Novembre Numerique
România se alătură celor peste 40 de ţări de pe 5 continente care participă la a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Culturii Digitale, Novembre Numérique 2019!
Festivalul este dedicat creației digitale în toate formele sale: de la jocurile video la realitatea imersivă, de la arta digitală la sunetul spațializat, de la alfabetizarea digitală la inteligența artificială, prin instalații artistice, expoziții, dezbateri de idei,ateliere de limbă, cinema, întâlniri cu și între experți în domeniu.
În luna „Noiembrie digital”, Institutul Francez din România organizează o serie de evenimente la București, Cluj-Napoca și Iași,în cadrul cărora sunt prezentate noile tehnologii ce remodelează lumea, conţinuturi culturale și creative inovante, precum și diferitele utilizări ale creației digitale.
Cum ajută tehnologiile digitale la cucerirea spațiului?
Care este rolul digitalului în educaţie?
Cum influențează industriile culturale și creative economia secolului XXI?
Sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri pot fi revelate prin experiențele unice în cadrul unora din evenimentele de mai jos:
- pe 10-11 noiembrie Institutul Francez organizează „Noaptea eSports” dedicată promovării gamingului profesionist. Vor avea loc confruntări între echipe profesioniste din Franţa şi România şi un turneu „League of Legends” pentru amatori. „Noaptea eSports” este organizată înparteneriat cu Bucharest Gaming Week şi are locîntre orele 21.00 - 01.00 în Atriumul Institutului Francez din Bucureşti (bd. Dacia 77).
- între 12 şi 19 noiembrieInstitutul Francezdin Bucureştiprezintă expoziţia „Continuum Digital”, creată de Augmented Space Agency, o instalație artistică în realitate augmentată ce mixează arta și tehnologia pentru a oferi o experiență interactivă. Un portal digital se deschide la București către orbita Stației Spațiale Internaționale, limita dintre planeta noastră și spațiul cosmic din jurul ei. Acest proiect de realitate augmentată va fi disponibil gratuit prin intermediul aplicației mobile we.AR.
În plus, în aceeași perioadă, Institutul Francez din București își invită publicul la joacă în cadrul expoziţiei „S’IL VOUS PLAY !”.Vor fi prezentate9dintrecele mai inovatoarejocuri, create de artiștisau de studiouriindependentedinFranțașicuratoriate de Chloé Desmoineaux et Pierre Corbinais,grațieInstitutuluiFrancezdin Paris.
- pe 19 noiembrie,începe o adevărată aventură spațială virtuală împreună cu astronautul francez Thomas Pesquet. Publicul va participa la primele filme franţuzeşti de realitate virtuală realizate în spaţiu și va descoperi viața de zi cu zi a celebrului astronaut. „În pielea lui Thomas Pesquet” va fi proiectat cu ajutorul căștilor de realitate virtuală disponibile în mediatecile Institutului Francez din București (bd. Dacia 77) și Cluj-Napoca (I.C. Brătianu 22), între orele 10.00 et 18.00.
Seara, de la ora 19.00, în sala de cinema Elvire Popesco din Bucureşti va fi proiectat şi al doilea film, „16 răsărituri”,urmat de o dezbatere cu Mioara Mandea de la Centrul Naţional de Studii Spaţiale din Paris (CNES) și reprezentanți ai Agenției Spațiale Române şi ai Institutului de Știinte Spaţiale.
- pe 20 noiembrie, la ora 10.00, în sala Elvire Popesco are loc masa rotundă KEEP CALM and French Tech.French Tech Lille se întâlnește cu French Tech București pentru a discuta originile acestui proiect, ambițiile acestui ecosistem pentru start-up-uri și pentru a răspunde la două întrebări: ce este French Tech de fapt și de ce se dezvoltă în București?
Masa rotundă va fi moderată de Adriana Barbu, fondatoarea agenției române de relații publice și comunicare, Velvetique.Invitați: Grégoire Vigroux, președinte al French Tech București, Sam Dahmani, delegat general French Tech Lille și Gilles Lechantre, reprezentant al companiei Cooptalis.
-pe 26 noiembrie, la ora 18.30, în Atriumul Institutului Francez de pe bulevardul Dacia din Bucureşti, profesorul Ioan Pânzaru va explica importanța Big Data ca instrument de decriptare și analiză a vorbirii în cadrul unei mese rotunde intitulată „Decodarea democrației prin digital: ce sunt Big Data și cum îi pot ajuta pe cercetători să descifreze conținutul real al unor texte relevante din punct de vedere politic?”
Luna „Noiembrie Digital” se încheie cu o masă rotundăpe tema„Jocurilor video, o nouă disciplină pentru universitate". Vă așteptăm în Atriumul Institutului Francez din Bucureşti pe 27 noiembrie la ora 10.00. Evenimentul va fi dedicat promovării expertizei franceze în ceea ce privește programa universitarăîn domeniul jocurilor video, în prezent cel mai important sector de divertismentpe plan mondial. Boris Bergerot, profesor la ISG French Business School, va prezenta motivele care l-au determinat să creeze una dintre primele specializări de esports într-o școală franceză de afaceri.
Evenimentele sunt organizate de Institutul Francez din România în parteneriat cu CARREFOUR şi CATINVEST EASTERN EUROPE şi sunt sprijinite de SAMSUNG.
Vino alături de noi în marea aventură digitală #NovembreNumerique!
https://www.facebook.com/events/2468905450023078/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu