Caravana filmului românesc ajunge la Câmpulung Muscel
Aflată la prima vizită în Municipiul Câmpulung Muscel, „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” va prezenta o serie filme clasice româneşti, timp de trei zile, în perioada 11 – 13 iunie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”.
Programul propus în cadrul „Caravanei filmului românesc” se adresează în special copiilor și tinerilor, însă cu multă bucurie sunt așteptați la proiecțiile de film toți cinefilii din oraș. Astfel, publicul va putea să vizioneze filme antologice din patrimoniul național de film precum: „Titanic vals”, „Amintiri din copilărie”, „Baltagul”, „Cei care plătesc cu viața”, „Ion, blestemul pământului” și „Cel mai iubit dintre pământeni”.
Scopul proiectului „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” este acela de a realiza un demers educaţional care să se adreseze în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor, oferindu-le posibilitatea de a se întâlni, prin film, cu mari capodopere ale literaturii române, care au stat la baza scenariilor acestor producţii. Se bazează pe dorinţa de a contribui, prin acţiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc.
Totodată, „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” va oferi generaţiei tinere (şi nu numai!) prilejul de a se întâlni cu memorabile creaţii ale unor mari actori ai scenei şi filmului românesc precum: Ștefan Ciubotărașu, Grigore Vasiliu-Birlic, Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Mitică Popescu, George Constantin, Dorel Vișan, Gheorghe Dinică.
Intrarea este liberă la toate proiecțiile, în limita locurilor disponibile.
Programul complet al Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul este următorul:
CÂMPULUNG MUSCEL, 11 – 13 iunie 2019
Casa de Cultură a Sindicatelor “C.D. Aricescu”
Marți, 11 iunie, ora 09.00:
AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan
Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ
Marți, 11 iunie, ora 11.00:
TITANIC VALS
Regia: Paul Călinescu; Scenariul: Tudor Mușatescu, Paul Călinescu;
Cu: Grigore Vasiliu-Birlic, Silvia Fulda, Kity Gheorghiu Muşatescu, Tamara Buciuceanu, Ștefan Mihăilescu-Brăila
Miercuri, 12 iunie, ora 09.00:
BALTAGUL
Scenariul și regia: Mircea Mureșan;
Cu: Margarita Lozano, Paul Misai, Sidonia Manolache, Folco Lulli
Miercuri, 12 iunie, ora 11.00:
CEI CARE PLĂTESC CU VIAŢA
Scenariul şi regia: Şerban Marinescu
Cu: Ştefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureş, Maia Morgenstern
Joi, 13 iunie, ora 09.00:
ION, BLESTEMUL PĂMÂNTULUI
Regia: Mircea Mureșan; Scenariul: Titus Popovici;
Cu: Şerban Ionescu, Ioana Crăciunescu, Sorina Stănculescu, Valentin Teodosiu
Joi, 13 iunie, ora 11.00:
CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI
Scenariul și regia: Șerban Marinescu;
Cu: Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Mitică Popescu, George Constantin, Dorel Vișan, Gheorghe Dinică
Accesul publicului este liber la toate proiecțiile.
***
Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaselea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.
„Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse, de la pieţe centrale, la biblioteci, muzee, sau spaţii neconvenţionale. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor.
***
Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.
În cei șase ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând 3.050 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi imagine.
*
Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, ANF - Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual.
Parteneri media: All About Romanian Cinema - AaRC, Cinefan, RoEvents, iFestival.ro, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Comunicate de afaceri, Urban Things, România pozitivă, Agenţia de Carte, Gratuitor, Roportal.
La Câmpulung, proiectul este realizat în parteneriat cu: Primăria Municipiului CÂMPULUNG și Casa de Cultură a Sindicatelor „C. D. Aricescu”.
Website: www.caravanafilm.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu