BIEFF 2019: Duble perspective și de două ori mai multe filme în programul Golden Shorts: Best Films in Major Festivals

Conectat în parmanență la pulsul celor mai importante evenimente europene dedicate cinematografiei, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF aduce în premieră pe marile ecrane din România scurtmetrajele premiate la cele mai recente ediții ale marilor festivaluri. După succesul primelor ediții, numărul titlurilor prezentate în programul Golden Shorts: Best Films in Major Festivals, una dintre cele mai populare secțiuni ale festivalului, se dublează în acest an. Cele 11 filme premiate la Cannes, Berlinale, Locarno, Rotterdam, Sarajevo, Tampere și Clermont-Ferrand vor depăși așteptările publicului între 6 și 10 noiembrie, testând conexiunile personale cu locurile, oamenii și evenimentele care ne-au marcat evoluția.

Bilete și abonamentele pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului au fost puse în vânzare și sunt disponibile online pe: http://bit.ly/BIEFF9


BIEFF s-a poziționat încă de la prima ediție în peisajul cultural autohton ca fiind singurul festival din România care oferă anual publicului cinefil ocazia unică de a urmări scurtmetraje noi, premiate cu cele mai prestigioase distincții. Inclus în selecția din acest an, The Distance Between Us and the Sky vine de la Cannes, unde a fost distins recent cu Palme d'Or și Queer Palm pentru Cel mai bun scurtmetraj. O fantezie amoroasă născută din întâlnirea nocturnă întâmplătoare a doi străini într-o benzinărie, filmul multi-premiatului regizor Vasilis Kekatos construiește un mic univers posibil, în care protagoniștii visează să ajungă la cer, deși par blocați în planul terestru.

De la ediția din 2018, unde a fost recompensat cu același premiu, ajunge în România All These Creatures, povestea unei familii de origine africană, emigrată în Australia. Filmul lui Charles Williams urmărește șirul amintirilor puternic senzoriale ale fiului celui mare, martor la degradarea sănătății mintale a tatălui său, utilizând simboluri religioase pentru a augmenta atmosfera catastrofală a celor întâmplate.

Câștigătorul din acest an al Ursului de aur pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Umbra minimizează distanța dintre Soare și obiectele aflate la capătul opus al luminii, într-un dialog al privirilor. Comparat de critici cu filmele lui Kubrick, scurtmetrajul regizat de Florian Fischer și Johannes Krell propune o contemplare asupra spațiului și explorării sale.

Două lumi antagonice se întâlnesc în The Labyrinth, filmul premiat la Locarno în 2018 cu Pardi di domani Best Direction Prize. Scurtmetrajul regizat de Laura Huertas Millán urmărește povestea conacului construit de regele cartelurilor columbiene Evaristo Porras, o replică a celui din serialul de televiziune Dynasty. Îmbinând fragmente din celebra producție americană cu filmări ale ruinei în starea sa actuală, cineasta subliniază existența a două moduri paralele de reprezentare a unei realități construite și ilustrează influența culturală pe care Statele Unite o au asupra Americii de Sud.

„Ce se întâmplă cu lucrurile din spatele ferestrelor care trec pe lângă noi atunci când călătorim?” Regizorul Pang-Chuan Huang a încercat să găsească un răspuns la această întrebare în Last Year When the Train Passed By, premiat anul acesta la Clermont-Ferrand, în competiția experimentală Labo. Pornind de la o serie de peisaje captate pe film, realizate în timpul propriilor călătorii cu trenul, artistul inițiază un proces de explorare a vieților surprinse în trecere, îmbrăcându-le într-o poezie a cotidianului. În același decor se desfășoară și Retour, cel de-al doilea scurtmetraj pe care îl semnează, distins în 2018 cu același premiu. Printr-un foarte bine dezvoltat simți al percepției, regizorul taiwanez reușește să folosească aceleași lungi călătorii cu trenul, de data aceasta ca pe o premisă comună a două povești, din două ere diferite, care se desfășoară simultan.

Perspectiva asupra unui fenomen se dedublează și în I Signed the Petition, bazat pe o conversație telefonică personală, peste mări, dintre regizorul palestinian Mahdi Fleifel și o cunoștință de-a sa de aceeași naționalitate. Bântuit de o angoasă puternică după ce a semnat o petiție care cere formației lui Thom Yorke să nu cânte în Israel, autorul se lansează într-o dezbatere pe marginea a ceea ce înseamnă să fii palestinian, modul în care semnarea unei petiții te poate face ținta diferitelor sisteme de control și relevanța acțiunilor politice din ziua de astăzi. Nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, în 2018 filmul a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Visions du Réel.

În Castle to Castle avem de-a face cu un personaj carismatic, închis în sine, pe care îl urmărim în două dimensiuni ale vieții sale, una personală, cealaltă politică. Povestea ilustrată de Emmanuel Marre, premiată în 2018 cu Pardino d’oro și Young Jury Prize la Locarno, urmărește impactul alegerilor prezidențiale asupra cetățenilor francezi din generații și medii sociale extrem de diferite. 

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF va avea loc între 6 și 10 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, Instituto Cervantes, Cinemateca Union, POINT și Cinema PRO.

Zilele Filmului Portughez

- ENTRADA LIVRE | INTRARE LIBERĂ | FREE ENTRANCE -

PT
04/11/19 | 19:00 | Triângulo Dourado | Amélia e Duarte | Maria do Mar
legendagem: inglês-romeno

05/11/19 | 19:00 | O Grande Kilapy
legendagem: inglês, romeno

06/11/19 | 19:00 | Sangue do meu Sangue
legendagem: inglês, romeno

RO
04/11/19 | 19:00 | Triunghiul auriu | Amélia e Duarte | Maria do Mar
subtitrare: engleză, română

05/11/19 | 19:00 | Marele Kilapy
subtitrare: engleză, română

06/11/19 | 19:00 | Sânge din sângele meu
subtitrare: engleză, română

EN
04/11/19 | 19:00 | The Golden Triangle | Amélia e Duarte | Maria do Mar
subtitles: English, Romanian

05/11/19 | 19:00 | The Great Kilapy
subtitles: English, Romanian

06/11/19 | 19:00 | Blood of my Blood
subtitles: English, Romanian

************************************
RO
Cea de-a II-a ediție a Zilelor Filmului Portughez, organizată de Institutul Camões și Ambasada Portugaliei înn România în parteneriat cu Primăria Capitalei și ARCUB, se va desfășura între 4 și 6 noiembrie la București. 


În cadrul acestui eveniment gratuit vor fi proiectate trei scurtmetraje două lungmetraje aparținând genurilor animație, comedie și dramă. Data de 4 va fi dedicată scurtmetrajelor, după cum urmează: Triunghiul auriu (Miguel Clara Vasconcelos | 2014), Amélia & Duarte (Alice Guimarães, Mónica Santos | 2015) și Maria do Mar (João Rosas | 2015). În data de 5 va fi proiectat lungmetrajul din genul comedie-dramă Marele Kilapy (Zézé Gamboa | 2012) și, în cele din urmă, pe 6 noiembrie va fi prezentat filmul Sânge din sângele meu (2011 | João Canijo), nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013. 


Toate proiecțiile vor avea loc în Sala Mare a ARCUB (Lipscani 84-90), vor avea subtitrări în română și engleză și vor începe la ora 19. Pentru mai multe informații privitoare la această ediție și filmele prezentate, puteți consulta pagina de Facebook a Institutului Camões din București: https://www.facebook.com/InstitutulCamoesBucuresti.
Pe curând!

Vernisajul expoziţiei personale a artistei Maria Balea la Artoteca BMB


Biblioteca Metropolitană București invită iubitorii de artă la vernisajul expoziţiei personale a artistei Maria Balea, din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri”. Evenimentul are loc marţi, 5 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

,,Pictura Mariei Balea compune suprafaţa combinând, în funcţie de momentul subiectiv, gestualismul şi informalul. O mişcare amplă, lentă, a maselor cromatice este intersectată de mişcarea rapidă, intens dinamică a gestului marcat, deseori de un accent cromatic agresiv. Gestul intră în dialog cu suprafaţa în care evoluează cu temporalitatea lor lentă masele cromatice rafinate, de griuri calde sau reci, fie impunând  un accent puternic, tranşant, de culoare aproape pură sau o grafie puternică ca o condensare de narativitate prefigurală, fie ca descărcare fulgurantă a unei tensiuni sublimate în semnalarea ca proces direcţionat spre generarea de semn. Discursul pictural al artistei, transpune vizual această permanenţă a desincronizărilor între timpul subiectiv, disponibil accelerărilor  şi fragmentărilor, ritmat de incidenţe exterioare şi interioare, şi timpul unei realităţi cu alte repere decât cele ale agitaţiei umane, ale duratelor istorice şi cotidiene, al imediatului biologic sau cultural.’’ (Alexandra Titu, critic de artă)

Maria Balea a absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, promoția 1994, sub îndrumarea profesorului Ioachim Nica. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1999.

Expoziţia este curatoriată de reputatul critic de artă, domnul Radu George Serafim și de doamna Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice.

Expoziţia de artă poate fi vizitată în perioada 5 noiembrie – 5 decembrie, gratuit, conform programului Artotecii BMB. Informații suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei: https://www.bibmet.ro/filiale/filiale-sector-2/artoteca/.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București publice, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Bienala Arte Decorative 2019, ediția a IV a Pigmento / Între uzanțe și experiment

Bienala Arte Decorative 2019, ediția a IV a
Pigmento / Între uzanțe și experiment

Ediția a IV a Bienalei Arte Decorative se va desfășura în perioada 2 – 30 noiembrie 2019, iar în ziua de 9 noiembrie, ora 14.00, vă invităm la vernisajul expozițiilor și la decernarea premiilor Bienalei la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoşoaia.

Anul acesta organizatorii propun un program de expoziții și conferințe, unde se pot vedea lucrări ale artiștilor vizuali care se exprimă în materiale specifice ceramică, sticlă, metal, textile, mix media.


Evenimentele se desfășoară pe parcursul a 29 de zile la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Mogoșoaia (Sala „Palatului Brâncovenesc”, „Ghețărie”, „Cuhnia”, Sala „Foișor”), Galeria „Senso” și în Galeriile U.A.P din România: Galeria „Orizont” și „Galateea Contemporary Art”.


132 de artiști din toată țara expun peste 140 de lucrări specifice artelor textile (convențional/neconvențional și fiber art), artei ceramice, metalului ori mixed media (experiment și instalații).

„Această ediție a fost concepută ca o „punte” de legătură între generații, o intersecție dintre convențional, neconvențional, prezent și viitor, ca o mică incursiune prin istoria artelor decorative. Sunt invitați să expună artiști consacrați care au adus o contributie majoră prin operele lor, marcând puncte de cotitură în dezvoltarea artei decorative contemporane românești.
Alături de alți artiști, dintre invitații acestei ediții fac parte pionierii școlilor de arte, profesori formatori pentru generații întregi sau artiști independenți, inovatori, ori formatori de tendințe.
La fiecare ediție organizatorii propun o temă comună, iar anul acesta pigmentul a fost ales ca numitor comun, regăsit în toate materialele de exprimare ale artiștilor vizuali din domeniul artelor decorative. În cadrul evenimentului a fost introdusă seria de conferințe (Artist în atelier) prin care artistul explică procesul de creație „devoalând” modul în care ia naștere opera.
 O noutate a ediției este prezența departamentului de Arte Textile și Design al UNArte București, studenți coordonați de profesorii lor, care expun o serie de lucrări prin care intuim tendințele viitoare ale artelor textile.” Georgiana Cozma (curator general)

În cadrul fiecărei ediții a Bienalei, un juriu de specialitate format din artiști de marcă și critici de artă vor acorda premii artiștilor. Pentru acestă ediție s-au creat și premiile publicului, acordat câte unui artist din fiecare galerie participantă pentru lucrarea aleasă prin vot de către vizitatori, printr-un sistem de votare în galerii.
Premiul Publicului va fi decernat în 30 noiembrie 2019, ora 16.00, odată cu lansarea catalogului Bienalei. Votarea lucrării preferate de către publicul se va derula în perioada 9 - 24 noiembrie 2019.


Galerii în Bienală:
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia: Sala Palatului Brâncovenesc, parter; Ghețăria, Cuhnia, Sala Foişor, curtea Palatului Mogoşoaia.
 2 – 30 noiembrie 2019
Strada Valea Parcului nr. 1 Mogosoaia, jud. Ilfov
Program: marți - duminică: 09.00 – 17.00
Galeria Senso
6 – 30 noiembrie 2019
Calea Victoriei nr. 12C (colț cu Lipscani), la etajul 1, Sector 3, București
Program:  luni - duminică: 12.00 – 20.00
Galeria Orizont
8 - 30 noiembrie 2019
B-dul Magheru, nr. 34 A, București
Program:  luni - vineri: 11.00 – 19.00
Galeria Galateea Contemporary Art
09 noiembrie - 09 decembrie 2019
Calea Victoriei 132, București
Program:  luni - vineri: 12.00 – 20.00

Curator general: Georgiana Cozma
Co-curatori: Marian Gheorghe, Claudia Mușat, Relu Bițulescu, Marijana Bițulescu, Daniela Frumușeanu, Vladimir Cioroiu, Dan Liviu Roșeanu, Nicolae Moldovan, Cristiana Popescu Russu.
PR.: Anca V. Dragu
Grafician: Bogdan Mateiaș
Voluntari:  Livia și Laura Greaca, Simina Mirea, Ionela Apetrii, Liana Bădălău

Mulțumim co-organizatorilor și sponsorilor Catena pentru Artă, Fildas Art și Rembrandt Art Centre pentru implicarea în proiect, partenerului evenimentului, Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, partenerilor media și tuturor voluntarilor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții.
 ..........................................................................................
                                                                            

U.A.P. din România l Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
Program galerie  | Opening hours
L - V: 12-20 | Monday-Friday: 12pm - 8pm

galeriagalateea@yahoo.com
www.galateeagallery.com/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/

Anthrax la Rockstadt Extreme Fest 2020

Anthrax, nume iconic al scenei metal americane si internationale, continua seria confirmarilor de la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Anthrax sau unul dintre „Big Four” ai thrash metal-ului, cum este cunoscut de catre fani, si-a facut aparitia acum 38 de ani, in New York (1981), reprezentand dupa propriile definitii ale trupei raspunsul Americii la noul val de heavy metal britanic de la acel moment. Grupul a castigat popularitate pe scena americana a anilor '80, iar dupa ce acest gen a castigat tot mai mult teren in randul publicului, pe la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusa in „The Big Four“ sau grupul celor mai celebre formatii ale acestui curent muzical, alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer.

Proiectul muzical care a inspirat si influentat generatii de fani si de muzicieni, Anthrax a lansat 11 materiale si a vandut peste 10 milioane de albume in intreaga lume, atragand aprecierea fanilor si a criticii de specialitate inca de la cel de-al treilea, „Among The Living” (1987). Datorita acestuia, trupa a obtinut un certificare de aur, acordata de RIAA (Recording Industry Association of America) pe baza numarului de albume si single-uri vandute. Incepand cu acel moment, grupul a trecut de la un succes la altul, datorita unor materiale precum  „State of Euphoria” (1988), „Persistence of Time” (1990) sau compilatia „Attack of the Killer B's” (1991), album care a intrat in Top 30 din Billboard 200 si a inregistrat vanzari de peste jumatate de milion de bucati. Iar reusitele nu s-au oprit aici. „Sound of White Noise” (1993), a ajuns pe pozitia 7 din Billboard 200, cel mai bun loc in top obtinut de formatie.

Anthrax (USA) va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, alaturi de nume precum: Cattle Decapitation (SUA), Cradle of Filth (UK), Dyscarnate (UK), IN THE WOODS... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Premiul Goncourt - Alegerea Romaniei 2019


Pe 1 noiembrie, va fi anunţat titlul romanului preferat al studenților români a șapte mari universități din țară în cadrul selecției oficiale propuse de Academia Goncourt.

Premiul Goncourt - Alegerea României 2019 este decernat pentru al şaptelea an consecutiv, în cadrul unui proiect organizat de Institutul Francez din România și Ambasada Franței, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală şi a Groupe Renault România. Această mare consultare literară, cu un concept inedit, se doreşte a fi un barometru al preferinţelor de lectură ale tinerilor români. Încă de la crearea sa, evenimentul a contribuit la afirmarea vocii acestora din urmă în lumea criticii literare tinere din Europa, punând în evidenţă inteligenţa cu care studenţii români descifrează şi analizează curentele artistice continentale, privirea lor critică asupra dezbaterilor de actualitate, dar şi forţa mereu reînnoită a francofoniei în România.

Juriul format din reprezentanții studenților facultăților de limba și literatura franceză a şapte universități din România (Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara) se va reuni pentru deliberările finale în dimineața zilei de vineri, 1 noiembrie, la Librăria franceză Kyralina. Aflate sub patronajul Academiei Goncourt, dezbaterile se vor desfășura în prezența excepțională a scriitoarei franceze Pauline Delabroy–Allard, laureata Premiului Goncourt – Alegerea României 2018, preşedintă de onoare a acestei ediţii din partea Franţei, şi a Elenei Diaconu, jurnalistă  Radio România Internaţional, preşedintă de onoare din partea României.  

În aceeași zi, de la ora 12.00, doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România va anunța alegerea studenților români în cadrul unei conferințe de presă deschisă publicului larg, organizată la Institutul Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77).

Vor lua cuvântul, totodată, Hélène Roos, Directoarea Institutului Francez din România, Mohamed Ketata, Director Regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, Christophe Dridi, Președinte Director General Dacia și Director General Groupe Renault România, scriitoarea Pauline Delabroy-Allard, preşedinta de onoare din partea Franţei, Elena Diaconu, preşedinta de onoare din partea României, Despina Jderu, preşedinta Juriului Goncourt din Universitatea Bucureşti și reprezentanta juriului studenţesc.
De asemenea, din partea sponsorilor, participă Nicolette Tabără, reprezentanta Centrului de carte străină Sitka, și Christian Derveloy, Director general Imprimeria Arta Grafica.

Reamintim, în acest context, că Pauline Delabroy-Allard își va lansa romanul Povestea asta este despre Sarah în limba română (traducere de Despina Jderu) la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38), joi 31 octombrie, la ora 19.00. Vor vorbi: Pauline Delabroy–Allard, Prof. dr. habil. Lidia Cotea, Directorul Departamentului de Limba și Literatura Franceză al Facultății de Limbi și Literatură Străine, Universitatea București, Despina Jderu, președinta Juriului Goncourt al Universității București, traducătoarea romanului și Simona Preda, critic literar. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.
Discuția se va desfășura în limbile română şi franceză, fiind asigurată traducerea în limba română. Vor urma apoi o sesiune de întrebări şi răspunsuri precum și o sesiune de autografe.

Vineri, 1 noiembrie, 18.30, Librăria franceză Kyralina (str. Biserica Amzei, nr. 10) are loc o întâlnire cu Pauline Delabroy-Allard în cadrul programului radio Le son des mots, realizat de Librăria Kyralina şi Radio România Internaţional. Discuția se va desfășura în limba franceză și va fi urmată de o sesiune de autografe.

***
Proiectul Premiul Goncourt – Alegerea României a fost conceput ca un instrument care să faciliteze și să accelereze cooperarea interuniversitară la scară națională, să contribuie la formarea noilor generații de critici literari specializați în literatura franceză și literaturile francofone contemporane, dar și să încurajeze publicul să descopere acest tip de creație literară. Ca o dovadă a dinamismului acestui demers şi a interesului pe care îl suscită, este de notat că toate cărţile alese de către studenţii români au fost traduse şi publicate de edituri locale importante:  

Laureat 2013: Sorj Chalandon, Le Quatrième mur, Grasset, 2013 / Al patrulea zid, Humanitas Fiction (traducere și note de Doru Mareș), 2014
Laureat 2014: Kamel Daoud, Mersault, contre-enquête, Actes Sud, 2014 / Cazul Mersault, contraanchetă, Ibu Publishing (traducere de Cristina Radu), 2015
Laureat 2015: Tobie Nathan, Ce pays qui te ressemble, Stock / Ţara aceasta care-ţi seamănă, Ibu Publishing (traducere din franceză de Adina Diniţoiu şi Jianca Ştefan), 2016
Laureată 2016: Catherine Cusset, L’autre qu’on adorait, Gallimard / Celălalt pe care-l adoram, Humanitas Fiction (traducere și note de Doru Mareș), 2017
Laureat 2017: François-Henri Désérable, Un certain M. Piekielny, Gallimard / Un anume domn Piekielny, Humanitas Fiction (traducere și note de Adina Diniţoiu), 2018
Laureată 2018: Pauline Delabroy-Allard, Ça raconte Sarah, Editions de Minuit / Povestea asta este despre Sarah, Humanitas Fiction (traducere de Despina Jderu), 2018

Premiul Goncourt – Alegerea României este organizat din 2013, România fiind a cincea țară din constelația Goncourt, după Polonia (1998), Serbia (2012), Liban (2012) și Italia (2013). În prezent, 19 ţări şi regiuni din lume aleg şi decernează un asemenea Premiu Goncourt.

Lista Goncourt 2019:
·       Le ghetto intérieur de Santiago H. Amigorena (P.O.L)
·       Le ciel par-dessus le toit de Nathacha Appanah (Gallimard)
·       Un dimanche à Ville-d’Avray de Dominique Barbéris (Arléa)
·       La part du fils de Jean-Luc Coatalem (Stock)
·       Mur Méditerranée de Louis-Philippe Dalembert (Sabine Wespieser)
·       Tous les hommes n’habitent pas le monde de la même façon de Jean-Paul Dubois (L’Olivier)
·       Un monde sans rivage d’Hélène Gaudy (Actes Sud)
·       Rouge impératrice de Léonora Miano (Grasset)
·       La terre invisible d’Hubert Mingarelli (Buchet Chastel)
·       Soif d’Amélie Nothomb (Albin Michel)
·       Avant que j’oublie de Anne Pauly (Verdier)
·       Sœur d’Abel Quentin (L’Observatoire)
·       Extérieur monde d’Olivier Rolin (Gallimard)
·       Le cœur battant du monde de Sébastien Spitzer (Albin Michel)
·       Les choses humaines de Karine Tuil (Gallimard)
Premiul Goncourt – Alegerea României este organizat de Institutul Francez din România, Ambasada Franței, Lectoratul de franceză al Universității din București, în colaborare cu Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală şi Groupe Renault România. Partenerii celei de-a șaptea ediții sunt: Editura Humanitas Fiction, Librăria Kyralina şi Centrul de carte străină Sitka. Evenimentul beneficiază de sprijinul Imprimeria Arta Grafica. Parteneri media: RFI România, Observator cultural, Radio România Cultural şi Radio România Internațional.

Urmăriți programul aici:
https://www.facebook.com/events/487285948524671/