Seduși de Brigitte Bardot și călători în locuri exotice, în decembrie, la TV5MONDE



În zilele reci de decembrie, lăsați-vă fermecați de Brigitte Bardot pe platoul de filmare din Le Méprisși evadați alături de TV5MONDE în Chile, Bali, Thaïlanda, Africa de Sud și în alte destinații însorite, cu nisip cald și vegetație exotică, prin intermediul excepționalelor documentare Faut pas rêver, subtitrate în limba română.

Detalii, pe site-ul TV5MONDE în România și pe pagina de Facebook a TV5MONDE România.

Brigitte Bardot, fascinantă în Le Mépris, duminica aceasta, de la 22:00

În 1963, industria cinematografică traversa o perioadă mai dificilă din istoria sa, în special în Statele Unite. În Franța, însă, la Nouvelle Vaguea adus cinemaului vremii o gură de aer proaspăt, de libertate. Odată cu filmul Le Mépris / Disprețul, al lui Jean-Luc Godard, o Brigitte Bardot acaparatoare, cu o țigară nelipsită în mână, face un rol șarmant și seducător, un clasic al cinematografiei tuturor timpurilor, la fel de fascinant azi, ca atunci… Le Mépris / Disprețulva fi difuzat duminica aceasta,4 decembrie, de la 22:00, cu subtitrare în limba română.

Italia, în timpul turnării filmului Odiseea. Producătorul american, în dezacord profund cu regia lui Fritz Lang (Fritz Lang), îi cere lui Paul (Michel Piccoli) să modifice scenariul. Arogant, brutal și odios, acesta se simte atras și de Camille (Brigitte Bardot), soția lui Paul. Dezamăgită de atitudinea soțului său, Camille se îndepărtează de el…

Regizat de Jean-Luc Godard (Franţa, 1963), filmul are o distribuție de excepție: Brigitte Bardot (Camille Javal), Michel Piccoli (Paul Javal), Fritz Lang (Fritz Lang), Jack Palance (Jérémy Prokosch), Giorgia Moll (Francesca Vanini), Jean-Luc Godard.

Inițial, producătorii peliculei i-au propus regizorului Jean-Luc Godard ca rolurile lui Camille și al soțului său să fie interpretate de Sophia Loren și Marcello Mastroianni. Godard a reușit să o convingă însă pe Brigitte Bardot să o joace pe Camille, iar pe Michel Piccoli, pe soțul ei.

Nemulțumiți cu cele doar câteva secvențe erotice trase pentru o primă variantă a filmului, producătorii au revenit și i-au cerut lui Godard să adauge mai multe scene nud cu Bardot. Regizorul a acceptat, pentru moment, pentru ca în final să păstreze tot varianta pe care el a gândit-o și a filmat-o inițial. 

Jean-Luc Godard a avut pentru acest film un buget mai mare decât de obicei. Le Mépris a costat 500 de milioane de franci, de zece ori mai mult decât pelicula A bout de souffle.

Mai multe povești despre Le Mépris, fotografii și trailerul filmului aici, pe site-ul TV5MONDE în România. (© Compagnia Cinematografica)

În decembrie, alegeți soarele, la TV5MONDE!

Faut pas rêver ! În decembrie urmăriți documentarele despre Chile, Bali, Thaïlanda, Africa de Sud și multe alte destinații de vis, unde vă puteți imagina bucurându-vă de soare și de plajă.

CHILI DE L’ILE DE PAQUES À VALPARAISO /CHILE, INSULA PAȘTELUI ȘI VALPARAISO
Sâmbătă, 3 decembrie, de la 18:30

Plecăm către Chile, Insula Paștelui și miticul oraș Valparaiso, trecând de Anzii Cordilieri și de nesfârșitul deșert Atacama, alături de prezentatorul emisiunii, Philippe Gougler. Delectați-vă cu decorul spectaculos al acestor lumi magice și cu fascinantele întâlniri cu localnicii. Călătoria începe la mai mult de 3.600 km de continent, pe Insula Paștelui, și se încheie într-un golf superb, la marginea coastei Valparaiso, în Pacific.


AFRIQUE DU SUD, PAPOUASIE, SPAIN / AFRICA DE SUD, PAPUA NOUA GUINEE, SPANIA
Sâmbătă, 24 decembrie, de la 18:30

Pentru al doilea ocol al lumii pe care îl face, Philippe devine un nomad care călătorește alături de pasagerii unui autobuz din Papua, admiră girafele din Africa de Sud și savurează tapas în Spania…
 
BALI, NOUVELLE ZÉLANDE, PÉROU / BALI, NOUA ZEELANDĂ, PERU
Sâmbătă, 31 decembrie, de la 18:30

Odată cu a treia călătorie în jurul lumii,Phillipe descoperă un sport inedit în Bali, adună sare în Peru, merge în căutarea unei păsări inedite în Noua Zeelandă și descoperă un stil de viață neobișnuit, în Bangkok...

Detalii despre călătoriile TV5MONDE
- Insula Paștelui mai este numită și buricul Pământului.
- Africa de Sud este una dintre cele mai iubite 10 destinații de călătorie din lume. (sursa: TripAdvisor)
- Bali este una dintre cele mai mici, dar cele mai vizitate insule ale arhipelagului indonezian.
- În Noua Zeelandă trăiește cel mai mare papagal fără aripi din lume, cele mai bătrâne reptile, cei mai mari viermi, cei mai bătrâni copaci și numeroase specii de păsări extrem de rare, precum și insecte și plante unice în lume.
- Tot în Noua Zeelandă, în medie, unui om îi revin 8 oi.

Detalii despre Faut pas rêver, precum și fotografii, aici, pe pagina emisiunii de pe site-ul TV5MONDE în România.

Fragmentar / Remainder, între poezie și purgatoriu, din 9 decembrie la cinema

Thrillerul psihologic Fragmentar / Remainder, regizat de artistul vizual de origine israeliană Omer Fast, intră în data de 9 decembrie pe marile ecrane din România, distribuit de Transilvania Film. În prima săptămână, filmul va intra în cinematografe din: București, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Iași,  Lugoj, Pitești, Târgu-Jiu, Târgu-Mureș, Piatra Neamț, Timișoara. 

“Nu mă interesează diferența dintre film și film de artă, sau cum naiba se cheamă chestiile pe care le vedem în galerii și nu la cinema.”, spune Omer Fast, într-un interviu pentru presa britanică.
Se zice că indivizii care debutează ca regizori de film după ce s-au format în alte zone de activitate artistică au un as în mânecă, iar filmele lor împrumută din personalitatea creațiilor artistului, devenind astfel un produs hibrid. Asta s-a spus despre A Single Man / Un om singur, debutul Tom Ford din 2009, la mai bine de 20 de ani de când intrase în lumea modei, sau despre Hunger / Foame, debutul lui regizorului artist Steve McQueen din 2008. 



Bazat pe romanul-cult al lui Tom McCarthy, filmul Fragmentar / Remainder are în centrul atenţiei un tânăr care încearcă să-şi reconstruiască trecutul din amintiri fragmentate. Eforturile sale obsesive sunt finanţate de o imensă despăgubire primită în urma unui accident pe care nu şi-l aminteşte. Cert este că nici el şi nici prietenii săi nu pot anticipa extremele la care va ajunge pentru a-şi îndeplini misiunea.


Omer Fast are peste 10 ani de expoziții video la activ, creațiile lui plimbându-se prin toată lumea. Odată cu Fragmentar / Remainder, artistul a reușit să pună degetul pe una dintre diferențele dintre artă și cinematografie. Ea se traduce în termeni economici: “Întotdeauna am depins de oameni să mă ajute să-mi finanțez proiectele,(…) doar că instituțiile care contribuie cu fonduri în lumea artei sunt destul de iresponsabile când vine vorba de finanțe, în timp ce oamenii de cinema sunt excesiv de atenți cu banii lor, lucru care naște mentalități diferite.” Cu alte cuvinte, artistul are libertate totală asupra viziunii sale în timp ce regizorul trebuie să facă compromisuri. Cu toate astea, mirajul cinematografiei este unic: “ce e seducător la cinema, sau a fost pentru mine în timpul filmării Fragmentar / Remainder, e că efectiv creezi o mică lume nouă care te înghite complet pentru câteva săptămâni.”, mai povesteste regizorul pentru presa britanică.

“Construind un balans perfect între realitate și reconstrucție, amândouă filtrate prin conștiința fracturată a lui Tom, regizorul Omer Fast duce drama până în punctul în care punerile în scenă invadează lumea reală într-o manieră care aduce aminte de reflexivitatea lui Charlie Kaufman din Synecdoche New York (2008).”, aflăm din Screendaily.

Personajul principal din Fragmentar este interpretat de actorul britanic Tom Sturridge, cunoscut din filme ca Departe de lumea dezlănțuită, regizat de Thomas Vinterberg, sau On the road, ecranizarea romanului omonim semnat Jack Kerouac. Jocul tânărului actor, metamorfozat într-un personaj caustic și dispus să calce pe cadavre în căutarea propriului adevăr, a fost aplaudat de critici. “Tom Sturridge este superb, deși nu neapărat atractiv din cauza personajului nesuferit (un londonez implicat într-un accident misterios și bântuit de amintiri/halucinații pe care încearcă să le concretizeze). Dar ăsta este farmecul jocului. (…) În funcție pe ce parte a baricadei te situezi, Fragmentar poate fi poezie sau purgatoriu.“, aflăm pe standard.co.uk.


Fragmentar, o co-producție Anglia – Germania, distribuit în România de Transilvania Film, va intra pe 9 decembrie în cinematografe din: București (Cinemateca Union, Cinemateca Eforie, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Băneasa, Cinema Europa), Bârlad (Cityplex Bârlad), Bistrița (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One), Cluj-Napoca (Cinema Florin Piersic), Constanța (Cityplex Constanța), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Iași (Cinema Victoria), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Pitești (Cinema Trivale), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Târgu-Mureș (Cinema Arta 3D), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Timișoara (Cinema Timis).

Hotelul de Gheata Balea Lac - Sezonul 2016-2017

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac revine în această iarnă cu o ofertă de nerefuzat! Magia cinematografiei urcă pe cele mai înalte culmi! La 2000 de metri altitudine, filmele care au facut istorie vor prinde din nou viață… în gheață!

În sezonul 2016-2017, imaginația întrece orice limite! În hotelul de gheață de la Bâlea Lac vor fi amenajate 14 camere duble cu pat matrimonial iar, lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, vor fi construite trei igloo-uri. Decorul celor 14 dormitoare este în întregime din gheaţă şi, în fiecare cameră, turiştii vor găsi personajele preferate din filme celebre.

Oaspeții noştri vor dormi, în funcție de preferință, în camerele inspirate de peliculele: Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Mihai Viteazul, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, King Kong, Titanic, Jaws, Harry Potter şi Dracula.

Lângă hotel vor fi construite, după Anul Nou, trei igloo-uri în care vor prinde viață ştrumfi, dinozauri și animalele junglei. Acestea se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice și Jurassic Park Igloo. Pentru confortul oaspeţilor noştri, pe fiecare pat se află o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, clienții hotelului primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius.

Ice Bar este inima Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, care încălzeşte şi pune în mişcare până şi cel mai îngheţat sânge! La Ice Bar oferim, într-un ambient cool, o gamă largă de băuturi calde sau reci. Le servim în pahare cioplite din gheaţă. Ice Bar este deschis zilnic între orele 9 – 21.

În Ice Restaurant vă propunem o călătorie culinară de neuitat! Vă invităm să luaţi loc la o masă construită din gheaţă şi vă oferim un meniu special, aranjat parţial pe farfurii de gheaţă. 

O noapte într-o cameră dublă este şi anul acesta 440 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar copiii sub 6 ani au gratuitate. Micul dejun nu este inclus în preţ. Se serveşte la Cabana Bâlea Lac şi costă 30 lei/ zi.
Check-in-ul se face între orele 9.00 şi 17.00. În acest interval, Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare. Între orele 21.00 şi 8.00, hotelul este rezervat oaspeţilor.

“Proiectul de Marketing Turistic Hotel of Ice – Bâlea Lac îşi propune ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, crearea şi dezvoltarea unui brand turistic puternic pentru Bâlea Lac”, spune Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotel of Ice.

Primul Hotel de Gheaţă din România, chiar şi din Sud-Estul Europei, a fost ridicat în iarna 2005-2006. Acesta a avut o formă circulară şi a fost compus din opt camere cu paturi duble. Fiind prima construcţie de acest fel din Europa de Est, succesul a venit imediat. Aproximativ 3.000 de turişti din ţară şi străinătate au vizitat inedita atracţie din vârful Carpaţilor în primul sezon.

Pe lângă turişti, Hotelul de Gheaţă a atras și atenţia mass-mediei româneşti şi internaţionale, reportajele realizate despre acest obiectiv unic facând repede înconjurul lumii. De asemenea, diverse vedete, artişti, realizatori de emisiuni TV sau radio şi-au arătat interesul pentru Hotelul de Gheaţă, aici fiind susţinute recitaluri, videoclipuri, emisiuni şi şedinţe foto. Popularitatea Hotelului de Gheaţă a crescut progresiv, în ultimii ani ajungând la un număr de 8.000 de vizitatori pe sezon şi 30.000 de vizitatori anual în zona Bâlea Lac - Transfăgărăşan.

Sean Nicholas Savage si Satellites - live, sambata, la Control Club!

Liveland continuă seria de evenimente Berlin Sessions cu un concert al artistului lo-fi pop Sean Nicholas Savage, sâmbătă, 3 decembrie, după ora 20, la Control Club din București. În deschidere, formația clujeană Satellites. Biletele sunt disponibile online, prin Eventbook.ro.
Sean Nicholas Savage - Magnificent fist (visual album)


Satellites - Inhale EP Originar din Edmonton, Sean Nicholas Savage este unul din cei mai cunoscuți exponenți ai scenei muzicale independente din Canada și printre cei mai prolifici artiști din generația sa. Carismatic și versatil, a fost descris de The Fader drept „cantautor, filosof nebun și personaj central al comunității muzicale non-convenționale din Canada, formată în jurul unor artiști ca Grimes, Mac DeMarco, TOPS și Doldrums.”

De la înființarea label-ului independent Arbutus Records, în 2009, la Montreal, Savage a lansat anual câte o colecție de balade pop melodioase, dobândind reputația de „trubadur extraterestru aterizat accidental pe Pământ” și cântăreț bedroom pop cu înclinații filosofice, cum l-a etichetat presa americană.

Cel mai nou release, intitulat Magnificent Fist (Arbutus Records, 2016), a fost înregistrat de Savage în Glasgow și Berlin, unde artistul s-a relocat recent. Albumul a fost lansat în vara acestui an, sub forma unei colecții cu o importantă componentă vizuală, fiecare piesă fiind însoțită de un videoclip realizat în stil DIY, cu imagini simple, câteodată frapante, alteori abstracte, cu apariții surpriză ale prietenilor săi artiști. Albumul este disponibil integral pe YouTube.

http://seannicholassavage.bandcamp.com
Sean Nicholas Savage – Over The Night (video): https://youtu.be/yqRJrZGSovc

The prolific pop balladeer explores all-new forbidden fruits on his new record. - Dazed For his latest release, Magnificent Fist, our lonesome balladeer has once again crafted an excellent soft-rock album that is one of his most focused efforts yet. – Silent Shout

Apărut în 2012 pe scena muzicală autohtonă, Satellites este un duo noise pop din Cluj-Napoca, compus din Cosmin Hosz (chitară și voce) și Cătălin (tobe). Cei doi au lansat, în toamna aceasta, EP-ul Inhale, ce poate fi ascultat pe pagina de Soundcloud a trupei.
 
http://soundcloud.com/satellitesofficial
Satellites – Make a Move (video): https://youtu.be/rjOB_upNlIc
 
Evenimentul Berlin Session #2 : Sean Nicholas Savage este organizat de Control Club și Liveland

Facebook event: https://www.facebook.com/events/710083442477172
 
Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 20 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-sean-nicholas-savage-satellites) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), Librăria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) sau Librăria Franceză Kyralina (Str. George Enescu, nr. 8).

Illustration Fair | Christmas Edition ✏ 20 decembrie, 10am - 10pm

That’s it. Winter is not only coming, but it’s here already!

You’ve gone as far as you could. You’ve tried to get help. But it seems like, at this crucial moment, you’re just on your own confronting one big question:

What kind of Christmas gifts should I buy?

Your close friends and family now seem surprisingly more mysterious than they should be. You try to remember their hobbies and preferences, and at the same time, you remember that you’ve already got something like that for them last Christmas, or even the Christmas before and before. Mundane objects like ties and household utensils don’t cross your mind much, for they gently signify your lack of thoughtfulness.

What now?

Here is the thing: the gift should strengthen the bond between you and that person. No, not a tie. Have you thought about art? Embracing the intangible and meaningful moments is, after all, what art does best.

