Miercuri, 9 mai, 20.00
În performance-ul A clean line that starts from the shoulder, Jimmy Robert explorează relația dintre linie, formă și mișcare. Androginitatea și vulnerabilitatea corpului sunt pentru el teme predilecte. Metoda lui Jimmy Robert pornește de la lucrări preexistente cărora le adaugă noi straturi de semnificație. Performance-ul prezentat la Salonul de proiecte este conceput ca un tur ghidat al unei expoziții solo și al unui performance produse de Jimmy Robert la M - Museum, Leuven, în 2015. În cadrul acestui proiect el a introdus referințe legate de practica unor artiști precum Idel Ianchelevici (1909-1994), Lili Dujourie (1941), Stanley Brouwn (1935-2017), dar și citate din reviste de modă din anii ’70 (printre care Vogue) – toate comunicând aspecte legate de linie, corp și mișcare.
Jimmy Robert s-a născut în Guadelupe, iar în prezent trăiește și lucrează în București. Practica lui interdisciplinară cuprinde performance, fotografie, film, video, desen, utilizate cu intenția de a pulveriza distincțiile dintre ele. A coregrafiat mai multe performance-uri în cadrul unor expoziții sau în relație cu arhitectura unor spații anume. De asemenea, în practica sa, Robert a reînscenat, regândit sau citat peformance-uri istorice realizate de Yoko Ono, Yvonne Rainer, James Lee Byars, printre alții.
Imagine: A clean line that starts from the shoulder, performance de Jimmy Robert & Gala Moody la M - Museum Leuven, 2015, foto: Isabelle Arthuis
A clean line that starts from the shoulder face parte din programul LA SERAL. Acțiuni de zi și de noapte, un program conceput de Manuel Pelmuș care pune în discuție conexiunea ce se stabilește între temporalitățile și tipurile de atenție specifice sferei dansului și a artelor vizuale, suscitând o reflecție asupra posibilităților care apar în urma constituirii acestui spațiu hibrid. Pentru mai multe informații, vă rugăm să verificați: http://salonuldeproiecte.ro/
Salonul de proiecte este un program curatorial inițiat în anul 2011 de Magda Radu și Alexandra Croitoru. Acest program își propune realizarea unor expoziții, prezentări și dezbateri care se concentrează predominant asupra artei contemporane din România, punând producțiile tinerilor artiști într-un context local și internațional mai larg. Între 2011 și 2015 Salonul de proiecte a activat în cadrul MNAC Anexa cu sprijinul Muzeului Național de Artă Contemporană din București. Începând cu toamna lui 2015 programul funcționează exclusiv prin intermediul Asociației Salonul de proiecte. Echipa: Alexandra Croitoru, Magda Radu, Ștefan Sava, Alina Bucur.
Salonul de proiecte
Tipografia Universul, Corpul B, Etaj 1
Ion Brezoianu 23 – 25, București, România
Joi – Duminică / 15.00 – 19.00 www.salonuldeproiecte.ro http://www.facebook.com/
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu