Biletele și programul OWR#14

Cea de-a 14-a ediție One World România va începe la București vineri, 11 iunie, cu proiecția simultană a două dintre cele mai așteptate titluri ale ediției din acest an: de la ora 19:00, la Cinema Elvire Popesco va rula cel mai recent film al cineastei Ulrike Ottinger - „Paris Calligrammes” - căreia OWR îi dedică în acest an o retrospectivă - iar de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român va rula „Petit Samedi”, documentarul cineastei belgiene Paloma Sermon-Daï.  

Biletele pentru deschiderea One World România 2021, precum și pentru celelalte filme din programul acestui an s-au pus în vânzare astăzi, pe Eventbook. Numărul lor este limitat, iar proiecțiile vor avea loc respectând toate normele și măsurile în vigoare.

Programul One World România este disponibil aici.

În cel mai recent film al său, „Paris Calligrammes” Ulrike Ottinger rememorează anii de tinerețe petrecuți în Parisul anilor ’60, înaintea revenirii în Germania și începerii unei cariere cinematografice. Cineasta își propune să reviziteze spațiile definitorii pentru formarea sa culturală, adesea dispărute între timp, să recupereze figuri legendare pentru lumea artistică a vremii, multe dintre ele căzute în uitare, și să recompună un anumit spirit al epocii și, mai ales, al cercurilor de prieteni și al locurilor importante pentru boema din care făcea parte.

Un portret frontal al adicției de heroină, „Petit Samedi” prezintă relația complexă dintre Samedi, un bărbat ducând o viață liniștită undeva într-un sat din Belgia, departe de tentațiile tinereții, și mama lui, o femeie care, în încercarea de a-l ajuta să se vindece trebuie să se confrunte nu doar cu demonii interiori ai fiului, ci și cu propriile ei emoții de culpabilitate. În legătura foarte strânsă dintre cei doi, compusă din momente de ușurătate a ființei, dar și din confruntări tensionate - e greu să nu regăsești aproape toate relațiile mamă-fiu din lumea asta, indiferent de natura problemelor nespuse care planează între ei.
În 2021, One World România revine cu peste 60 de filme de lungmetraj și scurtmetraj din întreaga lume, majoritatea în premieră națională. Festivalul se va desfășura fizic, la București, între 11 și 20 iunie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și alte locații indoor și outdoor din Capitală și online în toată țara, între 21 și 27 iunie. Tema principală din acest an surprinde instanțe diferite ale feminității și feminismului din întreaga lume, din diverse culturi, straturi sociale și epoci diferite.

Biletele pentru cea de-a 14-a ediție One World România sunt disponibile pe Eventbook.

0 comentarii: