Noaptea Alba a Filmului Romanesc- o noua editie, un nou succes
Pe 20 septembrie 2013 a avut loc cea de-a patra ediție a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Românesc. Cinefilii din București au răspuns pozitiv la propunerea organizatorilor de a petrece o noapte întreagă în compania filmelor românești. Comedii, drame, filme de referință din istoria cinema-ului autohton, premiere şi avanpremiere – un program extrem de variat.
Peste 4000 de spectatori au fost prezenți la cele 22 de proiecții organizate în 9 locații din capitală.
Love Building, debutul în lungmetraj al regizoarei Iulia Rugină, a fost primit cu mult entuziasm de spectatori, locația CinemaPRO dovedindu-se a fi neîncăpătoare.
Săli pline au adunat și Sunt o babă comunistă (r. Stere Gulea), Lupu (r. Bogdan Mustață), Poziția copilului (r. Peter Călin Netzer), Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete) - prezentat pentru a doua oară în cadrul evenimentului, scurtmetrajele din selecția TIFF 2013, precum și filmul Și caii sunt verzi pe pereți (r. Dan Chișu).
Cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu – Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, prezentat în premieră la Noaptea Albă, s-a dovedit a fi una dintre surprizele cele mai apreciate de publicul cinefil, care a ales să vadă filmul în cadrul evenimentului, la ora 2:00.
Deși locație nouă, Dianei 4 s-a dovedit a fi extrem de populară, având cele mai multe filme programate (5 la număr) și foarte mulți spectatori.. Succes a avut și locația J’ai Bistro, care a găzduit o proiecție prezentată de echipa Ca-n Filme de la DIGI 24: Restul e tăcere (r. Nae Caranfil).
De momente speciale, pline de emoție, au avut parte cei care au ales să meargă la Un film cu o fată fermecătoare (r. Lucian Bratu). Artista Margareta Pâslaru și criticul de film Călin Căliman au oferit celor prezenți detalii legate de producția care a fost interzisă în 1967, la patru zile de la premieră. Naturală și fermecătoare ca întotdeauna, artista a oferit autografe, a stat de vorbă cu spectatorii și le-a oferit caietul program al filmului, realizat acum 46 de ani.
Noaptea Albă a Filmului Românesc a devenit și o platformă de întâlnire între realizatorii de film și public, o serie de proiecții având loc în prezența echipelor filmelor: Love Building (regizoarea Iulia Rugină, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, actorii Dorian Boguță şi Dragoș Bucur), Lupu (regizorul Bogdan Mustață, actorii Ada Condeescu, Mihai Vasilescu, Camelia Zorlescu, directorul de imagine Barbu Bălăşoiu, producătorul Marcian Lazăr), Poziția Copilului (producătoarea Ada Solomon), O lună în Thailanda (regizorul Paul Negoescu), E pericoloso sporgersi (regizorul Nae Caranfil).
Numărul mare de spectatori confirmă faptul că Noaptea Albă a Filmului Românesc a devenit un eveniment necesar, cu tradiție, și reprezintă una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.
Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc.
Susținut de: Primăria Municipiului București, CreART
Prezentat de: Carlsberg
Sponsorizat de: ApaNova
Recomandat de: Kiss FM
Parteneri eveniment: Uniunea Cineaştilor din România, Muzeul Naţional al Ţăranului Român,
Institutul Cultural Francez, Centrul Naţional al Cinematografiei, CinemaPRO, Club Control,
Dianei 4, Strada de C’Arte, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Fundatia Universitară
Carol I, Art Laboratoire.
Parteneri de promovare: Metrorex, RATB
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu