„Mica Unire Muzicală” – concert aniversar la Biblioteca Metropolitană București


Biblioteca Metropolitană București (BMB) vă invită joi, 23 ianuarie, de la ora 17:00, la Sediul Central Mihail Sadoveanu, Str. Tache Ionescu, Nr. 4, la „Mica Unire Muzicală”, un concert de muzică și versuri, dedicat Unirii Principatelor Române.

În prima parte a spectacolului, artiștii din cadrul proiectului permanent al BMB „Opera la bibliotecă” au pregătit un program special dedicat acestui eveniment istoric, prezentat de Cristina Lascu, care va recita din lirica românească. Repertoriul va include fragmente din muzica românescă de operă, dar și alte piese muzicale ale compozitorilor naționali cunoscuți, însoțite de momente lirice care ne vor aduce aminte de actul Unirii Principatelor Române. 

În partea a doua a spectacolului, începând cu ora 18.00, violonista Mioara Moroianu și pianistul Viniciu Moroianu vor oferi publicului un recital cameral cuprinzând Sonata nr.3 în Mi bemol major, op.12 de Ludwig van Beethoven, Sonata în fa minor, op.4 Felix Mendelssohn Bartholdy și Elegie, op.35 de Carmen Petra Basacopol. 

De asemenea, începând cu ora 10:00, în holul principal al Sediului Central Mihail Sadoveanu, veți putea admira expoziția „Frânturi de suflet românesc în ipostaze textile” sub semnătura etnologului Lucia Brad Paraschivescu.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

www.bibmet.ro
www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

0 comentarii: