Erzhan Kulibaev (Kazahstan), Gyehee Kim (Coreea de Sud) și Donghyun Kim (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016. Rezultatele au fost anunțate sâmbătă seară de juriul de specialitate format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.
Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii Vioară care are loc luni, pe 19 septembrie la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea violinistului Erzhan Kulibaev, Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea tinerei violiniste Gyehee Kim și Beethoven – Concertul pentru vioară în Re Major op. 61 în interpretarea tânărului Donghyun Kim. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Christoph Poppen.
Biletele pentru Finala de Vioară a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv.
Erzhan Kulibaev (Kazakhstan) are 29 de ani. A urmat studiile la Madrid. A susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum Polish Chamber Philharmonic și Poznan Philharmonic Orchestra.
Gyehee Kim (Coreea de Sud) are 23 de ani și studiază la Seoul National University. De-a lungul timpului a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music și Bulgaria Pleven Philharmonic.
Donghyun Kim (Coreea de Sud) are 16 ani și este cel mai tânăr concurent înscris la Secțiunea Vioară. Studiază la Universitatea Națională de Arte din Coreea. A evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra și Suwon Philharmonic Orchestra.
Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.
Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați - membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.
“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: “Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu