Ia-ma cu tine! / Take me with you! NAG 2019

“Ia-mă cu tine!’ este invitaţia pe care ţi-o lansăm, ţie, iubitorule de artă, în Noaptea Albă a Galeriilor

Te invităm să iei cu tine o privire, o imagine, chiar şi un obiect dacă vrei să păstrezi mai mult decât amprenta unei amintiri.


Vei putea pătrunde în intimitatea gândului nostru şi relaţionând cu noi şi lucrările noastre la un nivel interior, organic, vei simţi pasiunea actului creaţiei.


Noi îţi oferim, individual şi cu generozitate, câte o bucăţică din făptura noastră creativă, din imaginaţia materializată în culoare şi formă, pentru a continua o clipă de plăcere artistică dincolo de efemeritatea momentului. Tu hotărăşti ce iei cu tine!
11 – 27 octombrie 2019

Expun: Elena Albu, Otto Constantin, Magdalena Pelmus, Bogdan Pelmus, Meea von Streck, Adriana Untilov, Cornelia Untilov, Alexandru (Melle) Militaru
Curator: Mihaela Munteanu - Streck
___________________________________

“Take Me with You!” it's our invitation for you, art lover, on the White Night of the Galleries.
We invite you to take a look, a picture, even an object if you want to keep more than a memory. You will be able to grasp the privacy of our thought and by connecting with us and our work on an inward, organic level, you will feel the passion of the artistic creation.


We offer you, individually and generously, pieces of our creative body, from our artistic imagination materialized in colour and shape, to continue an instant of pleasure beyond the ephemeral moment. You decide what you take with you!
11- 27 October 2019

Elena Albu, Otto Constantin, Magdalena Pelmus, Bogdan Pelmus, Meea von Streck, Adriana Untilov, Cornelia Untilov, Alexandru (Melle) Militaru
Curator: Mihaela Munteanu - Streck

Aventura Minimest, în cel mai bogat program pentru copii de până acum

Vacanța s-a terminat, dar pentru cei mici adevărata aventură e pe cale să înceapă. Cât ai zice Minimest, între 4 și 13 octombrie, Bucureștiul se transformă în capitala distracției pentru copii. Amuzante, fascinante și educative, filmele și atelierele din cea mai bogată selecție de până acum sunt gata să-i cucerească pe tinerii cinefili, la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Atenție: accesul părinților la proiecții și evenimente va fi posibil doar cu acordul copiilor!
 
Nouă lungmetraje de animație vor face deliciul micilor iubitori de film și alte 28 de scurtmetraje vor concura pentru premiul secțiunii, oferit în baza notelor acordate de către cei mai exigenți jurați. Aventura va începe chiar din prima zi de festival, cu povestea băiatului curajos din Iacob, Mimi și câinii vorbitori, care se hotărăște să-și folosească toată istețimea din dotare pentru a salva parcul orașului de la demolare. De și mai multe peripeții vor avea parte personajele din Cirkeline, Coco și rinocerii sălbatici, două fetițe hotărâte să viziteze Africa și să le demonstreze micilor cinefili că prietenia adevărată nu ține cont de culoarea pielii. Filmul a fost inclus în competiția pentru Ursul de Cristal la Festivalul de la Berlin și este recomandat tuturor copiilor de peste 3 ani.  

Tot de la Berlinală vin și personajele nostime din Gordon și Paddy, un detectiv care visează la pensionare și curajoasa lui succesoare, gata să răspundă tuturor provocărilor neașteptate pe care noul său rol i le așază în cale. Nebănuite sunt și detaliile pe care le descoperă Vitello în căutarea tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată. Dorința lui de a afla adevărata poveste a familiei sale îl va face mai recunoscător pentru viața pe care o are.
 
Din Estonia, țara invitată la cea de-a 14-a ediție Animest, ajung la București Căpitanul Morten și Regina-păianjen, despre călătoria fantastică a unui băiat care visează să devină marinar, și trilogia care urmărește aventurile adorabilei Lotte, o cățelușă care depășește orice obstacol, grație prietenilor ei. Despre o altfel de prietenie, Povestea Prințesei Emmy ilustrează relația profundă dintre oameni și necuvântătoare, spre încântarea micuților care-și doresc, în secret, să comunice cu animalele.  

Sosite din toată lumea, filmele noi și foarte premiate incluse anul acesta în competiția de scurtmetraje Minimest abordează subiecte diverse, de la familie, acceptare și unitate, și până la natură și protecția mediului înconjurător. Altele fac trimiteri la povești clasice, iar în câteva dintre ele, spectatorii fideli vor regăsi eroi pe care i-au cunoscut la edițiile anterioare. Câștigătorul Minimest va fi desemnat de juriul format din trei copii îndrăgostiți de poveștile animate.
 
Filmelor dedicate celor mici li se alătură, pe lista de recomandări, bine cunoscutul Missing Link, cel mai recent lungmetraj de animație produs de celebrul studio Laika și The Queen's Corgi, aventura simpaticului cățel al Reginei Marii Britanii. O mulțime de alte povești potrivite pentru întreaga familie vor fi anunțate în curând, odată cu programul complet al acestei ediții. 
 
Proiecțiile organizate anual la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie vor fi completate în acest an de evenimentele programate în două noi spații-gazdă. Muzeul de Artă Recentă și Opera Comică pentru Copii se vor alătura circuitului Minimest, oferindu-le copiilor și mai multe ocazii de a explora lumea fantastică a filmului de animație și de a învăța lucruri noi, jucându-se în voie la workshop-urile dedicate lor. La fiecare proiecție de film pentru copii, vom păstra 10% din capacitatea sălii cu acces gratuit, pentru cazurile speciale pe care ni le veți semnala.
 
Programul complet al secțiunii va fi disponibil în curând pe site-ul festivalului, în secțiunea Minimest. Pentru înscrieri la atelierele de stop-motion și bandă desenată, ne puteți scrie la: rezervari@animest.ro  (pentru clase sau grupuri de copii) sau workshop@animest.ro   (pentru înscrieri individuale).   

“Doctorul cel bun” (The Good Doctor), cu Freddie Highmore în rol principal, din 3 octombrie, la AXN


AXN aduce în premieră în această toamnă drama medicală „Doctorul cel bun” (The Good Doctor), care a cucerit milioane de telespectatori din întreaga lume, fiind desemnată Best Drama TV Series - International TV Audience Awards în cadrul prestigiosului Festival de Televiziune de la Monte Carlo 2019. 
 
Cu Freddie Highmore (Bates Motel, August Rush, The Golden Compass, The Spiderwick Chronicles, Charlie&The Chocolate Factory) în rolul principal, serialul “The Good Doctor” aduce pe micile ecrane povestea emoționantă a unui tânăr care are autism și care începe un stagiu la secția de chirurgie a unui spital din California.  
 
Începând din 3 octombrie, în fiecare joi seara, de la ora 22.00, telespectatorii vor putea urmări la AXN povestea doctorului Shaun Murphy, un tânăr cu o minte extraordinară care vede lumea altfel. Shaun are autism și a visat de mic să devină medic. Astfel, abandonează viața liniștită dintr-un orășel pentru a se alătura echipei de chirurgi de la prestigiosul spital St. Bonaventure. Singur pe lume și având dificultăți în a lega relații personale cu cei din jur, tânărul îl are de partea lui doar pe doctorul Aaron Glassman (Richard Schiff), cel care îl aduce să lucreze la St. Bonaventure și care se va opune de fiecare dată scepticismului și prejudecăților celorlalți membri ai consiliului de administrație al spitalului. 
 
În timp ce se obișnuiește cu noul mediu, dar și cu noile persoane din viața lui, Shaun va trebui să muncească mai mult ca niciodată pentru a le dovedi colegilor săi că talentul său medical este într-adevăr extraordinar și, mai ales, că în pofida dificulțăților pe care le are în a relaționa cu alți oameni, poate deveni un doctor bun.
 
Pentru rolul lui Shaun Murphy, Freddie Highmore a fost nominalizat în 2018 la premiile Golden Globe, categoria “Cel mai bun actor într-o dramă TV”. 
 
Serialul este produs de Sony Pictures Television și ABC Studios, cu David Shore (House) scriitor și producător executiv. Daniel Dae Kim (actorul din Lost și Hawaii Five-0), David Kim și Sebastian Lee sunt și ei producători executivi.
 
Din distribuție mai fac parte Antonia Thomas (Dr. Claire Browne), Nicholas Gonzalez (Dr. Neil Melendez), Chuku Modu (Dr. Jared Kalu), Beau Garrett (Jessica Preston), Hill Harper (Dr. Marcus Andrews) și Tamlyn Tomita (Allegra Aoki).
 
DESPRE AXN
AXN este o televiziune de top de filme şi seriale, care oferă publicului român conținut energic cu un mix perfect de acțiune, intrigi și portrete de personaje bine conturate. Serialele AXN originale (Absența, Polițiști fără frontiere, Hannibal), dar și cele mai noi sezoane ale producțiilor americane de mare succes (Cei bravi, Grimm, Sherlock Holmes și Dr. Watson, Negociatorii, NCIS) se bucură de aprecierea publicului român. Unul dintre cele 40 de canale TV tematice parte a Sony Pictures Television, AXN este disponibil în 40 de țări din Asia, America de Sud, Europa și Orientul Mijlociu. Mai multe informații despre AXN sunt disponibile pe www.axn.ro
 
DESPRE SONY PICTURES TELEVISION
Sony Pictures Television (SPT) este unul dintre furnizorii principali ai industriei micului ecran, producând şi distribuind programe pentru fiecare gen, peste tot în lume şi pentru o multitudine de platforme. Pe lângă faptul că are una dintre cele mai mari librării de filme apreciate cu premii, emisiuni si formate de televiziune, SPT are 21 companii de producţie, deţinute în totalitate sau în parteneriat, în 12 ţări din întreaga lume. Sony Pictures Television este parte a Sony Pictures Entertainment.

Concert TiPtiL - 2 octombrie

Așa cum v-am promis, trupa TiPtiL revine pe terasa Have a cigar.
2 octombrie II ora 19:00 II strada Dianei 11

TiPtiL Cvartet, este cu cei care au fondat trupa și au creat muzica și textele de neuitat, adică Raluca Staicu Vasile zisă (mai nou) și FeLA, Cristi Crețu, zis (din totdeauna) și Crețu dar pe Fb Cretu Cristinel, Ciprian Moisescu și Bujor Stoicovici, zis și Bujor Stoicovici.


Hai, Spune-mi, Ideea, Imaginea ta și toate celelalte piese cunoscute de voi, vor reveni pe scenă, iar voi sunteți bineveniți la dans, pe aceeași scenă, printre noi, în cunoscutul stil jazzaggaefunkdancefun.


Raluca Staicu (voce), Bujor Stoicovici (contrabas), Crețu (chitară) și Ciprian Moisescu (tobă) vor readuce combinația sublimă de energie pură, efervescență, atitudine și versuri îndrăznețe puse pe un sound acustic fresh și captivant, o combinație de funk, swing, reggae și post-punk, totul pentru o seară senzațională în care să trăiești muzica cu toate simțurile și să descoperi un stil pe care îl vei iubi, dacă ești la fel de îndrăzneț ca el.”
Haideți, deci!

Intrarea este liberă!

Aşteptăm rezervările voastre la 0753 135 655 (Seba).
Cea mai faină grafică este realizată de Doodles Creative Studio.

FIFA 20, cea mai noua editie a popularei francize de jocuri video sport


Electronic Arts lansează astăzi FIFA 20, cea mai nouă ediție a popularei francize de jocuri video sport. Jocul este dezvoltat de studiourile EA din București și Vancouver și este disponibil global pentru PlayStation®4, Xbox One și PC.
 
“Acest an a adus mai multe oportunități deosebite, având în centru dorința noastră de a le oferi fanilor din întreaga lume cea mai bună experiență  FIFA. Astfel, FIFA 20 introduce un mod de joc complet nou, VOLTA FOOTBALL, care readuce fotbalul în stradă și le oferă jucătorilor noi opțiuni de a se bucura de cel mai popular sport din lume. De asemenea, echipa noastră din România a lucrat alături de colegii din Vancouver la noile funcționalități ale modurilor Carieră și Ultimate Team™, cât și la aducerea a numeroase inovații în gameplay. În plus, anunțul cel mai important pentru românii pasionați de fotbal este includerea Ligii 1 în FIFA 20, o noutate pe care suntem mândri că am putut-o oferi fanilor din țara noastră”, a declarat Andrei Lăzărescu, EA SPORTS FIFA 20 Senior Producer, EA România.
 
Electronic Arts Romania este una dintre cele mai mari companii de tehnologie care operează în România și unul dintre cele două studiouri la nivel global unde este dezvoltată francize FIFA, alături de studioul EA Vancouver din Canada. EA România este prezentă local din 2006, perioadă în care a dezvoltat mai multe titluri de mare success, precum FIFA, Need for Speed, UFC și NBA. Echipa multidisciplinară de români care contribuie la dezvoltarea unora dintre cele mai populare jocuri video din lume cuprinde peste 1.500 oameni cu roluri diverse, precum producători, ingineri de software, designeri, manageri de proiect, animatori, artiști grafici, experți UX, analiști QA și multe altele.
 
FIFA 20 prezintă numeroase noutăți și, în mod special pentru fanii români, include în premieră Liga 1 din România – toate cele 14 cluburi de fotbal românești care joacă în Liga I în sezonul 2019-2020, jucătorii din Liga I din România, echipamentele oficiale, blazoanele și mingea oficială de meci pentru Liga 1. De asemenea, noutățile includ 3 noi fotbaliști români recreați autentic în joc – George Țucudean, George Pușcaș și Alexandru Mitriță.
 
În plus față de includerea Ligii I, FIFA 20 va readuce fotbalul înapoi în stradă într-un mod autentic și creativ cu VOLTA FOOTBALL. Jucătorii vor avea posibilitatea să-și exprime stilul personal cu ajutorul sistemului de joc complet nou, inspirat de realitatea și autenticitatea meciurilor de fotbal restrânse, jucate pe străzi, în săli de spot și pe terenuri de futsal din întreaga lume.
 
În acest an, FIFA 20 ridică ștacheta și la nivel de gameplay și aduce un nou nivel de autenticitate pe terenul virtual printr-o abordare numită Football Intelligence, ce se bazează pe trei noi funcționalități: Authentic Game Flow, Decisive Moments și Ball Physics
 
Jucătorii vor putea și să modeleze viitorul clubului lor cu prin noile inovații din cel mai autentic mod de Carieră de până acum. FIFA 20 oferă posibilitatea de a personaliza managerul mai mult ca niciodată, cât și de a avea manageri de sex feminin, o premieră în istoria francizei. Jucătorii vor avea astfel impact direct asupra moralului și performanței echipei lor prin conferințe de presăinteractive, schimbări ale echipei de start, discuții unu la unu și multe altele. 
 
FIFA Ultimate Team™ vine de asemenea cu o serie de noi funcționalități, inclusiv noi experiențe sociale, cum ar fi un sistem de obiective redefinite, care oferă jucătorilor noi provocări, împreună cu noi modalități de a progresa și a personaliza echipa pe măsură ce avansează în joc. Pe lângă readucerea lui Gheorghe Hagi, în modul Ultimate Team au fost adăugate 15 noi staruri, printre care Didier Drogba, Zinedine Zidane și Andrea Pirlo.
Mai multe informații despre FIFA 20 sunt disponibile la acest link.

Ziua Cafelei 2019


În fiecare an, la 1 octombrie se sărbătoreşte la iniţiativa Organizaţiei Internaţionale a Cafelei (OIC), Ziua internaţională a cafelei. 
 
Va asteptam asadar in decurzul zilei de marti sa sarbatorim acest lucru, la Victoria Hub (Calea Victoriei 210)
 
 O ceașcă de cafea fierbinte este binevenită în fiecare dimineață, mai ales când ai nevoie de un plus de energie pentru a-ți începe ziua. Iată ce alte efecte mai are aceasta asupra organismului tău:
Te ajută să arzi mai multe calorii
Îmbunătățește circulația sângelui
Poate avea efect analgesic
Îmbunătățește memoria
Reduce riscul de depresie
 
Ziua internațională a cafelei marchează conform http://www.ico.org/  lunga istorie a băuturii și proprietățile boabelor de cafea, despre care se crede că au fost descoperite pentru prima dată în Etiopia.
 
Statisticile arată că, în lume, se servesc aproximativ 1,4 miliarde de căni de cafea pe zi.
În România, consumul de cafea rămâne modest, de circa 2 kg pe cap de locuitor în fiecare an, ceva mai puțin decât media europeană de 3 kg pe cap de locuitor.

Muntenia Brunch la Poienarii de Argeș

Al nouălea brunch de la sud de Carpați din 2019 va avea loc la Poienarii de Argeș, județul Argeș, pe 5 octombrie, în grădina fostei case parohiale a comunității locale. 

Continuăm să explorăm bucătăria locală și regională din România, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și cultura unei regiuni, prin acest tip de eveniment ce oferă spre degustare participanților circa 15 feluri de mâncare, toate preparate de comunitatea locală, culese de copiii din comunitate care au vrut să afle de la bunici rețete vechi.

Pe lista mâncărurilor deosebite de care vom avea parte sunt ciulama de praz, “taci și-nghite”, ciorbă de zarzavat, stufat de miel, chiselița, “mătuși”, zacuscă, plăcintă de dovleac și multe altele. Rețete sunt locale, din preparate locale, din grădini și de la mici producători locali.

Așteptăm la brunch maximium 80 de persoane care se pot înscrie la acest eveniment accesând pagina www.eat-local.ro. Porțile se vor deschide de la ora 10:30, urmând ca barul să se deschidă în jurul orei 10:45, iar bunătățile să fie servite de la ora 11:00. Primele două ore vor fi dedicate gastronomiei iar următoarele două ore vor fi dedicate culturii, participanții fiind invitați să facă o plimbare în sat și să asculte povești despre ii.  

Despre  „Gusturi și meșteșuguri - peisajul cultural din Oltenia și Muntenia”
Brunch-ul de la Poienarii de Argeș face parte din proiectul „Gusturi și meșteșuguri - peisajul cultural din Oltenia și Muntenia”, co-finanțat de AFCN, prin care ne propunem organizarea de evenimente cultural-gastronomice în Oltenia și Muntenia pentru a promova turismul alternativ, meșteșugurile, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală. 

“În perioada 1 iulie - 10 noiembrie vom organiza 9 evenimente în 6 județe din sudul țării,  cu scopul de a identifica și promova patrimoniul imaterial prin acest tip nou de eveniment, brunch-ul. Ne bucurăm mult că avem sprijinul și entuziasmul fiecărei comunități locale în care desfășurăm aceste evenimente gastronomico-culturale și sperăm că publicul urban va fi din ce în ce mai dornic să descopere satul românesc, altfel”, a declarat Gabriela Solomon, reprezentantă My Secret România.
“Este al doilea an în care punem în valoare sudul României prin organizarea de brunch-uri și ne bucurăm să vedem că atât preparatele locale sunt apreciate dar și demonstrațiile de meșteșuguri.”, a adăugat Gabriela Solomon.

Despre conceptul de brunch
Brunch-ul este un termen anglo-saxon ce definește un mic dejun târziu, luat în jur de ora 11.00, care se transformă în prânz. Pe aceeași masă, se găsește un bufet de diverse preparate reci și calde. Aceasta e definiția termenului, pe care Asociația My Transylvania au luat-o, a combinat-o cu practicile săsești de într-ajutorare din vecinătați și a transformat-o într-un produs turistic, în urmă cu circa 11 ani. 

Astfel, “brunch” înseamnă câteva ore în aer liber, într-un sat neturistic  în care partea de gastronomie e un pretext pentru a face cunoștintă cu zona și cu ce are ea de oferit în termeni de cultură, petrecere a timpului liber, produse. 

Proiectul “Gusturi și meșteșuguri - peisajul cultural din Oltenia și Muntenia” este derulat de My Secret Romania, partenerul regional al Asociației My Transylvania. Fiecare eveniment este organizat împreună cu comunitatea locală. 

Website: www.mysecretromania.ro
Facebook: www.facebook.com/mysecretromania
Instagram: instagram.com/mysecretromania