii ale sale sunt: „Un film cu o fată fermecătoare” (r. Lucian Bratu, 1966), „Păcală” (r. Geo Saizescu, 1974), „Eu, tu și Ovidiu” (r. Geo Saizescu, 1977), „Dumbrava minunată” (r. Gheorghe Naghi,1980), „Alo, aterizează străbunica!” (r. Nicolae Corjos, 1981), „Secretul lui Bachus” (r. Geo Saizescu, 1984), „Secretul lui Nemesis” (r. Geo Saizescu, 1985), „Cuibul de viespi” (r. Horea Popescu, 1987), „Cucoana Chiriţa” (r. Horea Popescu, 1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni” (r. Malvina Urșianu, 1995), „Milionari de week-end” (r. Cătălin Saizescu, 2004), „Păcală se întoarce” (r. Geo Saizescu, 2006), „Lombarzilor 8” (2006) și „Las Fierbinţi” (2012).
Unul dintre cele mai importante trofee Gopo, Premiul Pentru Întreaga Carieră, este oferit de Apa Nova București. La edițiile precedente, acest premiu a fost acordat unor actori emblematici ai filmului românesc: Marin Moraru, Draga Olteanu-Matei, Ion Besoiu, Iurie Darie, Mitică Popescu, Radu Beligan, Coca Bloos, Constantin Drăgănescu, George Mihăiță și Vladimir Găitan.
Gala Premiilor Gopo 2019 – ediția a 13-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului National Bucuresti, Babel Communications și Ministerului Culturii și Identității Naționale.
Sponsori principali: Apa Nova București, Banca Transilvania, Cellini, Mol România, Țiriac Auto
Sponsori: Auchan Retail Români, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, MAC
Parteneri: IQOS, Melkior, Getts, Intercontinental
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Parteneri media principali și co-producători: Digi 24 și Film Now
Parteneri media: All about Romanian Cinema, Adevărul, A List Magazine, Cinemagia, Cărturesti, Life, Liternet, Marie Claire, OK! Magazine, Press One, Radio Europa Liberă România, Stil și Elan, Qreator, Ziarul Metropolis.
Website: premiilegopo.ro
Facebook: https://www.facebook.com/PremiileGopo/
YouTube: https://bit.ly/2Ezgf2u
Abonați-vă la:
Postări (Atom)