ART IS NOT JUST BEAUTIFUL. IT’S ABOUT REMEMBERING MEANINGFUL MOMENTS IN LIFE.

Each piece of art is a powerful and unique expression not only by the artists who made it, but also for the people who own it. The art you give shows how much you care and know about the person: their individuality, beliefs, feelings, hopes, convictions and philosophies. Through this mutual acknowledgement, the art nurtures the connection between the giver and the receiver, you and that person.

✏Come by December 20 at POINT to meet over 30 illustrators showing in News From Nowhere exhibition.
✏Explore the art we have to offer at Illustration Fair | Christmas Edition @ POINT: most of them are limited editions signed and numbered by the artists, so your gift is even extra unique and special
✏live drawing performances
✏goodie bags from Urban Monkey

Ana Ularu și Lucian Iftime, în O intervenție, în regia lui Radu Iacoban, la Teatrul Act



În decembrie Ana Ularu și Lucian Iftime, în O intervenție, cea mai recentă premieră teatrală a lui Radu Iacoban, la Teatrul Act
 
Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi și regizori tineri, revine în decembrie cu o nouă piesă: O intervenție, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu și Lucian Iftime în distribuție. Regizată de Radu, piesa va avea primele două spectacole sâmbătă, 10 decembrie și duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!
 
Traducerea textului îi aparține lui Ionuț Grama. Scenografia este semnată de Iulia Popescu, light designul, de Bogdan Gheorghiu, iar afișul îi aparține lui Adi Bulboacă. Piesa este o producție a Teatrului Act. Durata: 100 de minute (fără pauză).
 
« Ce-i aia o prietenie? », spune Radu. « E treaba aia cand doi oameni se întâlnesc de mai multe ori și vorbesc între ei? E genul ăla de intimitate împărțită în doi? Ar trebui să mă simt altfel dacă am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai împlinit? Câți prieteni am cu adevărat? Mai știu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?
 
Undeva în adâncul sufletului îmi amintesc că îmi ești prieten pentru că pot să râd cu tine, pentru că pot să te cert, să te înjur și, cel mai important, îmi ești prieten pentru că știu că vei fi disponibil la orice oră din zi și din noapte, atunci când voi avea nevoie de tine », adaugă regizorul.
 
Asta se întâmplă în spectacolul O intervenție. Se oprezează pe viu și fără anestezie o relație umană, cu toate implicațiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoție, cu disponibilitate și, cel mai important, cu prezența.
 
« Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat în realitate », spune Radu Iacoban. « Textele sale stârnesc atât emoția, cât și inteligența publicului, iar O intervenție nu face excepție. Replicile sale au zvâc, incisivitate, umor și emoție. Eu, ca tânăr regizor, am avut grijă să nu distrug coordonatele unei rețete cu succes ateptat. Atunci când ai pe mână un spațiu atât de special cum e Teatrul Act, doi actori mega-talentați - Ana Ularu și Lucian Iftime - și un text fenomenal, treaba mea a fost să ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului și talentul actorilor să ajungă în ochii și simțurile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil. » 
 
Radu Iacoban - actor, regizor, scenarist
Scurtă biografie
 
Radu Iacoban este un autor ale cărui spectacole se joacă în spații cunoscute din mediul teatral bucureștean – Teatrul Național București, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie. Piesele sale au fost invitate în Festivalul Național de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Românești, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul Pledez pentru Tineri. Anul acesta, Emilia Dobrin a primit în cadrul Galei UNITER, premiul pentru Cea mai bună actriță, pentru rolul din spectacolul Casa cu pisici, scris și regizat de Radu Iacoban.
 
O intervenție
Pagina spectacolului, aici: http://bit.ly/2gyoLQK

Data şi ora: sâmbătă, 10 decembrie și duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30
Durata spectacolului: 100 min., fără pauză
Locul: la Teatrul Act (Calea Victoriei 126, București)
Preţul biletului: 40 lei (categoria 1), 35 lei (categoria a doua)
Rezervări online: http://bit.ly/2gnbJWZ
Rezervări telefonice: 0723.10.31.03 / 021.310.31.03
 
Regia: Radu Iacoban
Textul: Mike Bartlett
Cu: Ana Ularu şi Lucian Iftime
Traducerea textului: Ionuț Grama
Scenografia: Iulia Popescu
Light design: Bogdan Gheorghiu
Afiş: Adi Bulboacă
 
O producție a Teatrului Act, 2016.

Concert Christ Agony, Eufobia + TBA

Veteranii black metal-ului polonez revin in Romania, dupa o pauza de 5 ani, pe data de 22 aprilie 2017, in Club Fabrica din Bucuresti. Acestia vor prezenta noul album, "Legacy", lansat pe 18 noiembrie sub egida Witching Hour Productions, material ce a primit foarte multe review-uri pozitive, acesta readucand in prim plan atmosfera primelor 3 albume ale trupei. Christ Agony are la activ 9 albume full-length plus multe alte EP-uri, compilatii sau albume live, consacrand trupa ca un pilon de rezistenta in miscarea black metal internationala.

Alaturi de polonezi vor concerta si death-erii blugarii de la Eufobia, care deja nu mai au nevoie de multa prezentare pentru publicul roman, acestia fiind prezenti adesea in concertele si festivalurile de gen din Romania, avand o baza de fani in continua ascensiune. Eufobia a lansat pe 1 noiembrie ultimul album cu nume omonim, iar de pe acesta piesele "Hater" si "Liquid of Creation" beneficiaza de cate un video. Cu peste 180 de aparitii live, Eufobia este un nume ce isi face rapid loc printre consacratii genului.

Urmeaza ca zilele viitoare sa anutam si a treia trupa care va intregi acest line-up.

Pentru acest concert se va pune in vanzare un numar limitat de 300 de bilete.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/604183833107767/
══════════════
BILETE:
- EARLYBIRD - 20 de lei - primele 50 de bilete in reteaua iabilet.ro (valabil pana la data de 28 decembrie 2016)
- PRESALE - 30 de lei - in reteaua iabilet.ro (dupa vanzarea primelor 50 de bilete sau dupa 28 decembrie 2016)
- LA INTRARE - 40 de lei - in ziua concertului (in limita disponibila)

https://www.iabilet.ro/site/event/27215/
 

Sambata, 22 aprilie 2017, ora 19:00
Bucuresti, Club Fabrica - Str. 11 Iunie, nr. 50
══════════════
CHRIST AGONY - Black Death Doom Metal - POLONIA
https://www.facebook.com/ChristAgony/

EUFOBIA - Death Metal - BULGARIA
https://www.facebook.com/Eufobia/
══════════════
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro, in reteaua fizica iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Agentiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilelete Metrorex), Magazinele Uman, IQ BOX, reteaua de magazine Say – partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara), Hard Rock Cafe, dar si la Clubul Quantic, precum si in ziua concertului la intrare.

620.000 euro investiți de Dăruiește Viață pentru condiții occidentale în secția de oncologie



Asociația Dăruiește Viață a renovat secția de pediatrie oncologică, diabet și boli rare, din cadrul Spitalului Clinic de Copii Brașov, cu 620.000 euro, bani strânși prin platforma online Bursa de Fericire.
 
Când sistemul omoară copiii, noi le dăm o nouă șansă la viață!
 
Secția a fost inaugurată oficial marți, 29 noiembrie, de reprezentantele asociației și  finanțatorii privați - Metropolitan Life Asigurări, Volumax Logistics SCS, Premium Aerotech, Duvenbeck Logistik, Ariston Thermo România, H&E Reinert, la Spitalul Clinic de Copii Brașov, alături de reprezentanții instituției medicale.
 
“Implicarea noastră, a Asociația Dăruiește Viața, la Spitalul de Copii Brașov arată că se poate și în România, este un exemplu de bune practici pentru modernizarea unei instituții medicale de stat, conform standardelor europene. Copiii bolnavi de cancer sunt tratați, în România, în spitale cu toalete la comun, fiind supuși unui risc de infecții crescut. Am lucrat cu specialiști, am recompartimentat spațiul, pentru a crea saloane de 2 și 3 paturi, cu grup sanitar propriu, pentru a asigura circuitele prevăzute în protocoalele medicale, am folosit materiale de cea mai bună calitate, pentru a asigura condiții optime de menținere a igienei, iar designul are la bază terapia culorii, pentru a-i face pe copii să se simtă ca într-un mare loc de joacă. Aceasta este abordarea pe care o avem și pentru construirea primului spital dedicat copiilor bolnavi de cancer, la spitalul Marie Curie, din București: asistență medicală la standarde europene și grijă pentru copii”, a declarat presei Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.
Înaintea intervenției Asociației Dăruiește Viață, Secția de oncologie de la etajul cinci a Spitalului Clinic de Copii din Brașov avea 25 de locuri în 12 saloane, fără grupuri sanitare proprii; cu mobilier învechit și paturi din fier. Existau doar două grupuri sanitare pe secție – unul pentru fete și altul pentru băieți. Așadar, condițiile pentru tratarea micuților bolnavi erau inadecvate, îngreunând procesul de recuperare.
 
“Mesajul nostru este simplu: când sistemul ne omoară copiii, prin lipsa de acces la servicii medicale de calitate, fiecare dintre noi poate să le dea o șansă la viață, prin implicare, printr-o donație cât de mică, prin susținerea oamenilor profesioniști și de bună credință care se luptă cu acest mecanism al morții și al indiferenței. Aceasta este formula succesului care stă la baza proiectului nostru: strângem fonduri de la finanțatori privați, persoane particulare și companii, colaborăm cu personal medical dedicate precum și cu specialiști în domeniu, precum arhitecta Raluca Soaita, specializată pe domeniul medical, care  a realizat proiectul pentru modernizarea secției din acest spital”, a afirmat Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viața.
 
“Proiectul de modernizare derulat de Asociația Dăruiește Viață, împreună cu sponsorii privați, ajută personalul medical în misiunea pe care o are: este mai ușor să îngrijești copiii și șansele de recuperare cresc câtă vreme ai condiții propice de primire a lor în spital”, a spus managerul Spitalului Clinic de Copii Brasov, Liviu Muntean.
În urma implementării proiectului Asociației Dăruiește Viața, Secția de oncologie a fost complet renovată și recompartimentată, astfel încât fiecare dintre cele 12 saloane are grup sanitar propriu, mobilier nou, paturi medicale moderne, dintre care 10 – pentru cazurile grave – au acționare electrică. Sala de mese a fost renovată complet și mobilată, iar oficiul a fost dotat cu mașina automată de spălat vase. Camera de tratamente, camera de joacă și cabinetele medicale au fost și ele renovate și dotate cu mobilier modern și adaptat condițiilor de menținere a igienei în spital. Secția are și o sală de așteptare prietenoasă, cu fotolii confortabile. Intreaga sectie respecta acum circuitele medicale, existând boxa de curățenie, boxe separate pentru deșeuri medicale și nemedicale. Calitatea lucrărilor și a dotărilor permite ca timp de 10 ani de acum încolo, copiii care vor fi tratați în această secție vor fi mult mai bine îngrijiți.
 
Strângerea de fonduri pentru acest spital a demarat în decembrie 2014, iar lucrările în martie 2016. La etajul 4, la secția de boli genetice rare lucrările sunt în plină desfășurare, astfel că estimăm că și ele  vor fi finalizate la începutul lunii ianuarie. Costul mediu a fost de 700 euro/ mp.
 
La Spitalul Clinic de Copii Brasov, au loc în fiecare an peste 800 de internări. Sunt internați copii diagnosticați cu: cancer, diabet, boli grave ale plămanilor. Spitalul este unul dintre cele șase centre din țară unde se tratează fibroza pulmonară (cicatrizarea țesuturilor pulmonare), care este cea mai răspândită boală genetică și care necesită tratament în condiții de izolare în camere curate.
 
În prezent, Asociația Dăruiește Viața este într-o campanie susținută de strângere de fonduri pentru a construi primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România, la spitalul Marie Curie, din București.  Fondurile se strâng de la persoane fizice, prin trimiterea unui SMS cu cuvântul “Spital” la numărul 8844, precum și de la companii, care sunt încurajate să doneze pentru această cauză și suma aferentă scutirii a 20% din impozitul pe profit.
 
Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la telefon 0729 999 777 sau email contact@daruiesteviata.ro
 
Proiectul de la Spitalul Clinic de Copii Brașov a fost derulat cu sprijinul Metropolitan Life Asigurări (partener special), precum și al Volumax Logistics SCS, Premium Aerotech, Duvenbeck Logistik, Ariston Thermo România, H&E Reinert, Elmas, HTI Internațional, Eldon, Preh România, Minus 22 (sponsori).