Festivalul "George Enescu" - a fost lansată aplicația pentru Android



Aplicația "George Enescu Festival" este gratuită pentru telefoane Smart și este disponibilă începând din această după-amiază pentru platformele Android. Aceasta a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale Festivalului și zecile de proiecte din cadrul Bucureștiului Creativ.  Astfel, publicul poate fi conectat la toate informațiile despre Festival și evenimentele din cadrul său, chiar și dacă apar modificări de ultimă oră. Aplicația se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet și își actualizează conținutul.
 
Aplicația poate fi accesată la http://festivalenescu.ro/app.
 
Secțiunile principale ale aplicației sunt:
-          News: Știrile în limba română sunt preluate atât din site cât și de pe Facebook-ul oficial al Festivalului.
 
-          Programme: Oferă accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul Festivalului. Aplicația detectează automat ziua curentă și arată  ultilizatorului programul aferent.
 
-          Venues: Prezintă lista tuturor locațiilor și sălilor de concert cu informații despre acestea, precum și localizarea lor pe hartă și indicarea locului în care se află ultilizatorul.
 
-          Series: Descrierea seriilor de concerte.
 
-          Creative Bucharest: Dezvăluie utilizatorului harta evenimentelor din cadrul Bucreștiului Creativ precum și informații despre fiecare proiect.
 
-          Audio streaming: Utilizatorul poate asculta live peste 90% dintre concertele Festivalului Enescu direct de pe telefonul mobil prin amabilitatea Radio România Muzical.
 
Aplicația a fost dezvoltată de echipa Read Forward, http://readfwd.com/.
Partenerul tehnologic care a susținut acest proiect este LG România.
Tot în cadrul componentei tehnologice a Festivalului Enescu, organizatorii au dezvoltat mai multe abordări :
Site-ul Festivalului Internațional “George Enescu”, www.festivalenescu.ro, a fost, de asemenea, modernizat. Numai în cursul lunii august, s-au înregistrat peste 100.000 de vizite. Utilizatorii au accesat siteul în proporție de  82% de pe desktopuri și în proporție de 18% de pe telefoanele mobile.
Noul site este o dovadă a faptului că muzica clasică poate întâlni fără stridențe design-ul modern și tehnologiile cele mai recente. La suprafață, site-ul a păstrat linia modernă inaugurată de ediția din anul 2011 a Festivalulului, dar a fost reconstruit design-ul și structura meniului pentru a putea acomoda un flux crescând de informații oferite vizitatorilor. Au apărut, de asemenea, noi secțiuni în site: biografii ale artiștilor, o zonă specială dedicată știrilor, afișarea avansată a programului, o secțiune dedicată lui George Enescu, una dedicată Bucureștiului Creativ etc.
Site-ul își adaptează conținutul în funcție de tipul de ecran de pe care este accesat. În adâncime, site-ul a fost reconstruit integral într-o nouă tehnologie, Ruby on Rails, și găzduit într-un mediu cloud, lucru care permite o elasticitate a puterii de calcul. Pe durata desfășurării Festivalului, organizatorii estimează o creștere foarte mare a traficului, iar noua platformă poate susține vârfurile de trafic.
Noul site al Festivalului a fost dezvoltat de echipa Read Forward și are grafica concepută de Eroii de Joi, Ioana Gheorghiu și Robert Blaj, directorii artistici ai Festivalului.
În premieră, la această ediție, concertele Festivalului vor putea fi urmărite în transmisie live și pe site-ul Festivalului, atât în variantă video – cu susținerea Televiziunii Române, cât și în variantă audio – cu susținerea Radiodifuziunii Române. Aplicația pentru Smartphone oferă varianta audio.
O altă premieră este faptul că Rapsodia Română, de George Enescu în interpretarea celebrei orchestre Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim din deschiderea Festivalului va fi transmisă într-o proiecție extraordinară live chiar pe zidul cetății din Piața Alba Iulia, în cadrul Festivalul Dilema Veche (30 august – 1 septembrie 2013).
Tot în premieră, cele mai frumoase concerte din Festival vor putea fi urmărite în transmisie live și în sala de cinema, la o rezoluție și o calitate a sunetului excepționale, la Grand Cinema Digiplex: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu. Este, de asemenea, parte din strategia de comunicare a Festivalului să se deschidă către public și să le ofere o alternativă celor care nu au reușit să achiziționeze bilete în sala de concert.
 
Informații suplimentare:
Au mai rămas două zile până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul “George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.  Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

0 comentarii: