Artiști: Vlad Albu, Andreea Badea, Alle Dicu
O expoziție de Vlad Albu
4 – 28 iunie, 2020
Deschidere: joi 4 și vineri 5 iunie, 15.00 – 19.00*
Expoziția Traiectorii întâlnite face parte dintr-un proiect mai amplu prin care Salonul de proiecte continuă misiunea sa de a crea oportunități de cercetare artistică pentru artiștii tineri din România, facilitând producția și expunerea de lucrări noi. Proiectul a fost conceput în colaborare cu Vlad Albu și implică desfășurarea unor workshop-uri interdisciplinare având ca temă locuirea, așa cum este ea conceptualizată în domeniile arhitecturii, urbanismului, designului și producției de imagine și obiect.
Relația de atașament între individ și spațiu este mediată de timp, ca element principal în înțelegerea și edificarea proceselor emoționale ce survin în acel loc. În acest fel, spațiul intim devine și acel loc al izolării de exterior, al introspecției. Locuirea poate fi privită din ambele direcții: așa cum noi locuim un spațiu, suntem totodată locuiți de acesta. După cum a devenit evident în ultimele luni, arhitectura/locuirea trebuie să țină seama atât de schimbările sistemice cât și de nevoile oamenilor, în perspectiva unui viitor incert care planează asupra așezărilor urbane.
Lucrările din expoziție își propun o analiză din multiple perspective a spațiilor personale. Cum sunt ele imaginate, ce însemnătate au și ce asocieri generează? Modul de înțelegere a unui spațiu nu se restrânge doar la experiența personală, ci include și imagini ori tipare construite în prealabil de noi sau de societate. Cele trei demersuri artistice explorează diferit concepția despre cadrul intim al locuirii, propunând abordări subiective care pun accent pe stabilirea unei relații afective cu trăsăturile și elementele ce compun identitatea unui perimetru personal, concomitent cu aplicarea unor metode de cercetare care mobilizează un registru conceptual ce conduce la alăturarea unor imagini personale cu imagini de arhivă sau reinterpretarea unor obiecte uzuale cărora le este suspendată funcționalitatea.
În intervalul de desfășurare al expoziției vor fi organizate diverse activități care mizează pe împărtășirea unor tipuri de practici și moduri de cunoaștere – ateliere dedicate tinerilor artiști și arhitecți susținute de Anca Benera și Arnold Estefan, Stardust Architects și Atelier Vast, un atelier de design experimental condus de Vlad Albu ce are ca finalitate realizarea unei publicații, precum și o prezentare publică susținută de studioBASAR. Datele exacte ale acestor activități/evenimente vor fi comunicate pe rețelele de socializare ale Salonului de proiecte.
* În primele două zile de vizitare Vlad Albu va fi prezent în spațiu împreună cu echipa Salonului de proiecte, pentru a discuta despre expoziție cu cei interesați. Accesul în sală va fi organizat în conformitate cu măsurile de prevenire și protecție aplicabile în perioada respectivă.
-----
Salonul de proiecte este un program axat pe cercetare și producție, promovând arta contemporană din România prin realizarea de expoziții, publicații, prezentări și dezbateri care o plasează în dialog cu contextul regional și internațional. Salonul de proiecte a fost fondat în 2011 în cadrul MNAC Anexa, iar din 2016 funcționează ca centru independent de artă contemporană în Palatul Universul, București. Echipa: Alexandra Croitoru, Magda Radu, Ștefan Sava
Salonul de proiecte
Palatul Universul
Corp B, Etaj 1
Ion Brezoianu 23-25,
București, România
Joi – Duminică / 15.00 – 19.00
www.salonuldeproiecte.ro
http://www.facebook.com/
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu