Palatul de Justiție devine sală de concert pentru unul dintre cei mai mari violoniști ai lumii, Pinchas Zukerman



Concertul oferit de Ministerului Justiției și beneficiind de sprijinul Tucă Zbârcea & Asociații are loc în cadrul Bucureștiului creativ, o adevărată olimpiadă culturală care se desfășoară în același timp cu Festivalul “George Enescu” și își propune să transforme spațiul public într-unul al magiei, al creativității și al valorii.
 
O premieră în lumea judiciară surprinzătoare pentru mulți, concertul susținut de trio-ul Trioul Pinchas Zukerman, Amanda Forsyth şi Angela Cheng are loc în această seară, de la ora 20.00, la Palatul de Justiție (Splaiul Independenței 5, sector 4, București).
Organizat în parteneriat cu Festivalul Internațional “George Enescu”, evenimentul înscrie, astfel, Palatul de Justiție, un loc cunoscut mai degrabă pentru procese, dar în același timp o clădire-simbol din punct de vedere arhitectural, pe harta Bucureștiului Creativ.
“Ideea de a introduce Palatul de Jutiție pe agenda Festivalului George Enescu a pornit de la dorința noastră de a asocia două simboluri cu încărcătură puternică, dar foarte diferite ale societății românești: Festivalul Enescu, un proiect de succes în plan național și internațional, și Justiția care trebuie să-și recâștige încrederea societății românești și nu numai”, a declarat pentru presă Robert Cazanciuc, Ministrul Justiției.
 
Pinchas Zukerman este, de mai bine de patru decenii, un fenomen în lumea muzicii, fiind respectat deopotrivă ca violonist, violist, dirijor, pedagog şi muzician de cameră. De-a lungul anilor, a colaborat cu cele mai mari orchestre ale lumii: Orchestra Filarmonică din Israel, Orchestra Simfonică a Teatrului Maarinsky, Orchestra Monte Carlo, Filarmonica Cehă, Orchestra de Radio Bavareză, Orchestra Festivalului Miyazaki şi Orchestra Teatrului San Carlo din Napoli etc.
Născut în Tel Aviv în 1948, Pinchas Zukerman a ajuns în America în 1962, pentru a studia la preștigioasa Juilliard School. Pinchas Zukerman a primit Medalia Artelor, Premiul Isaac Stern pentru excelență în domeniul artistic și a fost numit Mentor Rolex. Discografia sa conține peste 100 de titluri și i-a adus 21 de nominalizări la premiile Grammy și două premii.
„Tinerețea se agață de unii oameni... Pinchas Zukerman pare a fi acel virtuoz mereu tânăr: cu o ingeniozitate expresivă, o muzicalitate molipsitoare, o tehnică impecabilă, lipsită de orice efort. Este mereu o plăcere să fii în compania lui muzicală”, scria The Los Angeles Times.
Vă rugăm confirmați prezența la eveniment până la ora 17.00, pe adresa anamaria.onisei@omavision.ro.
 
Informații suplimentare:
 
Bucureștiul creativ este un concept care își propune să transforme Capitala într-un spațiu magic, al creativității și valorii, al muzicii și al artei urbane. Este pentru prima dată când uneveniment cultural internațional detalia Festivalului Internațional “George Enescu” capătă o asemenea dimensiune, prin intermediul unei olimpiade culturale care se desfășoară în același timp cu Festivalul, în spații publice importante din Capitală, reunind peste 30 de proiecte, expoziții, instalații și happening cu intrarea liberă.
Apelul de proiecte pentru Bucureștiul Creativ a fost lansat pe 30 iunie și a fost deschis până pe 25 iulie, iar proiectele selectate acoperă o paletă largă, din toate sferele publice: artiști independenți, ONG-uri, companii, dar și mari instituții ale statului.
Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul “George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.  Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

0 comentarii: