_____________________
JAN JELINEK & ANDREW PEKLER play URSULA BOGNER (DE)
Ursula Bogner (n.1946 ) era o simpla farmacista din Berlin cu hobby-uri excentrice, preocupata de esoterism si de literatura New Age, cu o fascinatie puternica pentru experimentele psihanalistului Wilhelm Reich legate de energia solara si capacitatea ei curativa (Ursula a construit si un aparat numit “orgonom” descoperit ulterior in curtea casei sale de catre sotul ignorant). Pasiunea ei pentru muzica electronica, la mijlocul anilor ’60, nu a parut deloc surprinzatoare. Surprinzator e ca Ursula Bogner a lasat in urma o impresionanta colectie de inregistrari real-to-real, descoperita abia acum de muzicianul german Jan Jelinek. O mica parte din ea a vazut lumina zilei sub forma unui album si a unui performance – reenactment fetish care va deschide seara DE.KOLECTI.F de la Bucuresti.
http://www.faitiche.de/
_____________________
PATRIC CATANI (DE)
Patric Catani, un fel de “Mr. Elliott” de Kreuzberg, isi prezinta la DE.KOLECTI.F ultimul album, Blingsanity, proaspat lansat la Berghain Kantine, intr-un live audio-video de rn’bass psihedelic. Catani e un artist cu studii superioare old-school si spirit no-school; are la activ peste 80 de release-uri variind de la booty-bounce la cartoon rap, retro-futuristic electro si cumbia swing, pe langa muzica de film, teatru si sound installations. Un artist cu personalitati multiple, Catani e un beat maker prolific si se ascunde in spatele diverselor proiecte solo (Candie Hank, E de Cologne) sau de grup (Puppetmastaz, EC8OR, Dhirty 6Cru).
https://soundcloud.com/
_____________________
ACID ARAB (FR)
“Middle-east house”. Asocierea pare contradictorie. Mixurile si productiile proprii ale francezilor Guido Minisky si Hervé Carvalho te fac sa crezi ca Chicago e de fapt un oras din Emirate, ca in tarile arabe ar fi existat o puternica scena house/techno in anii ‘80. Acid Arab reinventeaza istoria amestacand techno, house si disco cu riff-uri de rebarb si canturi beduine. E ca si cum Omar Souleyman ar fi inceput ca dj in Tunis acum treizeci de ani si nu ar fi cunoscut-o niciodata pe Bjork. Departe de vreo revolutie ecumenica, cei doi artisti francezi au lansat recent seria Acid Arab Collections, pe deja veteranul label parizian Versatile Records.
https://soundcloud.com/
_____________________
BAMBOUNOU (FR)
Parizianul Jeremy Guindo (22 de ani) a aparut cumva din senin anul trecut. Sub indrumarea celor de la Modeselektor, a scos primul sau album in toamna lui 2012, la 50 Weapons. Pe langa asta, o multime de EP-uri, orbitand in jurul label-ului Sound Pelegrino. Numele lui Bambounou apare tot mai des alaturi de French Fries si Cosmin TRG. Ghetto-house si 90’s techno, cu un bassline foarte personal.
https://soundcloud.com/
_____________________
DREAMREC (RO)
Silviu Visan aka Dreamrec este stalp de temelie al VJing-ului romanesc, artist complex implicat in proiecte din cele mai diverse, de la video si graphic design pentru a:rpia:r si festivalul Rokolectiv, la instalatii concept alaturi de colectivul Apparatus 22. Ultimul sau proiect audio-video produs in colaborare cu Sillyconductor, The Shuffler, un algoritm cu posibilitati infinite de intersectare intre 1 milion de imagini masurand 1kb cu tot atatea sunete cu durata de 1 secunda, a fost expus anul trecut la Bienala Tinerilor Artisti. Actiune si interactiune, dar mai ales afectiune, Dreamrec este artistul video de suflet al Rokolectiv.
https://vimeo.com/dreamrec
_____________________
DE.KOLECTI.F va continua si in tara, dupa cum urmeaza: 20 septembrie la Cluj, 12 octombrie la Sibiu, 26 octombrie la Iasi
.
Organizatori: Goethe Institut, Institutul Francez, Rokolectiv
Cu sprijinul: Elysee Vertrag-Traite de l’Elysee, Federal Foreign Office Germany, Orange, Renault, MNAC
Brought to you by Burn Studios
________________
Intrare: 30 de lei
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu