Cinemateca pentru toti, cu Cristian Tudor Popescu, la a 21-a intalnire
Joi, 5 mai a.c., de la ora 18:30, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române găzduieşte cea de a 21-a întâlnire din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu. Proiectul, a cărei primă ediţie are drept temă „Cinema şi propagandă în istoria filmului românesc”, este organizat de Asociaţia EuRo Cinema şi Institutul Cultural Român. Ca de obicei, accesul publicului la această întâlnire este liber, în limita locurilor disponibile.
În cadrul celei de-a 21-a prelegeri a cursului, va fi continuată discuţia asupra filmului O LACRIMĂ DE FATĂ (1980) de Iosif Demian, evidenţiindu-se fisurile, concesiile şi paşii înapoi din propaganda cinematografică, în relaţie cu înrăutăţirea condiţiilor de viaţă din România socialistă de la cumpăna deceniilor opt şi nouă. Apoi, conferenţiarul Cristian Tudor Popescu va analiza evoluţia regizorului Mircea Daneliuc după filmul PROBĂ DE MICROFON (comentat deja la curs), de la CROAZIERA (1981) la GLISSANDO (1985).
Cea de-a 22-a întâlnire din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi” va avea loc la Cinemateca Eforie pe 12 mai, tot de la ora 18:30, în cadrul Festivalului Filmului European.
„Cinemateca pentru toţi” este un proiect al Asociaţiei EuRo Cinema şi al Institutului Cultural Român, desfăşurat cu sprijinul Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română (partener principal). Iniţiat în octombrie 2015, programul „Cinemateca pentru toţi” s-a bucurat de un mare succes la publicul Cinematecii Eforie, astfel încât a fost extins. Întâlnirile din cadrul primei ediţii a acestui program continuă până în luna iulie.
Parteneri ai proiectului: Docuart şi Radio România Cultural.
Sponsor unic: Philip Morris Trading.
Au mai sprijinit proiectul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia Hanns Seidel România, Centrul de Studii în Istorie Contemporană, Premium Communication şi Europa FM.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu