20 de ani de Studio Martin

Studio Martin are acum 20 de ani! 20 de ani de istorie incontestabila in muzica underground din Romania, 20 de ani de party-uri efervescente, 20 de ani de amintiri frumoase, 20 de ani de veselie si dans, 20 de ani de schimbari si va continua sa-si scrie povestea cat timp exista muzica buna si Voi, publicul drag noua.
Astazi, Martinul se poate mandri cu o sumedenie de artisti straini, cat si romani, care i-au trecut pragul de-a lungul timpului, aici punandu-se bazele scenei de clubbing romanesc.

Vino si sarbatoreste alaturi de noi, sambata, 30 noiembrie 2013. Invitate special vor fi Cassy Britton si Mara Trax [Maayan Nidam si Vera Heindel]!

✦ CASSY ✦
www.cassybritton.com/
www.facebook.com/cassyofficial/info

✦ Mara Trax
www.facebook.com/maratraxmusic/info
http://www.residentadvisor.net/dj/maratrax

Pentru REZERVARI:
☏ +40733MARTIN


FB event: https://www.facebook.com/events/635099546512826/

20 Things to Know about Studio Martin
✦ Studio Martin s-a deschis in 1993, in incinta cinematografului Volga, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.
✦ Denumirea clubului a fost inspirata dupa numele unei companii daneze de lumini, care timp de cativa ani a distribuit scannere locatiei printr-un contract exclusiv.
✦ In scurt timp, dintr-un cinematograf vopsit, Studio Martin s-a transformat intr-un club urban, unde oamenii veneau sa asculte muzica si sa danseze.
✦ Studio Martin a fost primul club din Romania unde existau pickup-uri si se asculta muzica exclusiv pe vinyl.
✦ Nu intamplator, Martin a fost adesea catalogat ca fiind un club underground cu putine mese si mult spatiu de de dans.
✦ Intre anii ‘93-’95, selectia muzicala a fost destul de variata de la Depeche Mode, pana la punk si jungle.
✦ La inceputul anilor ’90 au luat nastere primele petereceri tematice din Romania - “Pyjamas Party”, “Halloween Party”, “Doctor's Party” si “Beach Party".
✦ Studio Martin este locul unde cea mai iubita trupa romaneasca de muzica electronica “Suie Paparude” s-a lansat si unde isi promoveaza si in prezent albumele.
✦ Martin este primul club din Romania unde se putea asculta muzica eletronica in anii ’90 de la breakbeat, experimental si jungle pana la house si techno.
✦ La inceputul anilor 2000, DJ-i romani precum: Rosario Internullo, Rhadoo, Pagal si Livio au inceput sa mixeze mai des in Studio Martin, transformandu-l in acelasi timp si intr-un loc dedicat party-urilor afterhours.
✦ In scurt timp au luat nastere si petrecerile The Mission cu motto-ul “Positive Education”, primele trei editii s-au tinut in Martin.
✦ Echipa The Mission a inceput sa organizeze evenimente cu Dj –i recunoscuti in intreaga lume.
✦ In 2002, Lee Burridge se declara profund impresionat de cel mai avangardist club romanesc: “una dintre cele mai tari petreceri din 2002 a fost cea de la Martin, un club care imi aiminteste mult de Fabric din Londra”.
✦ In 2003, James Lavelle a ales clubul Martin pentru a-si lansa compilatia GU026 Romania.
✦ Dupa un an de absenta, in 2005, Studio Martin isi redeschide usile. Intr-o formula noua, renovat, cu un sistem de sunet performant si sub managementul The Mission.
✦ Martin a gazduit de-a lungul anilor mai multe generatii de DJ-i romani printre care se numara si Rhadoo, Pedro, Rosario Internullo, Livio, Pagal, Kozo, El Cezere si Negru.
✦ De-a lungul a 20 de ani, tinerii romani au avut ocazia sa-i asculte pentru prima oara live pe: Laurent Garnier, Derrick May, Juan Atkins, Jeff Mills, Miss Kittin, Ricardo Villalobos, Loco Dice, Booka Shade, Tania Vulcano, Timo Maas, James Lavelle, Swayzak, Thomas Melchior, Markus Schulz, Martin Buttrich, Alex Under, DJ T, Jo Mills, Terry Lee Brown Jr, Ame, Tadeo, Damian Schwartz, Argy, Konrad Black, Shlomi Aber, Anthony Pappa, Hernan Cattaneo, Hybrid, Craig Richards, Sandra Collins, 16bit Lolitas, Jimmy van M, Einzelkind, Luetzenkirchen, Joseph Capriati, Pan Pot, Billy Nasty, Sian, Adam Beyer, Steve Bug, Guy Gerber si multi altii.
✦ In 2008, promoterii Studio Martin si The Mission au castigat premiul “Best South Eastern Europe Promoter" la “SeeMe Awards 2008”.
✦ Studio Martin a fost clasat de Resident Advisor Top 10, pe locul 4, pentru atmosfera si vibe-ul de petrecere.
✦ In topul 100 cele mai tari cluburi din lume, Studio Martin a ocupat in 2005, pozitia 17.

The Mission pres. Vagabundos - 16 noiembrie

THE MISSION
prezinta:
Sambata, 16 Noiembrie 2013
Orele 22:00
Sala Polivalenta
Bucuresti
LUCIANO
MIRKO LOKO b2b CESAR MERVEILLE 

MARLOWE
MANO


ACCESUL PERSOANELOR SUB 18 ANI ESTE STRICT INTERZIS! VA RECOMANDAM SA AVETI UN ACT DE IDENTITATE PENTRU CONTROL.

Sala Polivalenta va gazdui, sambata, 16 noiembrie 2013, una din cele mai iubite petreceri concept la ora actuala "Cadenza Vagabundos".

The Mission aduce din nou la Bucuresti pe unul dintre cei mai iubiti DJ din lume - Luciano, insotit de Cesar Merveille back-to-back cu Mirko Loko si Marlowe.

Conceptul “Cadenza Vagabundos” a luat nastere pe insorita plaja din Ibiza si a castigat intr-un timp foarte scurt, o multime de fani in toata lumea. Ideea din spatele show-ului “Vagabundos'” a prins viata in Ushuaia, mutandu-se ulterior pentru trei ani in clubul Pacha si vara aceasta in Boom Ibiza, unul din cele mai cunoscute cluburi de pe insula spaniola.
Asa cum v-au obisnuit artistii roster-ului Cadenza vor adopta si de data aceasta tinute vestimentare din secolul trecut, vor veni cu recuzita de rigoare, vor fi machiati astfel incat sa redea impresia de "vagabonzi" si vor fi acompaniati de acordeoane.
Party-ul va începe cu DJ-ul autohton Mano, si va fi urmat de showcase-ul label-ului Cadenza. Momentul culminant din seara de 16 noiembrie va fi cu siguranta setul lui Luciano, care va dura cel mai probabil pana in zorii zilei.

BILETE REGULAR IN AVANS: 50 RON
BILETE VIP IN AVANS: 100 RON

Online National si International – prin comanda la www.bilete.ro (livrare la domiciliu prin curierat pe intreg teritoriul Romaniei si e-Ticket pe plan international).
 
Direct – Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro” si in magazinele Germanos. Lista completa a celor peste 720 de puncte de vanzare din reteaua Bilete.ro de pe intreg cuprinsul tarii poate fi accesata aici: http://www.bilete.ro/partners.asp.
Alte puncte de vanzare: Entourage (Str. Eugen Carada nr. 5-7 Centrul Vechi), Metrou Unirii 1, Music Box (Str. Matei Basarab Nr. 16), Calea Grivitei, Nr 143, parter, in incinta Hotel Ibis
.
BILETE REGULAR LA INTRARE: 70 RON pana in ora 00.00, 80 RON dupa ora 00.00
BILETE VIP LA INTRARE: 120 RON

Pentru BILETE VIP si REZERVARI sunati la:
+40 722 399 228 & +40 722 937 972

Expirat Alternativa: We Singing Colors - 6 noiembrie

ALTERNATIVA @ EXPIRAT
Miercuri, 6 noiembrie – Concert: WE SINGING COLORS

 
Alternativa continuă în noiembrie la Expirat, pe acelaşi tipar: cu trupe locale relevante sau newcomeri cu potenţial în spatele instrumentelor.
 
Prima cântare din lună aduce pe scena din Brezoianu 4 unul dintre cele mai proaspete proiecte din punct de vedere al paletei muzicale îmbrăţişate, cu un ecou puternic local şi internaţional: WE SINGING COLORS. Miercuri, pe 6 noiembrie, după ora 22:00.
 
După concert: Alt. Rock, Indie Rock, Indie Pop, Ska Punk, Grunge, Post-Grunge, Britpop, Shoegazing, Post-Punk Revival, Rap Core, Alternative Metal şi Sludge, acordate la ce se întâmplă pe scena, de la Ştefan.
 
Despre We Singing Colors:
Pornit iniţial ca proiect solo al lui Andrei Haţegan (The Amsterdams), în 2010, We Singing Colors a devenit în scurt timp trupă full time cu live-uri şi videoclipuri la activ, în special după ce în formaţie a venit şi Roxana Niculae, la voce.
 
La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive şi muzică bazată pe armonii vocale, găsim duo-ul We Singing Colors. Pentru ei, cel mai scump instrument muzical e sufletul, care stă la baza tuturor pieselor lor.

Explorează şi experimentează ţinuturi muzicale diverse, îşi scriu propriile poveşti şi speră ca lumea să intre în ele. De la instrumentele folosite (chitară, clapă, dar şi mini-instrumente ca triolă, ouă, chimes) până la locurile în care au susţinut concerte: cluburi, cafenele, festivaluri din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş, Cluj, Chişinău, dar şi spaţii mai puţin obişnuite: pe acoperişuri, în parcuri, în taxi.

 
Piesa "Day for My Eyes" a fost scrisă într-o zi de iarnă şi cântată prima oară în public într-un taxi. A atras atenţia unui blog din State şi a fost publicată.
 
La finalul anului trecut, piesa lor în română, „Cântec de Seară” era inclusă în compilaţia MAP, care reuneşte 40 de trupe din întreaga lume.
 
Din luna august, celor doi li s-a alăturat Vlad Ionescu, la tobe. Momentan se lucrează la lansarea unui nou videoclip, pentru piesa "Cântec de Seară".
 
www.wesingingcolors.wix.com/band x www.facebook.com/wesingingcolors

„Good Days / Bad Days” (Official Video): www.youtube.com/watch?v=nKL4wrQJU0A

 
www.facebook.com/events/1427915934096476
 
Ora: 22:00
Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks
Intrare: 15 lei – un shot inclus
www.expirat.org x www.facebook.com/expirat.otherside

Efterklang - 13 noiembrie Control Club

Înainte de plecarea într-un amplu turneu european – ultimul dedicat albumului Piramida (4AD, 2012) – formația daneză Efterklang dăruiește fanilor două videoclipuri noi, la piesele Black Summer și Between The Walls. Turneul Efterklang poposește miercuri, 13 noiembrie, în premieră la București, la Control Club, iar show-ul danezilor va fi deschis de formația autohtonă We Singing Colors. Biletele se pot achiziționa online pe Easytickets.ro sau din rețeaua națională Eventim.

Săptămâna aceasta, primele concerte din turneul Efterklang, susținute în Marea Britanie, au fost sold-out, o situație des întâlnită pentru danezii ce au cântat până acum în compania Orchestrei Simfonice din Sydney sau a Filarmonicii din Copenhaga, în săli de spectacole și cluburi din întreaga lume. Turneul aflat acum în desfășurare este cu atât mai special cu cât este ultimul dedicat albumului Piramida, lansat în septembrie anul trecut de prestigioasa casă de discuri 4AD.

Pentru a readuce acest album în atenția publicului, Efterklang au lansat recent două noi videoclipuri. Primul, la piesa Black Summer, a fost realizat de studioul canadian de creație Everything All at Once și își propune să prezinte un portret inedit al infractorului în societatea actuală, prin perspectiva animalelor sale de companie. Al doilea, Between The Walls, este opera regizorului danez Sebastian Birk, omul din spatele videoclipurilor When Saints Go Machine și Oh Land.

„Lucrul cel mai important este să avem curajul să credem în alți artiști, dacă ne plac energia și creațiile lor. Un videoclip reușit poate pune în valoare piesele mai puțin ascultate de pe un album, îmbunătățind experiența ascultătorului”, povestește unul din membrii Efterklang, Rasmus Stolberg, într-un interviu acordat publicației online Drowned In Sound.

Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusă, în prezent, din trei muzicieni: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru „amintire” sau „reverberație”. Trupa are la activ trei albume de studio, cel mai recent fiind Piramida (2012). Inspirația pentru acest album a venit în 2010, când membrii trupei au văzut fotografiile unei așezări uitate, Piramida, situată pe insula Spitsbergen, la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord.

La origine un oraș minier rus ce găzduia peste o mie de oameni, Piramida zace abandonată din ianuarie 1998. Curioși de existența orașului-fantomă, cei trei membri Efterklang au decis să-l viziteze in august 2011 – o expediție de nouă zile în care au cules mărturii sonore și înregistrări ce au stat la baza noului album, produs apoi într-un studio berlinez. Abordând teme sobre ca izolarea și abandonul, în contrast cu optimismul molipsitor al discurilor precedente, Piramida este un album conceptual solid, ce impresionează atât prin origini cât și prin interpretare. 

Premiera acestuia a avut loc în mai 2012, la Opera din Sydney, Australia, într-un show susținut în fața unei săli arhipline, în acompaniamentul celebrei Sydney Symphony. De atunci, spectacolul a fost prezentat în săli din întreaga lume, iar pe 13 noiembrie anul acesta, turneul european Efterklang - Piramida va include și Bucureștiul.

Piramida is the sound of Efterklang’s grasp meeting their reach, of their ambition evading the pretentious, the blankly grandiose, and rewarding them with a masterpiece - MOJO

Piramida is undoubtedly Efterklang’s most immediate work to date and it might be strange to be writing it, but nearly each and every track would work standing on its own – Drowned In Sound

Behold the ambitiously complex adult-pop of Denmark's Efterklang – NME

Piramida is a revelation – Q Magazine

Piramida is a haven, frozen and expansive but ceaselessly alluring, and deserving of far more than just a visit – The Line Of Best Fit

http://www.efterklang.net/

Albumul Efterklang – Piramida este distribuit în România exclusiv de A&A Records și poate fi găsit în librăriile Cărturești.

Biletele pentru concertul Efterklang din Control Club pot fi achiziționate în avans, la prețul de 50 de lei, online pe Easytickets: http://www.easytickets.ro/#/events/details/id/22 și în rețeaua națională Eventim, precum și de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina evenimentului pe Facebook: http://www.facebook.com/events/209500935890347

Expirat Weekend 1 - 2 noiembrie

WEEKEND @ EXPIRAT & OTHERSIDE
1-2 noiembrie
 
Începem şi luna noiembrie cum se cade, cu două seri consecutive de dat în cap, în două camere. După reţeta clasică: mash-up party music în Expirat versus electronice de dans în OtherSide.
 
Pe 1 şi 2 noiembrie, după 10, ca de obicei, ne facem program muzical-artistico-dansant cu Chivu şi Stefan, în Expirat, vineri respectiv sâmbătă şi cu Meeloox & NotSoCommonDJ în ambele seri în OtherSide.
 
www.facebook.com/events/672464559460978
 
Ora: 22:00
Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks
Accesul în OtherSide – prin Expirat
www.expirat.org x www.facebook.com/expirat.otherside

Ultimele bilete disponibile la concertul Mircea Vintila din 1 noiembrie

MIRCEA VINTILA aduce savoarea Bucurestiului de altadata la Hard Rock Cafe, vineri,  iar iubitorii de acorduri nostalgice s-au grabit sa isi ia bilete:  sunt deja epuizate biletele VIP si cele din categoria 1. Pentru concertul programat pe 1 noiembrie mai sunt in vânzare doar bilete din categoria 2, la preţul de 40 lei, cu loc in sala.
 
In miezul toamnei, Lordul John vine sa incalzeasca inimile si sa invaluie publicul in dulci acorduri de chitara ce istorisesc povesti de iubire, de astazi si de alta data. Cu fermecul sau caracteristic, MIRCEA VINTILA isi invita spectatorii la concertul din Hard Rock Cafe, pentru o incursiune muzicala intr-o lume plina de culoare, in care tablourile din Bucurestiului interbelic alterneaza cu cele din involburata perioada hippie sau cu cele pe deplin ancorate in realitatea cotidiana.
 
In concertul programat pe 1 noiembrie trubadurul boem al Micului Paris isi va rasfaţa pe cei imbracaţi cu „blugii bleu-jandarm” cu cele mai iubite hituri din repertoriul sau;  acordurile ii vor purta pe cei prezenţi pe „Strada Popa Nan sau pe la „Hanul lui Manuc,” iar „Miruna” va insufleţi din nou celebra camasa de noapte, pe scena din Hard Rock Cafe, pe 1 noiembrie.
 
MIRCEA VINTILA concerteaza in Hard Rock Cafe alaturi de BRAMBURA, formula de acompaniament ce ii este alaturi de aproape 10 ani.
 
Pentru toate categoriile de bilete rezervarea mesei se face prin telefon, direct la Hard Rock Cafe.
 
Biletele se gasesc la Hard Rock Cafe, in magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librariile Adevarul si Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, in oficiile Postei Române, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos si Diverta, si online pe www.biletoo.rowww.blt.ro, www.bilet.rowww.bilete.ro,  si www.myticket.ro
 
* Pentru pozele din cadrul sesiunii de meet & greet fiecare persoana este rugata sa aiba propriul aparat foto.

Concurs: Studio Martin pres. Karmon & Capote - 9 noiembrie

[Later Edit] Castigatorii sunt : Claudia Bacanu si Andreea Hau. Numele voastre se vor regasi pe lista de la intrare, valabila pana la ora 24:00.

Studio Martin si Urban Things te invita la concurs. 2 invitatii duble pentru evenimentul ce il are ca invitat pe Karmon, in 9 noiembrie in Studio Martin isi asteapta posesorii.

Tot ceea ce trebuie sa faci este:
- 'Like' la pagina oficiala Urban Things
-  sa ne lasi pe FB un mesaj cu textul: " Studio Martin pres. Karmon".


Castigatorii vor fi alesi prin random.org 

Concursul se incheie pe 7 noiembrie ora 24:00. Castigatorii vor fi anuntati pe 8 noiembrie.


STUDIO MARTIN
Sambata, 9 noiembrie 2013
Rezervari mese: 0733MARTIN
Entrance:
20 lei inainte de ora 00.00 || 30 lei dupa ora 00.00

Unul din cei mai apreciați DJ-i ai momentului, Karmon, revine în atenţia amatorilor de muzică electronică, fiind invitatul special al petrecerii care va avea loc la Studio Martin, sâmbăta, 9 noiembrie 2013.

Karmon este născut în Olanda, dar după cum spune chiar el este “jumătate Moluccan (Insulele Maluku din Indonezia), puţin polonez şi puțin olandez”. Sângele Moluccan i-a adus o contribuţie majoră în muzica pe care o produce, deoarece majoritatea membrilor familiei cântă la instrumente, iar muzica a fost o parte importantă din viaţa lui încă din copilărie când a experimentat tobele și chitara. După “Turning Point”, au urmat producţii care au ocupat încă de la lansare primele poziţii în topurile internaţionale: “Wowshit”, “Feel it”, “Take my hand” sau “Where I stand”.

Debutul ca producător a avut loc în 2012 când, în numai câteva luni, producțiile sale au ajuns în topurile de gen și l-au adus în sânul familiei “Diynamic” alături de Solomun, H.O.S.H.. Thyladomid, Adriatique, Uner, iO, Markus Homm, Coyu, Trickski și Misstress Barbara.
Acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru care nu trebuie să ratați petrecerea de sâmbătă, 9 noiembrie, la Studio Martin.

༜ KARMON [diynamic]
༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜
www.karmon.nl
www.facebook.com/karmonmusik

༜ CAPOTE
༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜༜
 

Origami Sound Halloween Special @ Colectiv

TRIP OR TREAT - Origami Sound Halloween Special @ Colectiv
Secret line-up // free candy
Joi 31 octombrie, 9 PM
Colectiv - Piata Bucur, in incinta fabricii Pionierul
Support: 10 ron / FREE before 10 PM
RSVP: http://bit.ly/triportreat

Joi, 31 octombrie, de la ora 9 seara, intrarea din Colectiv devine un portal către o dimensiune paralelă în care sunetul și simțurile se alterează sub lumini ultraviolete și forme geometrice fluorescente. Curatoria muzicală și atmosferică este asigurată de membrii deghizați ai crewului Origami Sound, care vor transforma Halloweenul din tradiționalist în transgresiv.
Cele mai atipice alegeri vestimentare vor fi răsplătite cu free drinks, și ele customizate la rândul lor în băuturi tematice. 
Intrarea este liberă până la ora 10.

Green Fair 2 - 3 noiembrie

In aceste zile aurii de toamnă, cu soare blând și fără ploaie, artiştii şi artizanii GreenFair, aşa cum v-au obişnuit, au lucrat din zori și până seară. Tot ce au meșterit și meșteșugărit au adus cu ei: bijuterii din pietre, mărgele, lemn sau metal, gentuţe din piele sau din materiale reciclate, hăinuţe din bumbac, în sau lana, accesorii vestimentare, păpuşi, obiecte de decor interior din ceramică sau lemn, săpunuri naturale, realizate şi decorate manual. Toate sunt produse originale, unicate sau în serie mică, pe toate le veţi putea vedea, admira, cumpăra.

Vă aşteptam aşadar sâmbătă 2 şi duminică 3 noiembrie, între orele 10-18 în Grădina Green Hours din Calea Victoriei 120.
Intrarea este liberă!


Pentru amănunte cu privire la participanţi, ediţiile trecute ale evenimentului şi alte informaţii, vă invităm să accesaţi site-ul nostru www.greenfair.blogspot.ro

Expirat: Meniu a la Carte: ediţie (limitată) Dark Fantasy

Meniu a la Carte: ediţie (limitată) Dark Fantasy
Joi, 31 octombrie @ Expirat
 
Meniu a la Carte și Club Expirat vă invită la un eveniment aniversar Dark Fantasy, joi 31 octombrie, începând cu ora 19:00.
 
Vom fi captivați de poveștile autorilor: Oliviu Crâznic, A.R. Deleanu, Alexandra Derea, Teodora Gheorghe, Ana Mănescu, Cosmin Perța, Peter Sragher și Jean-Lorin Sterian.
 
Invitați: Adriana Eftimie, în interpretarea textelor scrise de Oliviu Crâznic și Alin Farcaș – chitară, acompaniind lectura Alexandrei Derea.
 
Evenimentul va fi moderat de Felix Nicolau, expert în ocultism literar.
 
De Halloween, vă așteptăm în haine noi, cu filmulețe, degustări și multe alte surprize.
 
Afterparty după ora 22:00. Intrare liberă.
 
Aducem mai aproape de voi magia poveştilor!
 
www.facebook.com/events/1426128977606273

"ORFANI" de Dennis Kelly - Teatrul Act - 31 oct

Teatrul ACT și Asociația ProDrama prezintă spectacolul „ORFANI” de Dennis Kelly, in regia Elenei Morar. Din distribuție fac parte Simona Cuciurianu, Ionuț Grama și Laurențiu Bănescu. Joi 31 octombrie, la ora 19:00, spectatorii sunt așteptați la un thriller care explorează violența Ón mediul urban și felul in care aceasta influențează viața liniștită a unui cuplu de condiție medie.

Helen (Simona Cuciurianu) și Danny (Ionuț Grama) iau cina in apartamentul confortabil situat intr-un cartier rău famat dintr-un oraș britanic. Dar seara le este dată peste cap de Liam (Laurențiu Bănescu), fratele lui Helen, care apare brusc la ușă intr-o ipostază surprinzătoare, insoțită de explicații pe măsură. Urmează o noapte de dezvăluiri și decizii care destramă, incetul cu incetul, lumea liniștită a cuplului.

Cat de departe suntem dispuși să mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termină grija legitimă şi unde incepe panica? Cu ce preţ supravieţuim violenţelor mici, cotidiene, şi cum putem inchide ochii la ceea ce se intamplă in jurul nostru?

Teatrul ACT și Asociația ProDrama aduc in premieră in Romania piesa „ORFANI” de Dennis Kelly intr-un spectacol care promite să țină publicul cu sufletul la gură, ridicand simultan probleme morale și sociale relevante - loialitatea față de familie, responsabilitatea morală față de comunitate, răspunderea in fața legii, discriminarea și violența in mediul urban. Regia ii aparține Elenei Morar, iar scenografia lui Tudor Prodan.

Autorul Dennis Kelly este unul dintre cei mai interesanţi dramaturgi contemporani din Marea Britanie, cunoscut pentru piesele sale „Love and Money“, „DNA“, „Orphans“, dar mai ales pentru scenariul sitcomului „Pulling“ (BBC) care a caştigat British Comedy Award in 2008.

Traducerea: Deea Avram
Cu: Simona Cuciurianu, Ionuț Grama, Laurențiu Bănescu
Regia: Elena Morar
Scenografia și afișul: Tudor Prodan

Durata:†1h35†min (fără pauză)

Teatrul†ACT - Calea Victoriei 126 Sector 1, București / www.teatrulact.ro / act@teatrulact.ro / 0213 103 103 / 0723 103 103
Asociația ProDrama - www.prodrama.ro / contact@prodrama.ro

FNTI: Accidente inspaimantatoare pe terenul de joaca - 5 noiembrie

Spectacolul „Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” de Rajiv Joseph, semnat de regizorul american Ryan Whinnem, se joacă la Godot-Cafe-Teatru, în Secţiunea Off a Festivalului Naţional de Teatru Independent. Marţi, 5 noiembrie, la ora 19:00, bucureștenii îi pot urmări pe Tudor Aaron Istodor și Simona Cuciurianu într-o dramă cu accente comice despre accidente, răni… și dragoste.

„Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă” spune povestea lui Doug (Tudor Aaron Istodor) şi Kayleen (Simona Cuciurianu) pe parcursul a 30 de ani de viaţă, din copilărie până la vârsta de 38 de ani. Relația dintre ei este urmărită într-un stil tragicomic din perspectiva rănilor care îi aduc, periodic, împreună, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii. Piesa este o harta a relaţiei dintre personaje prin intermediul rănilor suferite, experienţelor traumatizante. Are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone întunecate şi delicate; este dramă şi comedie.

De mici copii cădeam, ne certam, ne îndrăgosteam... şi între timp am crescut...cu zgârieturi, vânătai şi răni...ne găsim unii pe alţii pentru ca mai apoi să ne îndepărtăm... Dragostea doare. La fel si oasele rupte. Ce doare mai tare?

Autorul Rajiv Joseph este una dintre noile revelații ale teatrului american, câștigând numeroase premii precum NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. În 2010 a fost finalist în cursa pentru Premiul Pulitzer, cu piesa „Bengal Tiger at the Baghdad Zoo”.

Regizorul american Ryan Whinnem este director al Companiei de Teatru „Vacant Lot” în New York. A colaborat cu „Milwaukee Shakespeare”, „The Folger Theatre„ şi “The Shakespeare Theatre” şi a lucrat ca regizor în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.

Regia: Ryan Whinnem
Distribuția: Tudor Aaron Istodor, Simona Cuciurianu
Scenografia  și afișul: Tudor Prodan
Spectacol produs de Asociaţia Pro Drama, Teatrul Fără Frontiere şi Godot Cafe-Teatru
Sponsor: Brâncoveanu Vinars

Godot Cafe-Teatru | Str. Blanari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro
Festivalul Naţional de Teatru Independent | www.fnti.ro
Asociatia ProDrama | contact@prodrama.ro | www.prodrama.ro

Premiile Festivalului Toamna la Voronet

Juriul celei de-a XXXIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ”, festival care s-a desfăşurat în Bucovina, la Gura Humorului, în perioada 25 – 27 octombrie (manifestare care a fost precedată, din data de 22 octombrie, şi s-a conjugat cu Caravana Filmului Românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale / Cartea şi filmul) a desemnat producţiile premiate. 

La ediţia de anul acesta s-au înscris 98 de filme din 13 ţări (Austria, Belarus, Belgia, Costa Rica, Finlanda, Franţa, Germania, Polonia, România, Rusia, Spania, Tunisia şi Venezuela). Prejurizarea a fost realizată de Codruţa Creţulescu, iar juriul secţiunii de film a fost alcătuit din prof.univ.dr. Laurenţiu Damian (preşedinte), prof.univ.dr. Elisabeta Bostan, prof.univ.dr. Mihai Orăşanu, director imagine Vivi Drăgan Vasile, regizor TVR Silviu Jicman (membri) şi prof. Elvira Romaniuc (secretar).

Secţiunile la care au fost acordate premii au fost: film documentar, film studenţesc şi film turistic. Juriul a decis acordarea următoarelor premii:
Secţiunea Film documentar:
- Premiul pentru cel mai bun film documentar (în valoare de 2.500 lei): „Vasile Soporan” (România), regia şi imaginea: Francisc Mraz;
- Premiul pentru regie (1.000 lei), ex aquo pentru filmele „13” (România), regia: Sînziana Vizinteanu, şi „Agapia, poezia raiului” (România), regia: Gabriela Baiardi;
- Premiul pentru imagine (1.000 lei): „On ice” (Finlanda), imaginea: Noora Kuparinen;
- Premiul Uniunii Cineaştilor din România–UCIN (2.500 lei): filmul „Rio 2016” (România), regia şi imaginea: Bianca Rotaru;

Secţiunea Film studenţesc:
- Premiul pentru cel mai bun film studenţesc (2.500 lei): „All souls' day” (Polonia), regia: Aleksandra Terpinska, imaginea: Bartosz Bienek;
- Premiul pentru regie (1.000 lei): „Zinneke” (Belgia), regia: Remi Allier;
- Premiul pentru imagine (1.000 lei): „Der Philatelist” (Germania), imaginea: Peter Drittenpreis,

Secţiunea Film turistic: Premiul pentru cel mai bun film turistic (1000 lei): „Glasurile Putnei” (România), regia Violeta Gorgos, imaginea Cristian Sbîngu;

Tot la Gura Humorului, la Casa de Cultură, în cadrul Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie 'Toamna la Voroneţ' - ediţia XXXIII, s-a desfăşurat, în perioada 22 – 25 octombrie, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale / Cartea şi filmul.

Pentru copii, elevi şi iubitorii de film de toate vârstele au fost proiectate filmele: Veronica, Declaraţie de dragoste, Columna, Amintiri din copilărie, Titanic vals, Ştefan cel Mare, Tinereţe fără bătrâneţe, într-o variantă refăcută atât ca sunet cât şi ca imagine, publicul bucurându-se de o vizionare la standarde tehnice de bună calitate. În cele patru zile de proiecţie, aproximativ 2.500 de copii, elevi de gimnaziu şi liceeni, însoţiţi de părinţi şi profesori au umplut până la refuz sala Casei de Cultură, la proiecţiile dedicate lor, în cadrul proiectului demarat în această toamnă de Caravana filmului românesc şi intitulat „Cartea şi filmul”.

Proiectul „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” îşi propune să creeze o legătură vizibilă între arta cinematografiei şi cea a literaturii, axându-se pe latura educaţională pe care o conţin arta scrisului şi cea a filmului, punctând aspectele care le apropie, dar şi pe cele care le diferenţiază.

Invitaţii de onoare ai Festivalului, anul acesta, au fost: Elisabeta  BOSTAN, Izabela MOLDOVAN, Mircea  DIACONU, Laurenţiu DAMIAN, Vivi DRAGAN-VASILE şi Marian RÂLEA.

„Toamnă la Voroneț”  este unul dintre cele mai longevive festivaluri din România, fiind organizat, fără întrerupere, din anul 1981.

Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ” a fost organizat, anul acesta, de Primăria Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina, având drept co-organizatori MDV Audio Studio Bucureşti şi  Tipografia Terra Design, iar parteneri Asociaţia Municipiilor din România, ABIS Studio / MITRA Film Bucureşti şi Asociaţia ArtImage Cluj-Napoca, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor din România.

Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, Urban Things, Gratuitor, România pozitivă, AARC – All About Romanian Cinema.
Parteneri media locali: TVR România, TVR Iaşi, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Monitorul de Suceava.

Puzzle Fun & Dance cu Juke Box

Puzzle Cafe-Bistro & Live Events te invita la „Cea-Mai-Cea” petrecere live a toamnei!

Sambata, 9 noiembrie, cea mai de succes trupa de coveruri din Romania, trupa JUKE BOX, urca pe scena Puzzle iar tu esti asteptat sa dansezi si sa canti cum n-ai mai facut-o demult!
Ia-ti prietenii, suna pentru rezervare si odihneste-te bine inainte pentru ca noaptea de 9 noiembrie va fi noapte alba a distractiei!

Trupa Juke Box are peste 12 ani de activitate muzicala, plina de concerte, aparitii in presa si la TV, dar in special multe multe concerte live. Ca istoric se poate vorbi de mai mult de 1200 de concerte sustinute live, in cele mai variate conditii si locatii. Din 2006 trupa face parte din echipa emisiunii “CRONICA CARCOTASILOR” difuzata de Prima TV.

Componenta curenta a trupei
Alexandru VASILACHE–Voce, Jo SIHOTA-Voce, Adi TETRADE–Tobe, Viorel DODOC–Chitara, Andrei APOSTOL–Chitara, Alin NEAGOE–Bass, Alexandru MATEI–Clape, Sergiu MOLDOVAN-Clape, Adi DAN-Sunet.


Puzzle Cafe Bistro & Live Events
Piata Victoriei - Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 6, parter, Bucuresti
liveinpuzzle.ro
facebook.com/liveinpuzzle
Rezervari si info la telefon: 077 21 600 31
Rezervari: 25 de lei

“Domnișoara Christina” , de Halloween în cinematografe

Abis Studio va lansa vineri, pe 1 noiembrie, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnișoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, va avea premiera de gală chiar în seara de Halloween. Evenimentul se va desfășura joi 31 octombrie, în centrul capitalei, la Cinema Pro, în prezența echipei dar și a numeroși invitați din industria cinematografică, vedete de televiziune, personalități marcante ale vieții culturale românești.

Tot joi seara și doar în rețeaua Cinema City pelicula va fi proiectată într-un program special de Halloween, prin care fanii din 11 orașe dar și din București vor face cunoștință pentru prima dată cu  “Domnișoara Christina”. Publicul este așteptat în locațiile Cinema City din București (AFI Cotroceni, Sun Plaza), Arad (Atrium și Galleria), Baia Mare, Bacău, Brăila, Constanța, Cluj (Polus și Iulius), Iași, Pitești, Ploiești, Tg Mureș și Timișoara.


De vineri 1 Noiembrie filmul va putea fi urmărit în București (Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, Glendale Studio, Cinemateca Union, Cinema Patria - sala Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza), Cluj (Cinema Florin Piersic, Cinema City Iulius Mall, Cinema City Polus), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Ploiești (Cinema City, Cinema Premiera), Brăila (Cinema City), Pitești (Cinema City), Timișoara (Cinema City), Arad (Cinema City Atrium și Cinema City Galleria), Tg Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Tg Mureș (Cinema Arta), Constanța (Cityplex, Cinema City), Brașov (Cityplex), Oradea (Cortina Digiplex), Satu Mare (Grand Mall Satu Mare), Râmnicu Vâlcea (Cinema Ostroveni), Călărași (Cinema Orizont), Vaslui (Eurocinema SilverMall), Slatina (Cinema Slatina), Iași (Cinema Victoria, Cinema City), Botoșani (CineGrand, Cinema Unirea), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Mediaș (Cinema Mediensis). În plus, filmul va putea fi văzut în proiecții speciale la Odobești (Casa de Cultura Odobești), Bistrița (Centrul Multicultural Sinagoga), Focșani (Ansamblul folcloric Țara Vrancei). 


Acțiunea filmului se întâmplă in România perioadei interbelice.Tânărul pictor Egor Pașchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu ( Maia Morgenstern) împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că întreaga ei familie o venerează pe Domnișoara Christina, mătușa ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul Domnișoarei Christina și începe să o viseze. Curând însă granița dintre vis și realitate se estompează iar Domnișoara Christina (Anastasia Dumitrescu), îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viață prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viața Sandei este în pericol Egor decide să lupte cu strigoiul.


Din distribuția filmului fac parte Tudor Aaron Istodor,  Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu,  Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniță, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pușa, Andreea Gheorghe.
 

“Domnișoara Christina” este unul dintre cele mai îndrăznețe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, care pe lângă o distribuție de excepție, beneficiază din plin de efecte speciale și de o direcție vizuală rar întâlnită în producțiile autohtone. Imaginea este semnată de Radu Aldea,  Adriana Ionică a supervizat cu succes echipa responsabilă cu efectele speciale iar producătorul filmului este Gabriel Antal.
 

Decorurile realizate de Vali Ighigheanu și costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă. Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens înregistrată în studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.
 

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei face parte din prima generație de regizori de film post decembristă. Debutul său pe marile ecrane, comedia dulce amăruie "Bună! Ce faci?"(Rollin Studio, 2011), a fost descrisă în revista americană "Variety" drept "o gură de aer proaspăt" în contextul cinematografiei românești sumbre. Alexandru Maftei a mai regizat șapte din cele paisprezece episoade ale serialului românesc “Lombarzilor 8" ( B1TV, 2006) precum și mediu metrajul de televizune despre “Ștefan cel Mare și Sfânt" (Rollin Studio, TVR, 2006) prezentat în cadrul emisiunii "Mari Români". Alexandru Maftei are la activ sute de spoturi publicitare, din care numeroase premiate în competiții internaționale.
    
Filmul este o producție Abis Studio realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge:Cia, Media Direction, Mindshare Media
.

“Domnișoara Christina” este distribuit de Abis Studio
Recomandat de : Radio ZU și susținut de Intact Media Group.

IDFA Amsterdam, revine la BIEFF 2013

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF aduce între 11 și 15 decembrie pe ecranele din capitală cele mai neconvenționale filme din selecția IDFA – Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, supra-numit şi „Cannes-ul documentarului”.

Aflat la cel de-al patrulea an de colaborare cu industria de film olandeză, BIEFF a creat un canal permanent de comunicare între cinema-ul românesc și promotorii de film din Țările de Jos. Datorită deschiderii către experiment și grație sprijinului național acordat acestui tip de cinema: de la finanțare și producție până la distribuție, promovare în festivaluri și formarea publicului, Țările de Jos reprezintă unul dintre liderii internaționali în domeniul filmului experimental și al artei vizuale. În acest context, colaborarea cu Țările de Jos este un element esențial pentru misiunea educațională a BIEFF și pentru susținerea experimentaliștilor români.

IDFA proiectează anual peste 300 de documentare. David Maysles, Raymond Depardon, Werner Herzog, Ulrich Seidl sunt doar câțiva dintre regizorii ale căror filme documentare au fost proiectate în premieră mondială la Amsterdam. IDFA prezintă în cadrul BIEFF secţiunea sa destinată documentarului experimental, PARADOCS, care expune o abordare estetică a documentarului aflată la granița dintre film și artă vizuală, și îi prezintă pe autorii care explorează noi mijloace artistice prin care să redea cât mai fidel complexitatea realului.

Programul IDFA PARADOCS, prezentat cu sprijinul generos al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, propune câteva dintre cele mai incitante experimente din ultimii doi ani.

 



La graniţa dintre documentar şi ficţiune, A STORY FOR THE MODLINS – preferatul publicului și câştigătorul Marelui Premiu la Clermont-Ferrand – spune excentrica și emoționanta poveste a lui Elmer Modlin. Probabil n-aţi auzit niciodată de el şi nu e de mirare – punctul culminant al carierei sale de actor a fost apariţia ca figurant în Rosemary’s Baby al lui Roman Polanski. Viaţa lui creativă plină de frustrări, redusă la un maldăr de fotografii, scrisori și casete video lăsate la gunoi, cade în mâinile regizorului S. Oksman, care îi reconstituie povestea. De o debordantă creativitate în utilizarea found-footage-ului, filmul surprinde viaţa ca pe un amestec de şansă, pasiune şi muncă, în proporţii necunoscute, ridicând inevitabil întrebări despre destin şi liber-arbitru. (TRAILER)

 



Parte dintr-un proiect cross-media mai amplu aflat încă în plină desfășurare, EMPIRE: MIGRANTS investighează, printr-un ecran triptic, o perioadă controversată a istoriei – colonialismul și comerțul cu sclavi – care continuă să influențeze în prezent viețile unor comunități din Ghana, Surinam și Brazilia. Un eseu vizual nuanțat despre relația dintre etnicitate, dezrădăcinare și relocare, ce aduce laolaltă perspective contradictorii despre efectele colonialismului olandez. Bucurându-se de atenția unor reviste precum Variety și VICE, filmul este un mix provocator de documentar, artă vizuală și jurnalism. (TEASER)

 

 
„Crescând în sânul Bisericii Reformate, un mediu rigid cu o idee foarte clar definită – inflexibilă – asupra vieţii şi a felului în care trebuie trăită, artistul vizual olandez HENK OTTE pare să încerce, în neliniștitorul ORDER OF SERVICE, să exorcizeze urmele acestui trecut. Prezentat în premieră la IDFA PARADOCS, filmul este o compilaţie split-screen a nouă ceremonii religioase diferite, proiectate simultan. Acest colaj de o sincronicitate hipnotică devine o stranie coregrafie automatizată, gesturile, intonaţia preoţilor se repetă cu precizie mecanică. Chiar dacă îşi pierde sensul imediat, ritualul are un puternic efect subconştient, transmițând o viscerală senzație de rigiditate și mortificare.“  (Diana Mereoiu, BIEFF 2013)
 
Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF va avea loc în perioada 11-15 decembrie 2013, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.
 
Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF este susţinut de Centrul Național al Cinematografiei, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Universitatea Națională de Arte, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, UCIN, JTI, British Council, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez, Goethe-Institut.

Săli pline la filmele de Cannes

Mii de spectatori au umplut sălile CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu, la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei. Proiecții cu casa închisă, Q&A-uri cu invitați speciali, petreceri și evenimente surpriză au marcat weekend-ul Les Films de Cannes à Bucarest
 

Festivalul continuă în forță, cu Abdellatif Kechiche, câștigătorul trofeului Palme d’Or la Cannes cu Adèle: Capitolele 1 & 2, invitat pentru prima dată la București
 

Actrița Sandrine Bonnaire, regizorul Amat Escalante, delegatul general al Festivalului de la Cannes – Thierry Frémaux, producătoarea Sylvie Pialat și actorul Christophe Paou s-au întâlnit cu publicul în acest weekend, Les Films de Cannes à Bucarest, în cadrul câtorva evenimente speciale. Proiecțiile de seară, majoritatea sold-out, au adus mii de spectatori la cele trei cinematografe ale festivalului: CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu.
 

Proiecțiile continuă până joi, 31 octombrie, cu alte câteva premiere mult-așteptate și întâlniri cu Abdellatif Kechiche, regizorul premiat anul acesta cu Palme d’Or pentru La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2/ Adèle: Capitolele 1 & 2. Miercuri, cel mai titrat regizor al anului va fi prezent la proiecțiile de gală ale filmului său, la Cinema Studio (20.00) și CinemaPRO (20.45) și va sta de vorbă cu publicul. Cineastul va fi prezent și la proiecțiile a două dintre filmele sale anterioare La graine et le mulet, câștigător a patru premii César, și Venus Noire.
 

Joi, 31 octombrie, de la 11.00, la Cinema Elvira Popescu, Abdellatif Kechiche va susține un masterclass pentru studenții școlilor de film, pentru pasionații de cinema și profesioniștii din industrie. Intrarea este liberă.
 

Adèle: Capitolele 1 & 2, distins cu Palme d’Or și Premiul criticii - FIPRESCI, le are ca protagoniste pe Adèle (Adèle Exarchopoulos) și Emma (Léa Seydoux), două adolescente care descoperă împreună iubirea, dorința și suferința. Pelicula are „cele mai explozive scene explicite de sex între lesbiene din istoria recentă”, titra „Variety” după premiera de la Cannes. Fenomenala performanță a celor două actrițe a fost premiată cu două trofee Palme d’Or pe lângă cel oferit filmului, o excepție în istoria festivalului. Distribuitorul român al filmului este Independența Film.
 

Mii de spectatori sunt așteptați și la următoarele premiere românești ale filmelor de Cannes: Only Lovers Left Alive, filmul cu vampiri al lui Jim Jarmusch, Only God Forgives (r. Nicolas Winding Refn), cu Ryan Gosling pe afiș, A Touch of Sin (r. Jia Zhangke), premiat pentru scenariu la Cannes, All is Lost, debutul puternic al lui J. C. Chandor cu Robert Redford în rolul principal, Like Father, Like Son (r. Kore-Eda Hirokazu), distins cu Premiul Juriului, Grand Central (r. Rebecca Zlotowski), o poveste de dragoste cu Léa Seydoux și Tahar Rahim, sau Omar (r. Hany-Abu Assad), recompensat cu Premiul Juriului Un Certain Regard. În paralel, continuă proiecțiile din Retrospectiva Maurice Pialat, unul dintre cei mai pasionanți regizori au ultimelor decenii.
Programul complet Les Films de Cannes à Bucarest poate fi consultat aici: http://www.filmedefestival.ro/2013/program-2/
 

***
Biletele la festival se vând separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro și la casierie, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro și la casa de bilete, iar pentru Cinema Studio, doar la casieria cinematografului. Intrarea este liberă la proiecțiile de scurtmetraje, la filmele lui Steven Spielberg, la discuții și masterclass-uri. 
Broșura dedicată Retrospectivei Maurice Pialat poate fi descărcată de aici: http://we.tl/WsWXmsA8i6
***


Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediția a patra este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film și Asociația Macondo.
Les Films de Cannes à Bucarest are loc între 25 și 31 octombrie, la Cinema Pro, Studio, Elvira Popescu.
Prezentat de: Orange România
Susținut de: Groupama Asigurări, Volksbank
Mașina oficială a evenimentului este BMW Seria 7.
Cu sprijinul: Apa Nova București, Air France, Hotel Epoque, UPS
Parteneri: Vinexpert, Clubul Diplomatic, La un Ceai, Kfea,
Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea şi Asociaţii
Fotograful oficial al festivalului: Nikon

Dulce Pontes pe 9 februarie la Sala Palatului

DULCE PONTES, regina contemporana a muzicii fado, va aduce vibrantele acorduri portugheze pe scena Salii Palatului  pe 9 februarie. 
 
Considerata demna urmasa a Amaliei Rodrigues, DULCE PONTES si-a legat numele de colaborari cu artisti de prestigiu precum José Carreras, Cesária Évora si Andrea Bocelli. Insa cea mai spectaculoasa colaborare din cariera sa este cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. In 2003, albumul „Focus", rodul colaborarii lor, a inregistrat vanzari ce i-au adus solistei discul de aur in doar 20 de zile.
 
Dulce Pontes s-a nascut in Montijo, Portugalia, in 1969, iar in decursul timpului a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cantand pop, rock, jazz, muzica clasica si traditionala. In 1991 a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si in acelasi an a reprezentat Portugalia la Eurovision, concurs ce a reprezentat rampa ei de lansare.
 
Primul sau album, “Lusitana” a fost lansat in 1993, iar in anul urmator a ajuns pe piata albumul “Làgrimas”, material ce a consfintit consacrarea solistei la nivel mondial si a reasezat muzica portugheza in fruntea topurilor din intreaga lume. Pe albumul “Làgrimas” se afla si emblematica piesa “A Cancao do Mar,” care se regaseste pe coloana sonora a productiei hollywoodiene “Primal Fear”, cu Richard Gere in distributie. “Làgrimas” ramane unul din cele mai bine vandute albume din toate timpurile, in Portugalia.
 
Colaborarea cu legendarul compozitor Ennio Morricone, demarata in 1995 cu albumul “A Brisa do Coração” este un alt segment din cariera artistei, incununat de elogii. Ennio Moricone a elaborat pentru DULCE PONTES compozitii ce scot in evidenta “amplitudinea ei vocala si calitatile cameleonice atat de complete si incredibil de variate, pastrand totusi conotatiile de fado portughez.” Iar punctu de varf al colaborarii a fost atins in 2003, odata cu lansarea albumului “Focus,” ce i-a adus solistei un disc de aur in doar 20 de zile.
 
Dupa ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona,  Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris si la International Forum Hall din Tokio, DULCE PONTES revine la Sala Palatului din Bucuresti, pe 9 februarie pentru un concert ce va face inimile sa tresara insufletite de inflexiunile rascolitoare ale muzicii fado.
 
Pentru concertul din 9 februarie sunt in vanzare urmatoarele categorii de bilete:
Categoria 1 – 150 lei
Categoria 2 – 100 lei

Categoria 3 -  50  lei
 
Biletele se gasesc in magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flaco, Librariile Adevarul si Eminescu, la Palatul National al Copiilor, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos si Diverta, si online pe  www.biletoo.rowww.blt.rowww.bilet.rowww.bilete.ro,  si www.myticket.ro

Regal Vienez pe 18 decembrie la Palatul Copiilor

Daca va este dor de nemuritoarele valsuri ale lui Strauss, nu pierdeti spectacolul REGAL VIENEZ, care va avea loc pe 18 decembrie pe scena Palatului National al Copiilor din Bucureşti. Valsurile, dar şi ale secvente muzicale bine cunoscute, vor prinde viata sub bagheta legendarului dirijor Daniil Zaharov,   într-o interpretare care va deborda de pasiune şi culoare.
 
REGALUL VIENEZ va fi insufletit de vocea vibranta a Marinei Raddis – Prim solista a Operei Nationale din Chişinau, iar împreuna cu EASTERN ROYAL ORCHESTRA va sosi în țara noastra binecunoscutul acordeonist Evgheni Nagruzza, cel ce beneficiaza de drepturile de autor acordate personal de Richard Galiano, acordeonistul numarul 1 al lumii.
 
EASTERN ROYAL ORCHESTRA din Sankt Petersburg revine de mai bine de un deceniu în tara noastra. Condusa de dirijorul Daniil Zaharov şi de concert maestro Natalia Rachenko din Moscova, orchestra internationala compusa din 27 de instrumentişti de prima clasa va întreprinde un turneu în marile  oraşe europene.
 
REGALUL VIENEZ este un spectacol foarte iubit, deoarece este genul de eveniment la care publicul devine parte din show. Prin dinamica extraordinara a reprezentatiei, orchestra cucereşte spectatorii, care se transforma în parte activa a showului, animând cu aplauze furtunoase evolutia spectacolului.
 
Dirijorul Daniil Zaharov explica: “publicul din România este incredibil de receptiv. Se întâmpla adesea ca spectatorii sa fie cei care dicteaza tempoul spectacolului, eu nefacând decât sa duc mai departe spre orchestra indiciile lor.”
 
http://youtu.be/-mSCsMja3Nk
http://youtu.be/hbALzoy8L3w
 
Biletele se gasesc la Palatul National al Copiilor, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos, Diverta, in magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flaco, Librariile Adevarul si Eminescu si online pe www.bilete.rowww.biletoo.ro, www.blt.rowww.startickets.ro şi www.ticketstore.ro

Dia de Muertos la Atelierul de Productie

Atelierul de Producție te invită la una din cele mai mari petrecere din acest an: Dia de Muertos, o sărbătoare cu origini mexicane, care se sărbătorește, cum altfel, decât prin muzică și culoare. Dia de Muertos este un omagiu adus celor ce nu mai sunt printre noi. Vom decora atelierul cu flori și culori și vom pregăti multe alte surprize.
Veniți îmbrăcați cât mai colorat, desenați pe față, cu sau fără maști, dar cu voie bună. E un prilej de sărbătoare.

Dia de Muertos/1 noiembrie, ora 21/Intrare - 30 lei
Line-up: Benny Page (UK)/Kahn & Flowdan (UK)/LowFreq (RO)/Vali Umbră & Bean MC (RO)/Zo (CJ/RO)
Event FB: http://goo.gl/mYlVY3

Tradițiile Dia de Muertos constau în construirea unor altare, decorarea lor cu dulciuri (sugar skulls), flori (în special gălbenele), mâncare și băutura din cele preferate de cei apropiați trecuți în neființă, pentru care se fac toate aceste pregătiri.
Dia de Muertos se sărbătorește în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, adică la la scurt timp după Halloween (31 octombrie, sărbătoare ce își are originile în Festivalul Celtic Samhain și în Sărbătoarea All Saints’ Day), cele 2 sărbători considerate a fi similare, chiar dacă la prima vedere, Halloween și Dia de Muertos au puține lucruri în comun.

Benny Page (Marea Britanie) - www.facebook.com/BennyPageDSB
Puternic inspirat de linii de bas ale muzicii dub, Ragga jungle și hip hop, producția Benny Page nu trece nevazută/neauzită în cultura schimbătoare a muzicii bass.
În ultimii 10 ani, muzica sa a fost difuzată pe marile posturile de radio, precum BBC Radio 1, 1xtra, Kiss FM, Choice FM și Rinse FM. Benny Page a jucat, de asemenea, un rol definitiv în modelarea mișcării muzicii drum and bass din Marea Britanie. Numele său a devenit sinonim cu producția bine închegată, cu piesele grele pentru ringul de dans și cu abilitățile de mixare. După aparitia furtunoasă pe scenă cu imnul său, din 2006, "Stingeți luminile", a continuat să lanseze o mulțime de idei Ragga jungle, precum și numeroase producții bine primite în întregul spectru al muzicii dance.
A colaborat cu unii dintre cei mai interesanți producători și vocaliști din industrie.

Flowdan (Marea Britanie) - www.facebook.com/MCFlowDan

Unul dintre membrii fondatori ai grupului de succes Roll Deep, succesul tot mai mare al lui Flowdan vine sub forme multiple de la Dubstep la Carnival-esque bounce to out and out Bass Music.
Talentele sale, cultivate, în primul rând, în muzica jungle, s-au fixat ferm ferm în muzica grime și s-a bucurat de o serie de lansări de succes împreună cu trupa sa , Roll Deep, în timp ce a performat, de asemenea, și cu alte piese ale unor producători dubstep de renume.
Anul 2012 l-a găsit cântând cu Kaleidoscope Orchestra și difuzat pe SBTV, finalizând, totodată, mai multe piese din afara zonei sale de confort ca artist, arătând astfel că Flowdan este o forță, că nimic nu-l poate încetini. Anul 2013 a anunțat lansarea unui nou proiect muzical.
Flowdan este, de asemenea, disponibil pentru munca de studio.

Kahn (Marea Britanie) - www.facebook.com/kahnofficial
Detalii, aici - www.surefireagency.com/artist/kahn?tab=disc#/

Vali Umbră & Bean MC (România)- www.fb.com/subcarpati
Pe Vali Umbră și Bean (MC) îi știți din trupa Subcarpați, trupă înființată pe 1 decembrie 2010. Pe lângă proiectul Subcarpați atât BeanMc cât și Vali Umbră și-au creat deja un nume pentru bucuria cu care cântă pe orice beat, dezivoltura și naturalețea de pe scenă, cât și pentru numeroasele ocazii când au rămas după concerte alături de diverși Dji pentru a continua petrecerea. Pe 1 noiembrie îi vom putea urmări pe amândoi pe ritmuri de grime și dubstep, alături de Low Freq

LowFreq (România)
Codin și-a început activitatea ca dj în renumitul club Web, școală de muzică a majorității oamenilor de muzică de aceeași generație. Aici a învârtit platanele seri la rând și a cunoscut oameni de bine din industria muzicală. La început, mixurile sale pendulau prin genuri muzicale precum trip hop, downtempo, hip hop și jungle.
În mod natural, cu trecerea timpului, dorința de a crea propria muzică a început să își facă simțită prezența. A descoerit prima dată programul Reason în care a început să creeze elemente proprii pentru trecerile dintre piese și FX-uri complementare pentru melodii ce urmau să fie mixate. Următoarea perioadă și-a petrecut-o explorînd varietatea muzicală pe care crearea unei melodii ți-o poate oferi. A început să lucreze la studioul Urban Records unde a întâlnit artiști precum Deceneu, Bean, Fane Buton (old school hip hop) și mulți alți artiști. După perioada Urban Records s-a axat foarte mult pe crearea de sound design lucrînd pentru proiecte de film independent dar și comerciale. 

În prezent, a demarat proiectul Low Freq ce explorează frecvențele joase ale muzicii de la genuri muzicale precum dub, dubstep și grime. Tot sub numele de Low Freq, Codin activează și în proiectul Irie Warriors, alături de Dani și I-Sheba, și face parte din trupa Shadowbox.

https://soundcloud.com/low-freq

Zo (România) - http://soundcloud.com/zzohd
Născut în Hunedoara și stabilit în Cluj Napoca, după 3 ani de activitate de promoter, Zo și-a început activitatea de Dj. Mixează linii de bass din genuri precum dub, reggae și dubstep rezultatul fiind o bătaie mult accelerată a inimii publicului.

Atelierul de Producție - www.facebook.com/atelieruldeproductie
înseamnă un spatiu alternativ pentru idei si proiecte creative.
Mix între o galerie neconvenţională şi un spaţiu pentru evenimente, Atelierul de Producție ocupă 2000 mp și poate găzdui oricând evenimente şi proiecte culturale.

EvenIment recomandat de RADIO GUERRILLA.