Maya Hawke, interviu în exclusivitate la American Independent Film Festival Începe Festivalul

Pe 14 septembrie, începe în București ediția a 4-a a festivalului American Independent Film Festival. Iubitorii de cinema sunt așteptați de luni până duminică, 20 septembrie, la cele mai noi filme cu actori ca Shia LaBoeuf, Sigourney Weaver, Maya Hawke și Riz Ahmed, în premieră în România, în aer liber. Festivalul prin Asociația Cinemascop donează toate încasările care îi revin din bilete la proiecțiile de la Muzeul Național de Artă al României - Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și Mercato Kultur, către campania „Schimbă-le povestea!”, lansată de Asociaţia OvidiuRO cu scopul de a sublinia importanța accesului tuturor copiilor la o educație timpurie de calitate și de a asigura fondurile necesare oferirii de cărți copiilor preșcolari.
 
Maya Hawke, fiica celebrilor actori Ethan Hawke și Uma Thurman, acordă în exclusivitate festivalului, un interviu despre lectură, importanța educației la copii, cărțile care i-au marcat copilăria, filme și cele mai plăcute amintiri din vizitele în România pe care le-a făcut alături de Leslie Hawke, bunica sa și co-fondatoarea Asociației OvidiuRO. Interviul va fi difuzat joi, 17 septembrie, la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, de la ora 19:30, înaintea proiecției filmului Mainstream, regizat de Gia Coppola, în care Maya joacă alături de Andrew Garfield. Maya Hawke a debutat în 2017, în rolul lui Jo March din serialul Little Women produs de BBC, și face parte din distribuția serialului Stranger Things (2019) produs de Netflix, unde o interpretează pe Robin. Mainstream aflat anul acesta în competiția Orizonturi a Festivalului de Film de la Veneția, rulează în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival.
 
În noua realitate generată de pandemia de COVID-19, copiii care trăiesc în medii defavorizate nu au avut acces la grădiniță și la școala online, de aceea s-a adâncit decalajul educațional și au crescut șansele de abandon școlar. În plus, copiii din familiile sărace nu au deloc cărți acasă, iar în grădinițele din zonele defavorizate există de cele mai multe ori doar cărți de colorat, ceea ce creează un impediment major în pregătirea pentru școală a acestor copii. În România sunt, conform datelor furnizate de INS, aproximativ 600.000 de copii de vârstă preșcolară (3-5 ani) și 35.000 de educatori. Aproximativ 83% dintre copii sunt înscriși la grădiniță. Acest procent este cu 10% mai mic în mediul rural față de cel urban. Dar problema majoră rămâne prezența zilnică extrem de scăzută a acestor copii la grădiniță. Din păcate, rata de părăsire timpurie a grădiniței și a școlii din țara noastră rămâne la unul dintre cele mai mari niveluri din Europa - 18,1%, iar în mediul rural ajunge chiar la 26.6%, față de 10,6% media europeană în 2018, pe fondul gradului de sărăcie și al gradului scăzut de educație al părinților.
 
Prin mesajul campaniei „Schimbă-le povestea“, Asociația OvidiuRo face un apel către toți cei care se pot implica și își doresc să susțină educația preșcolară a unui copil sărac - să trimită un SMS (recurent, cu valoarea de 2 EUR/ lună), la 8844 cu textul CARTE. Fiecare SMS trimis reprezintă o carte ce va fi oferită unui copil sărac. De cele mai multe ori, va fi prima lui carte. Va fi începutul unei noi povești, poate va fi pagina întoarsă către un viitor mai bun. 
 
Campania este lansată în cadrul American Independent Film Festival (AIFF), ediția a 4-a, care are loc în aer liber la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Mercato Kultur, Event Park Snagov, Deschis Gastrobar și Cinema drive-in Militari Shopping. 
 
Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). 
 
Biletele pentru proiecțiile de la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și Mercato Kultur sunt disponibile online pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Biletele la Event Park Snagov prin rețeaua proprie. Accesul la Deschis Gastrobar și Cinema drive-in Militari Shopping este liber pe baza unei rezervări în prealabil. Informații detaliate despre rezervări și achiziționarea biletelor pe: filmedefestival.ro/american-independent-ff/bilete   
 
Detaliile privind accesul și măsurile de siguranță igienico-sanitare ce trebuie respectate pe întreaga durată a proiecțiilor și evenimentelor din cadrul festivalului pot fi consultate din timp pe: https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/masuri-de-siguranta
 
American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Banca Transilvania. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Parteneri: Asociația OvidiuRO, Europa Cinemas, UPS România, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Militari Shopping, Event Park Snagov, Voodoo Films, Eventbook. Partener media principal:  Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, A'List Magazine, Agerpres, Zile și Nopți, Nine O’Clock, Newsweek, Senso TV, Ziarul Metropolis, The Institute, Liternet.ro, IQads, Smark, Films in Frame, Scena9, AaRC, Cineghid, Media.Hub, MunteanuRecomanda.
 
American Independent Film Festival, ediția a 4-a
http://filmedefestival.ro/american-independent-ff/
Facebook: https://www.facebook.com/AmericanIFF/
Intagram: https://www.instagram.com/americanindependentfilmfest
Program: http://bit.ly/programAmericanIndependentFilmFest

0 comentarii: