Anim'est Brasov - Program pentru copii
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est la Braşov va avea loc în perioada 22-25 mai în Open Air Piața Sfatului şi la Sala Patria a Filarmonicii Braşov.
Braşovenii se vor putea bucura de o selecţie a celor mai bune şi mai recente animaţii prezentate în ediţiile de la Bucureşti. Nici cinefilii tineri nu sunt neglijaţi, secţiunea Minimest le-a pregătit o serie de surprize.
Nominalizată la Oscar pentru Cea mai bună animaţie în 2010 şi premiată la Annecy în 2009, Coraline, în regia lui Henry Selick va cuceri cu siguranţă inimile spectatorilor, indiferent de vârstă. Filmul spune povestea unei fete care pătrunde printr-o uşă secretă descoperită într-un ungher al noii sale case şi ajunge într-o versiune alternativă a propriei vieţi. Această realitate paralelă pare mult mai interesantă şi aventuroasă decât viaţa ei adevărată. Dar, când aventura devine periculoasă, iar „ceilalţi” părinţi încearcă s-o păstreze pentru totdeauna, Coraline va trebui să evadeze.
Câştigătoarea Trofeului Anim’est 2013, producția franceză Le jour des corneilles/The Day of the Crows este al treilea lungmetraj animat al lui Jean-Christophe Dessaint, fost student la celebra școală de animație Gobelins, după Tous à l'Ouest și Le chat du rabbin. Filmul pornește de la povestea lui Courge, crescut în pădure de un tată gigant, care nu îi permite niciodată să iasă în lumea din afara pădurii, poveste care prinde viață cu voci celebre ca Jean Reno, Isabelle Carré sau Claude Chabrol.
Kerity: casa poveştilor / Eleanor's Secret / Kerity, la maison des contes (r. Dominique Monféry) spune povestea lui Natanaël, un puşti în vârstă de şapte ani, care încă nu ştie să citească. Familia lui primeşte moştenire de la o mătuşă excentrică o casă şi o colecţie de cărţi. Nal descoperă cum cărţile sunt adăpostul tuturor eroilor din literatura pentru copii, iar el trebuie să le apere, pentru că, dacă părăsesc biblioteca, odată cu ele dispar şi poveştile lor.
O altă animaţie plină de farmec este Jean, băiatul de pe Lună/ Jean de la Lune, coproducţie Franţa-Germania, în regia lui Stephan Schesch, despre un băiat care se hotărăşte să viziteze Pământul atunci când se plictiseşte de stat pe lună.
The Gruffalo, o adevărată bijuterie animată plină de candoare, Ponyo, regizat de maestrul animaţiei japoneze Hayao Miyazaki, autorul celebrului Spirited Away, şi el inclus în programul Anim’est Braşov, precum şi o selecţie de scurtmetraje animate completează programul secţiunii pentru copii Minimest.
Pasionaţii de animaţie interesaţi de o carieră în domeniu sunt aşteptaţi sâmbătă, 24 mai, de la ora 17:00, la Sala Patria, la Prezentarea Animation Worksheep, platforma educaţională a Anim'est-ului, care are deja 48 de absolvenţi, 25 dintre ei lucrând în prezent ca animatori în studiouri specializate.
Accesul la proiecţiile din cadrul Minimest este gratuit pentru copii.
Anim’est Braşov este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Primăriei Municipiului Braşov.
Parteneri: Groupama, Opel, Noumax, F64, Ambasada Franței la București, Institutul Francez, Alianța Franceză din Brașov, CloroFilm, RO Image
Recomandat de PRO FM
Parteneri media: Zile și Nopți, Bună Ziua Brașov, Observatorul Cultural, Cinemagia, Film Reporter, Biz Brașov, I love Brașov, Orasulm.eu, KoolHunt, Brasov Metropolitan, News BV, Info Brașov, Romanticu, Brasov.ro, Monitorul Expres
Despre Anim’est
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est este cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa.
Celor şapte secţiuni competitive ale festivalului (lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising, balkanimation – deschisă filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Minimest) şi secţiunii Animash (ex-Mozaic) (rezervate celor mai populare filme de animaţie ale momentului, premiate la festivaluri de film importante din lume) li se adaugă în fiecare an secţiuni speciale, dedicate unor şcoli de film de animaţie renumite în întreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum şi unor animatori consacraţi. Una dintre cele mai importante misiuni ale festivalului este aceea de a resuscita și promova animația autohtonă. In 2011, organizatorii au lansat Animation Worksheep, o platforma educațională, care cuprinde workshopuri, masterclass-uri și pitchuri, cu scopul principal de a forma, susține și promova tinerii animatori români. O mare parte dintre participanții atelierului Animation Worksheep au început să activeze în studiouri de animație sau au fost selectați în competiția românească a festivalului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu