„Curajul de a prinde o stea căzătoare” de Gheorghe Falcă se lansează la Diverta Lipscani

Sâmbătă, 15 februarie 2020, de la ora 17:00, Curtea Veche Publishing și Diverta vă invită să descoperiți o nouă carte a fostului primar al Aradului, Gheorghe Falcă - „Curajul de a prinde o stea căzătoare” Evenimentul va avea loc la Magazinul Diverta Lipscani (Str. Lipscani nr. 30-34, București) și intrarea va fi liberă. Alături de autor va vorbi jurnalistul și politologul Sever Voinescu și politicianul Cătălin Predoiu.
 
Despre această nouă carte a lui Gheorghe Falcă, jurnalistul și politicianul Rareș Bogdan spune că este o „radiografie simplă a dezvoltării sau involuției gândirii politice românești,[...] motivele pentru care gândirea liberală este unica opțiune sănătoasă pentru o națiune dezvoltată și ce șanse are România să ajungă «normală». Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice și sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referințele la modele de societate aproape perfecte sau prea puțin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică și democrația ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minților tinere”.
 
Sever Voinescu, care va vorbi la eveniment alături de autor, ne spune despre „un politician [care] visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sînt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sînt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie”.
 
La eveniment va vorbi și Cătălin Predoiu, care a fost, în 2013, câștigătorul competiției interne din PDL pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, competiție în care challenger a fost Gheorghe Falcă. O bună parte din ideile acestei cărți s-au cristalizat pe parcursul acelor luni de campanie internă, perioadă în care cei doi candidați au străbătut împreună țara, dezbătând public, într-un format rămas unic în politica autohtonă, idei, programe și principii în continuare de folos dreptei românești.
 
Gheorghe Falcă este născut în 1967, la Brad. Absolvent al Facultății de Construcții, secția Căi ferate, Drumuri și Poduri, din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timișoara, a activat ca specialist în construcții în mai multe companii naționale de profil, ajungând până la statutul de director. Experiența profesională și managerială în domeniu îl recomandă, în anul 2000, pentru a fi ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, unde va coordona direcțiile tehnice ale acestei instituții. Apoi, din 2004, devine primar al Aradului, demnitate pe care a ocupat-o până în primăvara anului 2019.
 
Activitatea politică a lui Gheorghe Falcă începe odată cu mișcările revoluționare din Timisoara, la care participă direct încă din 16 decembrie. Din 1990 este membru al Alianței Civice. În același an este ales în consiliul de conducere al Facultății de Construcții din Timișoara, ca reprezentant al studenților. Din 1991 până în 1993, este președintele tuturor organizațiilor studențești din Timișoara. În 1995, devine membru al Partidului Democrat, iar în 1998 este ales președinte al Organizației de Tineret naționale. În anul 2000 devine vicepreședinte al Partidului Democrat, filiala Arad, iar între 2003 și 2011 activează ca secretar executiv al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat (ulterior, Partidul Democrat-Liberal).
 
În 2013 devine președinte al organizației județene PDL, iar din 2017, vicepreședinte al Comitetului Executiv Național al PNL. În anul 2019, Gheorghe Falcă este ales europarlamentar. Este membru al Comisiei de Transport și Turism, al Comisiei pentru Muncă și al celei pentru Petiții din cadrul Parlamentului European.

0 comentarii: