Pe locuri, fiti gata, start #blajalive 2017! Reguli generale de acces
Duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 12:00, se deschid porțile Blaj aLive, Marea Adunare a iubitorilor de muzică și de natură de pe Câmpia Libertății. Participanții vor avea parte de distracție și de relaxare în aer liber: concerte, activări creative, parc de distracții și alte surprize.
La Blaj aLive 2017, fanii vor putea asculta și dansa în iarbă pe ritmurile unora dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului: Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Șuie Paparude (Ro), Coma (Ro) și Sinoptik (Ucraina).
Programul concertelor de pe Freedom Stage, amplasată sub cortul „Kayam” este următorul:
15:00 - 16:00 - Sinoptik (UA)
16:30 - 17:30 - Lola Marsh (IL)
18:00 - 19:00 - Coma (RO)
19:30 - 20:30 - Walking On Cars (IE)
21:00 - 22:15 - Amy Macdonald (UK)
23:00 - 00:00 - Alternosfera (MD)
00:15 - 01:30 - Șuie Paparude (RO)
Feedwall cu postări realtime – tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectați fani
Pe lângă participarea la concerte sau la activitățile creative, pasionații de tehnologie vor fi încurajați să-și pună pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #blajalive
Conținutul realizat și postat de ei va fi afișat în timp real pe un ecran din perimetrul festivalului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.
Festivalul de pe Câmpia Libertății își va deschide porțile duminică, 4 iunie 2017, de la ora 12:00 și se va încheia luni dimineață (5 iunie), la ora 02:00. Ziua de luni, 5 iunie 2017, este declarată sărbătoare națională în România, fiind liberă pentru o parte dintre cei prezenți.
Reguli generale de acces la Blaj aLive Festival 2017 pentru publicul larg
Pentru a putea intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în zona de acces (Info Point-ul Blaj aLive) un bilet sau o invitație valabilă.
Zona de acces în festival, Info Point-ul Blaj aLive, va fi amplasat la intrarea principală în Ansamblul Câmpia Libertății Blaj din strada Câmpul Libertății, Blaj.
Reguli foto-video pentru publicul general. Este interzis accesul în zona de festival cu camere foto cu obiective detașabile, indiferent dacă sunt profesionale sau nu. Va fi permis accesul doar cu dispozitive compacte, mai exact cu aparate cu obiective non-interschimbabile și fără a folosi blitz-ul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate. Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detașabile, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. În apropierea scenei Freedom Stage sau a zonelor muzicale, folosirea blitz-urilor este strict interzisă.
Fotografii acreditați au accesul permis în zona de „photo pit” pe durata primelor trei piese ale majorității formațiilor, doar însoțiți de un reprezentant al organizatorilor (photo pit = zona special delimitată pentru fotografii acreditați existentă în fața scenei „Freedom Stage”, scena principală). Excepție de la acest lucru face artista Amy Macdonald al cărei concert nu poate fi fotografiat și nici filmat ca urmare a regulilor primite de la managementul artistei.
Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. La Blaj aLive va exista o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a festivalului. Astfel, cei sosiți pe Câmpia Libertății se vor putea bucura de un spațiu dedicat preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.
Participanții la Blaj aLive sunt obligați să se supună controlului corporal sumar.
Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 18 ani neînsoțiți de un adult.
Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.
Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani. Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde
limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.
Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, bannere susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, umbrele (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege.
Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.
Biletele vor costa 60 de lei/ persoană în perioada festivalului și sunt disponibile în rețelele Eventim, Myticket, iaBilet.ro ori Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro. De asemenea, bilete de 1 persoană vor putea fi achiziționate și fizic, în ziua evenimentului, de la Info Point-ul Blaj aLive, amplasat la intrarea principală în festival. Numărul acestora va varia însă în funcție de locurile rămase disponibile în acel moment.
Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va găzdui: zone muzicale, spații de lounge și relaxare, zonă de food, parc de distracții și activări creative. O călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune e promisiunea Blaj aLive 2017.
Locuri de parcare vor fi disponibile în două zone dedicate, aflate în apropierea intrării în perimetrul festivalului: pe Strada Câmpul Libertății sau în parcarea Pieței Agroalimentare. Reprezentanții Poliției Rutiere roagă însă participanții care stau în zone apropiate de perimetrul festivalului să lase autovehiculele acasă pentru a ajuta la păstrarea fluidității traficului și a preveni realizarea de blocaje de circulație.
Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.
Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.
Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.
Festivalul Blaj aLive susține abordările responsabile și politicile sustenabile. Începând din acest an, Blaj aLive se va desfășura sub egida “Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania este o inițiativă a Yourope, asociație la care Blaj aLive Festival este afiliat, alături de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.
Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului în România.
Comments
0
Corul Armatei Roşii: “după accidentul de la Soci, am primit consiliere psihologică”
Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei
Roşii, a pornit deja în turneu în Europa și vinde stadion după stadion
în Republica Cehă și Slovacia, unde au programate 9 spectacole. La Zlin,
aproape 25 000 de spectatori
au participat la concertul lor, și aproape alți 15 000 de oameni i-au
aplaudat la Liberec. Membrii Corului spun că au depășit cu greu momentul
tragicului accident aviatic de anul trecut, când 64 de colegi de-ai lor
și-au pierdut viața. Pe 17 noiembrie, ei
cântă la București, la Sala Palatului, într-un eveniment organizat de
Asociația Culturală Mall 4 Art, în colaborare cu Camera de Cooperare
Economică și Culturală Româno-Rusă, sub egida Ambasadei Federației Ruse
în România.
“Asta e viața de artist, trebuie să călătorești ca să cânți pe scenă. Sigur, a existat o frică dupa cele întâmplate - am zburat pe 23 februarie din nou la Soci, la locul tragediei. Ministerul Apărării ne-a asigurat consiliere psihologică și Corul își face datoria destoinic. Viata este impredictibilă, fie că zbori, fie că ești la volanul mașinii. Chiar dacă tu ești atent, un alt șofer, dintr-o altă mașină, poate să nu fie. Încerc să fiu o fire pozitivă, deși ma simt singur. Realizez că într-o fracțiune de secundă mi-am pierdut prieteni, mai bine zis, o parte din familie” spune Iosif Kobzon, prim-solist al corului.
“Cei mai mulți din colegii mei sunt înmormântați în cimitirul Armatei. În sala de repetiție arde mereu o lumânare pentru ei. Cei mai afectați au fost dansatorii, în momentul tragediei rămăseseră doar 4 băieți din corpul de balet. Încă se fac preselecții pentru a ocupa locurile fetelor” mai adaugă Kobzon. Pe scena de la București vor evolua 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka. Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă, incluzând zeci de costume lucrate cu migală și talent.
Biletele sunt disponibile la prețurile de 100 lei (categoria III), 150 lei (categoria II), 200 lei (categoria I), 250 lei (categoria VIP). Pot fi cumpărate online, prin eventim.ro, bilet.ro, Iabilet.ro, myticket.ro, blt.ro şi bilete.ro, şi în format fizic, de la casele de bilete ale Sălii Palatului, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi din magazinele Vodafone.
“Asta e viața de artist, trebuie să călătorești ca să cânți pe scenă. Sigur, a existat o frică dupa cele întâmplate - am zburat pe 23 februarie din nou la Soci, la locul tragediei. Ministerul Apărării ne-a asigurat consiliere psihologică și Corul își face datoria destoinic. Viata este impredictibilă, fie că zbori, fie că ești la volanul mașinii. Chiar dacă tu ești atent, un alt șofer, dintr-o altă mașină, poate să nu fie. Încerc să fiu o fire pozitivă, deși ma simt singur. Realizez că într-o fracțiune de secundă mi-am pierdut prieteni, mai bine zis, o parte din familie” spune Iosif Kobzon, prim-solist al corului.
“Cei mai mulți din colegii mei sunt înmormântați în cimitirul Armatei. În sala de repetiție arde mereu o lumânare pentru ei. Cei mai afectați au fost dansatorii, în momentul tragediei rămăseseră doar 4 băieți din corpul de balet. Încă se fac preselecții pentru a ocupa locurile fetelor” mai adaugă Kobzon. Pe scena de la București vor evolua 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka. Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă, incluzând zeci de costume lucrate cu migală și talent.
Biletele sunt disponibile la prețurile de 100 lei (categoria III), 150 lei (categoria II), 200 lei (categoria I), 250 lei (categoria VIP). Pot fi cumpărate online, prin eventim.ro, bilet.ro, Iabilet.ro, myticket.ro, blt.ro şi bilete.ro, şi în format fizic, de la casele de bilete ale Sălii Palatului, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi din magazinele Vodafone.
"Povestea iubirii" ajunge de la TIFF în peste 50 de cinematografe din 25 de orase
Cinema,
Cluj,
Derek Jacobi,
Festivalul International de Film Transilvania,
Nicole Krauss,
Radu Mihaileanu,
TIFF 2017
Luna iunie aduce pe marile ecrane din România cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Mihăileanu, o poveste de dragoste emoționantă și plină de speranță, care ne poartă din Polonia anilor `30 până în Central Park-ul zilelor noastre.
Povestea iubirii va avea premiera oficială luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în Piața Unirii din Cluj-Napoca (bilete pe biletmaster.ro: bit.ly/2opzPDP și aplicatia TIFF 2017), iar pe 6 iunie, de la 18:00, îl puteți viziona la Cinema Florin Piersic (bilete pe biletmaster.ro: bit.ly/2qzv0bk și aplicatia TIFF 2017).
Pe 7 iunie (21:30) este programată o proiecție cu acces gratuit în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu, lângă Cluj-Napoca, acolo unde s-au desfășurat o parte dintre filmări. Atestat documentar pentru prima dată în 1435, satul Dâncu are puțin peste 100 de locuitori, producătorii filmului alegând zona idilică și liniștită ca să recreeze aici un “shtetl”, un sat cu specific evreiesc din cel de-al Doilea Război Mondial.
Proiecțiile din cadrul TIFF vor avea loc în prezența regizorului Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.
Începând cu 9 iunie filmul va fi distribuit de Transilvania Film în cinematografele din București, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Odobești, Onești, Oradea, Piatra-Neamț, Pitești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Târgu-Jiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Vaslui.
În Capitală, în primul weekend, Povestea iubirii poate fi văzut la Hollywood Multiplex, Movieplex, Băneasa Grand Cinema & More, Cine Grand Titan, AFI Cinema City Cotroceni, Cinema City Mega Mall, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Park Lake, Happy Cinema, Muzeul Țăranului Român, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie și Cinema Europa.
Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss, Povestea iubirii urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.
Alături de Derek Jacobi (The Day of the Jackal, 1973, Gosford
Park, 2001, The Riddle, 2007,The
King's Speech, 2010) și de Gemma
Arterton (Quantum of Solace, 2008, Clash of the Titans,
2010, Prince of Persia: The Sands of Time, 2010, Byzantium,
2013), din distribuția filmului fac parte
actorii Sophie Nélisse (The Book Thief, 2013, The great
Gilly Hopkins, 2015) și Elliott
Gould (M*A*S*H, trilogia Ocean, seria Friends).
Filmat parțial în România, Povestea iubirii are în distribuție
și actori români, printre care Corneliu Ulici, Mihai Călin, Miriam Rizea,
Simona Maican, Claudiu Maier și Ovidiu Cuncea.
Povestea iubirii
este o coproducție Franța-Canada-Belgia-România, co-producătorul român fiind
Libra Film. Filmările au avut loc la Cluj și București, la Montreal și New
York. Scene importante au fost turnate în satul Dâncu din comuna Aghireșu și în
mai multe locații din Cluj (Sinagoga de pe strada Horea, Teatrul Național,
Parcul Central, Facultatea de Chimie).
Sinopsis: A
fost odată un băiat, Léo, care iubea o fată, Alma. O numea „cea mai iubită
femeie din lume” și i-a promis că o va face să râdă toată viața. Războiul i-a
separat, ea a plecat la New York. El a depășit toate obstacolele pentru a se
reîntâlni cu ea și pentru a-și tine promisiunea. În zilele noastre, locuiește
în Brooklyn o adolescentă vulcanică și plină de imaginație, pe care o cheamă
tot Alma. I s-a promis că va fi cea mai iubită femeie din lume. Însă nu este
simplu să iubești și să fii iubit. Între Léo și tânăra Alma pare să nu existe
nicio legătură. Și totuși… Din Polonia anilor `30 până în Central Park-ul
zilelor noastre, un periplu peste ani și continente le va uni destinele.
Regizorul și
scenaristul Radu Mihăileanu, născut în 1958 la București și stabilit în Franța
în anii ‘80, a regizat filme multipremiate precum Trahir (1993), Trenul
vieţii/ Train de vie (1998), recompensat cu Premiul FIPRESCI la Veneţia
şi cu Premiul publicului la Sundance, Trăieşte!/
Va, vis et deviens! (2005), care s-a bucurat la rândul lui de Premiul
publicului secţiunii Panorama la Berlin şi a fost distins cu César-ul pentru
scenariu original. Concertul (2009),
filmat în România, a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film
străin, recompensat cu César pentru sunet şi coloană sonoră şi premiat cu patru
trofee Gopo. Izvorul femeilor/ La
source des femmes a fost selectat în 2011 în competiţia oficială a
Festivalului de la Cannes.
***
Lista
cinematografelor din țară unde va rula filmul (9-15 iunie): Baia Mare (Cinema
Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One, Cinemateca Patria),
Brăila(Cinema
Central) Buzău (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Cluj,
Cinema Victoria, Florin Piersic), Constanța
(Cityplex Constanța), Craiova (Cinema
Patria, Cinema Modern), Deva (Cinema
Patria), Focșani (Happy Cinema), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iași (Cinema Victoria, Cinema
Republica), Odobești (Casa de
Cultură), Onești (Cinema Capitol), Oradea (Palace Cinema, Cortina
Digiplex), Piatra Neamț (Cinema
Dacia), Pitești (Cinema Trivale,
Sebastian Papaiani), Sfântu Gheorghe
(Cityplex Sfântu Gheorghe) Slobozia
(Cinema Galax), Târgu Jiu (Cinema
Sergiu Nicolaescu), Târgu-Mureș (Cinema
Arta 3D), Timișoara (Cinema City,
Cinema Timiș), Vaslui (Cityplex).
Pagina oficială
de Facebook: www.facebook.com/povesteaiubiriifilmul
Loredana in India si Tibet, jurnal inedit
Aflata intr-o calatorie in India si Tibet, Loredana a
ales sa impartaseasca cu fanii ei cele mai importante momente, iar totul s-a
transformat intr-un inedit jurnal pe facebook.
Artista posteaza zilnic fotografii si filme cu locuri si oameni pe care-i descopera si, ca de obicei, isi surprinde publicul cu puterea transformarilor sale. In fotografiile pe care le puteti descoperi pe canalele sale de social media, Loredana poarta haine indiene si pare ca s-a contopit cu traditiile si cultura locului, e calare pe elefant, este alaturi de copii tibetani, calugari budhisti sau muzicieni locali.
In aceasta calatorie, dupa ce a vizitat Jaipur si cateva manastiri din India, Loredana a ajuns in Tibet pana in orasul in care locuieste Dalai Lama, Dharamshala.
Cea mai titrata artista din Romania, Loredana si-a facut publice de multa vreme interesele nu doar pentru o viata sanatoasa din punct de vedere alimentar, ci si spiritual. De doi ani Loredana este si Ambasador Onorific al traditiei yoga in Romania si un promotor al festivalului Dakini, festivalul la care se reunesc practicantii de yoga din Europa.
Pentru fanii ei din Romania, Loredana a lansat zilele trecute un cantec amuzant despre o iubire... la semafor. ”Fugit din Rai” este o piesa pe care artista a prezentat- o pentru prima data in super show-ul Sentimente la Sala Palatului, anul trecut, si pe care acum o prezinta publicului in varianta lyric video cu o animatie foarte simpatica pe care o puteti urmari aici.
Artista posteaza zilnic fotografii si filme cu locuri si oameni pe care-i descopera si, ca de obicei, isi surprinde publicul cu puterea transformarilor sale. In fotografiile pe care le puteti descoperi pe canalele sale de social media, Loredana poarta haine indiene si pare ca s-a contopit cu traditiile si cultura locului, e calare pe elefant, este alaturi de copii tibetani, calugari budhisti sau muzicieni locali.
In aceasta calatorie, dupa ce a vizitat Jaipur si cateva manastiri din India, Loredana a ajuns in Tibet pana in orasul in care locuieste Dalai Lama, Dharamshala.
Cea mai titrata artista din Romania, Loredana si-a facut publice de multa vreme interesele nu doar pentru o viata sanatoasa din punct de vedere alimentar, ci si spiritual. De doi ani Loredana este si Ambasador Onorific al traditiei yoga in Romania si un promotor al festivalului Dakini, festivalul la care se reunesc practicantii de yoga din Europa.
Pentru fanii ei din Romania, Loredana a lansat zilele trecute un cantec amuzant despre o iubire... la semafor. ”Fugit din Rai” este o piesa pe care artista a prezentat- o pentru prima data in super show-ul Sentimente la Sala Palatului, anul trecut, si pe care acum o prezinta publicului in varianta lyric video cu o animatie foarte simpatica pe care o puteti urmari aici.
Când dansul și patrimoniul se îmbină în cadrul turneului FranceDanse Orient-Express în România
Programul FranceDanse Orient-Express, inițiat de Institutul Francez din Paris, continuă în România cu spectacolul „Hydre”, în coregrafia lui Yuval Pick, directorul Centrului Național de Coregrafie din Rilleux-la-Pape. Publicul bucureștean este așteptat pe 6 iunie, ora 19, la Hanul Gabroveni, iar cel sibian pe 9 iunie, ora 21, la biserica fortificată din Cisnădioara, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu.
Performance-ul explorează performativ, în dialog cu muzica și creația sonoră, spații sau monumente de patrimoniu pe care le pune astfel în valoare. Timpul și spațiul sunt sculptate cu o sensibilitate și o densitate de așa natură încât acestea prind contur, devin palpabile, materiale.
Proiectul „Hydre” a fost creat în 2016, la cererea Centrului Monumentelor Naționale din Franța, în cadrul programului „Monuments en Mouvement” (Monumente în Mișcare). Coregraful Yuval Pick a imaginat un parcurs în trei etape care să parcurgă și să pună în valoare structura arhitecturală a unui spațiu patrimonial, încărcat de istorie.
Creația coregrafică se bazează pe două dimensiuni esențiale: verticalitatea liniilor arhitecturale și orizontalitatea vieții cotidiene și peregrinațiile spectactorilor și ale dansatorilor în cadrul spațiilor. Acest eveniment oferă spectatorilor oportunitatea de a reorganiza sensorial realitatea, de a reamenaja locurile.
Proiectul a fost conceput pentru a fi adaptat apoi și altor spații de patrimoniu – arhitectura istorică sau modernă/industrială. Pentru turneul din România, coregrafia va fi adaptată la cele două spații patrimoniale unde va fi prezentat spectacolul: Hanul Gabroveni București și Biserica fortificată de la Cisnădioara.
Coregraful Yuval Pick are un lung parcurs de interpret dansator, pedagog și coregraf. Plecând de la ideea că mișcarea este un mod de existență și în același timp se adresează celuilalt, fiecare dintre spectacolele sale sunt propuse ca o experiență ce regândește performativ noțiunile și relația dintre individ și colectiv.
Accesul la acest eveniment este liber.
Pentru mai multe informații: www.facebook.com/FranceDanseRomania/?fref=ts
Organizatori: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, ArCuB și Primăria Municipiului București
Partener: Centrul National al Dansului București
Parteneri media principali: RFI România, Radio România Internațional, Agerpres, TVR Internațional
Parteneri media: Digi Cult, Igloo, Revista Arte și Meserii, Phoenix Media, liternet.ro, IQool, Meanwhile in Bucharest, Bucharest City App
FranceDanse Orient-Express va permite unui public foarte larg din cinci mari orașe din România să descopere spectacole de dans ale unor coregrafi francezi recunoscuți sau emergenți, prin propuneri transdisciplinare și forme performative în dialog cu spațiul urban, video, muzică și creație sonoră, arhitectură și patrimoniu.
Pentru prima dată, FranceDanse se va desfășura în 13 țări din Europa de Sud-Est (Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Ungaria) împlicând 8 companii franceze, 30 spectacole și 28 parteneriate realizate în tot atâtea orașe.
Evenimentele din cadrul acestui program beneficiază de susținerea platformei de cooperare în domeniul artelor spectacolului „Teatroskop”, inițiată de Ministerul Europei și al Afacerilor externe, Ministerul Culturii și Institutul Francez din Paris.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)